toggle menu

Haal die onverzekerde brommer van je naam!

Haal die onverzekerde brommer van je naam!

Als je een brommertje niet meer gebruikt én niet meer verzekert, moet je de registratie ervan op jouw naam snel beëindigen. Anders valt er een torenhoge boete in je brievenbus.

Elk jaar krijgen talloze bezitters van een onverzekerde brommer de schrik van hun leven: er valt een boete van 330 euro plus 7 euro administratiekosten op hun deurmat, omdat hun voertuig niet verzekerd is. 

Hun eerste reactie is verbijstering. Hun brommer is immers niet meer in gebruik. Hij staat bijvoorbeeld weg te roesten in de schuur, ligt gesloopt op de zolder of hangt met twee lekke banden tegen de garage. De eigenaar had de verzekering opgezegd of laten verlopen, en dacht dat de kous daarmee af was. Helaas is dat helemaal verkeerd gedacht.

Registratie beëindigen

Als je af wilt van de verzekeringsplicht voor je brommer (bijvoorbeeld omdat je hem sloopt) moet je eerst regelen dat het voertuig niet meer op je naam staat. Dat doe je door de registratie van de brommer te laten beëindigen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Pas daarna kun je de verzekering van je brommer stopzetten. Gebruik je een voertuig een tijdje niet en haal je deze van de openbare weg, dan kun je de registratie ook laten schorsen bij de RDW. Dat kan maximaal een jaar.

Daarna moet je de schorsing verlengen. Alleen zo heb je geen verzekeringsplicht. Aan de verlenging van de schorsing moet je overigens zelf tijdig denken! Vergeet je het, dan is de kans groot dat je die boete van 330 euro krijgt.

Vermijd een tweede boete

Bega ook niet de fout om wél je boete te betalen, maar vervolgens niet de registratie van het voertuig op jouw naam te laten beëindigen. De RDW controleert periodiek voor alle geregistreerde voertuigen of ze verzekerd zijn. Blijk jij bij een volgende controle nog steeds geregistreerd te staan als eigenaar en heb je weer geen verzekering, dan krijg je nogmaals die dikke boete voor je kiezen.

Pijlsnel betalen          

Het is meestal het beste om de boete, hoe onverwacht en ongelegen die ook komt, pijlsnel te betalen, want het Centraal Justitieel Incassobureau is onverbiddelijk. Een betalingsregeling valt in principe niet te treffen voor dit type boete. Wie niet betaalt, krijgt na enkele maanden een verhoging van vijftig procent. Die 330 euro wordt dan 495 euro exclusief administratiekosten. Betaal je dan nog niet tijdig, dan komt er nóg honderd procent bovenop. Je zit dan, exclusief alle administratiekosten, op 990 euro.

In beroep

Je moet een goede en geldige reden hebben om van de boete voor een onverzekerde brommer af te komen door ertegen in beroep te gaan. Een voordeel van zo’n beroep kan wel zijn dat je zaak een tijdje stil ligt. Je betaalt pas als er een uitspraak is. Dat kan je enige ademruimte geven. Maar nogmaals: beëindig wél de registratie van de brommer op jouw naam.

Schrijnende gevallen

Internetfora bulken van de schrijnende gevallen van eigenaren van in onbruik geraakte of gesloopte brommers, motoren of auto’s die torenhoge boetes moesten betalen. Een bezitter van enkele sloopmotoren en een ongebruikte oldtimer moest bijvoorbeeld 1930 euro lappen. En een twintigjarige ex-bezitter van een oud, kapot brommertje kreeg tot zijn schrik en onbegrip tweemaal 337 euro boete. Betalen moet, ook als je, zoals sommige mensen, helemaal niets van onze wetten en regels snapt. Want elke burger in ons land wordt geacht de wet te kennen

Schriftelijk beëindigen

Heeft jouw zoon of echtgenoot nog een oud onverzekerd klusbrommertje in de schuur staan? Denk niet dat het allemaal wel los loopt, maar beëindig als eigenaar de registratie op jouw naam. Dat doe je door een ondertekende brief met de reden van de beëindiging te versturen naar de RDW. 

Bij die brief moet een kopie van het legitimatiebewijs (van de eigenaar) zitten plus het complete kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode. Je bent verplicht om zelf de kentekenplaat te vernietigen.

Erica Verdegaal

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant