Pakketreis pakt vaak onterecht duurder uit

pakketreis.jpg

Een pakketreis is vaak duurder dan vooraf lijkt. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & markt (ACM).  Bij afrekenen, blijken er allerlei kosten bij te komen, waardoor het voordelige er al snel vanaf is. Dat is wettelijk verboden. 

Aanbieders de fout in

De ACM heeft twaalf aanbieders van pakketreizen onder de loep genomen. Elf van de twaalf aanbieders houden zich niet aan de regels. Zij vermelden op onjuiste wijze de bijkomende kosten en daardoor konden consumenten pakketreizen regelmatig niet boeken voor de prijs die als eerste getoond werd op de websites. De ACM geeft de bedrijven nu een termijn van acht weken om hun zaken op orde te brengen. Doen zij dit niet of onvoldoende, dan gaat de ACM sancties inzetten. Om welke aanbieders het gaat, laat de ACM niet weten.

Misleiding bij pakketreizen

De wet is hierover overigens duidelijk. Alle kosten van een aankoop dienen vooraf duidelijk en ondubbelzinnig vermeld te worden. Gebeurt dit niet, dan is er sprake van misleiding. Als dat het geval is, kan de ACM handhavend optreden. De reisaanbieders krijgen nu een laatste termijn om hun prijsvermeldingen aan te passen. “De branche is nu aan zet om te laten zien dat zij hun klanten op dit punt serieus nemen", aldus Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM, in een persbericht over dit onderwerp. 

Bron: ACM