LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De Groot dakkapellen /

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
pewill
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 feb 2011 08:49

De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door pewill » 07 apr 2011 14:19

Een paar jaar geleden hebben wij een dakkapel laten bouwen door [persoonsgegevens verwijderd]

Achteraf gezien was het een erg slechte keuze, en toen snapte ik ook waarom ze de betaling contant op de dag vooruit wilden hebben. De opgeleverde kwaliteit was en is beroerd. Ze hadden het duidelijk afgeraffeld (het was vlak voor kerst). De nokpannen lagen scheef en kapot op de nok, de damp werende folie hing er los bij. Overal was klodders siliconenkit en tape gebruikt, bijvoorbeeld om nokpannen op te lappen. De daktrims waren niet verstek gezaagd, maar ingeknipt en gebogen! Na veel aandringen (en persoonlijk langs te zijn gegaan in Dronten) is er iemand gekomen om het op te lappen. Na een tijdje kwam de onvermijdelijke lekkage, die ze toen provisorisch hebben verholpen. Het resultaat daarvan is te zien aan de buitenkant van de dakkapel…

Eind vorig jaar kwam ik erachter dat de Trespa boei aan één kant los hing en dat het dakleer (door lekkage?) was gaan bobbelen. Ze zouden het komen repareren, maar ze zijn twee keer niet op komen dagen, ondanks dat ik er voor vrij had genomen en thuis zat te wachten. Bij de tweede keer niet op komen dagen kwam ik erachter dat ze failliet waren.

------
-------
Laatst gewijzigd door Radar op 07 jul 2014 12:02, 4 keer totaal gewijzigd.
Reden: Dode link en naam verwijderd

giel1
Berichten: 22
Lid geworden op: 26 feb 2011 12:01

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door giel1 » 08 apr 2011 11:16

Jammer dat dit zo allemaal maar kan, ze gaan verder op andermans namen en gaan gewoon weer door. Wij hebben hetzelfde meegemaakt
lekkages verkeerd kozijn noem maar op,dan ga je bellen omdat je garantie hebt maar dan bestaan ze ineens niet meer maar er wordt wel opgenomen door dezelfde mensen als voorheen en doen net of dat hun neus bloedt. En gewoon weer opnieuw verder gaan!!!
ga ook nooit in zee met dakkapellen design want die hebben ook van die rare streken. Meer zeg ik er niet over want dan gaan ze me weer bedreigen, daar zijn ze meester in.

T.vd Marck
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 sep 2009 23:11

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door T.vd Marck » 06 jul 2011 12:29

Referentie De Groot Dakkapellen:

Na bezoek over gegaan tot koop.

Na plaatsing bleek de bitumenhoudende dakbedekking erg slecht, wij hebben dit snel laten herstellen door een loodgieter uit de buurt omdat de Groot niet thuis gaf!

Na dit voorval besloten een inspectie uit te laten voeren door een erkende aannemer. Deze heeft een lijst met punten gemaakt waar wij erg van zijn geschrokken. Oa de zijkanten van de dakkapel zijn niet volgens het laatste bouwbesluit! De isolatie waarde erg laag!

Van de monteurs begreep ik op de dag van de plaatsing dat ze iedere dag de zelfde materialen gebruiken voor deze dakkapellen met een plat dak. Wij gaan er dus van uit dat er meerdere mensen zijn welke de zelfde ervaringen hebben.

Indien er meerdere klanten van de Groot Dakkapellen ook ontevreden zijn ontvangen wij graag een PM! Wellicht dat wij samen iets kunnen doen tegen de Groot!

Als ik ooit nog een dakkapel neem ga ik langs bij de Ruiter, weet dat ik dan ook wat dieper in de buidel moet tasten maar daar is het product dan ook wel naar.

Omdat er aannemers zijn welke hun klanten bedreigen heb ik niet mijn eigen naam gebruikt.

Gr.
Laatst gewijzigd door Radar op 01 jul 2014 12:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Persoonsgegevens verwijderd

droopysnoepie
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 jul 2011 19:32

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door droopysnoepie » 17 jul 2011 19:53

Bij mij zouden ze afgelopen maandag een dakkapel plaatsen. Ze zouden tussen 7 en half 8 komen. Dit werd echter 8.15. Toen kreeg ik te horen dat er een wand half afgebroken moest worden, iets wat mij niet bekend was. Wel een gat door de muur ivm versteviging van de steunbalken. Maar er gebeurde helemaal niets want ze hadden niet de juiste materialen bij zich.

Ze gingen meteen weer weg, nog geen 5 min later werd ik gebeld voor een nieuwe afspraak. Later die dag heb ik ze gemaild hoe het kon dat ze dus te weinig materiaal bij zich hadden. Als antwoordt kreeg ik dat ze de dakhelling verkeerd hadden ingevuld en hun opmeter had mij duidelijk geinformeerd over het afbreken van de muur.

Ik heb ze ook nog via de mail erop gewezen dat ik nadat ik de offerte binnen had hun nog had opgebeld of er niet nog een afspraak gemaakt moest worden ivm juiste maten etc. En ik miste de boswering op de tekening. Nee, werd er gezegd, alles is goed. Het was niet nodig om nogmaals langs te komen.

Ik heb hierna nog 2x gemaild met oa de vraag of de rest dan niet verkeerd gemeten is. En vriendelijk verzocht of ze hun opmeter niet nogmaals aan de tand willen voelen want als ik had geweten over een muur afbreken dan had ik ze niet genomen. Tot op de dag van vandaag nog steeds geen antwoordt. Wel weet ik dat ze bij mij niet meer hoeven te komen. Gelukkig had ik het die dag nog niet overgemaakt. Een geluk bij een ongeluk misschien ?

Sylvia en Jeroen
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jul 2011 21:44

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door Sylvia en Jeroen » 22 jul 2011 21:54

Ppppfff ik was al zenuwachtig maar het nu wel heel erg!
Bij ons komt de Groot volgende week een dakkapel plaatsen.
Ik heb veel bedrijven uitgenodigd en de Groot kwam met een mooie
Offerte. Eerst flink gegoogeld op hun naam en in april kon ik niets verkeerds vinden
Over de Groot dakkapelen maar nu ooooohhh, wat ben ik blij dat mijn vader een vrije dag heb genomen
Om er bij te kunnen zijn. Wat er in het vorige stukje werd gezegd vond ik ook heel apart bij de Groot
Dat ze na het tekenen van de offerte dit nogmaals langs kwamen om alle maten goed op te nemen.
Verder hebben we heel wat aanpassingen aan de offerte gemaakt hopelijk zijn deze goed doorgevoerd.
En is goedkoop bij ons volgende week geen duurkoop duimen maar.
Hopelijk komt het bij jullie ook nog goed!

Groet,
Sylvia

felicitas
Berichten: 164
Lid geworden op: 17 jun 2005 20:12

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door felicitas » 22 jul 2011 23:08

1 vrije dag??

als het geen prefab ( die kant en klaar aankomt vanuit de fabriek) dakkapel is maar ter plekke op het dak opgebouwd ben je wel 4 dagen bezig als er ook nog afgewerkt moet worden tenminste aan de binnenzijde. (als je het goed en deugdelijk wilt doen)
in 1 dag?? sterkte. maar dan zal de prijs er ook wel naar zijn.

Sylvia en Jeroen
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jul 2011 21:44

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door Sylvia en Jeroen » 22 jul 2011 23:33

De binnenkant van de dakkapel wordt door een andere timmerman gedaan, omdat er ook direct een kamerindeling wordt gemaakt. Maar we moeten positief blijven. Hopelijk staat er volgende week een mooie waterdichte dakkapel.

droopysnoepie
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 jul 2011 19:32

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door droopysnoepie » 23 jul 2011 10:58

Beste sylvia,

Ben blij dat ik je ook je ervaring hebt neergezet hier op radar. Vooral dat ze bij jou WEL nog een keer zijn langs gekomen om alles te meten zodat je nog evt aanpassingen kon doen.

Ik ben helaas nog steeds in conclaaf zeg maar met ze. Nu willen ze mij in gebreke aanstellen. Maar nu ik dit van jou zo lees en ik wist toch wel, dat het eerder andersom is.

Ik kreeg zo een reactie van : waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt.. Ook niet echt proffesioneel en geruststellend.

Hoop dat het bij jou goed gaat..heel veel succes.

Sylvia en Jeroen
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jul 2011 21:44

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door Sylvia en Jeroen » 23 jul 2011 11:34

Hoi,
Bij ons zijn ze niet nogmaals langs geweest dat vond ik juist zo vreemd,
Wel heb ik telefonisch nog wat dingen laten veranderen welke verkeerd in de offerte stond. We wachten het maar af.
Groet Sylvia

bekul
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 aug 2011 08:20

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door bekul » 23 aug 2011 08:40

Ik heb in 2008 twee dakkapellen laten plaatsen.
In juni 2011 begon het verf te bladeren op de wangen en boeiboorden, in 1e instantie ging ik er vanuit dat de schilder fouten had gemaakt. Ik heb een aannemer gevraagd om er naar te kijken en deze heeft geconstateerd dat niet het geoffreerede en betaalde 18 mm verlijmd Okumé is gebruikt maar 15 mm multiplex voor binnen gebruik. Via Google kwam ik er achter dat [naam verwijderd] niet meer bestaat, maar via deze website-link terecht kwam ik bij de Groot dakkapellen. In het telefonsich contact werd mij medegedeeld dat de Groot niet aansprakelijk was voor de garantie en dat ze alleen de website hadden "overgenomen" ( dat is wat je noemt goede reclame !!!!) Ik werd verwezen naar een curator in Kampen. Deze gebeld en ja hoor : ik kan fluiten naar enige vergoeding, laat staan herstelling.
Heel triest dat je schijnbaar als bedrijf zo kan en mag handelen. Failliet, starten onder andere naam en vervolgens nee verkopen bij klachten !!!!!!!
Laatst gewijzigd door Radar op 01 jul 2014 12:07, 2 keer totaal gewijzigd.

droopysnoepie
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 jul 2011 19:32

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door droopysnoepie » 16 sep 2011 18:12

Vandaag, na een hoop heen en weer met aangetekende brieven is mijn dakkapel geplaatst. Moet zeggen er waren nu 3 andere jongens en die waren op tijd en heel vriendelijk, zou met hun 3 best een biertje willen pakken ;)Boden zelfs nog hun excuus aan van de laatste keer en zeiden zelf dat de dakhelling in de eerste instantie wel goed was gemeten en vonden het ook raar dat die ander het over een muur afbreken had :?: Tevens is mijn vrije dag ook vergoed, dus toch best netjes opgelost.

pingpong12
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 sep 2011 20:00

Re: De Groot dakkapellen /

Ongelezen bericht door pingpong12 » 16 sep 2011 20:14

De Groot dakkapellen heeft gisteren bij ons een dakkapel geplaatst en zijn daar super blij mee.s'morgens 07:15 stonden er 3 heren voor de deur en hebben die dag keihard gewerkt en waren verschrikkelijk netjes en hebben mooi werk afgeleverd.Ook het contact met de adviseur en het kantoor is heel soepel verlopen.Dus wij zijn helemaal gelukkig.

P.s N.A.V onderstaande berichten hebben wij hebben van tevoren [naam verwijderd] gecontroleerd en ook de Groot dakkapellen en de Groot dakkapellen bestond al ruim voordat [naam verwijderd] failliet ging en het zijn ook hele andere eigenaren.En volgens de curator was er bij de [naam verwijderd] zoveel ellende dat de Groot dakkapellen alleen de boedel heeft overgenomen voorraad en machines ( logisch lijkt mijn ) wij zijn ook daar op het bedrijf geweest en het is er allemaal netjes voor elkaar.

Mvg Ray

Gesloten