toggle menu

'Een paradijsje in de stad!' | Lezerscolumn

'Een paradijsje in de stad!' | Lezerscolumn

Daan is op huizenjacht en heeft een dag uitgetrokken voor bezichtigingen. Al bij het eerste adres kijkt hij zijn ogen uit... De foto's op internet blijken niet geheel representatief. In deze lezerscolumn tekent hij zijn ervaringen op.

Ingezonden door: Daan Sindelka

Al bij het binnenstappen zien we dat het niets is. De verhuurder is nog even bezig met een ander stel, we mogen alvast wat rondkijken. We weten niet waar te beginnen. Bij de loshangende stofferingen aan de wand, bij de gaten in de muur, de foeilelijke vloer, de aangevreten balken, overal is iets dat niet klopt. Een schril contrast met de foto's op internet.

Kosten dekken

We zijn aan de beurt. Welkom in zijn prachtige pand! Een paradijsje in de stad, vindt de verhuurder zelf. Hij wil eerlijk zijn; er zijn een hoop geïnteresseerden. En de huurprijs vindt ie zelf ook veel te hoog, maar ja. Een vriend raadt hem aan nog tweehonderd euro bij de maandprijs op te tellen, maar dat is hem echt te dol. Kosten dekken is het belangrijkst.

De man ziet graag zijn kinderen het pand betrekken, maar die willen dat niet. Nóg niet, weet hij: ooit zullen ze verstandig worden.

Een leuk projectje

We kunnen er per direct in. Natuurlijk had hij de rottende kozijnen aan de voorzijde het liefst al lang laten vervangen, maar de aannemer komt steeds niet opdagen. En een paarse vloer had hij liever ook niet gezien, maar dat hebben die hufters van een vorige huurders zo achtergelaten.

De tuin is gelijk een jungle, verwaarloosd door diezelfde lui, maar dat kan een leuk projectje worden voor ons. Kunnen we ook de omgevallen schutting vervangen. Op eigen kosten natuurlijk, maar dat snapt een kind.

Gratis tip

Unique selling point van het huis is nochtans het kleine halletje dat zich tussen de keuken en de tochtige enkelsteense uitbouwslaapkamer bevindt. Behalve enkele loshangende tegeltjes en schimmelplekken hangt daar een douchekop. De badkamer! Kun je vanuit je nest door naar de douche, en sta je vervolgens meteen in de keuken om te ontbijten. Gratis tip van de verhuurder. De volgende dag zullen we van hem horen of de keuze op ons gevallen is. 

Avontuurlijke dag

Zonder nog om te kijken, verlaten we het pand, de straat, de buurt. We hebben die middag nog een aantal bezichtigingen, dit belooft een avontuurlijke dag te worden.  

Vroeg op de avond krijg ik een berichtje. De verhuurder van het stadse paradijsje. De keuze is helaas niet op ons gevallen. Het spijt hem, een ander stel heeft geschikter geleken. 

Daan Sindelka (29), Hoogland

(Deze column vertegenwoordigt de mening / ervaring van de auteur en niet noodzakelijkerwijs die van de redactie.)

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant