LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Massale actie tegen Dexia

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.

Zou u uw betalingen aan Dexia stopzetten als er een solidariteitsfonds was gevormd om eventuele rechtskosten te betalen?

Ja
37
90%
Nee
4
10%
 
Totaal aantal stemmen: 41

Anodexia
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 apr 2004 14:53

Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door Anodexia »

Ruim 90.000 gedupeerden zijn aangesloten bij de Stichting Leaseverlies en hebben een bedrag ingelegd van c.a. 4 miljoen euro. Ook ik had hierop mijn hoop gesteld voor het terugkrijgen van mijn ingelegde geld, maar die hoop is voor mij inmiddels wel vervlogen.
Als dit voor u niet zo is hoeft u niet verder te lezen.

Wat is de kracht van Dexia? Waarom betalen we nog steeds termijnen en restschulden?

Uit angst, angst voor een rechtzaak, voor uiteindelijk nog meer kosten. Angst voor de grote, rijke organisatie tegen jou als individu.
Hoe kunnen we dit omdraaien?

Als alle gedupeerden Dexia een brief schrijven dat ze niet meer betalen!
90.000 Man die vanaf nu Dexia op rantsoen zetten, geen maandelijkse geldstroom meer van 10 tot 15 miljoen euro.
Het justitieel apparaat loopt volkomen vast als Dexia nog klanten wil dagen. Eindelijk worden de minster van justitie en de politiek klaar wakker.

En word je toch gedaagd door Dexia, dan is er die pot van 4 miljoen euro waaruit je rechtsvertegenwoordiging kan worden betaald.
Ik geef toe, alles wat we betaald hebben zijn we kwijt, maar ik ben er van overtuigd dat niet méér kwijtraken het hoogst haalbare is als uitkomst van welk monsterproces dan ook. Alleen hebben we als dat achter de rug is, alles al betaald.

Zou de stichting 'Leaseverlies' de pot met geld voor dit plan beschikbaar willen stellen? Nee, natuurlijk niet, want daarvoor is zij niet opgericht.

Wellicht is de tijd ook nog niet helemaal rijp voor massale ongehoorzaamheid, maar ik ben ervan overtuigd dat massaal stoppen met betalen de enige actie is die onmiddelijk effect zal hebben.
Het in het leven roepen van een fonds om kosten uit te betalen voor gedaagden, is hierbij essentieel. Het is namelijk de enige manier om echt de krachten te bundelen en een blok te vormen. Alleen met deze steun in de rug zal de massa durven te stoppen met betalen en kunnen velen weer vrijer ademen.

Reageer maar, schiet me maar af met m'n dwaze idee, maar als het idee u aanspreekt, laat me dit dan ook weten. Dat kan mensen inspiratie geven om een actie op touw te zeten, die eenvoudig, doeltreffend, onmiddelijk verlichting geeft.

Anodexia
Laatst gewijzigd door Anodexia op 14 apr 2004 19:57, 1 keer totaal gewijzigd.

sannie
Berichten: 117
Lid geworden op: 13 feb 2004 10:14

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door sannie »

ik vind het geweldig,zou eindelijk actie betekenen

gast_58

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door gast_58 »

Welkom op de site van de Stichting Leaseverlies

Vandaag, woensdag 14 april 2004, hebben zich via deze website 10 nieuwe belanghebbenden aangemeld. In totaal hebben zich via deze website 72.690 belanghebbenden aangemeld. Via de postbus zijn er circa 20.000 aanmeldingen binnengekomen
Mijn contract is afgelopen, Legio vraagt om het verlies bij te betalen, moet ik dat doen?
De Stichting adviseert u bij Legiolease protest aan te tekenen en te verwijzen naar de actie die de Stichting Leaseverlies onderneemt. Indien u financieel in staat bent om te betalen, adviseert de Stichting de gevraagde betaling onder protest en voorbehoud van alle rechten te doen.
Jammer dan dat er al zoveel betaald is, juist op advies van de Stichting Leaseverlies. Overigens zijn er veel meer dan 92.690 gedupeerden! Gelukkig zijn er al veel die wijzer waren en niet meer betalen.

Idaho
Berichten: 2090
Lid geworden op: 03 jul 2003 08:36

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door Idaho »

Anodexia,

Het zou waanzinnig zijn als dat zou gebeuren, echter het is helaas niet haalbaar, hoe wil je die 90.000 mensen benaderen, hier op het forum lopen er misschien 100 rond en dan schat ik het nog ruim in vrees ik.

Verder denk ik niet dat je je geld (deels) kwijt bent, de strijd is in feite pas begonnen, het zal nog wel een paar jaar duren voordat het Dexiaboek definitief gesloten kan worden, tenzij de CGA met een aantrekkelijk compromis komt, maar ik vrees dat dat er niet inzit.

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door Dubio »

Het is geen dwaas idee,

Dexia is hevig gedupeerd omdat: a) de leningen een verminderd onderpand hebben, vgl. hypotheek. en b) de leningen geen verzekering hebben tegen niet uit betalen cq er niet getoetst is op inkomen vgl. persoonlijke lening.

Banken doen deze dingen voor hun eigen zekerheid, als cliënten hun verplichtingen niet nakomen bewijst de bank zichzelf een slechte dienst, vandaar de bovenstaande zekerheden in kredietverstrekking. Het idee achter de aandelen-lease was dat de aandelen alleen maar zouden stijgen en zo een voldoende onderpand voor de leningen zouden zijn.

Door de dalende AEX heeft Dexia nu oninbare vorderingen: ik denk echt dat rechters hier nog wel met eensluidende jurisprudentie over komen, het is namelijk een probleem van een gigantische omvang.
Dat je naar je inleg kunt fluiten is ook terecht opgemerkt, als Dexia de restschulden niet (geheel) terugkrijgt beloopt het verlies al meer dan een mld voor de Belgen. Dus terugbetaling zit er niet in.
Massaal niet betalen gebeurt eigenlijk al, en nu maar kijken hoe de rechtspraak hier mee omgaat.

Onbegrijpelijk dat Dexia dit zaakje in 2000 van Aegon overnam, maar ze waren gespecialiseerd, het is ze niet door cold-calling of door een ss-mannetje door de maag gesplitst, en dat is weer een pro-Dexia argument in de rechtszaal. Want als zelfs zo'n gespecialiseerde bank dit product (in honderdduizend-voud) heeft afgenomen, waarom dan niet al die duizenden andere?

gast_58

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door gast_58 »

Want als zelfs zo'n gespecialiseerde bank dit product (in honderdduizend-voud) heeft afgenomen, waarom dan niet al die duizenden andere?
Advocaat van de duivel?

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door Dubio »

Het is een feit,

Denk je niet dat Dezia spijt als haren op het hoofd heeft van deze aanschaf? Zeker, ze proberne de koop terug te draaien, maar dat gaat ze zeker niet lukken. Dus zitten ze ermee. Wat zou jij doen in hun schoenen?

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door trudy »

Wat de stichting LV betreft het volgende: (mijn mening dus)

Plm. 90.000 (ruwe schatting) aanmeldingen.

Hoeveel procent daarvan heeft de restschuld (onder protest) betaald?
50% of meer? Ik denk, vooral in het begin, dat veel mensen (vooral ook gezinnen) die het geld hadden, betaald hebben om geen Incasso-problemen te krijgen en, het werd immers geadviseerd door die ENE stichting die we toen hadden en waar we vertrouwen in hadden? Immers, zij gingen het gevecht met D aan.

Dan is er het percentage dat niet KON en/of niet WILDE betalen. Zij moeten zelf dagvaarden of (in de meeste gevallen, lijkt mij) worden gedagvaard, maar als er een procedure is, MOET je je uit laten schrijven bij de stichting. Evt. resultaten behaald door de stichting zijn niet meer van toepassing op deze categorie. Die moeten het verder zelf uitvechten en het inschrijfgeld wordt niet geretourneerd.

Dus, van 90.000 leden is al lang geen sprake meer, maar de centen zijn wel binnengehaald van al deze gedupeerden.

Verbaasd mij wel, dat ze nog iedere dag nieuwe inschrijvingen krijgen van mensen die waarschijnlijk niet weten wat te doen en deze strohalm maar vastpakken totdat ze wijzer worden en dan is het te laat.

Voor mij zijn die € 45,00 "gewoon" weggegooid geld !

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door trudy »

en die DUIZENDEN €'S AAN Dexia OOK, maar daarvan hoop ik nog iets terug te zien :lol:

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door trudy »

en waarom kon de Stichting LV de "eerste" gedagvaarden niet bijstaan? Zij hadden de kennis in huis, al een hoop geld binnengesleept. De advocaten in het land waren nog niet echt op de hoogte van dit drama. Nee, men werd gewoon aan zijn lot overgelaten en dat neem ik deze stichting zeer kwalijk !!!!!!

gast_58

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door gast_58 »

OVER LEASEVERLIES
Ik moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Wat kan De Stichting voor me doen?
De Stichting heeft in samenspraak met de VEB en de Consumentenbond een handleiding / leidraad opgesteld die de advocaat die u in uw individuele proces bijstaat ondersteunt. Uitsluitend uw advocaat kan deze handleiding opvragen door een brief te sturen aan Mw. E. Butterman, Postbus 30457, 2500 GL, DEN HAAG met het verzoek om een exemplaar van de handleiding toe te zenden. Over de handleiding zal niet worden gecorrespondeerd. Let op: bovengenoemd adres mag uitsluitend gebruikt worden voor het aanvragen van deze handleiding. Andere correspondentie zal niet in behandeling worden genomen.
Wát je zegt, zonde van het geld. Ze maken zich er van af met een Jantje van Leiden!

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door trudy »

Als ik me goed herinner is die handleiding voor advocaten er pas VEEL later bijgezet. Ze kregen toen al teveel kritiek en vonden dit blijkbaar een goede oplossing. En al die mensen (die eerste 150 gedupeerden) die voor het Kanton werden gedagvaard? Waarvan de restschuld niet opwoog tegen de kosten van een advocaat? Die hebben massaal verloren !

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door trudy »

Neem nu gemakshalve een WVD, inleg € 45 x 36 maanden = € 1.620,--;
restschuld plus Incassokosten zeg plm. € 5.000,--.

Dit werd dus de sector Kanton, de schade voor D was plm. € 5.000,--.

De meeste van deze zaken heeft D gewonnen vorig jaar. Die mensen verloren dus totaal zo'n € 6.620,-- = fl. 14.564,00 (weggegooid geld).
Dat is veel geld voor deze categorie mensen die met een kleine maandelijkse inleg dachten een leuk centje bij elkaar te sparen.

Anodexia
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 apr 2004 14:53

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door Anodexia »

Het is niet mijn bedoeling om leaseverlies in een kwaad daglicht te stellen. Wat ik eigenlijk wil is een peiling om in te kunnen schatten of een actie levensvatbaarheid heeft. Ik doel dan op een actie om op te roepen om niet langer meer te betalen met tegelijkertijd de vorming van een solidariteitsfonds.
Een actie met een groot mediabereik om zoveel mogelijk gedupeerden te bereiken, zodat een omslag kan worden bereikt in een affaire die anders zeker nog jaren gaat duren.
Anodexia.

jomidata
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 mar 2004 11:28

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door jomidata »

Ik sluit me aan bij je idee , dit soort actie wordt als briljante idee op meerdere plaatsen gehouden!!!
Een tip aan iedereen:

STOP MET BETALEN AAN DEXIA EN STEUN PAYBACK EN WE GEVEN DEXIA KOEKJE VAN EIGEN DEEG!!!!
NIET BANG ZIJN...ECHT NIET....SAMEN STAAN WE STERK!!!

Chris G
Berichten: 911
Lid geworden op: 21 aug 2003 14:13

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door Chris G »

Dit lijkt mij nou een zinnige vraag voor een poll. Dus ik zou willen voorstellen om hier een poll van te maken!

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door trudy »

Vind het een prima idee. Als we maar 10% van de gedupeerden kunnen bereiken is er al een slagingskans. Dat zijn er al duizenden ! Maar op welke manier?

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door Willems »

Waarom zou Dexia Legio-Lease en Labouchere overnemen?? Ja, ja, goede vraag voor Zalm!!! Voor bewijs nu bij Zalm wezen!!! Dexia had nooit iets te verliezen en bood uitsluitend zijn diensten aan (hetgeen kleine garnalen Legio noch Labouchere konden) om als Multinationaal, dus een zwaargewicht, om de nep restschulden met de zweep binnen te halen, hetgeen nu blijkt geen fluitje van een cent te zijn, zoals voorheen gedacht! Dankzij de alerte gedupeerden!!! Legio noch Labouchere, noch Dexia hadden één cent uitgegeven aan pakketten aandelen, zolang zij zwart op wit niet kunnen bewijzen, dat deze inkopen bij Euronext zijn gepleegd. En dat is de rede dan ook, dat zowel DSI en kennelijk ook de rechters niet zo nauw kijken voor wat betreft de onbestaande nep restschulden, die alleen maar op papier bestaan.
Wanneer nu blijkt dat de contracten (vooral Eegelease) nietig worden verklaard, dan is het correct dat niet alleen de inleggelden plus rente worden terugbetaald maar ook de kosten plus smartgeld. En dan nog
heeft Dexia noch Zalm schade opgelopen. Dankzij de WVD wisseltruc, dat vandaag KPN en AEGON nog bestaan, hiermee in verband had Zalm nog 6 miljard ontvangen van CITIbank, hetgeen maar 1/3 deel is van wat hij in depôt heeft. Het wordt ook de' hoogste tijd, dank zij de leed van velen m.b.t. WVD dat Zalm nog 12 miljard heeft staan. Zonder de WVD en de meegebrachte leed aan de gedupeerden had Zalm vandaag de dag alle KPN aandelen naar de vuilnis belt kunnen brengen als waardeloos grofvuil. Daarom is het redelijk, inleggeld plus rente plus onkosten en smartgeld aan de gedupeerden, want dit hebben zij voor Zalm verdient en hebben recht op!

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door trudy »

Als jouw verhaal waar is Willems, is het een ongelooflijke beerput en die zal, gezien de diverse grote belangen, nooit opengaan en zullen de gedupeerden zelf voor hun centen moeten vechten. De één zal winnen en de ander verliezen, naar gelang hoe de rechter denkt.

En de CGA zal dus niet anders kunnen dan met een acceptabel compromis op de proppen komen, waar iedereen tevreden mee zal MOETEN zijn.

Maar of het echt zo erg is als jij het hier schildert? Ik weet het niet hoor.

stekelbeeske
Berichten: 35
Lid geworden op: 12 feb 2004 14:29

Re: Massale actie tegen Dexia

Ongelezen bericht door stekelbeeske »

Beste,

Algemene reactie:

'Samen staan we sterk' .... deze uitspraak heb ik al verscheidene keren gelezen, maar... als de deurwaarder langs komt, dan sta je toch weer alleen en moet je weer van alles ondernemen... of niet? Deze angst heb ik dus!!

Ik denk dat Trudy het aan het rechte eind heeft... er wordt van alles gesuggereerd, maar uiteindelijk zal je het echt zelf moeten opknappen, ondanks we aangesloten zijn aan 1 of meerdere stichtingen

Gesloten