Dental365 gaat online-tandartsafspraken uitvoeren

Tandarts_02.04.2020.jpg

Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 start donderdag met een online-tandheelkundig consult. De tandarts bepaalt online via een live video of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft. De dienst is TeleDent genoemd.

De patiënt maakt een afspraak met een tandarts en zit thuis met zijn eigen smartphone voor de video. De kliniek begint ermee omdat mensen soms het huis niet mogen verlaten vanwege het coronavirus. Ook weten ze soms niet of hun klachten ernstig genoeg zijn voor een spoedbehandeling.

Foto's en tekeningen

Een patiënt die vermoedt dat hij of zij spoedeisende tandheelkundige hulp nodig heeft kan zeven dagen per week bellen met Dental365. Voordat de afspraak plaatsvindt, ontvangt de patiënt een sms met link naar een beveiligde online-omgeving. Hierin kan de patiënt foto’s uploaden van de klachten en ook zelf tekenen waar de klachten zich bevinden. Zo heeft de tandarts direct inzicht in de problemen van de patiënt.

Na het onlineconsult bepaalt de tandarts of het toch noodzakelijk is dat de patiënt langskomt in de kliniek, kan hij of zij direct medicatie voorschrijven of tips delen om het probleem zelf op te lossen.

Bron: ANP