21% nam nog snel zorg af in 2018 vanwege eigen risico

zorgkosten-poll-07-01-2019-780.jpg

21% van de pollrespondenten was in 2018 over het eigen risico heen en heeft daarom nog snel zorg afgenomen in het vorige jaar. 18% heeft in 2018 het eigen risico niet opgemaakt en heeft daarom bepaalde zorg uitgesteld naar dit jaar. 1480 mensen vulden de poll in.

Polluitslag.

18% zegt zorg te hebben uitgesteld om de verzekering in 2019 aan te passen, en 4% heeft vorig jaar nog snel zorg afgenomen, zodat die zorg dit jaar niet meer verzekerd hoeft te zijn.

33% van de Testpanelleden heeft geen zorg uitgesteld of nog snel afgenomen.

Kun je nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Als je nog over wil stappen naar een andere zorgverzekeraar kan dat alleen als je in 2018 je verzekering hebt opgezegd. Je kunt dan nog tot 1 februari een nieuwe verzekering afsluiten. Ben je nog op zoek naar een nieuwe verzekeraar? Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie, helpt met je keuze en geeft tips in Radar Radio van 30 november.

Terugluisteren: Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

En lees ook: Moet je een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Hoe kun je besparen op je eigen risico? En: welke medicijnen zitten er in de basisverzekering? In dit onderwerp vind je alles met betrekking tot de zorgkosten overzichtelijk onder elkaar.

Nieuwe poll

Wil je ook je mening geven of een ervaring delen maar ben je nog geen lid van het Radar Testpanel? Ook jij kunt meedoen: we leggen je dan behalve pollvragen ook vragenlijsten voor. Bijvoorbeeld over onderwerpen in de uitzending van Radar. Aanmelden kan hier.