LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] LEASELEED OPENT NIEUWE RECHTSZAAK TEGEN DEXIA !!!!!

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
studex
Berichten: 185
Lid geworden op: 09 jul 2004 19:35

LEASELEED OPENT NIEUWE RECHTSZAAK TEGEN DEXIA !!!!!

Ongelezen bericht door studex »

Leaseleed opent nieuwe rechtszaak tegen Dexia

RIJSWIJK - De Stichting Leaseleed begint een tweede rechtszaak tegen Dexia en bemiddelaar Spaar Select om compensatie te krijgen voor gedupeerden van een spaarleaseconstructie. Dat heeft Leaseleed maandag bekendgemaakt.


De belangenbehartiger gaat daarmee niet in op de uitgestoken hand van Dexia, dat vorige week aankondigde afspraken te willen maken met de clubs die de bankverzekeraar juridisch achtervolgen.

Leaseleed spant de zaak aan namens 340 gedupeerde gezinnen. Een eerste rechtszaak loopt sinds afgelopen zomer. De stichting richt zich in die zaak op het leasen van effecten, die gedupeerden financierden uit de overwaarde van hun woningen.

In de nu aangespannen zaak gaat het om de zogeheten spaarleaseconstructie van Dexia. Tussenpersonen van Spaar Select adviseerden gezinnen aandelen te leasen. Om de vooruitbetaling van een aantal leasetermijnen te financieren, meestal voor drie tot vijf jaar, namen de gedupeerden veelal een tweede hypotheek op hun woning.

Extra kosten

Nadat de vooruitbetalingen waren voldaan, kwamen de gedupeerden er achter dat ze nog geruime tijd (15 tot 17 jaar) de leasetermijnen uit eigen middelen moesten betalen. Volgens een woordvoerder van Leaseleed levert dat maandelijks gemiddeld 700 euro aan extra kosten op. Daarbij komen nog de kosten van de genomen tweede hypotheek (gemiddeld 200 euro netto per maand).

Leaseleed gaat met zijn optreden voorbij aan het aanbod van Dexia om rechtszaken tegen gedupeerde beleggers voorlopig stil te leggen. Op die manier wil de bankverzekeraar de bemiddelingspoging van Wim Duisenberg niet te veel hinderen. De oud-bankpresident zoekt sinds enkele weken een oplossing in het conflict tussen Dexia en klanten die hebben belegd met geleend geld.

Bron ANP

Gesloten