LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Gerrit de Bruin

Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Ongelezen bericht door Gerrit de Bruin » 02 okt 2003 21:56

Wij hebben in 1994 een nieuwbouw huis gekocht, met GIW garantie. Sinds drie kwart jaar zit er vocht tussen het dubbel glas van het douche raam. Dit probleem heeft zich ook al bij andere nieuwbouwwoningen (douche- en slaapkamerramen) in de straat voorgedaan. Deze huizen zijn in dezelfde tijd gebouwd. Bij sommige trad dit probleem al eerder dan bij ons op.
Volgens valt dit onder de garantie van het GIW. We wonen er nog geen tien jaar. Klopt dit?
Volgens het bedrijf dat de ramen gezet heeft, is het voor eigen rekening omdat het (Duitse) bedrijf, waarvan zij de ramen betrokken hebben, inmiddels failliet is. Is dit juist?

Alvast bedankt voor reactie(s).

Gast

Re: Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Ongelezen bericht door Gast » 04 okt 2003 22:40

Volgens valt dit onder de garantie van het GIW. We wonen er nog geen tien jaar. Klopt dit?

Volgens wie valt dit onder de garantie ????????

En of het klopt of je er nog geen tien jaar woont, moet je niet aan mij vragen natuurlijk. Volgens mij woon jij daar en ik niet, dus die vraag kun je zelf het beste beantwoorden, lijkt me.

Zjoerd.

Gerrit de Bruin

Re: Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Ongelezen bericht door Gerrit de Bruin » 05 okt 2003 21:16

Beste Zjoerd,

Het lijkt me duidelijk dat het ONS idee is dat het onder de garantie van het GIW zou vallen en dat de vraag niet gaat over het feit of wij al dan niet 10 jaar in het betreffende huis wonen. Ga ergens anders tekst ontleden, flauw ventje!

Dergelijke reacties zijn niet voor dit forum lijkt me...

Gerrit

alk
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 sep 2003 00:44

Re: Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Ongelezen bericht door alk » 28 okt 2003 15:38

Beste Gerrit,

Jij hebt een overeenkomst met de glaszetter gesloten, niet met de fabrikant. De glaszetter is dan ook de persoon waar jij moet wezen. Het afschuiven naar de fabrikant is een bekend gegeven van sommige bedrijven, de meeste klanten zijn toch slecht geïnformeerd en laten zich met een kluitje in het riet sturen. De meeste glaszetters hebben in de garantie voorwaarden opgenomen dat zij zelf na 5 jaar de kitvoegen moeten controleren en zonodig repareren. ( kunnen ze lekker aan verdienen) Slechte kitvoegen zijn n.l. vaak de oorzaak van lekke ramen.
Heb je al contact gezocht met het GIW? Als het glaszettersbedrijf een A F erkend bedrijf is, kan je via http://www.fosag.nl/ contact opnemen met zijn brancheorganisatie. Bij mij werd een knoeiende glaszetter door Fosag gedwongen het glas goed te plaatsen op straffe van intrekking van zijn erkenning.

Succes,

Alk

Gast

Re: Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Ongelezen bericht door Gast » 28 okt 2003 16:18

Ik had 8 jaar geleden dubbelglas laten plaatsen en ook vocht tussen de beglazing mijn glaszetter heeft het gratis vervangen. Als de fabrikant failliet gaat binnen die 10 jaar is het eigen rekening volgens hem.

henk7890

Re: Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Ongelezen bericht door henk7890 » 04 nov 2003 20:40

Volgens mijn bescheiden kennis is pas sedert januari 2002 het consumentenrecht aangepast in die zin dat de consument die een produkt koopt met een zogenaamde fabrieksgarantie, eigenlijk altijd een leveranciersgarantie heeft, en nog wel van 2 jaren minimaal vanaf januari 2003. Dat is een europese regel.
De leverancier kan nooit roepen dat hij slechts 1 jaar garantie wil geven. De wet fluistert hem wel wat anders in zijn onwillige oortje. Maar alleen bij koop na 1 jan 2002 resp 1 jan 2003! Alle andere situaties worden wat problematisch.

KWZ

Re: Vocht tussen dubbel glas & garantie GIW?

Ongelezen bericht door KWZ » 21 dec 2003 19:48

Ter verduidelijking. De GIW garantie is 6 jaren en drie maanden vanaf de dag van oplevering. In de sponing van de ruiten kan nem zien hoe oud de ruit is en van wie hij afkomstig is. In alle ruiten van een gerenomeerd bedrijf komen deze data en merk voor. Een voorbeeld hiervan is te zien op www.kwz.dds.nl en dan onder de rubriek Termininologie in uw woning. De laatste foto laat een voorbeeld zien. Normaal geeft de fabriekant van het glas tien jaar garantie op vocht tussen de ruiten. Dan geld dit vanaf de datum die in het glas staat.
B. Apperloo, K.W.Z.

Gesloten