Radio-uitzending 30-03-2019

Zaterdag in de uitzending geven we antwoord op de vraag of het compenseren van je CO2-uitstoot bij een vliegreis wel zin heeft. Verder: je wil je pensioen of verzekering afkopen, maar hoe werkt dat? Ook: hoe vind je de juiste bh?

Hoe vind je de juiste bh?

Een slechte bh is de nachtmerrie van elke vrouw. Daarom legt een bh-specialist in de uitzending uit waar je als vrouw op moet letten bij de aankoop van een goede bh. Mannen opgelet, want je hoort in de uitzending hoe bh-maten in elkaar zitten en welk model je voor je partner moet kiezen als je een leuk setje wil kopen.

Heeft compenseren CO2 bij vliegreis zin?

Je hebt het vast weleens gezien toen je een vliegticket of vakantiereis wilde boeken: je kan de CO2-uitstoot van je reis compenseren. Daar betaal je, afhankelijk van de afstand, een paar euro voor. Wat gebeurt er met het geld en heeft dat hele compenseren wel echt zin?

Afkoop pensioen en verzekering: hoe zit dat?

Je hebt een klein pensioen, bijvoorbeeld omdat je korte tijd bij een werkgever hebt gewerkt. Je kan die dan afkopen, zodat je nu al de beschikking krijgt over het geld. Hoe werkt dat? Je kan ook een uitvaartverzekering afkopen die je ouders jaren geleden voor je afgesloten hebben. Loont dat?