LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Ongelezen bericht door peewee »

Iets ter overweging voor de aandeelhouders van Fortis die op 6 augustus a.s. moeten stemmen over de overname van de ABN Amro.

LAAT FORTIS EERST ZIJN ROTZOOI UIT HET VERLEDEN OPRUIMEN.

Bij ruim 100.000 Fortis/Groeivermogen aandelenlease-gedupeerden veroorzaakte Fortis een (financiele) schade van RUIM EEN HALF MILJARD EURO.

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Ongelezen bericht door Elias »

Als het om de moraal ging peewee, dan heb je volkomen gelijk.

Echter in de praltijk denken aandeelhouders ( per definitie niet zijnde voorgelogen burgers, maar bewust handelende/speculerende particulieren en instellingen) in de eerste plaats aan winst maken en te voorkomen dat ze zelf gedupeerd raken....... :wink:

B-
Berichten: 273
Lid geworden op: 23 jan 2006 15:52

Re: Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Ongelezen bericht door B- »

Fortis Moet helemaal ABN-Amro niet overnemen.


Vergeet niet dat nog er nog steeds heel veel van die, cold calling, als financieel adviseur verkleede, laffe, liegende, provisiegeile, Fortis Groeivermogen wanproducten verkopende, criminelen in dienst zijn bij deze "betrouwbare" bank. Dat wil je de eventuele nieuwe klanten toch niet aandoen. :!:

Bonbons
Berichten: 38
Lid geworden op: 29 jul 2007 18:59

Re: Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Ongelezen bericht door Bonbons »

8) :lol:
Laatst gewijzigd door Bonbons op 02 aug 2007 11:46, 1 keer totaal gewijzigd.

B-
Berichten: 273
Lid geworden op: 23 jan 2006 15:52

Re: Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Ongelezen bericht door B- »

Ach...je bedoelt zeker spelfouten.....oen!

En bovendien ben jij een digibeet. :lol:


shamyrah
Berichten: 395
Lid geworden op: 11 mei 2004 22:52

Re: Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Ongelezen bericht door shamyrah »

Fortis de fout in met effectenleaseproducten

08 Aug 07, 13:35

UTRECHT (ANP-AFX) - De bankverzekeraar Fortis is in de fout gegaan met een viertal financiële producten. Het dochterbedrijf Fortis Groeivermogen gaf bij deze zogenoemde aandelenleaseproducten te weinig informatie aan klanten.



Ondanks de geconstateerde gebreken, is van misleiding door Fortis geen sprake. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald.

Volgens de rechtbank heeft Fortis de zogenoemde ’zorgplicht’ geschonden bij de producten GroeiVermogen, BeursVersneller, Vermogensversneller en KoerswinstStapelaar. Dat betekent dat Fortis deelnemers niet voldoende heeft geïnformeerd over de risico’s van deze producten.

De rechtszaak was aangespannen door de Vereniging Consument & Geldzaken en twaalf individuele eigenaren van de aandelenleaseproducten. Volgens de eisers is Fortis ook tekortgeschoten bij de producten Milleniumversneller en JubileumClicker. Maar volgens de rechter treft Fortis daar in het geheel geen blaam.

Hoewel Fortis bij de vier producten tekort is geschoten, vindt de rechter niet dat de contracten nietig moeten worden verklaard. Volgens de rechtbank heeft een van de twaalf eisers recht op een schadevergoeding van 2286,24 euro.

Bron DFT

Groetjes A3
Ver. Payback
Laatst gewijzigd door shamyrah op 08 aug 2007 16:54, 1 keer totaal gewijzigd.

shamyrah
Berichten: 395
Lid geworden op: 11 mei 2004 22:52

Re: Fortis moet eerst schadevergoeden, vóór overname ABN Amro

Ongelezen bericht door shamyrah »

Eindelijk vonnis ! (08-08-2007)

Na ruim twee jaar procederen is er vandaag eindelijk vonnis gewezen door de Rechtbank Utrecht. Belangrijkste uitkomst: Fortis/Groeivermogen heeft onrechtmatig gehandeld ten opzichte van de deelnemers aan de producten: Beursversneller, Groeivermogen-lease; Vermogensversneller en de Koerswinststapelaar. Feitelijk betreft dit circa 90% van de circa 110.000 aandelenleasecontracten die Fortis via dochter Groeivermogen afsloot. De omstandigheid dat de Rechtbank onze claim terzake van de producten Jubileumclicker en Millenniumversneller afwees, betekent nog geenszins dat de kansen op een schadevergoeding over de twee producten is verkeken. Onze rechtszaak betreft immers een collectieve rechtszaak. Het is heel goed mogelijk dat er in individuele gevallen tot onrechtmatigheid (schending van de wettelijke zorgplicht) wordt geoordeeld voor een deelnemer aan de Junlieumclicker of Millenniumversneller.

Het vonnis heeft een omvang van niet minder dan 40 pagina's en zal de komende dagen door onze juristen en advocaat worden bestudeerd.
Aangesloten gedupeerden dienen er rekening mee te houden dat er nog flinke tijd gemoeid zal zijn met de rechtsstrijd. Zo is het mogelijk dat Fortis/Groeivermogen tegen het vonnis in hoger beroep gaat. Ook de Vereniging Consument & Geldzaken kan in hoger beroep gaan wanneer blijkt dat belangrijke elementen in het vonnis naar ons oordeel onjuist zijn.

Bron: http://www.fortisgroeivermogenclaim.nl/ ... p%3Fid%3D1

Groetjes A3
Ver. Payback

Gesloten