toggle menu

Pas op voor duur betaalde koffie door goedkope cups

Pas op voor duur betaalde koffie door goedkope cups

De markt voor de koffiecapsules ligt open. Je hoeft niet meer lid te zijn van de exlusieve Nespresso Club om een goede espresso te kunnen zetten. Je haalt de goedkopere, alternatieve cups gewoon bij de supermarkt of bijvoorbeeld Blokker of Hema. Maar deze plastic cups slopen soms je dure Nespressoapparaat. Wie is daar verantwoordelijk voor?

Nederland koffieland

In Nederland zijn we behoorlijk cafeineverslaafd: met een dagelijkse consumptie van gemiddeld zes koppen per persoon zijn we mondiale grootverbruikers. We slurpen elke dag 6,5 miljoen liter koffie weg. Ons land kent een koffieomzet van ruim 700 miljoen euro per jaar. Wereldwijd gaat er 63 miljard euro om in de koffiemarkt, waarvan 6,5 miljard besteed wordt aan eenkopssystemen.

(Tegen)sputterende Nespressomachines

Zelf doe ik ook mee aan de eenkopsrage. Op mijn dertigste verjaardag verving ik mijn Senseo-koffiepadmachine voor een gloednieuw, glimmend rood Nespressoapparaat. Een grote stap in de volwassenheid. Maar ik voelde er weinig voor om de hoofdprijs te betalen voor koffiecups en me het exclusieve Nespressogevoel te laten aanmeten in een lange rij in de speciale Bijenkorf Boutiques. Ik ging over op goedkopere cups van andere merken.

Mijn koffiemachine sputterde wel een beetje tegen; de hendel ging moeizaam dicht en de koffie kwam er soms maar langzaam druppelend uit. Tijdens een rondgang op diverse internetfora bleek ik niet de enige. Wat een klein menselijk leed: anekdotes over enge geluiden en zelfs ontploffende Nespressomachines bij het gebruik van andere cupjes!

De exclusiviteit van Nespresso

Nespresso is allang niet meer de enige speler op de cupjesmarkt. Het bedrijf wist met een beroep op auteursrechten en tientallen patenten op de cups de concurrentie jarenlang tegen te houden, maar het octrooi op het Nespressosysteem werd in oktober vorig jaar ingetrokken door de beroepskamer van het Europees Octrooibureau. Dat betekende dat de concurrenten óók - legaal en dus massaal - capsules konden gaan leveren, maar dan wel in plastic; Nespresso heeft nog wel patent op het gebruik van aluminium.

Volgens de Consumentenbond zegt Nespresso zelf dat er wereldwijd meer dan 90 capsule-merken zijn die claimen geschikt te zijn voor hun machines. Slechts enkele daarvan geven problemen, bijvoorbeeld doordat de mesjes die de cupjes perforeren niet goed werken. In de cupjesvergelijkingstest van de Consumentenbond bleek niet elke cup optimaal te werken; dezelfde problemen als die ik ondervond met de hendel en de druiper.

Wat blijkt? Nespresso is zo slim geweest om de mesjes in de nieuwere modellen (machines vanaf medio 2013, zoals de Pixie en de U) minder scherp te maken; net scherp genoeg om hun eigen aluminiumcupjes te perforeren, maar niet altijd scherp genoeg voor de plastic varianten. En als de capsules niet doorgeprikt worden kan de druk in het apparaat oplopen en stopt de machine. Echter, veel concurrenten bleken niet op hun achterhoofd gevallen en perforeren de capsules in de fabriek al voor.

De Consumentenbond krijgt voornamelijk klachten over niet goed werkende apparaten. Maar stel dat het apparaat kapot gaat, bij wie kun je dan terecht? Kort gezegd hebben consumenten in Nederland op grond van artikel 7:17 BW  recht op een deugdelijk product, waarvan de koper mag verwachten dat het product de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik nodig zijn. Maar Nespresso is gewiekst genoeg om in haar voorwaarden op te nemen dat de machine alleen werkt met Nespresso koffiecapsules; bij gebruik van andere cups is de garantie uitgesloten. Hierdoor kan de consument zich niet met succes beroepen op dit artikel (lid 5), als het apparaat tenminste door gebruik van andere cupjes kapot gaat.

Aankloppen bij machinemaker of cupjesfabrikant

Dat beamen ook Piet-Hein Boekel en Adi Zuberi-Van Koningsveld, de juristen die ik hierover gesproken heb. De Nespressovoorwaarden lijken namelijk niet onredelijk bezwarend te zijn. Echter, volgens de wettelijke garantie, zo zegt de Consumentenbond, mag de fabrikant de reparatie niet weigeren binnen een halfjaar na aanschaf. De bewijslast ligt dan namelijk bij Nespresso; die moet maar bewijzen dat het door de cups komt. Na die zes maanden keert de bewijslast om en moet de consument aantonen dat het niet aan de cup ligt. En bewijs dat maar eens! Kortom, als je apparaat pas na zes maanden stuk gaat, wordt het echt lastig.

Dan zul je bij de fabrikant van de alternatieve cupjes moeten aankloppen. Deze verkondigt namelijk dat zijn product geschikt is voor de Nespressoapparaten. Helaas vangen gedupeerden vaak bot, als je de consumenten op de internetfora mag geloven. Er wordt door machinemaker en cupjesfabrikant met een beschuldigende vinger naar elkaar gewezen. Het is ook erg moeilijk om te bewijzen dat het apparaat kapot is gegaan door de cupjes en niet door anderszins ondeugdelijk gebruik door de consument.

Zelf ben ik na meerdere merken te hebben uitgeprobeerd overgestapt op de Hemacupjes. Vooralsnog hebben mijn rode Nespressomachine en de gezellig gifgroen gekleurde cupjes een goede band met elkaar. Maar ik ben me bewust van het risico. Aan de andere kant: ik bespaar minimaal 15 cent per kop koffie door de goedkopere capsules. Dus met mijn koffiegebruik heb ik volgend jaar de aanschaf van mijn apparaat terugverdiend.

De laatste stap is natuurlijk altijd de rechter, die is vrij om te beoordelen of de zaak deugdelijk is. Maar dan wordt de koffie wel heel erg duur.  

Iris Böhm

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant