LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Martinvdm

Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Duisenberg-regeling verbindend verklaard
Op 25 januari 2007 heeft het Gerechtshof te Amsterdam, op verzoek van Dexia,
de stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Consumentenbond en de VEB,
de Duisenberg-regeling verbindend verklaard.

Wij zijn bijzonder blij met deze uitspraak, omdat de schorsing van de lopende procedures nu wordt opgeheven en nieuwe procedures weer kunnen worden opgestart. Hiermee komt dan eindelijk het einde van de Dexia-affaire in zicht.

Het Hof heeft verder bepaald dat Dexia-gedupeerden die hun zaak aan de rechter willen voorleggen, en dus niet onder de Duisenberg-regeling willen vallen, dit tot 1 augustus a.s. schriftelijk kunnen melden. U kunt binnenkort op deze plaats lezen hoe dat precies moet. Voor cliënten van Leaseproces wordt deze melding automatisch door Leaseproces gedaan.

Gedupeerden die deze melding niet tijdig doen, doen daarmee definitief afstand van hun recht om tegen Dexia te procederen.

In de komende dagen kunt u de nieuwste ontwikkelingen hier lezen. Kijk daarom de komende dagen regematig even op onze site.

bron: www.leaseproces.nl

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Onderstaand bericht als extra toevoeging:

Vandaag startschot voor de finale ronde in de Dexia-affaire

Laten de gedupeerden 1,5 tot 3 miljard liggen of gaan zij dat opeisen?

Persbericht van Leaseproces
25 januari 2007

Opheffing van de blokkade bij de rechtbanken
Het belang van de uitspraak van het Gerechtshof van vandaag is dat er een einde komt aan de blokkade van de Dexia zaken bij de rechtbanken, en niet dat de Duisenberg-regeling al dan niet verbindend wordt verklaard.

Na de uitspraak van vandaag wordt de schorsing van de 2.000 zaken die Leaseproces bij de rechtbank Amsterdam heeft lopen opgeheven en kunnen nieuwe zaken worden opgestart. Het gaat bij Leaseproces in totaal om zo’n 25.000 zaken.

Opvoering capaciteit
Gezien de gunstige uitspraken van het afgelopen half jaar, heeft Leaseproces de capaciteit intussen flink opgevoerd. Met meer dan 150 medewerkers is er nu voldoende ruimte om in de komende maanden nog 75.000 nieuwe Dexia zaken aan te nemen. Zonodig kan de capaciteit nog verder opgevoerd worden. Er zijn op dit moment meer dan 300.000 gedupeerden die nog geen beslissing over de Duisenberg-regeling hebben genomen.

Procedures tegen Dexia worden gewonnen
Dexia zegt steeds dat de gedupeerden het risico lopen dat zij hun zaak verliezen en opdraaien voor de kosten, maar dat wordt door de recente jurisprudentie en de uitspraken in hoger beroep weersproken:

Ongeveer de helft van alle Dexia zaken zijn zogenaamde Eagalease-zaken, waarbij de handtekening van de partner ontbreekt. Deze mensen hebben een zeer sterke zaak. Het gerechtshof te Den Bosch heeft al in hoger beroep bepaald dat deze mensen alles terugkrijgen, mét rente. Dexia is van deze uitspraak niet in cassatie gegaan bij de Hoge Raad en vecht die uitspraak dus niet aan. Dit betekent dat de Eegaleasers hun geld via een simpele procedure zo kunnen ophalen.

Ook de andere gedupeerden, de niet-eegaleasers, krijgen hun geld geheel of voor een groot deel terug. Zij worden gedekt door een andere gunstige uitspraak in hoger beroep, namelijk de uitspraak van het Gerechtshof te Leeuwarden van 29 november 2006. In een zaak tegen Aegon, die vrijwel identiek is aan de Dexia zaken, stelde het Hof de gedupeerde op alle fronten in het gelijk.

Totaal belang 1,5 tot 3 miljard euro
Het gemiddelde belang van de cliënten van Leaseproces ligt tussen de vijf en tienduizend euro per persoon, d.w.z. dat zij bij de rechter gemiddeld vijf tot tienduizend euro meer kunnen verwachten dan bij de Duisenberg-regeling. Voor de meer dan 300.000 Dexia gedupeerden die nog geen beslissing hebben genomen gaat het dus om een totaal belang van tussen de anderhalf en drie miljard euro.
Laten zij dat geld liggen of gaan zij het opeisen? In elk geval dienen deze mensen op hun juridische mogelijkheden gewezen te worden. Leaseproces gaat daarom samen met de stichting PAL (www.platformaandelenlease.nl) en een groot aantal advocaten in de komende maanden weer voorlichtingsavonden door het hele land organiseren.

De Duisenberg-regeling gaat slechts over de restschuld, en niet over de inleg
De schade van de meeste gedupeerden bestaat uit twee componenten: de inleg en de restschuld.
· De inleg is het bedrag dat de mensen aan Dexia hebben betaald. Dit bedrag werd niet belegd, maar ging op aan rente, provisies, kosten en winst voor Dexia. Voor de klant een pure “verliespost” en voor Dexia grotendeels winst (de term “inleg” was natuurlijk uiterst misleidend).
· De restschuld is het negatieve verschil tussen de opbrengst van de aandelen en het bedrag van de lening die door Dexia aan de klant werd verstrekt.

De Duisenberg-regeling biedt alleen een tegemoetkoming voor de restschuld, mits de klant, indien van toepassing, ook nog zijn rentebetalingen blijft voldoen (en daarmee de winst voor Dexia, alsmede zijn eigen verlies, vergroot).

Mede dankzij de stijgende koersen van de afgelopen tijd, is de restschuld voor veel gedupeerden behoorlijk geslonken. Dit betekent dat de compensatie Dexia uiteindelijk relatief weinig kost.

Maar waar het de meeste gedupeerden vooral om gaat, is het verlies van hun inleg. Velen van hen zijn hun spaargeld kwijt dat bestemd was voor doeleinden als de studie van hun kinderen of aanvulling op hun pensioen.

Bij de Duisenberg-regeling zijn de gedupeerden hun inleg voor 100% kwijt
In tegenstelling tot België, waar de inleg tot 50% wordt gecompenseerd, voorziet de Duisenberg-regeling in het geheel niet in een compensatie voor de inleg. De gedupeerde is alles wat hij betaald heeft kwijt, maar Dexia mag de winst volledig houden (!).
Wat ons betreft ontbreekt hier iedere redelijkheid. Dexia zou minimaal de door haar gerealiseerde winst aan de gedupeerden moeten teruggeven, maar zelfs daarin wordt door de Duisenberg-regeling niet voorzien.

De gedupeerden hebben gelijk dat zij naar de rechter stappen
Nu Dexia het verlies volledig bij de gedupeerden wil leggen, en zelfs de door haar gerealiseerde winst niet wil teruggeven, hebben de gedupeerden groot gelijk dat zij NEE zeggen tegen de Duisenberg-regeling en naar de rechter stappen. Zeker nu de uitspraken, ook in hoger beroep, overwegend gunstig zijn.

Commentaar op de uitspraak en aanvullende informatie
Na afloop van de zitting zullen wij commentaar geven op de uitspraak en zullen wij onze visie geven op de verdere afwikkeling van de rechtszaken en op de strategie van Dexia.
Laatst gewijzigd door Martinvdm op 25 jan 2007 18:51, 1 keer totaal gewijzigd.

idem
Berichten: 118
Lid geworden op: 23 dec 2004 14:24

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door idem »

VEEL AANDELENLEASE GEDUPEERDEN krijgen hun geld terug! U ook?
Hoe uw geld verdween en... hoe u het weer terug kunt halen
Veel leaseconstructies waren zo slecht, dat zelfs bij stijgende koersen verlies werd geleden.
Uw geld verdween daarbij grotendeels in de zakken van de bank: een deel als betaling voor rente, kosten en provisies en de rest als winst. Uw inleg moest daarna 'terugverdiend' worden via beleggen met geleend geld. Een riskante en hopeloze opgave. Dat wisten de banken ook,
maar zij slaagden erin dat door ingewikkelde constructies voor u verborgen te houden.
Totdat zij ontmaskerd werden.
Laat u de bank ongestraft wegkomen met deze 'legale' diefstal of gaat u uw geld terugvorderen?
Aan u de keus, want het is uw geld dat weg is.
Dit staat op de homepage!!!!?????????

Een uiterst discutabele club lijkt mij

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door B17 »

Leaseproces, Beursklacht of andere advocatenkantoren die behoren tot de VOORPARTIJ zijn geen discutabele clubs, weet je wie dat wel zijn ;

CONSUMENTENBOND (de naam alleen al) VEB - EEGALEASE - LEASEVERLIES (na ontvangst van sommen geld uit de inlegkas van Dexia) alsmede de bank dexia (behorend tot een uiterst armlastige DEXIA GROEP, de laasten behoren tot de wel discutabele clubs ofwel
de TEGENPARTIJ. die met ons geld aan de haal wil gaan, denken zij.

Stom he

B17

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Dat je er op reageert zeg...

henkgeluk
Berichten: 302
Lid geworden op: 29 apr 2005 20:05

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door henkgeluk »

idem is dexia. al zou men totaal geen affiniteit hebben met aandelen,nog er maar iets verstand van hebben .als men de dexia affaire heeft gevolgd moet men wel heel erg pro-dexia zijn om deze bank welgevallig te zijn.

er is niets mis met geld verdienen door een bank. maar niet op de manier die dexia cum suis (haar voorgangers) even snel heeft willen doen.
met een vooropgesteld doel ! er zijn duizenden uitspraken over gedaan,door ook mensen met verstand van aandelen en optie's . de gehele zaak is als het ware op lucht gebaseerd. maw er zijn geen aandelen (of later bijgekochte) aandelen verworven. de rechtbank is niet deskundig genoeg om die ondoorgondelijke brei te ontwarren.zeker niet met de AFM als waakhond die eerder heeft zitten slapen. een slager snijdt niet in eigen vlees! het verbaast mij dat de rechtbank "vrouwe justica"die geblinddoekt door het leven moet,onder de blinddoek heeft doorgekeken richting de tribune en daar dirk bruneel zag zitten,met een wereldwijd gebaar van duim en wijsvinger! (lezen in deze context) uiteraard kan en zijn wij niet aan deze uitspraak gebonden, velen zullen gebruik maken van de opt out regeling.
maar we moeten ons geen illusie maken,want terwijl ik dit schrijf zijn ben knuppe en zijn 40 rovers druk bezig om hun strategie te bepalen.
uiteraard met een glas champagne !

maar ook champagne wordt van druiven gemaakt~! en deze druiven verwerkt in hun champagne zullen wel eens zuur blijken te zijn.

waarvan akte.

allen gegroet

henk geluk

cornelis
Berichten: 880
Lid geworden op: 12 feb 2004 10:58

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door cornelis »

De duisenbergregeling is er dan wel door,maar het zal toch geen invloed hebben op uitspraken die nog gaan komen,dat kan gewoonweg niet.
Want de wet is hierdoor toch niet veranderd,ik bedoel contract vernietigd blijkt vernietigd.
Of gaan de rechters zover dat ook huurkoop niet meer van toepassing is,en zorgplicht niet aan de orde is.

Dan staat het licht op groen voor de banken om op de oude voet verder te gaan en burgers ongestraft kapot te maken.

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Verbindend-verklaring Duisenberg-regeling + opt-out regeling
Het Gerechtshof te Amsterdam heeft op 25 januari 2007 de Duisenberg-regeling verbindend verklaard, en heeft tegelijkertijd bepaald dat gedupeerden er ook voor kunnen kiezen om juist niet onder deze regeling te vallen. Zij dienen deze keuze dan voor 1 augustus 2007 kenbaar te maken, anders vallen zij automatisch onder de Duisenberg-regeling en kunnen zij niet meer tegen Dexia procederen.

Wat betekent dit voor u?
• Er is voor u geen reden om voor de Duisenberg-regeling te kiezen, omdat u dan niets van uw inleg terugziet, terwijl de kans om deze bij de rechter geheel of voor een groot deel wel terug te krijgen aanzienlijk is.
• De schorsing van Dexia-procedures wordt nu opgeheven. Als u reeds cliënt bent bij Leaseproces, dan kan in uw zaak nu verder geprocedeerd worden en kunnen nieuwe zaken nu opgestart worden. Wij maken dan tevens namens u aan Dexia kenbaar dat u niet onder de Duisenberg-regeling wenst te vallen.
• Als u nog geen cliënt bij Leaseproces bent, dan adviseren wij u om ons te bellen voor een gratis adviesgesprek, zodat u de juiste beslissing kunt nemen.

bron: www.leaseproces.nl

Lavi
Berichten: 157
Lid geworden op: 29 nov 2006 10:13

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Lavi »

Gezien de gunstige uitspraken van het afgelopen half jaar, heeft Leaseproces de capaciteit intussen flink opgevoerd. Met meer dan 150 medewerkers is er nu voldoende ruimte om in de komende maanden nog 75.000 nieuwe Dexia zaken aan te nemen.
Ze vergeten gemakshalve even te vermelden dat de uitspraak in a'dam wel degelijk invloed kan hebben op de nog komende zaken.

De manier waarop hier reklame wordt gemaakt voor de, speciaal voor deze affaire opgerichte club, wordt gemaakt zou eigenlijk niet moeten kunnen.
Laat deze mensen zelf een grote advertentie zetten in de landelijke dagbladen, dan is de verantwoording geheel voor hen zelf.

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Ze vergeten gemakshalve even te vermelden dat de uitspraak in a'dam wel degelijk invloed kan hebben op de nog komende zaken.
En alle rechtzaken VOOR de uitspraak ..? Zullen we die ook eventjes niet vergeten dan..?
De manier waarop hier reklame wordt gemaakt voor de, speciaal voor deze affaire opgerichte club, wordt gemaakt zou eigenlijk niet moeten kunnen.
De manier waarop jij iedere posting eenzijdig benaderd (pak als voorbeeld even het allerbovenstaande) zou eigenlijk niet moeten kunnen. Ik maak geen reclame maar puur informatief !! Wat men uiteindelijk doet, moet men zelf weten.
Laat deze mensen zelf een grote advertentie zetten in de landelijke dagbladen, dan is de verantwoording geheel voor hen zelf.
Er wordt genoeg reclame gemaakt voor leaseproces als je het nog niet wist... :wink:

Lavi
Berichten: 157
Lid geworden op: 29 nov 2006 10:13

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Lavi »

Wist niet dat je boos zou worden, toch geen aandelen in die club? :wink:

Voor wat betreft die rechtzaken vóór de uitspraak a'dam geldt dat deze nu in een heel ander daglicht staan.

Als mensen hun geld aan leaseproces willen geven, gewoon doen hoor, alleen niet zanniken als de uitslag conform duisenberg is, waarbij je dan ook nog eens de advocaatkosten van kan aftrekken.

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Ik ben niet boos...Althans...niet op jou... :wink:


Voor wat betreft die rechtzaken vóór de uitspraak a'dam geldt dat deze nu in een heel ander daglicht staan.
Biezondere uitspraak...Wat ik de rechter hoorde vertellen is dat iedere zaak anders is (kan zijn) ...Ook die rechter wist dat er bepaalde dingen niet in orde zijn (denk aan wck, misleiding, aankoop aandelen, eega) maar heeft alleen zijn opdracht uitgevoerd en naar de zorgplicht gekeken.

Het lijkt mij sterk dat een 'nieuwe' zaak met inbreng van bovenstaande feiten gelinkt wordt aan een uitspraak die alleen de zorgplicht omhelst. Ben daarom erg benieuwd naar jouw visie

Adne
Berichten: 133
Lid geworden op: 07 aug 2005 14:08

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Adne »

Speculeren heeft weinig zin hoe rechters gaan vonnissen in de toekomst.
Beter is de eerste processen af te wachten dan wordt het duidelijker welke kant het uitgaat :!:

Lavi
Berichten: 157
Lid geworden op: 29 nov 2006 10:13

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Lavi »

Nou als het gerechtshof zegt dat de D-regeling een redelijke is waarbij ook nog eens wordt aangehaald dat dexia niet de enige is die de last moet dragen omdat de contractanten toch ook hadden moeten weten dat het om beleggen met geleend geld ging, dan kan ik me heel goed voorstellen dat deze visie door een aantal rechters wordt overgenomen.

Vandaar dat ik spreek over een ander daglicht.

Als die zorgplicht zo zwaar zou wegen in het geheel dan zou het hele verhaal al lang achter de rug zijn volgens mij en wat betreft misleiding, daar is men in het verleden al duidelijk over geweest.

cornelis
Berichten: 880
Lid geworden op: 12 feb 2004 10:58

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door cornelis »

Als die zorgplicht zo zwaar zou wegen in het geheel dan zou het hele verhaal al lang achter de rug zijn volgens mij en wat betreft misleiding, daar is men in het verleden al duidelijk over geweest.
Naar boven
En wat betreft eega situatie? een contract wat niet bestaat kan nooit onder de regeling vallen.

Lavi
Berichten: 157
Lid geworden op: 29 nov 2006 10:13

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Lavi »

En wat betreft eega situatie? een contract wat niet bestaat kan nooit onder de regeling vallen.
Dat kontrakt wat volgens jou niet bestaat valt wel onder de D-regeling die gisteren algemeen verbindend is verklaard.

Als jij blijft volharden in jouw standpunt dan moet je gewoon om een uitspraak van de rechter vragen.

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Als die zorgplicht zo zwaar zou wegen in het geheel dan zou het hele verhaal al lang achter de rug zijn volgens mij en wat betreft misleiding, daar is men in het verleden al duidelijk over geweest.
Het gaat ook niet alleen om misleiding op de zorgplicht maar om het hele scala aan misstappen van Dexia. De uitspraken zijn hier duidelijk in geweest en er is zelfs een eegalease uitspraak uit Den Bosch die de gedupeerde in het gelijk stelt en Dexia veroordeeld tot terugbetaling van de inleg + rente...

Wat er gisteren is 'verklaard' is een wassen neus t.o.v. de uitspraken die bekend zijn en die nog gaan komen.

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Leaseproces in Tros Radar
Leaseproces zal maandagavond 29 januari in het tv-programma Tros Radar een reactie geven op de verbindendverklaring van de Duisenberg-regeling door het Gerechtshof Amsterdam. De uitzending begint om 20.30 op Nederland 1.

bron: www.leaseproces.nl

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

De rechter heeft het in zijn uitspraak over zorgplicht gehad. Niets meer en niets minder...

Maar er zijn meer argumenten aan te halen en die uitspraak is zeker niet van toepassing op het individu. Ik denk dat er in de Dexiakamer hard gewerkt gaat worden aan bepaalde richtlijnen in de trend van de uitspraken die al bekend zijn...

B.v. Voor WCAM inleg + rente terug in een eegalease zaak...
Na WCAM ook inleg + rente terug in een gelijksoortige zaak...

Anders zou het erg krom zijn lijkt mij...

Martinvdm

Re: Leaseproces blij met uitspraak WCAM !!

Ongelezen bericht door Martinvdm »

Inloopavonden voor Dexia cliënten
Op 7 maart bent u tussen 17.30 en 19.30 uur welkom in onze vestigingen in Amsterdam, Roterdam, Zwolle en Eindhoven. Wij zullen u dan bijpraten over de laatste ontwikkelingen. Nieuwe cliënten kunnen het beste hun volledige dossier meenemen.

bron: www.leaseproces.nl

Gesloten