LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vereniging van Eigenaren

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
geen idee
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 jul 2005 02:02

Vereniging van Eigenaren

Ongelezen bericht door geen idee » 03 jul 2005 03:04

hallo,

Verleden jaar juli zijn er bij ons in het appartementencomplex afvoer buizen vervangen.Kort na de werkzaamheden heeft de eigenaar van de kelder onder mijn appartement melding gemaakt , bij de VVE , van een lekkage. Wij zijn er steeds van uit gegaan dat de lekkage voort kwam uit de werkzaamheden.De administrateur van de VVE heeft toen de installateur gestuurd om te kijken naar de oorzaak. Zij konden niets vinden. +/- 2 maanden hierna reclameert de eigenaar van de desbetreffende kelder weer bij de VVE over lekkage.

Installateur komt weer kijken,en geeft als oorzaak geknoeit water in de badkamer (mijn badkamer ligt precies boven de betreffende kelder).
De rekening van het "onderzoek" is € 54,=. Rekening gaat naar de VVE ,want zij hebben de opdracht gegeven. VVE belast het door naar mij.

Ik ben het hier niet mee eens ,want normaliter behoort een badkamervloer water dicht te zijn.En "geknoeit" water kan mijn inziens dan ook niet de oorzaak zijn. Tenzij de vloer in dermate slechte staat is,
maar hierover wordt niet gesproken in factuur.

Ik reclameer bij de VVE dat dit naar mijn mening niet correct is. VVe neemt weer contact op met de installateur en deze wilt een nieuwe afspaak maken .Inmiddels zitten we in januari dit jaar en is er een nieuwe eigenaar van de kelder.
Deze geeft aan dat het droog is en er geen lekkage meer is.

Er gaan weer enkele weken voorbij.Half maart blijkt er weer hinder te zijn van lekkage.De nieuwe eigenaar neemt weer contact met de administrateur ,en deze stuurt vervolgens weer de installateur.

Deze keer vernieuwen ze de afvoer van de wasmachine.
Rekening van € 406,= gaat naar de adminstrateur van de VVE.De administrateur belast het weer door naar mij.

Probleem is echter dat 14 dagen na de vervanging van de afvoer weer klachten zijn over lekkage.
Installateur komt maar weer eens kijken, en geeft het advies om de badkamer te renoveren.


De administrateur heeft waarschijnlijk beide facturen al betaalt en wilt nu het geld van mij zien.

Mijn standpunt is dat als de administrateur een bedrijf langs stuurt om een lekkage op te lossen voor € 406,= , dat ik toch zeker resultaten mag verwachten .
Bovendien is lekkage niet dusdanig dat als ik me douche het water beneden in de kelder uit het plafond druipt.zelfs niet uren later.Soms is het dagen en/of weken droog .Een aantal keren ben ik zelf gaan kijken en het plafond was hooguit vochtig.Een enkele keer hingen er druppels aan het plafond. Mijn badkamer wordt 2 dagelijks gebruikt,en bestaat uit een vlakke vloer.Er is geen douchebak in.Deze wordt wel binnekort geinstalleert.

Wat is hier op jullie mening?
MvG,
Hein

Tonton
Berichten: 25
Lid geworden op: 19 jul 2003 17:06

Re: Vereniging van Eigenaren

Ongelezen bericht door Tonton » 03 jul 2005 07:57

Wilt u een onafhankelijk onderzoek naar lekkage's: www.galektron.nl

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: Vereniging van Eigenaren

Ongelezen bericht door Henrice » 03 jul 2005 09:28

Hoe het bij u zit weet ik niet maar bij mij in de douche ligt een granieten vloer en daarin is de afvoerbuis gestort.Hoe ik het bij mij ook bekijk, ik kan me niet voorstellen dat de vloer ook maar ergens kan gaan lekken.Het appartementencomplex stamt uit eind jaren 60 en afvoerbuizen zijn van lood. Wat ik me wel kan voorstellen is dat de buis in de vloer door werking is gaan lekken.

Iedere v.v.e heeft een acte van splitsing waar in vermeld staat wie er voor wat voor kosten op moet draaien of anders wordt er bij meerderheid van stemmen over beslist.Misschien moet u deze acte maar eens doorspitten om te kijken of er bepalingen zijn die op uw situatie van toepassing zijn.

geen idee
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 jul 2005 02:02

Re: Vereniging van Eigenaren

Ongelezen bericht door geen idee » 03 jul 2005 11:25

Deze appartementen zijn ook eind jaren '60 .De douche zelf is betegelt.
Gezien de leeftijd van het gebouw zou het misschien kunnen dat de voegen slecht zijn.Waar een beetje water doortrekt als het blijft staan.

De afvoer van het putje is van lood ,maar langs de buis is het droog.
De plaats waar het vochtig is meer dan 1 meter van het putje.

Wat ik zo raar vind is dat het tijdelijk droog is en dan weer een tijdje vochtig.terwijl de badkamer toch dagelijks gebruikt wordt.

Volgens de acte van splittsing ben ik verantwoordelijk voor de afvoerbuizen tot het punt waar ze overgaan op de gemeenschappelijke afvoer.Tot op heden is nog niet bewezen dat een van de afvoeren lekt.

Betreffende de vloeren en/of plafonds heb ik ergens gelezen dat dit gemeenschappelijke kosten zijn.Dit kan ik helaas niet meer terug vinden.Kan ook zijn dat ik dit een acte van een andere vereniging heb gelezen.

Intussen zit ik met deze 2 rekeningen waarvan ik vind dat ze niet terecht zijn.
Ik vraag me bovendien af of de administrateur zomaar iemand kan sturen zonder met mij te overleggen.In een spoedeisend geval mag dit.
Maar gezien het feit dat de lekkage al bijna een jaar duurt, en een installateur 4 keer is geweest en elke keer iets anders zegt,lijkt het me niet meteen spoedeisend.

mvg
Hein

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: Vereniging van Eigenaren

Ongelezen bericht door Henrice » 03 jul 2005 13:25

Het kan nog wel eens een slepende kwestie worden met die V.V.E. Ze zullen wel beweren dat u de installateur zelf toegelaten heeft en ingestemd hebt met de reparaties. Als uw handtekening ook nog onder de bon staat wordt het flink touwtrekken met die jongens en als het om de poen gaat zijn ze voor geen enkele reden vatbaar.

Waterlekkage is altijd moeilijk te traceren in veel gevallen en een installateur doet ook vaak maar wat .Misschien is het een idee om heel nauwgezet te gaan bekijken wanneer het nat wordt beneden,Heeft het hard geregend die dag en komt het water via de gemeenschappelijke standpijp op een of andere manier beneden in die kelder terecht?
Of de voegen in het douchegedeelte uitkrabben,waar het volgens u zou kunnen lekken,en opnieuw voegen.Dit is niet zo veel werk naar mijn idee.

Gesloten