LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Betaling Merrill Lynch geeft gedupeerden Vie d’Or lucht

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
CashDamageLeader
Berichten: 305
Lid geworden op: 04 mar 2005 11:45

Betaling Merrill Lynch geeft gedupeerden Vie d’Or lucht

Ongelezen bericht door CashDamageLeader »

door BART MOS


AMSTERDAM – De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch is na acht jaar procederen door de knieën gegaan voor de elfduizend gedupeerde polishouders van de door fraude omgevallen Nederlandse levensverzekeraar Vie d’Or. De bank is in ruil voor een schikking van €5 miljoen verlost van verdere Nederlandse rechtszaken.
Dit wordt bevestigd door de stichting Vie d’Or, die opkomt voor de belangen van gedupeerde polishouders. De stichting voerde al sinds 1999 een rechtszaak tegen de Amerikaanse bank. Merrill Lynch was een van de belangrijkste zakenpartners van de verzekeringsmaatschappij Vie d’Or, die in 1993 omviel als gevolg van fraude en mismanagement.
Doordat de Nederlandse toezichthouder bij het bankroet een noodregeling in werking stelde, kon Merrill Lynch destijds zijn contracten met Vie d’Or eenzijdig opzeggen. Door de beëindiging van onder andere lucratieve leningen aan de bank, werden de polishouders opgezadeld met een MIDKAP miljoenenschade.
Dankzij de huidige schikking met Merrill Lynch krijgen de polishouders weer wat meer armslag om door te kunnen procederen tegen onder meer toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en accountant Deloitte. Zowel DNB als Deloitte maakte volgens eerdere rechterlijke uitspraken aantoonbaar grove fouten bij het controleren van het criminele management van Vie d’Or en ze zijn om die reden aansprakelijk gesteld. Desondanks weigeren zij al veertien jaar om voor de ontstane schade op te draaien.

Als gevolg van het omvallen van Vie d’Or zit een belangrijk deel van de elfduizend polishouders met aangetaste pensioenuitkeringen. Terwijl de gepensioneerden gespaard hadden voor een financiële aanvulling op hun oude dag, worden zij nu veelal gedwongen rond te komen van een schamel aow’tje. Bijna vierhonderd verzekerden zijn de afgelopen jaren onder die omstandigheden reeds overleden.
Minister Bos (Financiën) liet onlangs weten geen enkele reden te zien voor DNB om een schikking te treffen met de gedupeerden. Dit in weerwil van een Kamermeerderheid die afgelopen maand nog een snelle afwikkeling van het conflict eiste. De gedupeerden pleitten voor het aanstellen van een onpartijdige bemiddelaar, vergelijkbaar met de commissie- Duisenberg in het aandelenleaseconflict, zodat er een punt gezet kan worden achter de voortslepende juridische procedures.

• Merrill Lynch betaalt de Nederlandse gedupeerden een schikking van €5 miljoen.

16again
Berichten: 16089
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Betaling Merrill Lynch geeft gedupeerden Vie d’Or lucht

Ongelezen bericht door 16again »

De gedupeerden pleitten voor het aanstellen van een onpartijdige bemiddelaar.......
Aan de Vie d'Or gedupeerden is niets gevraagd!!
De belangenbehartiger voor de gedupeerden (Stichting Vie d'Or) probeert zonder overleg met de gedupeerde achterban het bemiddelingspad te bewandelen.

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Betaling Merrill Lynch geeft gedupeerden Vie d’Or lucht

Ongelezen bericht door Elias »

Minister Bos (Financiën) liet onlangs weten geen enkele reden te zien voor DNB om een schikking te treffen met de gedupeerden. Dit in weerwil van een Kamermeerderheid die afgelopen maand nog een snelle afwikkeling van het conflict eiste.
En ook hier springt onze "new wave" socialist Bos weer op de barricaden !........ Euhh...voor wie ook weer ..???

Gesloten