Radar

toggle menu

Sleepwet

Dossier: sleepwet. Overzicht van al Radars items en artikelen over de sleepnetwet

Dankzij de invoering van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet of sleepnetwet genoemd, mogen Nederlandse inlichtingendiensten vanaf 1 januari 2018 massaal online communicatie afluisteren. Ook als je niet verdacht bent. Radar houdt alle sleepnetwet-ontwikkelingen bij in dit dossier.

In juli 2017 heeft de Eerste Kamer de wet aangenomen.

Veranderingen

De belangrijkste verandering is dat inlichtingendiensten (de AIVD en de MIVD) een zogenaamd 'sleepnet' inzetten om massaal online communicatie af te luisteren. Zelfs als je niet wordt verdacht, mogen inlichtingendiensten je afluisteren.

Bekijk alle veranderingen

Zorgen over de sleepwet

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, Amnesty International, burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. Daarnaast zijn enkele studenten gestart met een actie voor een referendum over de sleepnetwet.

Zowel in uitzendingen als op de website heeft Radar al meerdere malen aandacht besteed aan de sleepwet / sleepnetwet. Hier vind je al die items en artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Onderteken het initiatief

Artikelen in dit dossier (31)

Toon:
  • Alles
  • Nieuws
  • Hulp & tips
  • Uitzendingen

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant