LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Combi cv ketel

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Budilio
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 mar 2007 14:08

Combi cv ketel

Ongelezen bericht door Budilio »

Wij zijn op zoek naar een nieuwe cv ketel.Alleen weten we niet welke we moeten nemen.kan iemand ons adviseren welk merk en type we het beste kunnen nemen.Huis 2 onder een kap.3 splk ,bk, grote kamer(GB)open keuken.
Alvast bedankt voor jullie advies.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Nee een bekend merk Vaillant of zoiets!
Vasto ook prima

monteurtje
Berichten: 106
Lid geworden op: 15 jul 2005 09:34

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door monteurtje »

het gaat er vooral om het comfort voor warm water,heb je bv een douche en bad en wil je een flinke straal onder de douche wil je snel ww op je tappunt,cv vermogen voor je huis is geen probleem.
Wil je HR of VR ?
er zijn meerdere goede ketels zoals Nefit,Vaillant,AWB,Intergas.
hangt er ook van af wat je wilt betalen.

Budilio
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 mar 2007 14:08

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door Budilio »

Heb verschillende combi ketels met elkaar vergeleken ook via consumentenbond. Ik hoop met de keuze die ik zal maken waarschijnlijk de REMEHA ,Avanta CW4 zal worden.Heeft iemand ervaring met deze ketel dan zou ik dat graag van u weten.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

cv-specialist
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:34

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door cv-specialist »

Het belangrijkste waar je naar moet kijken is het vermogen wat je nodig hebt en wel om de volgende reden.
Een ketel die teveel vermogen heeft zal een véél kortere levensduur hebben omdat deze nooit op vol vermogen zal branden en dus véél meer zal vervuilen.
Het makelijkste is om op je huidige cv ketel te kijken naar het nominaal vermogen in Kw.
Verder adviseer ik als servicetechnieker van cv ketels altijd indien mogelijk een hoogrendements ketel omdat het aankoopbedrag meestal een verschil van +/- € 300,- bedraagt, dit verschil win je binnen 1 á 1.5 jaar terug.
Waar je met een zogenaamde HR ketel rekening moet houden is dat er een afvoer in de buurt van de ketel dient te hebben omdat een HR ketel rendement haalt uit zijn rookgas en dus condenseert, bij een buitentemperatuur van 3 graden kan dit zo'n 5 á 6 liter per uur bedragen.
De Remeha Advanta is momenteel een echte hipe door zijn geringe afmeting en de snelle montage waarmee dit mogelijk is, de installateur kan op dit toestel een enorme winst maken, de aanschaf van dit toestel voor de installateur zit zo rond de € 850,- en wordt voor een kleine
€ 1800,- verkocht incl. montage excl. dakdoorvoer.
Wat op dit moment een zéér goede HR ketel is is een Bosch 30 HRC.
Het voordeel hiervan is de afmeting van 90 cm hoog, 45 cm breedt en is een CW 4 ketel, dit houdt in dat je 8 liter water van 60 graden per minuut uit je kraan krijgt.
Verder is Bosch de enige cv combiketel waar je op een later tijdstip een boiler aan kunt koppelen, het voordeel is niet alleen de warmwater opbrengst hierna, zo'n 15 liter 60 graden per minuut maar dat je later niet bij een verbouwing van de badkamer aan iets anders moet, bij het toevoegen van een boiler (voorraadvat) wordt bij Bosch altijd een pomp meegeleverd, het enige waar je dan nu wel aan moet denken is dat je ruimte dient te houden aan de rechterzijde van de ketel met de zelfde afmeting als de ketel.
In het land zijn alleen de volgende fabrikanten die voor de particulier interesant zijn, Nefit ( behoort tot de Bosch groep), Bosch, Atag.
Al de rest is zéér belangrijk voor de woningbouw in grote aantallen te verkopen in een nieuwbouwwijk.

Veel succes met de aanschaf van uw cv ketel.
Met vriendelijke groet

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door chat »

Als je nog even afwacht op de rest van de reacties zijn alle merken als goed beoordeelt en ook alle merken als slecht, dan blijf je uiteindelijk weer zitten met dezelfde vraag, "welke zullen we nou nemen". :D

cv-specialist
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:34

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door cv-specialist »

Beste Chat,
Jammer dat je met zo'n reactie aan het forum deelneemt, je moet dit forum serieus nemen en alleen praten over dingen waar je verstand van hebt.

monteurtje
Berichten: 106
Lid geworden op: 15 jul 2005 09:34

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door monteurtje »

je kunt van ( bijna ) alle cv ketels je cv vermogen lager zetten,het gaat vooral om het comfort van warm water,dus cw 3/4/5 klasse.

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door chat »

Beste Chat,
Jammer dat je met zo'n reactie aan het forum deelneemt, je moet dit forum serieus nemen en alleen praten over dingen waar je verstand van hebt.
Dit is ook heel serieus, dacht je nu echt als er 10 ketels de hemel in geprezen worden en door andere bestreden worden dat de keuze duidelijk zal zijn?

Lees de voorgaande topics maar eens terug, dan hoor ik het wel weer.

Enig nuttig advies wat ik mee kan geven is om na te gaan wat de wensen zijn en daar op de ketel te selecteren. Zijn de wensen bekend dan een installateur (s) zoeken die een dergelijke ketel kan aanbieden en bekend is met het merk. laat deze ook door hem onderhouden.

Een mercedes laten onderhouden door een opel dealer gaat hem ook niet worden, met alle respect voor de monteur.

Argumenten als jammeren geen verstand van kan iedere forumlid ongegrond wel toegeschoven worden, dit zegt meer iets over de persoon die zonder gegronde argumenten zijn subjectieve mening kracht wil bij zetten.

hyperion
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 sep 2006 12:44

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door hyperion »

Helemaal met Chat eens.

Wel wil ik toevoegen dat een CW 4 toestel voor merk A niet het zelfde is als bij merk B. Het ene toestel zal maximaal 7,5 l/min leveren het andere zal minimaal 8 l/min leveren.

Bij toestellen met grotere voorraad boilers (daalderop, nefit (excellent)) zijn over het algemeen rustiger met opstarten en zullen minder vaak opstarten om het vat op temperatuur te houden (3 keer per dag). Een tapspiraal echter (Remeha Avanta, Nefit smartline basic, Vaillant VHR etc) maken zeer veel starts voor warm houden van het tapspiraal (dit is wel uit te zetten, maar dan gaat de wachttijd omhoog) kan oplopen tot 200 keer per dag (dus meer gasverbruik).
Toestellen met een tapspiraal zijn weer goedkoper, maar naar mijn mening is het tapspiraal vaak minder betrouwbaar (vervuiling etc.).

Voordat ik hier overladen ga worden met opmerkingen, dit zijn algemene situaties en zullen natuurlijk niet voor elk toestel gelden.

Persoonlijk ben ik een fan van Nefit, maar ach daar zullen anderen weer anders over denken.

Dus zoals aangegeven kijk wat u wilt uitgeven. en vraag verschillende offertes aan. Kies het toestel van uw voorkeur bij het bedrijf waar u het beste gevoel bij heeft

henkgeluk
Berichten: 302
Lid geworden op: 29 apr 2005 20:05

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door henkgeluk »

neem geen awb cv ketel~! wij hebben die nu 2 jaar,maar de pomp (goedkope kwaliteit) maakt behoorlijk lawaai bij aan en afslaan!! vooral s'nachts goed hoorbaar ,als je toevallig wakker bent.

nefit en vailliant zijn beter ,alhoewel er nog meer goede merken zijn.

oa een grundvos pomp is eerste vereiste ! in de cv ketel .
en natuurlijk hoog rendement.

er is een cv ketel die er uitspringt,dat is de ITHO ! kijk maar eens naar de testen met name warm water hoeveelheid!!

veel succes met het kopen!

gr

henk geluk

chat
Berichten: 244
Lid geworden op: 16 mar 2006 14:47

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door chat »

De waterhoeveelheid is niet zo gek als de ketel een verhoogt vermogen levert aan warm water.

Daar in is itho niet uniek.

Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door Anastasia »

Een goede ketel als hierboven beschreven, maar de iets duurdere Quinta is beter wat levensduur en onderhoud, de avanta kan wel maar is van erg lichte en goedkope materialen!

De iets duurdere Quinta is maar E100,- duurder in inkoop en dat verdien je vermoedelijk wel terug.

Ook bij de andere merken als Nefit, Vailiant of Bosch zou ik nooit voor de goedkoopste project ketel kiezen, die door veel woningbouwverenigingen geplaatst worden, ook project ontwikkelaars kiezen goedkoop, maar na enkele jaren zie je het vaak aan de rekeningen, zelf zeer slechte ervaring met de goedkoopste Atag, de duurdere zijn beter, dus goedkoop is duurkoop, dus niet de goedkoopste als je slim bent en langer dan 5 jaar wilt wonen met dezelfde kachel, en een hekel hebt aan storingen en bijbehorende rekeningen, tenzij je een service en onderhouds contract kunt kopen, dan maakt het niets uit, en pak je wel het voordeel!

hyperion
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 sep 2006 12:44

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door hyperion »

Over de quinta het volgende. Ik weet niet hoe remeha het voor elkaar krijgt om een ontwerpteam de 230V aansluiting onder de condensbak in een stalen plaat te laten zetten. Dit gaf een prettig gevoel tintelend gevoel toen ik hier kwam kijken :?
Toestel doet verder wat hij moet doen, zoals alle toestellen.

pani
Berichten: 9
Lid geworden op: 29 aug 2007 11:31

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door pani »

Hallo
Ik wil een nieuwe ketel aanschaffen maar nu verteld iedere installateur iets anders qua merk.Ga je hierna speuren dan is er bij iedere ketel wel iets.Die ze mij willen verkopen is een Bosch 35 HRC lijkt mij geen slechte optie gezien het merk. Zouden jullie misschien een idee hebben wellicht door ervaring/onderhoud.
Met vriendelijke groeten

cv-specialist
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:34

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door cv-specialist »

Hoi Pani,

Een Bosch 35 HRC is een zéér goede cv ketel zonder al teveel problemen tot op het moment.
Zelf werk ik heel veel met deze ketels tot genoegen van de klant als ook voor mij als monteur.
Het voordeel van een Bosch combi ketel is dat deze achteraf ten alle tijde is uit te breiden met een boiler (voorraadvat) wanneer je bv een badkamer gaat verbouwen en meer heet water wilt.
Een tip............. laat het cv vermogen lagerzetten dan 35 Kw ( kilowatt), dit is namelijk erg veel voor een reguliere woning, kijk naar het nominaal vermogen van je huidige ketel, deze heeft het ook altijd voldaan toch.
Mocht je een ander merk prefereren kijk eens naar de Nefit Topline met aquapower is ook heel super.
Nefit behoort ook voortaan bij de Boschgroep wat staat voor een fantastische service ook van de fabrikant, ook niet geheel onbelangrijk.

Veel succes met je keuze.

antonh
Berichten: 976
Lid geworden op: 05 apr 2006 16:33

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door antonh »

Koop geen Agpo!!!!
Ik heb dat ding nu 6 jaar, gelukkig gehuurd, en men is al 27x geweest.
Dat ding heeft altijd wat anders.
Neffit heb ik heel goede ervaringen mee.
Maar nooit meer een Agpo!!

cv-specialist
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2007 18:34

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door cv-specialist »

Ben het volledig met antonh eens.
Agpo kopen.....altijd kloten

pani
Berichten: 9
Lid geworden op: 29 aug 2007 11:31

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door pani »

Hallo cv specialist

Bedankt voor je reactie. De ketel die ik n heb is een agpo127C en niks als ellende ermee. Wij hebben een nieuwbouwhuis en deze ketels hangen ze standaard dus geen keuze.De ketel is pas 8 jaar maar door de wanhoop gaat ie eruit.Daarom hoop ik op een goede ketel die het wel behoorlijk doet.Nefit heb ik zelf ook aan gedacht al moet ik eerlijk zzeggen komt door de naamsbekendheid.Hier zal ik ook eens naar kijken.
Helaas kunnen ze me als leek alles aansmeren en je koopt de ketel voor 10-15 jaar toch.De bosch35HRC is goed?Ik vroeg voor min 10ltr/min voor warm water en men kwam met deze ketel.Dat vermogen van die ketel zal er dan bijhoren.We hebben een groot 2 onder een kap woning.Maakt het wat uit als het ketelvermogen meer is dan nodig?

Met vriendelijke groeten.

pani
Berichten: 9
Lid geworden op: 29 aug 2007 11:31

Re: Combi cv ketel

Ongelezen bericht door pani »

Hallo

wilde nog vermelden dat ik nu eens comfort zoek qua warmwater.
Dus een goed straal en niet zoals nu met een agpo127c die eigenlijk geen straal/druk heeft.Er zullen vast meerdere ketels zijn maar iedere installateur heeft zo zijn voorkeur.
Welke is nu betrouwbaar en niet zo storingsgevoelig?

Met vriendelijke groeten

Gesloten