Kom uit je stoel

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door aert0001 »

Angst en valse schaamte,

Bij veel van de gedupeerde bemerk ik terughoudendheid op het moment van beslissen, daarom het volgende; wat men ook wilt doen je moet verder, bij iedereen komt het moment dat men moet reageren, De arm van de macht reikt ver, heel ver, toch bepaal je zelf wat dit met je persoonlijk doet, en in hoeverre je jezelf laat intimideren of bedreigen, Dexia zal doorgaan met frustreren ze laten daarbij geen middel onbenut, veel van de gedupeerden schijnen het idee te hebben van, als ik mezelf nou maar stil hou dan vechten hun het wel voor me uit, laten ze eerst die ander maar pakken dan zie ik wel.

Zo werkt het dus absoluut niet, nu is de tijd en de mogelijkheid daar dat je iets kunt ondernemen, is er sprake van onrecht?
Voel jij je genomen of belazerd?
Doe er iets mee, kom uit je schuilplaats, wat is de reden dat je niet voor jezelf of je familie je kinderen op durft te komen? Je speelt met andermans toekomst.

Laat het niet over aan “anderen”, degene die voor jou hun nek uitsteken hebben geen langere nek dan jijzelf, hoeveel uitspraken of bevestigingen heeft iemand nodig?
Laat je zelf niet slachtofferen, we lijken wel eendaags kuikens op een gloeiende plaat die allemaal staan te dansen en huilen v.d. warme voeten en ondertussen gewoon afwachten tot iemand anders de plaat uitzet, mede gedupeerden dat gebeurt niet, als je niet het initiatief neemt en de knop omzet dan worden we gewoon met z’n allen gegrilde kuikentjes.

Alles is behandeld, de kaarten liggen op tafel, we staan er harstikke goed voor. Nu is het tijd om te besluiten wat doe je ermee, ga je passen op een winnende kaart? Leg je ze stiekum terug? Of doe je er iets mee?

Ton

rust
Berichten: 516
Lid geworden op: 13 jan 2004 21:39

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door rust »

Ton heeft gelijk, ook ik heb heel lang gewacht om de betalingen stop te zetten. Hoe meer ik op dit forum las, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik er mee moest stoppen.
Wat dexia ons geflikt heeft kan gewoon niet. Nederland moet wakker geschud worden met zijn gedoog cultuur. Zalm en die hele kliek zijn geen haar beter. Het is een strijd van klein tegen groot, maar wij zullen winnen.
Waar ik helemaal ziek van ben is dat ellenlange overleggen en compomiseren. Niemand wil zijn handen branden, leefde Pim Fortuyn nog maar, die had er wel raad me geweten.

Karin
Berichten: 354
Lid geworden op: 02 jul 2003 19:33

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Karin »

Hi Ton,

Wat ga je zelf doen? Procederen of afwachten tot Dexia jou daagt?
Het kan zijn dat ik wat berichten heb gemist (het zijn er ook maar een paar per dag op dit forum :D ), dus misschien heb je al verteld wat jouw plannen zijn.

Mijn advocaat heeft mij een paar maanden geleden al voorgesteld om Dexia te gaan dagen, maar op de een of andere manier wilde ik daar nog niet aan. Dacht dat de tijd nog niet rijp was. Misschien struisvogelpolitiek; ik denk het.
Met de maandelijkse betalingen van nog lopende korting-kado's en feestplannen ben ik al lang geleden gestopt. Alle overeenkomsten zijn buiten rechte vernietigd.
Bij mij is het nu lekker rustig. Na de paar dreigbrieven van GGN blijft het stil bij de voordeur.

Het is niet zozeer een kwestie van m'n nek niet uit durven steken, want daar ben ik niet te beroerd voor en heb verder helemaal niets te verliezen. Het verhaal van de kale kip en de veren.
Maar die rust is momenteel weldadig, wat mij betreft. Ben er misschien al te lang mee bezig geweest, met die hele criminele geschiedenis. Slapeloze nachten, geen lol meer in het leven, geen plannen meer maken. Pfff.... Ik heb het even een beetje weggestopt en heb Dexia plaats laten maken voor het echte bestaan. Dat kunnen ze dan in ieder geval niet op me vorderen.

Mocht Dexia toch opeens besluiten dat ik voor de dag moet komen met mijn z.g. schuld, dan zal ik me met hand en tand verzetten.

Overigens heb ik grote bewondering voor jou, wetende dat je toch al niet de hoofdprijs van het leven getrokken hebt, en voor de vele anderen die een niet-aflatende inzet tonen om het onrecht te lijf te gaan.
Mocht ik op één of andere praktische manier van nut kunnen zijn in de Grote Strijd, dan hoor ik dat graag.

Groet, Karin

Albert
Berichten: 1164
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:45

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Albert »

:?:
Laatst gewijzigd door Albert op 29 feb 2004 11:47, 2 keer totaal gewijzigd.

croosjes
Berichten: 2816
Lid geworden op: 03 jul 2003 14:25

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door croosjes »

karin,wat jij bedoelt is:stilte voor de storm.Ik denk personelijk dat je van het ene naar het andere moment juist moet over-vloeien om juist rust te krijgen en niet van nu rust en later strijden dat lijkt mij voor mij gezin ook niet goed.Ik heb juist door de dingen uit te zoeken en samen met mij vrouw juist rust gevonden.En dit leide juist om nog meer strijd tegen de misleiding enz. te recht vaardigen.vrgr.andre de croos.

Karin
Berichten: 354
Lid geworden op: 02 jul 2003 19:33

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Karin »

Andre,

Zoals ik al zei, ben ik erg veel met de materie bezig geweest. Hele avonden, soms tot diep in de nacht zitten spitten op het internet, op sites over wetten, regelgeving voor banken, kredietverleners enz. Weer die rotcontracten erbij en nalezen.
Het is dus geen kwestie van nu rust en later strijden. Die strijdvaardige periode heb ik ook al gehad en moet nu gewoon even bijtanken. Maar het komt wel weer hoor....
Inmiddels heb ik wel een beetje het gevoel gekregen dat alles al is gezegd, onderzocht en uitgeplozen. Dat het nu nog een kwestie is van de interpretatie van de rechter.

Groet, Karin

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door aert0001 »

Beste Karin,

Wat ga ik zelf doen?
Ik procedeer, en dat niet alleen.
Ik protesteer, bij elke instantie met ook maar de minste raak vlakken.
Ik informeer, al de mensen die mij om raad vragen en niet meer weten wat te doen.
Ik formeer, een grote groep mensen, waardoor deze de advocaat kosten kunnen delen binnen de groep, eegalease en zorgplicht.
Ik ageer, middels kranten weekbladen, deze week nog in Elzevier.
Ik stimuleer, andere om dit onrecht niet te accepteren.
Ik bestudeer, heel veel van de ranzige praktijken van onze tegenpartij.
Ik communiceer met onze belangen verenigingen en stichtingen.
Ik communiceer met de advocaat die de belangen gaat vertegenwoordigen met en voor de groep Noord Brabant

Ik infomeer de leden van deze groep en stimuleer om door te zetten.
Dit alles doe ik, ik ben zoals je weet behept met een ziekte beeld wat van mij nog maar een kwart overgelaten heeft van de persoon die ik was.
Ik vecht tegen mijn ziek zijn, en tegen Dexia ( onrecht), ik doe dit eerlijk zonder mezelf te verbergen achter aliassen of anonimiteit, ik strijd met open vizier, ik sta in mijn recht. Wij staan in ons recht.

Het kost moeite en pijn, graag had ik er meer voor willen doen, voor al de mensen wiens leven een nachtmerrie is geworden, notabane door een bank, een instelling of een persoon die hun vertrouwen heeft gedood, het spaargeld van de kinderen gestolen, meer kan ik echter niet aan, maar, wat zou ik dat graag willen.

Groetjes Ton

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door ad snoeren »

Lieve Ton, ben je een beetje dronken.
Heel begrijpelijk hoor, maar we hebben te maken met het grote geld en de Dexia mafia, je kunt doen wat je wilt, en zeggen wat je wilt, zij hebben een langere adem, en gaan tegen alles in hoger beroep, waardoor ze ons nog jaren zullen frustreren. WIJ KUNNEN DIT NIET WINNEN OMDAT DE BELANGEN TE GROOT ZIJN. Zalm is de man die iets zou moeten ondernemen, maar geloof maar niet dat hij dat doet want die heeft wel wat anders aan zijn hoofd dan ons te steunen. Stop allemaal met betalen en laat zodoende ons rechtsysteem ontploffen, doordat elke lease verliezer door die hufters wordt gedagvaard, en zij hun graf uiteindelijk zullen krijgen.MAAR STOP IN IEDER GEVAL MET BETALEN.

Ik ben ook een beetje dronken


Liefs allemaal AD

croosjes
Berichten: 2816
Lid geworden op: 03 jul 2003 14:25

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door croosjes »

ad snoeren,dit is nou het probleem waar de gedupeerde mee zitten""wij kunnen er niets tegen doen""op de actieve na.Luister als we nu met zijn alle de meeste van ons in een hoekje kruipen de rechter doet het wel,inderdaad dat is zo aan het eind van de rit.Maar waarneer is dat?We zouden ook met ze alle een actie kunnen ondernemen en dit laten zien aan iedereen en zo de druk op de ketel te houden.Maar ja?dat kost nogal wat aan doorzettingsvermogen en kosten!!.Nee we hebben toch PAYBACK daar betalen we toch contributie voor of niet,dus zij zijn hiervoor!!!
Payback roept al verschillende keren kom naar de vergadering en dan kunnen we de stratgie door sprekken hoe veel gedupeerde zijn hier geweest?Dit geeft al aan dat de gedupeerde denkt: laat hun dat maar doen,waarvan de inkomsten niet genoeg zijn om dit te betalen en wat nog belangerijker is het te blijven doen.Denk hierover na,En geef verenigingen schadeloosstelling en payback de kans op dit te doen en uit te voeren.Stel je voor reclame lopen terwijl je met zijn alle en de pers gezellig aan het winkelen bent in BRUSSEL geheel verzorgd.Dan loopt het zweet van brunnie (DEXIA)zijn hoofd af reken daar maar op en dit vind de moeder maatschappy DEXIA(B)niet leuk.vrgr.andre de croos vereniging schadeloosstelling.

Karin
Berichten: 354
Lid geworden op: 02 jul 2003 19:33

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Karin »

Goeiemorgen Ton,

Je moet mijn reactie niet verkeerd opvatten hoor, want nogmaals: ik weet dat jij heel veel doet voor de gedupeerden. Dat is van onschatbare waarde.
Het antwoord op mijn vraag heb je inmiddels gegeven:
Wat ga ik zelf doen?
Ik procedeer
Ik vroeg me af of jij die procedure zelf in gang hebt gezet, of door Dexia gedaagd bent. Het eerste dus.

Groeten, beterschap en veel dank voor jouw inzet.
Karin

rachil
Berichten: 176
Lid geworden op: 29 feb 2004 10:21

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door rachil »

Graag zou ik mij willen mengen in de discussie van wel of niet naar de rechter. Op 10 maart heeft dexia mij gedaagd voor de rechtbank in Tilburg voor een polis (hoewel ik er drie heb)waarvan zij de onderliggende waarde verkocht hebben (aan wie is mij een raadsel)

Ook ik heb reeds meer dan een jaar niet meer betaald,want om geld te storten in een bodemloze put daar had ik geen zin in.
Het betreft hier lease producten van koers-kompas deze zijn het zelfde als van legiolease. Zijn er nog mensen die mij van advies kunnen voorzien,want ik ga mij zelf verdedigen zonder advocaat.

cor

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Piet »

Hallo Cor,

Ik heb één advies, neem een advocaat.
Je staat tegenover advocaten van dexia en een rechter.
Dit zijn mensen die juridische taal spreken.
Ga jij in reconventie? Weet je wat dupliek is?

Heb je geen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand?

Mail me voor vragen en antwoord

Begin februari stond dit op het forum:
Op 14 januari heeft mijn Triple (d)Effect zaak van Legio Lease gediend voor de rechtbank van Arnhem. Vonnis is gewezen: ik moet de complete restschuld betalen. De eis tot vordering van incassokosten is afgewezen.
Ik heb voor deze zaak geen advocaat gehad. Ik heb voor deze zaak negen advocaatkantoren gebeld en geen wilde de zaak doen. Daarop heb ik besloten geen advocaat te nemen, maar te vertrouwen op de 'goede berichten' over uitstel en de uitspraak in Amsterdam van november. Dat blijkt nu een verkeerde inschatting te zijn geweest.
Groeten,
Piet

Rob Adank
Berichten: 465
Lid geworden op: 21 feb 2004 18:49

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Rob Adank »

Volledig eens met Ton.van Aert.We moeten nu volhouden en zoveel mogelijk druk op de ketel houden Zeker de Verenigingen waarbij we aangesloten zijn.
Ik ben aangesloten bij Leaseverlies en Leaseleed.
Vr.groet,
Rob Adank / Breda

JOOST1
Berichten: 364
Lid geworden op: 05 jul 2003 21:18

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door JOOST1 »

Ik betaal vandaag ( 1 Maart) precies 1 jaar niet meer heb 3 contracten met een totale maadtermijn van € 375.00

het is sinds 1 november rustig geen enkele brief meer ontvangen Ik wacht af.


Joost

Rob Adank
Berichten: 465
Lid geworden op: 21 feb 2004 18:49

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Rob Adank »

Een ontroerend en aangrijpend verhaal van Ton aan Karin(29.02).
Ik wil alle hulp cq.kennis aanbieden.Mijn dossier omvat ondertussen 6 A4 ordners vol.
Ik probeer zoveel mogelijk te volgen via internet bij DSI,Payback,Leaseverlies,Leaseleed,min.van financien,dexialease,amf,juniorlease,cga,consumentenbond,en uiteraard trosradar.
We staan sterk en zullen zeker winnen.Het recht zal zegevieren al is het buiten politiek en parlement om.Daar moeten we niet veel van verwachten.Allemaal handje klap.
Vriendelijke groet,
Rob Adank / Breda

Rob Adank
Berichten: 465
Lid geworden op: 21 feb 2004 18:49

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Rob Adank »

Joost 1,
Goed dat je al zo lang niet hebt hoeven te betalen.
Bij ons hetzelfde verhaal.Vanaf nov.2003 niet meer betaald(wij zitten aan de Eur 1200)per maand die we zelf zouden moeten ophoesten uit privegelden omdat het depot(waarin we 50000eur hadden gestort)vorig jaar ineens "leeggeroofd"bleek.
We hebben sindsdien wel een intensieve bfriefwisseling met Dexia Bank Ned.gehad,ook n.a.v.lidmaatschap van Leaseleed maar tot op heden zijn we onze maandelijkse "verplichtingen"nog steeds niet nagekomen.
Wellicht stilte(wel een lange overigens)voor de Dexia storm,maar dan zien we wel weer.
Reacties worden graag ontvangen en beantwoord.
Vriendelijke groet ,
Rob Adank / Breda
ps.allen fijne zondag ,geniet ook nog ff van het lekkere weer en ga naar buiten.Dexia onthoud ons dat zeker niet.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door aert0001 »

Beste mensen,

Het is helemaal niet de bedoeling om mensen te “ontroeren”, noch ben ik dronken, althans niet van alcohol, ik beantwoord gewoon een vraag.

Ton

elende
Berichten: 82
Lid geworden op: 09 okt 2003 18:47

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door elende »

Mensen wij doen maar niets. Niets anders dan niets!!!!!!!!!. :( :( :( :( Velen voor mij, evenals ik zelf heb al een paar keer gesuggereerd dat we echt actie moeten voeren. Zoniet dan worden wij, de -GEDUPEERDEN- gewoon door een Financiele grootmacht (vijfde bestuurslaag??????????? :idea: :idea: :idea: afgeslacht.

En of dit nu om enkele tientallen duizenden, tot enkele tonnen Euo's gaat, het interresseert ze geen donder !!!!!. Zij zullen alle middelen aanvoeren om ons gewoon te dwingen TOT betaling.

En zoals we inmiddels al merken vindt er achter de schermen een soort belangenverstrengeling plaats tussen diverse politieke figuren en het financiele grootkapitaal, waaronder Fortis, Dexia en ga zo maar door. Want neem van mij aan geld speelt een belangrijke rol. En we moeten ons ook niet verbazen dat na de verkiezingen als er enkele politieke figuren uigescheten zijn, zij een mooi baantje aangeboden krijgt bij ....ja, ja,... je raad het al, DEXIA enz. :evil: :evil: :evil:

Ik wil nogmaals benadrukken dat we bij een enkele positieve uitspraak van welke instantie dan ook ons niet te gauw moeten laten leiden met het EUFORISCH gevoel van een overwinning want zover is het nog lange na niet.

MENSEN HET GAAT OM PEGELS HEEL VEEL PEGELS WIJ STRIJDEN HIEROM MAAR OOK ZIJ. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zij beschikken bovendien over financiele -machts-middelen welke wij moeten ontberen.
Individueel zullen wij dus moeten strijden tegen een financiele schurkenstreek die ons nu eenmaal geleverd is, namelijk aan nietsvermoedende mensen die bovendien (nog) vertrouwen had in een bank, iets aansmeren wat nu rustig zwendel genoemd mag worden.

Ook de politieke partijen die niets met ons gemeen schijnen te hebben moeten we bij de eerstvolgende verkiezingen gewoon wegstemmen, zoniet afstraffen. Ik ben er absoluut van overtuigd dat zij echt wel weten wat er werkelijk aan de hand is maar er gewoon te belabberd voor zijn om voor de gedupeerden op te komen zo ligt dat !!!!!!!!!!!!!!!!!.

Eens in de week moeten we op zn minst de politiek bestoken met mailtjes waarin, in een soort protestbrief, SCHANDE wordt gesproken over de handelwijze van (DEXIA e.a. financiele instellingen) en dat het water toch echt tot aan de lippen staat

Wellicht dat bv een Pay-back als proffesionele en erkende instelling een dergelijke brief cq proza kan opstellen, welke de gedupeerde op eenvoudige wijze naar de politiek, omroepen, en andere instelling kan opsturen.
Als een dergelijke brief nou ook eens in het Frans en Engels en wellicht in nog een andere taal, opgesteld kan worden dan is het m.i. mogelijk dergelijke brieven ook te sturen naar de Belgische, Franse en Engelse (belangen) instellingen, politiek, consumentenorganisaties, etc etc, en desnoods ook naar het internationale cq Europesehof. :twisted: :twisted: :twisted:

Want laten we duidelijk zijn, zij moeten zich, anno 2004 realiseren, niet meer met een achterlijk volk te maken te hebben maar met zelfbewuste individuen die voor hun rechten opkomen.

NOGMAALS MENSEN: IN JE STOEL BLIJVEN ZITTEN HELP NIET!!!!!!. EEN THEEPOT KAN JE NU EENMAAL NIET NAAR JE TOE ZITTEN DENKEN, JE MOET ER ECHT NAAR TOE LOPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZO ZIT DAT. :idea: :idea: :idea:

Groet EL

Rob Adank
Berichten: 465
Lid geworden op: 21 feb 2004 18:49

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door Rob Adank »

El ben het met je eens dat er wat moet gebueren maar van de politiek
hooeven we m.i.weinig te verwachten.Het dekt elkaar allemaal af en schuift elkaar de bal toe.
Ik heb onlangs alle leden het Tweede Kamer en Eerste kamer benaderd met een email inzake Effectenlease verlies cq.verdriet .
Van zowat alle politieke partijen reageren er redelijk veel politici maar ze geven allemaal aan dat ze het aan de "specialist op dat gedied"in hun partij zullen doorspelen.
Het lijkt op een potje voetbal waar niets uit komt.Ook Alle 31 EU parlementariers van Ned.heb ik dezelfde email toegestuurd maar
zij zeggen en bloc dat het buiten de jurispredentie van de EU valt en hebben het blijkbaar drukker met het opstrijken van de vorstelijke cq.schandalige onkostenvergoedingen .
Maar ik ga inderdaad de hele politieke arena weer een email sturen en ben benieuwd naar reacties.
Voor degenen die hetzelfde willen doen ga na www.politiekepartijen.nl
en alle leden komen op het scherm.
Succes en we houden elkaar op de hoogte.
Vriendelijke groet,
Rob Adank / Breda.

mirjamcl
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 feb 2004 13:26

Re: Kom uit je stoel

Ongelezen bericht door mirjamcl »

:?: Wij zijn een van die vele gedupeerde die nu een hoop geld kwijt zijn, maar we weten nu niet wat we moeten doen. Via leasleed hebben we een vernietigingsbrief nar dexia gestuurd, dit is in behandeling schrijven ze maar door drukte kunnen ze nu niets beantwoorden.
Wij hebben middels een overwaarde hypotheek van 66.000 euro 5 beleggingsplannen afgesloten, 3 jaar geleden. Nu is dat potje leeg, maar toch moet die hypotheek betaald worden zo'n 320 euro per maand. Dit bedrag werd voorheen betaald uit dat potje dus koste het ons niets en dat zou het ook nooit gaan kosten volgens de adviseur van Spaar Select!(Toen)
Nu zitten wij dus met een extra schuld die wij niet op kunnen brengen , maar nu hebben jullie het allemaal voer betalingen stoppen maar hoe moet ik dit stoppen en wat moet ik verder ondernemen nu?
Kan iemand ons hierin adviseren?
Wij slapen niet meer en wij durven niets meer te ondernemen .
3 jaar gelden zijn wij dit in goed vertrouwen met de Spaar Select adviseur aangegaan want het zou ons niets kosten en er zat weinig risico aan. Er was niet verteld dat wij dit hele bedrag wel eens kwijt zouden kunnen raken! Wij wilden een spaarcentje voor onze 3 kinderen hebben voor later!

Mirjam

Gesloten