LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Piet »

PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Voor de rechtbank Arnhem is op 2 mei 2007 een rechtszaak begonnen tegen het BKR (Bureau Krediet Registratie).
Deze rechtszaak is aangespannen door de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL), belangenbehartiger van aandelenlease gedupeerden,

Door de aandelenlease affaire zijn er vele Dexia gedupeerden met een schuld en vaak ook een betalingsachterstand geregistreerd bij het BKR.
Een registratie die vaak ten onrechte is omdat de contracten vernietigd zijn c.q. nietig verklaard zijn.
Dexia Bank Nederland weigert vervolgens deze registratie ongedaan te maken. Ook het BKR weigert medewerking aan het verzoek tot verwijdering van deze onterechte registratie.
PAL is van mening dat het BKR hierdoor medeplichtig is aan deze onterechte registratie, waardoor vele gedupeerden in financiële problemen zijn gekomen.

In februari 2007 is het BKR middels briefwisseling op de hoogte gesteld van deze situatie en verzocht om de onterechte registraties te verwijderen.
Het BKR heeft op deze eis echter totaal niet gereageerd, waardoor op 2 mei j.l. het proces is begonnen.

Als eisers in deze zaak zijn, naast PAL, ook 4 gezinnen die als voorbeeld worden gesteld voor de ongeveer 100.000 gedupeerden die in een vergelijkbare situatie verkeren als de eisers.

http://www.platformaandelenlease.nl/PAL-BKR.htm

Groeten,
Piet

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door B17 »

Je bemerkt uit bovenstaand bericht wat een onfatsoenlijke instelling Dexia is en ook deze BKR instantie ook niet achterblijft in het
hanteren van schoftige werkwijzen.

Wij, als geduperden, wensen deze aktie veel succes toe.

met vr. groet

B17

Hans A
Berichten: 1019
Lid geworden op: 05 sep 2003 21:31

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Hans A »

Goed zo Piet!
Het is voor iedereen duidelijk wanneer de contracten rechtsgeldig zijn vernietigd. Maar Dexia en BKR doen alsof ze gek zijn.

Laat daarom ook alle schade t.g.v. een onterechte BKR meenemen in je rechtzaak!
Ik zelf heb dat inmiddels ook gedaan. Mijn advcaat weet niet of de rechter dit zal toewijzen, maar het is ook niet slim om gevolgschade klakkeloos te slikken. Hopelijk houden de rechters ook rekening met de gevolgen voor gedupeerden die met dit onrechtmatige chantagemiddel van Dexia te maken hebben!

Gr Hans A

cornelis
Berichten: 880
Lid geworden op: 12 feb 2004 10:58

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door cornelis »

Goed zo laat alle medeplichtigen voor de rechtbank verschijnen,en verantwoording afleggen.
Eerst stonden de contracten bij het BKR geregistreerd alskoop op afbetaling ,als huurkoop dus.
Later heeft het BKR zijn medewerking verleend om het te veranderen in aflopend krediet.

CvdH
Berichten: 177
Lid geworden op: 23 okt 2006 19:42

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door CvdH »

BKR is een instelling van alle banken gewoon checken wie een wanbetaler is en wie niet :shock:

Een zinloos proces dus 8)

faeks
Berichten: 958
Lid geworden op: 08 nov 2005 22:47

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door faeks »

BKR is een instelling van alle banken gewoon checken wie een wanbetaler is en wie niet

Een zinloos proces dus
Dat lijkt mij op het eerste oog ook, echter de ervaring leert inmiddels dat advocaten bij voorbaat zinloze zaken niet in behandeling nemen, laat staan een proces beginnen. Ergens moet er dus een lichtpunt zijn. En laten we daar dan maar voor duimen en niet meteen zo pretentieus zjn om de plaats van de rechter in te nemen CvdH! :roll:

jeroenEUR
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 mei 2007 22:24

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door jeroenEUR »

Een zeer goed initiatief, elke vorm van tegengas tegen Dexia en/of onterechte BKR registraties is van harte welkom.

Wel vraag ik mij af in hoeverre dit ook uiteindelijk iets zal opleveren. Het BKR staat algemeen bekend als een zeer ontoegankelijk instelling (persoonlijke gegevens kunnen bijvoorbeeld alleen via een bank of in Tiel zelf worden opgevraagd; het insturen van een aanvraagformulier met kopie legitimatiebewijs wordt om onduidelijke reden niet geaccepteerd en van DigiD heeft het BKR ook nog nooit gehoord) dat elke schijn van onjuistheid voortdurend goed de kop weet in te drukken door haar poot stijf te houden en bezwaren halsstarrig terzijde te leggen.

Daarnaast weet het BKR de bal ook goed terug te kaatsen: ik durf er mijn aan Dexia betaalde inleg die ik terug zal krijgen eronder te verwedden dat ze bij de rechtbank zal gaan zeggen dat zij zelf zogenaamd niet in staat is om registraties te verwijderen, dat alleen Dexia dit zogenaamd kan doen.

Onzin natuurlijk. Die arrogante hufters van het BKR moeten maar eens hard worden aangepakt. Dus, Piet: stuur hierover ook even een persberichtje naar het ANP!

Hans A
Berichten: 1019
Lid geworden op: 05 sep 2003 21:31

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Hans A »

BKR is een instelling van alle banken gewoon checken wie een wanbetaler is en wie niet

Een zinloos proces dus
Als je contract RECHTSGELDIG is VERNIETIGD hoe kun je dan een wanbetaler zijn?

BKR bestaat zogenaamd ter bescheming van de consument maar de waarheid is dat ze slechts de banken beschermd (desnoods ten nadele van de zogenaamd bechermde consument).
BKR geeft mensen een A-codering voor niet meer bestaande overeenkomsten.
Dus: A-codering voor niet bestaande schulden, de gevolgen zijn ook voor BKR duidelijk.
Het lijk mij onmogelijk dat BKR zijn handen in onschuld mag wassen.

Gr Hans A

Procesvoerder
Berichten: 689
Lid geworden op: 12 jul 2006 12:26

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Procesvoerder »

xx
Laatst gewijzigd door Procesvoerder op 27 aug 2007 22:54, 1 keer totaal gewijzigd.

Procesvoerder
Berichten: 689
Lid geworden op: 12 jul 2006 12:26

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Procesvoerder »

xx
Laatst gewijzigd door Procesvoerder op 27 aug 2007 22:56, 1 keer totaal gewijzigd.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Piet »

Aandelenleaseclub PAL start proces tegen BKR

Het Financieele Dagblad 29 mei 2007
VASCO VAN DER BOON

AMSTERDAM - De stichting Platform Aandelenlease (PAL) voert naar nu pas blijkt sinds 2 mei een proces tegen de stichting Bureau Kredietregistratie ( BKR ) in Tiel. PAL behartigt belangen van ontevreden afnemers van aandelenleasecontracten. BKR is het register van bijna alle kredietverstrekkers.

Samen met acht aandelenleasekopers eist PAL dat BKR zijn registratie van problemen bij aandelenlease schrapt. 'Die registratie bij BKR is in strijd met de wet', zegt PAL-advocaat Marius Hupkes.

De bodemprocedure moet er volgens Hupkes toe leiden dat de rechter BKR aansprakelijk stelt voor de schade die wordt aangericht door het onrechtmatig registreren van betalingsproblemen bij aandelenleasecontracten die volgens hem ook nog eens een keer onrechtmatig zijn. 'De gevolgen van aansprakelijkheid van BKR kunnen zeer groot zijn', meent Hupkes.

Een aantekening in het BKR -register kan ertoe leiden dat een consument geen of minder krediet krijgt. Cliënten van Hupkes kunnen door een bezwarende aandelenleasenotering in het BKR -register bijvoorbeeld geen hypotheek afsluiten of oversluiten, geen krediet voor hun onderneming verkrijgen, of hun onderneming niet goed van de hand doen.

'Ik heb een zeventigjarige binnenschipper als cliënt', zegt Hupkes, 'die door zijn BKR -notering zijn rijnaak op zijn 65ste niet goed kon verkopen, en nu alweer vijf jaar noodgedwongen over de Rijn heen en weer blijft varen. De directe materiële schade die BKR hiermee aanricht is al enorm, maar de immateriële schade hiervan is natuurlijk ook nog eens immens.' Hupkes kan op dit moment nog geen taxatie geven van de vermeende totale schade.

Het proces van PAL tegen BKR kruist de bekendmaking vandaag door BKR dat het zijn aandelenleasekanttekeningen met terugwerkende kracht opschoont. Iedere aandelenleaseklant aan wie Dexia Bank iets kwijtscheldt, bijvoorbeeld via de Duisenberg-schikking, werd door BKR automatisch voorzien van een code 3. Dat is de zwaarste kanttekening in het BKR -register en betekent dat de kredietverstrekker afboekt op de schuld. BKR maakt vandaag bekend dat dergelijke codes 3 voor aandelenleaseklanten van Dexia met terugwerkende kracht zijn geschrapt.

BKR handhaaft wel andere kanttekeningen die verband houden met aandelenleaseovereenkomsten. Zoals bijvoorbeeld een code A voor het ontstaan van een betalingsachterstand. PAL wil alle aantekeningen die verband houden met aandelenleaseovereenkomsten uit het BKR -register verwijderd zien.

Dat BKR nu een kleine kwart miljoen mensen verlost van een code 3 of een dreigende code 3 vanwege Dexia-aandelenleaseproducten betekent niet dat die coderingen tot nu toe onterecht waren. 'We hebben niets fout gedaan', licht BKR -directeur Joop Lobstein toe. 'We wijzigen de aantekeningen in het register omdat hier een nieuwe maatschappelijke situatie is ontstaan sinds het Amsterdamse gerechtshof de Duisenberg-schikking op 25 januari dit jaar als redelijk algemeen verbindend heeft verklaard', zegt Lobstein. De Geschillencommissie BKR vindt dat Dexia's 'afboekingen uitsluitend het gevolg zijn van de tekortkomingen van de zijde van Dexia'. Daarvoor moet de klant niet met code 3 worden gestraft, vindt BKR .

Volgens PAL is de BKR -registratie van Dexia-leasecontracten onwettig omdat Dexia zonder vergunning krediet gaf. Maar het BKR -register is ook open voor kredieten waarvoor geen vergunning nodig is, reageert Lobstein. Hij wijst erop dat BKR door de rechter nietig verklaarde leasecontracten uit zijn register verwijdert.
Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Piet »

Op BNR radio is vandaag vanaf 0700 uur een interview te beluisteren over de "spontane"actie van het BKR omtrent registraties en de rechtszaak van PAL tegen het BKR.

Groeten,
Piet

saabine95
Berichten: 31
Lid geworden op: 15 mar 2005 10:13

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door saabine95 »

BKR schrapt Dexia-verleden
Het Bureau Kredietregistratie (BKR) verlost honderdduizenden aandelenlease klanten van een negatieve aantekening. Dat gebeurt op initiatief van Dexia. Dexia verkocht 750.000 aandelenleasecontracten, waarvan ruim een half miljoen nog geregistreerd staat bij het BKR. Bij een betalingsachterstand krijgt een consument een A’tje (‘Achterstand’) achter zijn naam, waarmee zijn kredietwaardigheid afneemt. (FD, p.1)

jeroenEUR
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 mei 2007 22:24

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door jeroenEUR »

Wel een beetje toevallig he? PAL maakt bekend een rechtszaak tegen het BKR te voeren en prompt geven Dexia en het BKR ook een persbericht uit waarin ze ineens water bij de wijn doen. En ook wel heel merkwaardig dat dit bericht twee maanden voor de uiterste opt-out datum naar buiten komt.

Anyway, de achterstandscodering (de codering waar het allemaal om draait EN DIE NATUURLIJK OOK MOET WORDEN VERWIJDERD ALS ER EEN SCHIKKING IS GETROFFEN) blijft vooralsnog gewoon staan dus jammer Dexia, hier trappen wij niet in!!

Idemdito
Berichten: 120
Lid geworden op: 15 dec 2006 13:34

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Idemdito »

Dat heet nou de wind uit de zeilen halen... :lol:

Succes hoor PAL, wordt weer een mooie rechtzaak! :wink:

jeroenEUR
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 mei 2007 22:24

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door jeroenEUR »

En nog meer negatieve publiciteit voor Dexia. Met z'n allen zorgen wij ervoor dat Dexia steeds meer gezichtsverlies lijdt en in de toekomst steeds minder vertrouwen zal genieten. Laten we die bank kapot maken, financieel ten gronde richten!!

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door B17 »

Door deze rechtzaak zullen alle onrechtmatige coderingen verdwijnen,
de schulden kan Dexia ook op haar buik schrijven want dat gelooft geen mens meer, en nu gaan wij voor de inleg, op naar de hoofdprijs op
basis van tal van tekortkomingen die door Dexia bewust zijn veroorzaakt.

Het gaat er voor de volhoudende gedupeerden er steeds beter uit zien.

B17

dido
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 okt 2004 23:23

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door dido »

Waarom zou dexia het initiatief genomen hebben om de bkr registratie ingedaan te maken. Ja ja dit bewijst weer dat zij fout zitten! Anders zouden zij hier toch nooit aan meegwerkt hebben??

Idemdito
Berichten: 120
Lid geworden op: 15 dec 2006 13:34

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door Idemdito »

Laten we die bank kapot maken, financieel ten gronde richten!!
Maak jezelf toch niets wijs. :lol:

Wees blij dat het zo goed gaat met Dexia als geheel, kan jij je stuivers ook nog terugkrijgen, toch?

JeroenEur wil de bank ten gronde richten....lief he? :wink:

jeroenEUR
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 mei 2007 22:24

Re: PAL spant rechtszaak aan tegen het BKR

Ongelezen bericht door jeroenEUR »

Oog om oog, tand om tand.

Dido, dito ... zijn jullie zusjes van elkaar?

Gesloten