toggle menu

Lezerscolumn: De cowboys van Tinker doen de taxiwereld geen goed

Lezerscolumn: De cowboys van Tinker doen de taxiwereld geen goed

Zijn betrokkenheid bij het noodlijdende Tinker Travel kostte Henk ten Cate misschien wel een baan als bondscoach van Oranje. Maar de affaire rond de vervoersmakelaar die in zwaar weer verkeert, maakt meer slachtoffers. Dit is heel slecht voor het vertrouwen van consumenten in de taxibranche.

Lezerscolumn ingezonden door: Paul Pietersen

Tinker Travel startte in 2012 en groeide, als aanbieder van taxiritten, snel. Tinker bereidde zich voor op de volgende stap. Het bedrijf wilde de zakelijke reiziger van deur tot deur vervoeren, inclusief de vlucht. Daarvoor vroeg Tinker een IATA-code aan, een vereiste voor luchtvaartmaatschappijen.

De grote investering en de lange procedure die moest worden gevolgd, wordt het bedrijf funest. De website ging 'op zwart', klanten die hun taxirit hadden vooruit betaald zijn de dupe, taxibedrijven die al ritten hebben uitgevoerd krijgen hun geld niet meer.

Geen noodlanding maar een crash voor Tinker Taxi Schiphol

Het management van Tinker bestaat uit creatieve gasten die geweldige concepten bedachten, maar die er financieel een chaos van maakten. Hier komt Tinker niet meer uit, vermoed ik. Een noodlanding zit er niet meer in, Tinker stort onvermijdelijk neer. De naam is te zeer bezoedeld.

Een taxiaanbieder met ritten van en naar Schiphol crasht. Maar de vlag gaat bij de concurrentie niet uit. Afgelopen weken noteerden ze een flinke stijging in het aantal boekingen. Da’s mooi. Maar aan de andere kant kregen ze beduidend meer telefoontjes met vragen of zij wel kunnen garanderen dat ze er over een paar weken nog zijn. Of vooruitbetaalde ritten ook daadwerkelijk geleverd zullen worden.

Daarnaast hingen bezorgde chauffeurs aan de lijn. Zij zijn soms al maanden niet betaald door Tinker en willen zich ervan verzekeren dat de overgebleven bedrijven wel aan hun verplichtingen blijven voldoen. Het vertrouwen heeft, door de cowboys van Tinker, een deuk opgelopen. Van twee kanten.

Uber en Gogido: scherven van Tinkers brokkenpiloten opruimen

De Ubers en Gogido's van deze wereld moeten de scherven van Tinkers brokkenpiloten opruimen en het vertrouwen herstellen. Vertrouwen is waar hun hele dienstverlening op gebaseerd is.

Een bedrijf als Gogido vergelijkt prijzen en doet alleen zaken met betrouwbare vervoerders. Die betrouwbaarheid wordt gemeten en voortdurend gemonitord. Bij Gogido zie je welke taxibedrijven stipt op tijd zijn en met nette chauffeurs en taxi’s de juiste kwaliteit leveren.

Uber werkt met zelfstandige chauffeurs en monitort de kwaliteit van dienstverlening constant. Alhoewel soms omstreden, altijd goed voor een hoge klanttevredenheid en een stipte betaling aan chauffeurs.

Ga niet wild speculeren met geoormerkt geld

Een waarschuwing aan alle bedrijven die hun diensten op internet aanbieden. Het geld dat de klant vooruit betaalt, is geoormerkt geld dat je voor je nog te leveren dienst moet reserveren.

Je kunt de winst gebruiken die je gaat maken, je kunt externe investeerders zoeken. Met dat geld ga je niet wild speculeren, ga je geen luchtkastelen bouwen. Dat is als vliegen met een dronken piloot, of een taxirit met een blinde chauffeur. Oliedom. Onverantwoord. Not done.

En over dat geld ga je ook niet ruziën met een mogelijke bondscoach. Daar moet de klant op kunnen vertrouwen.

Paul Pietersen (49), Amersfoort

(Deze column vertegenwoordigt de mening / ervaring van de auteur en niet noodzakelijkerwijs die van de redactie.)

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant