LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] dagvaarding door dexia....!!

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: dagvaarding door dexia....!!

Ongelezen bericht door Piet »

Janssendelimpens schrijft:
Onze advocaat zal uiteraard actie ondernemen.
Dan neem ik aan dat hij een dagvaarding maakt en dexia dagvaard.
Wie is jouw advocaat en hoe denkt hij over de mening van eegalease?

Hoe je het ook went of keert; wil je ooit je geld terugzien, dan zul je ZELF moeten gaan procederen.
Zelfs de Stichting Eegalease geeft nu toe dat zij het niet voor ons doen:
Alleen u persoonlijk kunt Dexia schrijven dat de overeenkomst vernietigd is. Mocht Dexia dan niet vrijwillig terugbetalen, dan zou dat eventueel via de rechter moeten worden afgedwongen. Wij adviseren u daarmee echter te wachten totdat de collectieve actie een definitieve uitspraak heeft opgeleverd
Donateur blijven van de Stichting Eegalease heeft zin:
Als je de maand termijnen wil en kan blijven betalen.
Als je de restschuld wil en kan betalen.
Als je kunt wachten tot 2007 om daarna ZELF met een advocaat een rechtszaak te gaan beginnen tegen Dexia Belgie/ Nederland(?).

Het heeft geen zin om bij de Stichting Eegalease te blijven:
Als je de maandtermijnen niet meer wil of kan betalen.
Als je de restschuld niet wil of kan betalen.
Als je niet wilt wachten tot 2007 om ZELF een procedure te gaan starten.
Als je durft te vechten tegen het onrecht wat jou is aangedaan.
Als je de spanning, stress, slapeloze nachten en al die andere ellende ZAT bent.

Dexia is inmiddels weer begonnen met een nieuwe reeks van dagvaardingen, zij wachten echt niet!
Wat nu als Dexia je dagvaart bij een rechtbank,die eerder besloot dat het geen huurkoop is/was en dus niet doorverwijst naar de kantonrechter?
Dat is het gevaar als je door dexia gedagvaard wordt, met name in Arnhem(Nijhuis) en Roermond(Kluin).
Zoals al eerder in deze topic opgemerkt: Je hebt een grote kans dat je deze zaak verliest en zal in hoger beroep het opnieuw moeten proberen. Je moet dan de proceskosten betalen en weer meer geld aan je advocaat moeten besteden voor het hoger beroep.
Daarom elke keer weer onze oproep, ga naar een advocaat en bespreek met hem de mogelijkheid om te stoppen met betalen en dexia te dagvaarden, neem het risico niet dat dexia jou voor is!

Het blijft een onverteerbare zaak dat deze twee rechters nog dwars liggen, hopelijk dat het overleg tussen de rechtbanken, wat nu gaande is, resultaat oplevert en de rechters op één lijn gaan zitten met het huurkoop verhaal.
Tevens zou het een overleg een betere basis kunnen zijn voor wat evenwichtiger uitspraken van diverse rechters, want soms denk je wel eens dat er rechters zijn die geen kaas hebben gegeten van de hele aandelenlease affaire en met wat knip en plakwerk een uitspraak in elkaar frommelen.
Daarnaast is een goede advocaat noodzaak, het blijkt toch wel uit diverse vonnissen dat ook bij de advocaten er een aantal niet materie deskundigen bezig zijn, let hier op!
Wat je zeker niet moet doen is ZONDER advocaat aan een rechtszaak (kantongerecht) te beginnen.
In de uitspraken is te lezen dat dit, op een uitzondering na, een verloren zaak is.
Dexia vindt het natuurlijk prachtig dat zij dit soort zaken winnen. In alle andere zaken verwijzen ze naar deze overwinningen en maken het in de lopende processen voor ons moeilijker.

Gelukkig zijn er nog voldoende advocaten die ons wel goed bijstaan en ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt.
Maar niet zonder strijd!
Laat het aandelenlease schandaal niet doodbloeden door jaren te blijven wachten en niets te doen.

Succes en groeten,
Piet

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: dagvaarding door dexia....!!

Ongelezen bericht door Janny »

Piet en alle andere serieuze Forum bezoekers.

met bovenstaande ben ik het helemaal eens. Het is een risico om te wachten tot Dexia ons dagvaard.Bovendien, het risico dat je in een verkeerd district gedagvaard wordt is groot. Dexia weet ook van wanten.

Toch blijf ik Egalease steunen, omdat ze werk verrichten , waar ook wij allen profijt van hebben.

Onenigheid in de keet, is verdeeldheid waar Dexia om lacht. verdeel en heers is een tactiek die dexia ook beheerst.en gebruikt

Janny./

Jos1
Berichten: 194
Lid geworden op: 27 jul 2003 17:36

Re: dagvaarding door dexia....!!

Ongelezen bericht door Jos1 »

Janssendelimpes

Dat er na een voor u gunstige uitspraak u uw centen krijgt en een ander die in een, laat maar zeggen "onveilig" district woont niet, wil nog niet zeggen dat u verder met rust gelaten wordt, noch dat de ander verder naar z'n centen kan fluiten. Het is op dit forum al uit den treure herhaald dat de kantonrechter een eerste stap is die door zal gaan tot de hoge raad. Pas als daar een uitspraak is kan men veilig genieten van z'n teruggekregen centen of, hopelijk niet, Dexia het volledige bedrag betalen. Dexia weigert niet voor niets om in te stemmen met een sprong-cassatie. Alle volgende rechtszaken betekent alleen maar meer stress. Verder laten ze niets na om de gedupeerden op kosten te jagen want ze geven antwoord op het verweer van je advocaat met een boekwerk van 75 A4tjes die je advocaat allemaal door moet nemen en beantwoorden. Dat zijn úren en úren werk à gemiddeld 150 euro wat je vreselijk op kosten jaagt. Pure treiterij, vergelijkbaar met het registreren bij BKR als wanbetaler. Kijk ook maar naar het antwoord op de stuitingsbrief. Ikzelf kreeg indertijd ook al een antwoord met als strekking: De door u gevraagde gegevens verstrekken wij niet en als u het er niet mee eens bent gaat u maar naar de rechter. Voordat ik naar de rechter kon gaan was Dexia er al geweest dus nu moet ik voorkomen. Al die tijd heb ik niets aan LL of EL gehad. Wie me wel geholpen hebben zijn Sara Etty, Erik, Maarten Branco, dhr Blok en nog een paar mensen zoals Agnes. Verder Pay-Back. De eersten hebben allen hun advies gratis gegeven en Pay-Back tegen een vergoeding die niet in verhouding staat tot hun inspanningen. Ik ben dus niet van zins om ze te gaan bijbetalen. Ik wil eigenlijk een deel van mijn geld terug maar ook op een dergelijk verzoek zullen ze wel niet reageren.

Groet

Jos.
Laatst gewijzigd door Jos1 op 17 okt 2004 21:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Bonnie
Berichten: 141
Lid geworden op: 29 jun 2004 12:36

Re: dagvaarding door dexia....!!

Ongelezen bericht door Bonnie »

Verder Pay-Back. De eersten hebben allen hun advies gratis gegeven en Pay-Back tegen een vergoeding die niet in verhouding staat tot hun inspanningen. Ik ben dus niet van zins om ze te gaan bijbetalen. Ik wil eigenlijk een deel van mijn geld terug maar ook op een dergelijk verzoek zullen ze wel niet reageren.
Jos Dexia verliest dit ook. Het is huurkoop. En dat je payback een vergoeding moest betalen, geeft aan dat ze dus, commercieel zijn.

Dus ook peanuts :twisted: :evil:

Jos1
Berichten: 194
Lid geworden op: 27 jul 2003 17:36

Re: dagvaarding door dexia....!!

Ongelezen bericht door Jos1 »

Bonnie

Ik geloof dat je even iets gemist hebt.

Jos

Bonnie
Berichten: 141
Lid geworden op: 29 jun 2004 12:36

Re: dagvaarding door dexia....!!

Ongelezen bericht door Bonnie »

Jos ik niet maar jij geloof me maar.

Jos1
Berichten: 194
Lid geworden op: 27 jul 2003 17:36

Re: dagvaarding door dexia....!!

Ongelezen bericht door Jos1 »

Wat ik gemist heb is me niet duidelijk, waarom Pay-Back commercieel is is me ook niet duidelijk, zij zijn 1e een vereniging waarin leden stemrecht hebben en inzage krijgen in de kasboeken en een bestuur ter verantwoording kunnen roepen. Dus verklaar de commercialiteit voordat je met de Dubio's en Luidens mee gaat blèren. Verder geloof ik zeker in een overwinning op basis van a) huurkoop, b) WCK en c) ontbreken van aan en verkoopslips. Dus dat is het punt niet. Wat jou stelling is is me nog steeds niet duidelijk, dus daarom ben ik nog steeds van mening dat je iets gemist hebt.

Jos.

Gesloten