Ervaringen met Optimum aannemers uit Den Haag

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Hèlene1973
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2018 13:33

Ervaringen met Optimum aannemers uit Den Haag

Ongelezen bericht door Hèlene1973 »

Wij hebben een offerte laten uitbrengen voor de verbouwing van onze woning door Optimum aannemers uit Den Haag. De offerte ziet er goed uit, maar ik wil graag weten wie er ervaring heeft met dit bedrijf. En dan met name voor wat betreft de verbouwing van de badkamer en keuken. Alvast bedankt voir de feedback.

Opstal M.
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 apr 2018 23:20

Re: Ervaringen met Optimum aannemers uit Den Haag

Ongelezen bericht door Opstal M. »

Vorig jaar juni werd onze nieuwbouwwoning casco opgeleverd.
Eind 2016 zijn wij op het internet een zoektocht gestart om een goede aannemer te vinden voor de geplande verbouwing.
Voor ons was één van de belangrijkste criteria dat de aannemer aantoonbaar ruime ervaring had voor alle zaken die wij gerealiseerd wilde hebben in onze nieuwe woning; Plaatsen nieuwe keuken, plaatsen nieuwe badkamer, alle wanden en plafonds op de 1e en 2e verdieping stucen en schilderen. Verder moest op zolder van twee slaapkamers, drie slaapkamers gemaakt worden.
Wij hebben een shortlist van vijf aannemers gemaakt die gereageerd hadden op onze advertentie op verschillende websites.
De shortlist is grotendeels tot stand gekomen door drie zaken:
- Indruk van de website (wanneer deze niet duidelijk en/of amateuristisch overkomt wekt dat geen vertrouwen)
- Beoordelingen/reviews op het internet.
- Foto's van verbouwingen die zijn uitgevoerd in het verleden.
Alle vijf de aannemers zijn bij ons langsgeweest om de offerte door te spreken.
Behalve de prijs, was algehele indruk zeer belangrijk voor ons.
Na enig wikken en wegen is onze keuze uiteindelijk op Optimum uit Den Haag gevallen.
Doorslaggevend voor ons was, dat de eigenaar ons uitnodigde om een kijkje te komen nemen bij verbouwingen die op dat moment gaande waren.
Op een zaterdag hebben wij samen met de eigenaar een lopend verbouwingsproject van binnen kunnen bekijken en een verbouwing die net was afgerond. De laatste trok ons over de streep; ronduit schitterend.
Onze verbouwing begon desastreus. Een van de werklui boorde op de eerste dag in de badkamer door een waterleiding heen.
Dat was flink schrikken en zette ons toch een beetje aan het twijfelen. (Later bleek dat de leiding niet exact liep zoals aangegeven op de tekening)
Na deze slechte start is eigenlijk alles voorspoedig gegaan. De eigenaar zelf kwam elke dag de werkzaamheden controleren en de werklui waren vriendelijk en echte harde werkers. Aan het eind van de werkdag werd alles netjes opgeruimd en zelfs gestofzuigd, heel fijn. Ondanks dat de verbouwing een week langer duurde dan was aangegeven, zijn wij enorm blij met het eindresultaat. Eigenlijk zelfs mooier dan waar we op gehoopt hadden. Als ik één minpunt kan noemen, dan is dat het feit dat het gros van de werklui geen of slecht Nederlands spraken. (Het waren voornamelijk Poolse werklui). Maar aangezien de eigenaar elke dag langs kwam, is het geen belemmering gebleken voor de communicatie. Al met al zou ik dit bedrijf zeker aanbevelen.

Plaats reactie