LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] http://www.ketelwinkel.nl

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Romano

http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Romano »

Mijn HR ketel is nodig aan vervanging toe en nu heb ik verschillende offertes opgevraagd met goede resultaten, maar nu kwam ik deze site tegen op het internet en bij het zien van hun prijzen kreeg ik toch even een naar gevoel. Ten opzichte van de instalateurs dan. Voor honderden euro's tot zelfs 1700 euro kan ik daar dezelfde ketel bestellen met alle bijbehorende materialen. Vanuit de bouwwereld ken ik genoeg installatiebedrijven die voor mij die ketel kunnnen installeren voor een vriendenprijsje. Nu is mijn vraag, is deze http://www.ketelwinkel.nl een beetje betrouwbaar en zijn er mensen die ervaring hebben met dit bedrijf.
Mvg
Romano Poortvliet[/url]

Gast

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Gast »

De site ziet er aardig uit maar ik mis adresgegevens en algemene voorwaarden.
Let wel dat je ook met garantie komt te zitten, want waar moet je dan heen?
Vanuit de bouwwereld ken ik genoeg installatiebedrijven die voor mij die ketel kunnnen installeren voor een vriendenprijsje.
Als jij vriendjes in de installatiewereld hebt, kun je beter daar een prijs opvragen, daar kunnen ze vast wel wat mee, en heb je gewoon je garantie en weet je ook waar je geld naar toegaat.

Romano

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Romano »

Hoe denk je dat ik aan het prijs verschil ben gekomen????
Als ik offertes opvraag incl ketel dan kom ik veel duurder uit. Voor de montage hoef ik alleen uurloon te betalen en btw.
Garantie op de ketel behoud ik normaliter gewoon via keltelwinkel omdat ik een factuur zou kunnen overleggen van een erkende installateur. Wanneer er fouten zijn mbt het installeren dan klop ik uiteraard aan bij de installateur. Maar wannneer je mijn vraag goed zou begrijpen kom je erachter dat ik niets over garantie van dit bedrijf vraag. Ik zoek alleen informatie over het bedrijf zelf omdat ik op hun site er niet achter kan komen waar het bedrijf gevestigd is en wat de voorwaarden zijn. Voor nu heb ik alleen info nodig over de betrouwbaarheid van ketelwinkel en ervaringen van mensen die mij voorgegaan zijn zeer welkom.
Opmerkingen over garanties zit ik niet om verlegen en hoe ik mijn ketel laat plaatsen, zoek ik zelf wel uit. En wanneer ik tot 1700 euro kan besparen, kan ik voor dat geld altijd nog de installateur laten komen voor een reparatie.
MVG
Romano


Gast

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Gast »

de website draaid al sinds juni 2004!

als je dan nog steeds geen leveringsvoorwaarden op je site zet wat toch belangrijk is voor een webwinkel dan vertrouw het voor geen meter.

het zal hoogst waarschijnlijk een obscuur zaakje zijn.

als je zoekt op de kvk website kom je er achter dat ze gevestigd zijn aan de Tinnegietersteeg 3, 4201ED Gorinchem.
als ik vervolgens kijk wat er nog meer zit ,dan heb ik het idee dat ze een etage op een kantoorpand huren.
voor de rest moet je het zelf maar uitzoeken.

bdw waar haal je het vandaan dat alles er bij zit ik kan dat nergens vinden op hun site.

Batsio

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Batsio »

Een installateur zal een hoger uurloon berekenen als hij zijn marge niet kan halen via de verkoop van de cv-ketel

De enige garantie die je hebt is de fabrieksgarantie op de werking van de ketel

Bezint eer ge begint

antonio.2

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door antonio.2 »

Beste Romano en mede forum-leden,
Zijn er dan nog installateurs in Nederland die op zo'n verzoek van b.v. Romano willen ingaan? Nee toch...... een hoop ellende als installateur op je hals halen en andermans rotzooi opknappen. Uiteindelijk blijft de klant de dupe, de internetwinkel levert niet altijd alle spullen, de installateur levert het dan uit zijn auto en berekent andere prijzen en dan kom je nog op de juiste offerte van rondom € 2050,00 uit. Een doorsnee installatie kost zo ongeveer incl. installatie en btw deze prijs en dan ontvang je nog 2 jaar service en garantie. Een internetwinkel is meestal niet meer dan een huiskamer met een laptop en Rensa en consorten leveren in geheel Nederland de spullen af tegen contante betaling, de groothandel rekent dan weer met de internetwinkel af. Makkelijk geld verdienen vanuit je woonkamer en iedereen doet mee aan deze hipe. Op deze wijze beconcureert de groothandel zijn eigen klanten. Een installateur.

danny271

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door danny271 »

hoop instalatie bedrijven kunnen zelf niet eens meer service verlenen op cv ketels
wij hebben hier een nieuwe cv ketel hangen jawel een vaillant
hebben hiermee regelmatig storing
de instalateur komt niet eens kijken stuurt direct de service dienst van vaillant
de meeste nieuwe ketels zitten tegenwoordig zo vol met beveiligingen chips ect ect dat de doorsnee instalateur de reparaties niet meer uitvoert
die vent kwam binnen met een laptop sloot deze aan op de ketel en wist meteen wat het probleem was
had dus beter direct op internet moeten kopen
had dan de zelfde service gehad volgens de service dienst
mits goed geplaatst volgens de fabriek heb je op alle cv ketels volledige fabries garantie

Gast

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Gast »

Niet alleen Rensa maar ook de Technische Unie en Vegro
doen hier aan mee

Gast

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Gast »

@ danny271

Als je net een nieuwe cvketel hebt en er is in de 1ste 2 jaar een storing.
Dan laat je als installateur de fabricant komen, omdat je als installateur zo'n service bezoek niet vergoed krijgt door de fabrikant.
Je krijgtnm alleen de defecte onderdelen vergoed.
De klant kun je daar ook niet voor laten opdraaien deze heeft nm garantie.

robcie

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door robcie »

Het materiaal zal echt wel hetzelfde zijn als van de installateur. Een probleem kan zijn dat de onderdelen door verschillende groothandels op verschillende tijden worden afgeleverd. Dat er eventueel foutieve onderdelen bij zitten dus als klant moet je controleren of alles goed geleverd is en zelf bij foutieve leveringen actie ondernemen anders ligt jouw dure kracht stil.

Het plaatsen van een ketel mag iedereen, het keuren en in gebruik stellen moet een installateur doen. Een installateur zal deze keuring best willen doen maar het plaatsen van materiaal die je bij een ander hebt gedaan zullen ze niet graag doen.

Garantie is het andere probleem. De internet winkel zal bij storingen de fabrikant moeten inschakelen, omdat hij alleen maar levert en verder niets. Sommige fabrikanten werken echter alleen voor installateurs. Of komen pas na langere tijd. Je zult altijd zien dat je de storing in het weekend krijgt en het hele weekend in de kou zit, omdat je niemand te pakken krijgt.

Een plaatselijke installateur zit ook niet te wachten op avond/ en weekendreparaties, omdat iemand zo nodig de servicegarantie van een internetwinkel en fabrikant geloofde.
Bij een storing heb je tegenwoordig al gauw geen verwarming + warmwater meer en dat kan heel vervelend zijn. Vooral als dit langer dan 1 dag in de winter duurt.

arie68

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door arie68 »

Let er wel op dat alle zaken meegenomen (afgeleverd) worden.
Rookgasafvoer, overstort, expansievat, thermostaat en dat soort zaken horen er ook bij en maken een essentieel onderdeel uit van het installeren van een nieuw toestel. Let er ook bij aanschaf op dat jouw woning geschikt is voor een HR-ketel (dus dat je een condensafvoer kan plaatsen) én dat de ketel past op de plek waar je hem wilt. Het is zeer goed mogelijk zelf een ketel te (laten) plaatsen met de hulp van "kennissen"", installateur of beunhazen. Dat kan je geld besparen maar zorg er voor dat het toestel volgens de regelen der kunst hangt anders kan het uiteindelijk duur uitpakken. Zoals het gezegde luidt is alle waar naar zijn geld. over de aangeboden toestellen hoef je je niet druk te maken, die levert iedereen in Nederland, is niet mis mee. Maar zorg voor een deskundige montage én voor een volledig pakket. :wink:

Arie68

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door Arie68 »

En een onderhoudscontract kan je ook afsluiten bij de "grote"jongens van Inhome, Tempus en Feenstra, die nemen je, mits goed geinstalleerd, in het contract. De garantieperikelen (als die er al zijn) handelen ze daar dan verder af en ze verlenen zelf de service, hoeven geen fabriek in te schakelen want gespecialiseerd. Maar daarover zijn de meningen op dit forum verdeeld en voeren de lokale installateurs de boventoon...... :) Ben benieuwd wat je gaat doen.

renatestap

Re: http://www.ketelwinkel.nl

Ongelezen bericht door renatestap »

Ik weet inmiddels dat ketelwinkel.nl een betrouwbare online winkel is.
Mijn broer heeft er al eerder een ketel met toebehoren besteld en ik heb daar 2 weken geleden een ketel gekocht.
Alles werd keurig verzorgd de volgende dag gratis thuis bezorgd.
Later bleek ik een verkeerde thermostaat erbij te hebben besteld. Deze is ook weer de volgende dag omgewisseld voor een andere.
Voor mij een prima bedrijf en ik zal het ook zeker aan anderen doorgeven.

Gesloten