LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegon Vliegwiel

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Piet »

Jullie hadden de dollartekens in de ogen, jullie wilden snel rijk worden.
Jullie hebben bewust gegokt!
HEBZUCHT!
Aegon heeft geen schuld, jullie wisten waar je aan begon!

Is dat wel zo?
Konden wij weten dat het Aegon Vliegwiel zo'n gevaarlijk product was en dat we eigenlijk aan het gokken waren met kans op een grote restschuld?
Of spiegelden de aanbieders van aandelenlease producten ons iets voor en zijn we slachtoffer van de mooie verkooppraatjes en de websites waar het ons zo mooi werd voorgehouden.
Werden we misleid door kreten als SPAREN en ZEKERHEID en ABSOLUTE TOPSPECIALISTEN?

Een goed voorbeeld hoe wij door misleidende reclame op het verkeerde been zijn gezet is te vinden op deze website:
http://www.visualact.nl/kredietexpert/

Kijk even bij SPAREN en wat staat daar o.a.:
U hebt vrijwel zeker een spaardoel in gedachten. U hebt wensen en plannen voor de toekomst. Voor uzelf, uw partner of uw gezin. Misschien wilt u over een paar jaar uw huis verbouwen of een nieuwe auto kopen. Misschien wilt u eerder stoppen met werken en in korte tijd nog voor een flinke aanvulling op uw pensioen zorgen. Wellicht gaan over een paar jaar uw kinderen studeren en wilt u daar iets voor opbouwen. Mogelijk denkt u aan een droomreis of wilt u straks gewoon een flink reservekapitaal op de bank hebben.
Hoezo dollartekens in de ogen, hoezo gokken.

Wat staat er nog meer:
De kennis van AEGON geeft een grote mate van zekerheid.
AEGON is een van de grootste financiële instellingen van ons land. Met uw keuze voor AEGON profiteert u van de kennis van absolute topspecialisten op financieel en beleggingsgebied. Een beter garantie dat uw geld optimaal belegd wordt, is haast niet denkbaar.
Je denkt te kiezen voor zekerheid, maar de realiteit is echter anders....
Meer als 45.000 Aegon Vliegwiel gedupeerden die hun geld zijn kwijtgeraakt.
Sparen bleek rente te zijn en de eindafrekening gaf een grote schuld aan i.p.v. het zo mooi voorgespiegelde eindkapitaal.

Gelukkig ziet Aegon nu zelf ook in dat het aangeboden product niet klopte en komt met een schikking.
Wel moesten er eerst veel gedupeerden gaan procederen en moesten er gunstige uitspraken komen voor de gedupeerden, voordat Aegon dit inzag.
Om een soortgelijk drama als bij Dexia nu speelt te voorkomen, heeft Aegon voor de Vliegwiel gedupeerden een soort Duisenberg regeling aangeboden.
Zoals ook bij Dexia het geval is, is deze regeling zeer mager en niet te vergelijken met de kansen bij een gerechtelijke procedure.

Bij veel contracten ontbreekt de (wettelijk verplichte) handtekening van de partner.
Aegon beschikte niet over de (wettelijk vereiste) Wck vergunning.
Zo zijn er een aantal juridische argumenten die maken dat procederen een kansrijke zaak kan zijn.

Vaak komt Aegon tijdens de procedure met nieuwe, aantrekkelijke schikkingen om een uitspraak van de rechtbank te voorkomen.

Wil je meer weten over procederen en je eigen, individuele kansen, stuur een e-mail, klik op de envelop naast mijn naam en je krijgt z.s.m. antwoord.
Ruim 4600 gedupeerden hebben zich al aangesloten om samen te strijden tegen het onrecht wat ons is aangedaan.
Er zijn betaalbare mogelijkheden, goede advocaten en juridische dienstverleners die u kunnen adviseren en bijstaan om uw verloren geld weer terug te vorderen.

Kom op voor je recht en vecht terug.

Groeten,
Piet

Brabander
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 jul 2004 23:17

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Brabander »

Bericht van AEGON op 5 juli 2001

AEGON Particulieren introduceert RenteRetourVliegwiel

Effecten leasen, een grote kans maken op aanlokkelijke winsten, en de betaalde rente terugkrijgen? Die mogelijkheid biedt AEGON Particulieren* nu met de introductie van een uniek financieel product: het AEGON RenteRetourVliegwiel. Daarmee speelt AEGON in op de sterk gegroeide behoefte in de markt aan zekerheid en garantie.

Naast het RenteRetourVliegwiel lanceert AEGON nog twee andere nieuwe beleggingsproducten. Namelijk het AEGON Optimum Vliegwiel Vermogen, een effectenlease op basis van rente en aflossing, en het AEGON Optimum Vliegwiel Koopsom, dat is gebaseerd op rente en een eerste storting voor vijf jaar. Voor beide nieuwe Optimum Vliegwielen berekent AEGON een verhoudingsgewijs lage rente. En omdat belegd wordt in het AEGON Optimum Europees Aandelen Fonds en/of het AEGON Optimum Wereld Aandelenfonds is de klant zeker van een goede risicospreiding.

De nieuwe beleggingsproducten voor particulieren betekenen een verdere versterking van AEGON's bancaire activiteiten. AEGON Particulieren introduceerde eerder al AEGON SpaarVrij, AEGON Optimum Beleggen en de effectenlease-producten AEGON Vermogensvliegwiel, AEGON Junior Vliegwiel, AEGON RendementsVliegwiel en AEGON Koopsom Vliegwiel.

De effectenproducten worden verkocht via tussenpersonen met een speciale ontheffing, die zijn ingeschreven bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE).

Kapitaal direct aan het werk

Met het AEGON RenteRetourVliegwiel kan de particuliere belegger al met een klein bedrag per maand direct een groot effectenkapitaal aan het werk te zetten in het AEGON Optimum Wereld Aandelen Fonds. De hoogte van het maandbedrag kan hij of zij zelf vaststellen en bedraagt minimaal 100 en maximaal 1.000 gulden. Alle veelvouden van 25 gulden zijn mogelijk.

Het maandbedrag bestaat uit rente, aflossing en administratiekosten. De looptijd van het AEGON RenteRetour Vliegwiel is vijftien jaar. Maar al na zeven-en-een-half jaar mag de klant zonder boete op elk gewenst moment stoppen.

Gedurende de looptijd ontvangt de klant jaarlijks dividenduitkeringen op zijn AEGON SpaarVrij of op zijn eigen bank- of girorekening. Doordat de klant tijdens de looptijd aflost, wordt hij na vijftien jaar eigenaar van de deelnemingsrechten in het AEGON Optimum Wereld Aandelen Fonds. Aldus kan de klant aan het einde nooit met een restant schuld achterblijven.

Naast dividenduitkeringen en koersstijgingen kan de deelnemer ook nog gegarandeerd al zijn rente terugontvangen. Als hij na vijftien jaar eigenaar is geworden van de deelnemingsrechten, dan kan hij immers kiezen tussen òf de participaties aanhouden op een AEGON beleggingsrekening òf verkopen. Bij directe verkoop ontvangt de klant al vijf procent van zijn rentebetaling terug. Maar als hij de participaties aanhoudt, dan groeit de bonus met de looptijd mee. Nadat de participaties een, twee, drie of vier jaar aangehouden zijn op een AEGON beleggingsrekening, dan gaat respectievelijk 12«, 25, 45 of 70 procent van de totaal betaalde rente geretourneerd. En na vijf jaar is dat zelfs honderd procent.

Joyce
Berichten: 89
Lid geworden op: 15 okt 2003 12:15

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Joyce »

Toen ik de site van de vliegwiel zag, schrok ik.
Ik wil het uitschreeuwen en tegen iedereen zeggen koop geen eagon product. Ook sparen deed ik met koersplant. Dit heb ik afgekocht met een verlies na 13 jaar.
Sprintplan na 5 jaar sparen of inleggen geen cent terug gezien, net als
velen duizenden mensen. Ik maak mij zorgen voor de toekomst van de
jongeren, omdat ze niet weten wat Aegon bij velen aangericht heeft.
Ik ben zo boos, dat aegon nog steeds doorgaat. Er moet een brief geschreven worden naaar Stichting Toezicht effecten verkeer, AFm en Min. Financien, met een verwijzing naar deze site. Waar waren zij toen eagon de producten verkocht.
Groeten.

Hamster
Berichten: 88
Lid geworden op: 05 jun 2005 13:58

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Hamster »

Schreeuw het maar lekker uit, beste joyce. Je bent op het juiste forum met mensen die het uitschreeuwen hoe vals en gemeen de boze buitenwereld eigenlijk is.
Overigens heeft Aegon prima produkten en die worden echt wel gekocht en zeker niet door diegenen die alleen maar verblind zijn door de eurotekens in de ogen.
Misschien had je beter een gewone spaarrekening kunnen openen. :wink:

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Elias »

Het wordt steeds meer duidelijk, dat die "specialisten" in 2000-2001 er gewoon op uit waren om een massa onkundige slachtoffers te strikken om de - zoals die "specialisten " al wel doorhadden - op handen zijnde val van de topkoersen op te vangen.
Wetende dat de koersen in alle redelijkheid nog nauwelijks zouden kunnen steigen werden niet ( te dure ) aandelen, maar allerei derivaten en constructies daarmee aangewend om de financiele gevolgen/risico's van de op handen zijnde klap VOOR HENZELF zo veel mogelijk af te dekken.
De luchtballonnen op de beurs en de in het geheim op de achtergrond en wereldwijd spelende fraudezaken stonden zo strak, dat het nog slechts wachten was op een speld die op een onverwacht moment zou prikken en vooral: waar dan alle schuld van oorzaak en ellende van de gevolgen op afgeschoven kon worden.

Waarschijnlijk hebben ook de terroristenmanagers en - beleggers en sympatisanten dit ook goed ingeschat en zijn na de ( door hen goed geplande en dus bewust gecreeerde "voorkennis") klap er alleen maar verschrikkelijk veel rijker van geworden.

Een visie van een leek, als er niks van klopt, dan schiet je er maar op.....

Brabander
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 jul 2004 23:17

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Brabander »

Volgens mij een HEEL JUISTE visie.

B-
Berichten: 273
Lid geworden op: 23 jan 2006 15:52

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door B- »

Overigens heeft Aegon prima produkten en die worden echt wel gekocht en zeker niet door diegenen die alleen maar verblind zijn door de eurotekens in de ogen.
Ik heb uit heel betrouwbare bron gehoord dat die verkoop wel meevalt.

Maar Hamster, wie garandeerd mij dat deze prima produkten waar jij het over hebt, wel te vertrouwen zijn?

Martinvdm

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Misschien had je beter een gewone spaarrekening kunnen openen.
Achteraf commentaar leveren (had dit of stel dat) is niet moeilijk...

En van die 'prima producten' ...nou, Maximaal Rendement Effect heb ik nog voor je...Prima product joh...

Groet,
Martin

Belegger+
Berichten: 699
Lid geworden op: 24 jun 2005 15:54

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Belegger+ »

maar allerei derivaten en constructies

Valt wel mee hoor.
Niets anders als te dure calls, die met graagte werden gekocht.

B+

Martinvdm

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Dure calls...??

Was da...

Groet,
Martin

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Piet »

De rechtbank Den Haag heeft op 21 juni Aegon veroordeelt in een Vliegwielzaak, de gedupeerden krijgen al hun verloren geld terug.
De uitspraak is hier te lezen:
http://www.platformaandelenlease.nl/Uit ... 062006.htm

De rechter oordeelt dat het Vliegwielcontract onder huurkoop valt.
De vernietiging na 4 ½ jaar wordt ook erkend:
Ingevolge artikel 3:52 lid 1 sub d BW verjaart de rechtsvordering tot vernietiging van een rechtshandeling door het verloop van drie jaar nadat "de bevoegdheid om deze vernietigingsgrond in te roepen, aan degene aan wie deze bevoegdheid toekomt, ten dienste is komen te staan".
Dit is niet alleen van toepassing op het Vliegwiel maar ook op de Dexia contracten.
Hiermee is weer aangetoond dat de Duisenbergregeling (vernietiging binnen 3 ½ jaar en alleen restschuld kwijtgescholden) een onvoldoende schikking is en procederen meer oplevert.

Nog een aardige door de rechtbank:
14. Door Aegon is aangevoerd dat het naar de maatstaven van redelijkheid en billijkheid (artikelen 6:2 en 6:248 BW) onaanvaardbaar is dat zij de door betaalde termijnen zou moeten restitueren. De daartoe door Aegon aangevoerde argumenten - er kort gezegd op neer komende dat deelname aan effectenleaseproducten anders "een spel zonder nieten" zou worden - overtuigen echter in het geheel niet. Aegon had die consequentie immers eenvoudig kunnen vermijden door de overeenkomst te laten medeondertekenen door de echtgenoot


en

15. Aegon heeft zich voorts beroepen op artikel 6:278 BW ter beperking van haar restitutieplicht. Ook dat beroep treft evenwel geen doel.


Op deze punten zouden de rechters in Dexia zaken ook zo moeten oordelen.
Nu wordt b.v. bij Wck zaken, waarin het contract nietig wordt verklaard, een gedeelte voor rekening van de gedupeerde gebracht.

Al met al een zeer gunstige uitspraak en moedgevend voor de Aegon Vliegwiel gedupeerden die in een zelfde situatie verkeren en nog twijfelen om (verder) te procederen.
Er zijn al diverse uitspraken gedaan over het Aegon vliegwiel en Aegon heeft deze keer op keer verloren.
Opvallend is dat Aegon met steeds betere schikkingen komt.
We komen er wel, stapje voor stapje.
Met geduld, vertrouwen en een lange adem.

Groeten,
Piet

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door peewee »

Mijn inschatting is dat eind 2007, begin 2008 de eerste aandelenleasezaak de Hoge Raad bereikt. Dan zal de Hoge Raad zich ten principale moeten uitlaten over de de toepasselijkheid van de Wck op aandelenlease. Die zaak (het maakt daarbij vermoedelijk niet zo heel veel uit welk product van welke aanbieder dit betreft) zal van doorslaggevend belang zijn. Na dat arrest van de Hoge Raad zal de lease-affaire na 5 tot 6 jaar strijd de eindfase naderen. Wel dient men te bedenken dat Dexia zelfs na zo''n beslissend arrest van de Hoge Raad nog chicaneus gedrag (vertragingstaktieken) kan vertonen, omdat Dexia toch niets meer te verliezen heeft. De andere aanbieders, Aegon, Spaarbeleg, Fortis etc., zullen vermoedelijk wel eieren voor hun geld kiezen. Tenzij zij het risico op een totale landelijke consumentenboycot over zich willen afroepen.

wes63
Berichten: 33
Lid geworden op: 25 mei 2005 22:56

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door wes63 »

Op de PAL site kwam ik onderstaande vermelding tegen welke ik ook op mijn contracten terugvind. Het gaat om de bijzondere voorwarden welke
in het contract genoemd zijn:
AEGON zal het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel informeren over de Vliegwielovereenkomst en eventuele betalingsachterstanden van cliënt.”
Bij een uitspraak van de Rechtbank Den Haag voert Aegon evenwel de volgende quote op als verdediging bij opheffing BKR registratie:
Wat betreft de gevorderde opheffing van de registratie bij de stichting BKR te Tiel stelt zij (Aegon)dat zij niet verantwoordelijk is voor een eventuele registratie van bij het BKR, omdat zij voor haar Vliegwiel-producten niet aangesloten is bij het BKR en daarom aldaar geen registratie ten laste van kan plaatsen of opheffen…



Bij navraag bleek ik geen BKR vermelding te hebben!

Nu vraag ik mij af of de verwijziging naar de BKR registratie puur een leugentje om bestwil betreft door Aegon of dat de rechtsgeldigheid van een contract aan de kaak gesteld kan worden ivm onjuiste voorwaarden.

wes63

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door ad snoeren »

Banken zijn smerige gevoelloze geldophalers en hebben met een consument of gedupeerde geen enkel gevoel of hulpaandrang.

Een aantal forumbezoekers kennen mijn verhaal.
Ik dacht dat zelf ook te kennen.

Ik ben bij prakties alle geldverstekkers in Nederland geweest.
om de overwaarde van mijn eigen pand in geld om te kunnen zetten.

De BKR wordt door de banken en comfortkaart en wehkamp postorderbedrijven als chantagemiddel gebruikt.

Zonder enige toetsing waar het om gaat.

Mij werd bij elke bank gezegd we kunnen uw aanvraag niet in behandeling nemen, en dat heeft niets met de BKR notering van dexia te maken punt.

Het ging om een behoorlijk overwaarde dus bleef het voor mij zo onbegrijpelijk.

De laatste bank die ik had gevraagd vertelde er bij u heeft namelijk meer dan een a codering.

Ik viel van mijn stoel.

En wat schertst mijn verbazing bij navraag in Tiel, bleek dat inderdaad zo te zijn.

In 2002 met kerst was onse TV stuk gegaan, en we hadden even geen geld om een nieuwe te kopen.

Dus naar Its om met een zogenaamde comfortkaart een TV aan te schaffen.

1041 euro geleend voor 21% rente. Die TV heeft drie x zijn kostprijs gekost, we hebben hem ook helemaal afbetaald.

Ik wist helemaal niets van een a codering daarop, en heb bij deze instantie navraag gedaan.

Wat bleek we waren in die jaren een paar keer vergeten die 19 euro op tijd te betalen. vandaar dus een extra a codering en volledige lamlegging van mijn bedrijf vanwege als wanbetaler geboekt te staan.

Oversluiten van mijn Hypotheek niet meer mogelijk.
Ik betaal al 2 jaar 700 euro te veel aan rente per maand aan de oplichtersbank RABO
Krijg nergens krediet op een overwaarde van bijna 4 ton.

rekening courant postbank bevroren.

Uiteindelijk geen geld meer om boodschappen te doen, en stenen kun je niet eten.

Het bedrag waar het om ging staat totaal niet in verhouding tot waar het om gaat. Maar banken verschuilen zich achter BKR zonder na te vragen waar het om gaat en hoe het is ontstaan.

Ze laten je gewoon stikken.

Daarom Dexia en comfortkaart hebben nog een aardige schadeclaime van mij te goed.
En ik ga door tot de hoge raad!!!

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Navarre »

Een triest verhaal.

Waarschijnlijk niet al te slim om dit tot de hoge raad uit te vechten, zeker waar het om die a notering gaat mbt de aanschaf van die tv.
Dit zijn nu eenmaal de regels en ofschoon jij het gevoel hebt dat jou groot onrecht is aangedaan, zullen rechters daar niet echt warm of koud van worden.

Zonde van het geld dat je kwijtraakt aan advocaatkosten, die zullen echter graag met je meelopen tot en met de hoge raad.

Je zult het moeten accepteren en wachten op het moment tot deze a notering doorgestreept wordt.
Jij zal in je woede op dit moment anders denken en vanuit die woede reageren, hetgeen je nog verder richting afgrond brengt.

Zonde.....en hopelijk voor jou komt het niet zover en slik je dit door, zoniet wens ik je alle sterkte tot en met de hoge raad.

anne_
Berichten: 1469
Lid geworden op: 12 jan 2005 15:02

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door anne_ »

Navarre met alle respect, maar als je een eigen bedrijf hebt kun je geen 5 jaar wachten totdat die a codering geschrapt wordt wat die TV betreft. Als je bedrijf al wankelig is, en je ziet perspectief in een nieuwe impuls zou het toch mogelijk moeten zijn om met je overwaarde van je huis een doorstart te maken? Het is triest, zeker als je zoveel overwaarde op je onroerend goed hebt.

Ad denk 10 keer na om tot hoge raad te gaan.

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Navarre »

ik vertel het zoals ik het zie anne, zonder al die heldhaftige taal, het is zoals het is.

anne_
Berichten: 1469
Lid geworden op: 12 jan 2005 15:02

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door anne_ »

Ik gebruik ook geen heldhaftige taal Navarre, vind het gewoon rot voor Ad.

Navarre
Berichten: 663
Lid geworden op: 26 apr 2006 16:21

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door Navarre »

Ja, is het ook, maar dat wil niet zeggen dat je dan maar iemand naar de mond moet praten. Hoge raad....geen kans volgens mij.

Maar daar zullen ongetwijfeld anderen anders over denken.
Laatst gewijzigd door Navarre op 08 jul 2006 01:48, 1 keer totaal gewijzigd.

anne_
Berichten: 1469
Lid geworden op: 12 jan 2005 15:02

Re: Aegon Vliegwiel

Ongelezen bericht door anne_ »

Ik praat niemand naar de mond, zie wat ik schreef:


Ad denk 10 keer na om tot hoge raad te gaan.

Gesloten