Minister: Ga beter voorbereid op vakantie

wintersport-09012019.jpg

Nederlanders moeten zich beter voorbereiden op hun vakantie, zeker als ze naar een bestemming buiten Europa gaan. Die oproep doet minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Uit onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt dat Nederlanders het afgelopen jaar veelvuldig naar verre landen reisden maar zich vaak niet goed informeerden over de bestemming.

28 procent van de Nederlanders die het afgelopen jaar op vakantie gingen naar een land buiten Europa (inclusief Rusland en Turkije) raadpleegde het reisadvies voor het land en 37 procent van deze groep informeerde zich over vaccinaties of malariatabletten voordat ze op reis gingen. 18 procent van de reizigers zocht informatie op over wetten en gebruiken in dat land, stelt het ministerie.

Uit het onderzoek dat NBTC-NIPO Research deed, blijkt dat veiligheid een belangrijke factor is bij de keuze van een vakantiebestemming. Ongeveer twee derde van de ondervraagden noemt de gezondheidssituatie in een land van belang, voor 61 procent van de Nederlanders is terrorismedreiging een belangrijke factor bij de afweging of ze wel of niet naar een land gaan.

Hoe ontstaat een reisadvies?

Ben jij benieuwd hoe een reisadvies ontstaat en waar je allemaal op moet letten als je op vakantie gaat?

Ga beter voorbereid op vakantie

Bron: ANP