Garantie afhandeling zonnepanelen van Enie

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Jansen59
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 aug 2019 21:34

Garantie afhandeling zonnepanelen van Enie

Ongelezen bericht door Jansen59 »

Langdurende binnen garantie storingsafhandeling door Enie Groningen:
5 mei 2019: Complete installatie uitgevallen. Storing via Enie Apeldoorn gemeld aan Enie Groningen. Na vele keren gebeld en gemaild te hebben met Enie, Solar Edge en de monteur die Enie ons uiteindelijk gestuurd had, hebben we op 14 juni 2019 pas een nieuwe omvormer gekregen. In de beste zon periode van het jaar hebben we dus 6 weken compleet plat gelegen en geen opbrengst gehad. Een storing van die omvang zou door een goede leverancier normaal met ruim een week opgelost moeten zijn, zeker omdat de oorzaak van een defecte omvormer duidelijk te constateren was. (Er moest van Enie zelfs 2 keer een monteur voor langskomen).
Ik heb Enie in gebreke gesteld en compensatie voor de geleden schade gevraagd maar men beroept zich op de gegarandeerde KWh opbrengst clausule die in de koop overeenkomst staat. Deze is echter zo laag ingesteld dat ik, volgens hun, nergens aanspraak op kan maken, ook niet als een installatie 6 weken binnen 1 jaar plat ligt. Die gegarandeerde opbrengst clausule stelt dus niets voor en is ook eigenlijk bedoeld voor installaties die bij normale werking niet aan de opbrengst beloftes voldoen en NIET voor een belachelijk langdurende storingsafhandeling van 6 weken.
Door de slechte garantie afhandeling kan ik Enie, die ook nog voorkeur leverancier van Vereniging Eigen Huis blijkt te zijn, zeker niet aanbevelen als betrouwbare leverancier van zonnepaneelinstallaties.

criticus2
Berichten: 707
Lid geworden op: 06 sep 2018 12:38

Re: Garantie afhandeling zonnepanelen van Enie

Ongelezen bericht door criticus2 »

ik vraag mij af of die clausule wel rechtsgeldig is. ze kunnen er zoveel in zetten maar kan best zijn dat dit als onredelijk bestempeld kan worden.

fotomaker
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 sep 2020 20:09

Re: Garantie afhandeling zonnepanelen van Enie

Ongelezen bericht door fotomaker »

Trap er niet in met zijn gladde praatjes van [persoonsgegevens door moderatie verwijderd] Word van alles beloofd, niets word waar gemaakt. "Wij huren Uw dak.... " inmiddels zijn we al met 6 personen, allemaal zelfde ellende. Als het dan eindelijk zover is blijkt t allemaal anders te zijn. Nog niet te spreken over het Notaris contract wat ze je willen laten tekenen met een wir war van allerlei BV's, de belangrijkste waar wat te halen valt staat er niet bij. O ja zo kinderachtig zijn vorige google naam "enie" staat op permanent gesloten, zo kunnen we al die TOP reviews niet meer lezen. Wat jammer.
Laatst gewijzigd door Radar op 06 jan 2021 16:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: persoonsgegevens door moderator verwijderd

Plaats reactie