LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Is werkspot geen oplichting?

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
janterhorst
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 feb 2013 10:04

Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door janterhorst »

Ik wilde mij inschrijven als klusser bij http://tinyurl.com/csb535t maar daar zag ik heel weinig klussen.
Na googlen zag ik http://tinyurl.com/ybgwsyw en daar worden zeer veel klussen aangeboden.Alleen vertrouw ik de abonnementskosten niet.
Heeft er iemand hier ervaring mee of moet ik toch voor de goedkopere klussensites gaan?

Rim69
Berichten: 565
Lid geworden op: 20 jan 2013 21:37

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door Rim69 »

Jij vertrouwd het niet en dan is het gelijk maar oplichting? Lekker zo'n beschuldiging.

Dus jij bent een een malafide klusser omdat je je daar in wil schrijven?
Dat maakt jou dus een oplichter!

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door sjohie »

janterhorst schreef:Ik wilde mij inschrijven als klusser bij http://tinyurl.com/csb535t maar daar zag ik heel weinig klussen.
Na googlen zag ik http://tinyurl.com/ybgwsyw en daar worden zeer veel klussen aangeboden.Alleen vertrouw ik de abonnementskosten niet.
Heeft er iemand hier ervaring mee of moet ik toch voor de goedkopere klussensites gaan?
Ik heb een klus via werkspot laten doen, en dat ging tot tevredenheid van zowel de klant (ik) als het bedrijf in kwestie. Ter info, in ons geval ging het om het uitruimen van onze tuin door een hoveniersbedrijf. Maar er zitten ook charlatans tussen, die met hun bokkensprongen een hele bedrijfstak in kwaad daglicht kunnen stellen, maar ook klanten die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Kwestie van goed opletten dus.

En wat betreft de kosten, 50 euro/maand voor het instap abonnement is toch nog wel te doen? Het is wel de grootste en meest bekende, dat heeft natuurlijk een zekere prijs. Aan de andere kant, hun spotjes op TV etc, kosten ook aardig wat.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door berndv »

janterhorst schreef:Ik wilde mij inschrijven als klusser bij http://tinyurl.com/csb535t maar daar zag ik heel weinig klussen.
Na googlen zag ik http://tinyurl.com/ybgwsyw en daar worden zeer veel klussen aangeboden.Alleen vertrouw ik de abonnementskosten niet.
Heeft er iemand hier ervaring mee of moet ik toch voor de goedkopere klussensites gaan?
Welk deel van de abonnementskosten is oplichting? U levert uw diensten niet voor niets neem ik aan, dus waarom zult u geld mogen verdienen, dankzij de door hun geleverde diensten, zonder dat het hen iets oplevert?

bouwspecialist
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 okt 2013 13:58

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door bouwspecialist »

werkspot is geen oplichting verdienen alleen veel geld aan een bedrijfstak wat toch al in zwaar weer verkeerd.
dit door bedrijven tegen elkaar uit te spelen voor de laagste prijs/en bij elke geplaatste klus waar een bedrijf op reageert werkspot dan geld voor vraagt

robert54321
Berichten: 18
Lid geworden op: 25 jun 2014 00:50

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door robert54321 »

Beste Mensen,

Werkspot is een risico voor vakmensen en consumenten. Werkspot is absolute ramp.
Ik maak de meest vreemde en vervelende dingen mee.
Opdrachtgevers / consumenten kunnen ongemeen hard en onbeschoft zijn. Vakmensen betalen de rekening van werkspot, maar de opdrachtgevers zijn spekkoper. Vakmensen worden op zo'n vreselijke manier tegen elkaar uitgespeeld dat er geen droog brood meer valt te verdienen. De concurrentie is moordend. De consument doet daar zijn voordeel mee. Maar helaas koopt de consument vaak een kat in de zak.
De vakman moet er zo goedkoop ingaan dat je niet meer kunt verwachten dat het werk op een goede manier gedaan word. Ik kan mij voorstellen dat als je het werk voor half geld moet doen dat de vakman op een gegeven moment denkt: 'je wilt het voor de bodemprijs?' dan krijg je ook wat je toekomt; 'ik pleur die verf er gewoon overheen!' Zelf als je € 25,00 per uur rekent vinden de meeste dat te veel. De opdrachtgever vraagt in veel gevallen zoveel offertes aan dat je het werk alleen krijgt als je er heel goedkoop in gaat of waneer jij je als vakman vergist hebt in het werk.
Een paar voorbeelden van wat ik aan de lopende band meemaak;

- Opdrachtgevers willen indicatieprijzen aan de hand van wat vage foto's of een plattegrond of een summiere omschrijving. Moet je aan de hand daarvan gaan zitten rekenen voor iemand die je nooit gezien of gesproken hebt en waar je misschien uberhaupt niet voor wil werken. Maar dat rekenen doe je niet alleen.., Nee! nog dertig anderen zitten te rekenen Als je voor een nette offerte een half uur tot een uur nodig hebt zeg drie kwartier, moet feitelijk de hele schilders-branche al meteen 13,5 uur in de klus te steken.
Als je dat dan gedaan hebt blijken het soms gewoon geluks zoekers die hopen op een zwartwerker die het voor een € 10,00 per/uur wil gaan doen. Maar jou aangeven dat je veel te duur bent.
Daarbij denk ik dan; ''wat moet je als opdrachtgever toch met een indicatieprijs? Het leid er alleen maar toe dat dat veel vakmannen er expres heel goedkoop in gaan in de hoop uitgenodigd te worden.
Als zij later worden uitgenodigd voor een offerte word het toch duurder. Een rot systeem van werkspot waar niemand wat aan heeft. Noch de opdrachtgever noch de vakman.

Zie deel Twee in volgende bericht

robert54321
Berichten: 18
Lid geworden op: 25 jun 2014 00:50

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door robert54321 »

Als er dertig keer gereageerd is heeft werkspot al €150,00 verdient aan de geplaatste opdracht. Jawel!
Kassa! Een reactie geven op een opdracht kost de vakman €4,15 tot € 4,90 per keer.Ja ja €4,15 tot €4,90!!! Hoe moeilijker de tijden hoe meer werkspot verdient. Lees; 'aan andermans leed' Want hoe meer mensen op uw bericht reageren des te meer verdient Werkspot...

Als ik een fatsoenlijk berichtje stuur dat ik het werk graag wil komen bekijken en opnemen krijg ik soms een berichtje terug dat ik op die en die dag kan komen tussen b.v. 10.00 uur en 11.00 uur. Kom je daar aan loop je daar met nog twintig andere vaklui elkaar aan te gapen. De opdrachtgever staat erbij met zijn duivelse grijnsje en te denken dat hij oh zo slim is. Ook hier weer de tijd die een vakman er in moet stoppen twintig keer een uur of twee allemaal afgedraaid op de de hele branche. Dit heb ik al diverse malen meegemaakt. Respectloos zeg ik.

Sommige opdrachtgevers zijn zo wantrouwig dat er bijna niet mee te communiceren valt. Zie het bericht hierboven over prijsafspraken (ik lach me dood).

En Beun de haas zit inderdaad op Werkspot je kan met een clubje zwartwerkers onder één account en op naam van één K.v.knr makkelijk op Werkspot staan. Werkspot zegt te controleren. Maar wat controleren zij dan? Een inschrijving bij de K.v.k? Als ik morgen een uitkering zou moeten krijgen kan ik makkelijk mijn zoon zich laten inschrijven en vervolgens ga ik lekker zelf zwart bij klussen onder zijn naam. Geen uitkeringsinstantie die het merkt en ook Werkspot niet.
Ik kom opdrachten tegen waar ik toch heel scherp ben ingegaan. Toch wimpelen opdrachtgevers mij af met de mededeling dat een andere aanbieder het voor de helft van het geld doet. Ook een Werkspotter. Ik weet dan zeker; Beun is inderdaad onder ons is...

Dan de referenties: Heel makkelijk: Ik laat een vriend met zijn computer een opdracht plaatsen. Dus met een ander IP adres. Vervolgens reageer ik daar op met mijn eigen computer/ IP adres. we wachten twee weken en de klus is zogenaamd geklaard. Vervolgens laat ik mijn vriend een fantastisch stukje schrijven over de zo fantastische uitgevoerde klus. Een 9,5 of een 10. Great!
Als je daarnaast een keer een moeilijke klant hebt, en die zijn er echt, kunnen ze je maken of breken met die referenties. Dus als je een klus hebt ga je wel tot de bodem om te voorkomen dat je publiekelijk aan de schandpaal genageld word.

Verder ben ik bang dat in deze tijd, waarin de halve Nederlandse top van het bedrijfsleven zo corrupt is als de neten, het wel erg verleidelijk en ook heel makkelijk is om zelf opdrachten te plaatsen op Werkspot. Daar hoeven zelfs de meest integere werknemers van Werkspot geen weet van te hebben.
Als je bedenkt hoeveel opdrachten er geplaatst worden per dag is dat heel snel geld verdienen.
Het is voor een vakman volkomen oncontroleerbaar. Werkspot werkt onder het motto; "Veel beloven weinig geven doet de domme in vreugde leven" Maar ik geef het toe het is slechts speculatie ik kan dit niet bewijzen, slechts vermoeden. Ik geef het maar mee om over na te denken. Je betaald namelijk als vakman voor iets wat niet controleerbaar is... Door niemand.

Werkspot heeft zijn tijd gehad. De consument/opdrachtgever heeft de vakman volkomen in de zak. En die vakman mag zich blauw betalen ter ere en meerdere glorie van de eigenaren van het bedrijf Werkspot.

Ik ben er klaar mee en raad dan ook iedere vakman aan zich terug te trekken van Werkspot.
En als je als consument geen gesodemieter wilt hebben met Beun de haas. Zoek dan de vakman gewoon op via zoekmachines als google. Nodig drie bedrijven uit die je langs laat komen voor een fatsoenlijke offerte en maak dan een keus.
Werkspot is een bedrijf met andere belangen dan die van mij als vakman en die van u als consument!
Werkspot is een risico... Een groot risico....
Groet, Robert54321

robert54321
Berichten: 18
Lid geworden op: 25 jun 2014 00:50

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door robert54321 »

Een half miljoen is zo gestolen...

Nog even een rekensommetje..,

Elke dag worden er honderden opdrachten geplaatst op werkspot mischien in de duizenden. Als Werkspot er zelf elke dag zeg; 30 opzet en op elk van deze opdrachten reageren, laten we het klein houden, reageren 10 vakmensen dan verdient werkspot daar alleen per jaar al 10 X €5 = €50,00 X 30 = € 1500,00 per dag.
Dat is per jaar 365 X € 1500,00 = € 547.500,00 Ruim een half miljoen door per dag 30 opdrachtjes te tikken.
Dat doe je in een uur tijd... Elke transparantie ontbreekt. De vakmensen kunnen niet zien waar ze nu precies voor betalen. Maar mogen zich wel alle klachten van consumenten laten welgevallen en zich uit de naad werken voor een paar centen. Nadat ze tegen elkaar zijn opgezet door Werkspot...
Geen hond die er naar kraait.., behalve ik dan...

ruud_a
Berichten: 3187
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door ruud_a »

nederland raakt steeds voller met websites die als een tussenhandelaar fungeren tussen een klant en een leverancier.
dat maakt de kosten alleen maar hoger.
wat is er mis met de loodgieter of aannemer in de buurt?

robert54321
Berichten: 18
Lid geworden op: 25 jun 2014 00:50

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door robert54321 »

Yep Ruud.., Op zich niks mis met een intermediar. Vroeger had je de gouden gids. Er zijn ook prima sites die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Op een eerlijke manier. Werkspot is niet eerlijk meer en maakt misbruik van de huidige krapte op de markt. Zelf zie ik het als een vorm digitale koppelbazerij. Werkspot verdient, op een schandelijke wijze, bakken met geld aan vaklui die over het algemeen niet door gaan voor de meest mondige. Verder zijn deze vaklui niet altijd even goed digitaal onderlegt. Ik denk niet dat ze altijd door hebben waar zij instappen. Het word hoogtijd dat een club als Werkspot keihard terug gefloten word.
Hele branches worden op zo'n vreselijke manier tegen elkaar uitgespeeld dat het overgrote merendeel op bijstands niveau bivakeert. Werkspot doet dan ook helemaal niks voor de vakmannen op hun site. Alleen de opdracht gevers worden geadviseerd. Waarom staan er bijvoorbeeld geen richtprijzen op de site die de norm zouden moeten zijn voor een normaal salaris. Waarom licht Werkspot haar opdracht gevers niet voor over bijvoorbeeld uur tarieven of te verwachten werkwijzen. Vakmannen die klussen doen verkregen uit Werkspot opereren als aangeschoten wild. In en in triest deze club "Werkspot" De enige voor wie dit allemaal zeer rendabel is voor de eigenaren van Werkspot die op zeer dubieuze wijze lachend hub zakken vullen... triest

ruud_a
Berichten: 3187
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Is werkspot geen oplichting?

Ongelezen bericht door ruud_a »

robert54321 schreef:Yep Ruud.., Op zich niks mis met een intermediar. Vroeger had je de gouden gids. Er zijn ook prima sites die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Op een eerlijke manier. Werkspot is niet eerlijk meer en maakt misbruik van de huidige krapte op de markt. Zelf zie ik het als een vorm digitale koppelbazerij. Werkspot verdient, op een schandelijke wijze, bakken met geld aan vaklui die over het algemeen niet door gaan voor de meest mondige. Verder zijn deze vaklui niet altijd even goed digitaal onderlegt. Ik denk niet dat ze altijd door hebben waar zij instappen. Het word hoogtijd dat een club als Werkspot keihard terug gefloten word.
Hele branches worden op zo'n vreselijke manier tegen elkaar uitgespeeld dat het overgrote merendeel op bijstands niveau bivakeert. Werkspot doet dan ook helemaal niks voor de vakmannen op hun site. Alleen de opdracht gevers worden geadviseerd. Waarom staan er bijvoorbeeld geen richtprijzen op de site die de norm zouden moeten zijn voor een normaal salaris. Waarom licht Werkspot haar opdracht gevers niet voor over bijvoorbeeld uur tarieven of te verwachten werkwijzen. Vakmannen die klussen doen verkregen uit Werkspot opereren als aangeschoten wild. In en in triest deze club "Werkspot" De enige voor wie dit allemaal zeer rendabel is voor de eigenaren van Werkspot die op zeer dubieuze wijze lachend hub zakken vullen... triest
die sites doen helemaal niets.
niet voor de klant, niet voor de vakman.
ze weten waarschijnlijk ook niets over de bedrijven die op hun site staan.
ze zijn niet meer dan een gouden gids met garantie tot de hoek.
alleen een stuk duurder.
ze hebben dan ook geen enkele meerwaarde.
waarschijnlijk zijn veel van die sites ook in handen van 1 persoon.
maar gemakzucht dient de mens blijkbaar.
wat er mis is met de aannemer in de buurt ontgaat mij nog steeds.

Gesloten