Radio-uitzending 05-10-2019

Zaterdag in de uitzending hoor je hoe je je erfenis moet regelen. Waar moet je op letten? Verder: met welke spaarrekening voor kinderen haal je het hoogste rendement? Ook: hoe herstel je van een burn-out?

Hoe kom je van een burn-out af?

Een burn-out kan behoorlijke gevolgen hebben, zowel persoonlijk als op je werk. Wat zijn de symptomen van een burn-out en wat kan je doen om ervan te herstellen? Hoe ga je om met een arbeidsconflict dat ontstaat door een burn-out? Een arbeidsrechtadvocaat en psycholoog geven tips en antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Kinderspaarrekening: waar haal je het hoogste rendement?

Ouders en grootouders sparen graag voor hun kind of kleinkind, maar welke opties hebben ze en wat levert het op? Waarom zou je sparen en hoeveel leg je opzij? Kan je zomaar een spaarrekening voor je (klein)kind openen of zijn daar voorwaarden aan verbonden? Samen met een financieel expert geven we antwoord op de vraag waar je de meeste rente krijgt.

Aandachtspunten voor je erfenis

Na je overlijden wil je alles goed achterlaten. Wat moet je daarvoor allemaal regelen? Hoe leg je je nalatenschap vast? Moet dat in een testament of kan het ook via een 'brief aan de familie'? Wat kost de notaris die je testament rechtsgeldig moet maken?