Recept: Koreaanse krieltjes met gochujang-garnalen en kimchi

Kimchi Aardappeltjes

Voor de airfryertest bereidde chef Julius Jaspers Koreaanse krieltjes met gochujang-garnalen en kimchi. Hiermee werd getest hoe de airfryer presteert bij het bereiden van een compleet gerecht met aardappelen, garnalen en groenten. Het recept is voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 15 minuten en het moet 35 minuten in de airfryer.

INGREDIËNTEN

  • 800 gram krieltjes
  • Olijfoliespray
  • Zout
  • 600 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 courgette, in halve plakjes van 1 centimeter
  • 1 winterpeen, in halve plakjes van 1/2 centimeter
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels gochujang
  • 2 bosuien, alleen het groene deel, in dunnen ringen
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • Kimchi, voor erbij

Voor de dressing

  • 3 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden

BENODIGDHEDEN

  • Verdeler
  • Bakaccessoire

BEREIDING

Was de krieltjes goed en halveer de grote exemplaren zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Dep ze goed droog.

Zet de verdeler in het bakaccessoire. Leg de krieltjes in een kant van het bakaccessoire, spray er wat olijfolie op en bestrooi met wat zout. Rooster 25 minuten op 160 °C.

Meng intussen alle ingrediënten voor de aardappeldressing met 3 eetlepels water in een steelpan door elkaar. Breng aan de kook en haal de pan van het vuur.

Meng de garnalen, courgette en wortel met de honing, het citroensap, de gochujang, 1 theelepel zout en het groen van de bosui in een kom.

Schep het garnalen-groentenmengsel in de lege kant van de lade. Schep de krieltjes even om en spray er nog wat olijfolie op. Bak nog 10 minuten op 180 °C.

Verdeel de garnalen en groenten over 4 borden. Schep de krieltjes door de dressing in de steelpan en breng op smaak met zout. Schep de aardappels naast de groenten en garnalen en garneer met het sesamzaad. Geef de kimchi erbij.

Dit recept is afkomstig uit de Airfryerbijbel van Bas Robben (uitgeverij Carrera). De foto is gemaakt door Saskia van Osnabrugge.