toggle menu

Lezerscolumn: Noodkreet uit het Philips-magazijn

Lezerscolumn: Noodkreet uit het Philips-magazijn

Hier sta ik dan, op een vergeten pallet in een groot magazijn. Ze hebben me hier zes weken geleden neergezet, zonder verder naar me om te kijken. Het is tochtig en donker, vooral 's nachts voel ik me eenzaam en bang. Ik troost mezelf door terug te denken aan de drie mooiste weken van mijn leven. Bij dat lieve gezinnetje in Abcoude.

Lezerscolumn ingezonden door: David Uijl

Drie weken lang mocht ik de melk opschuimen voor de cappuccino van vader en moeder. En soms klopte ik melk voor de beide jonge dochters. Het was fantastisch. Ik draaide en verwarmde en iedereen was blij met mij.

Ik was trots: een ware telg uit de Philips Senseo-familie. Maar na drie weken begaf mijn rikketik het en moest ik afscheid nemen.

Ze bellen nooit terug

Nu sta ik hier, vlak achter een rij mensen die de hele dag bellen. 'Met de Philips shop, hoe kan ik u helpen?', hoor ik de hele dag. Dan blijft het even stil en komt het bekende verhaal. Ik hoor woorden als 'systeem', 'andere afdeling', 'machteloos', 'geduld'.

Ik hoor afspraken over terugbellen, maar ze bellen nooit terug.

Zo had ik mijn baasje nog niet eerder gehoord

Laatst hoorde ik een klant heel hard praten, zo hard dat ik het kon horen. Ik herkende de stem. Het was mijn oude baasje! Hij was boos. Zo had ik hem nog niet eerder gehoord in die drie weken bij hem thuis. Ik schrok, want hij riep dat het nu toch echt tijd werd voor een nieuwe melkopschuimer.

Mijn trots als lid van de Philips-familie viel van me af. Ik ben toch een A-merk? Was het echt zo’n bureaucratie in ons magazijn? Kon niemand even de headset af doen en een nieuwe opschuimer versturen? Hielden ze écht vol dat er op een andere afdeling nog even een vinkje moest worden aangezet?

'Hier ben ik!', wilde ik roepen, maar ik heb geen stem. 'Zet dat vinkje aan, ik sta hier!' Maar helaas.

Ik hoorde een antwoord over het systeem, de andere afdeling en nog even geduld. Dat is alweer een week geleden.

Weer op pad

Maar weet je? Binnenkort word ik gerepareerd en mag ik weer op pad. Met een beetje geluk kom ik terug bij mijn vorige baasjes. Zou leuk zijn om de meisjes weer te zien. In dit tempo zou het nog best wel eens kunnen.

De voormalige melkopschuimer van David Uijl (43) uit Abcoude

(Deze column vertegenwoordigt de mening / ervaring van de auteur en niet noodzakelijkerwijs die van de redactie.)

Verdien ook 50 euro met je lezerscolumn

Wil jij, net als (de voormalige melkopschuimer van) David, je ei kwijt over een consumentenkwestie en dat bovendien beloond zien met publicatie op de Radar-website én met een cadeaubon ter waarde van 50 euro? Wij zijn benieuwd naar jouw epistel!

Bekijk hier hoe je een lezerscolumn instuurt

Gerelateerd

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant