LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
5bomen
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 mar 2009 22:33

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door 5bomen »

Het punt is dat ik als opdrachtgever niet goed kan beoordelen of de offerte die ik krijg uitvoerbaar is. Dat wil ik ook helemaal niet - ik huur een vakman die aanspreekbaar moet zijn op wat hij (middels zijn offerte) belooft.

Werkspot zou een soort van zelfreinigend effect moeten hebben omdat alle aanbieders die hun afspraken niet nakomen, daar negatieve evaluaties zouden krijgen.

De realiteit is echter dat Werkspot negatieve evaluaties verwijdert en zo medeschuldig is aan het in stand houden van het aanbod van prutsers. Ik vind dat zeer kwalijk.

martienroelofs
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 mar 2009 17:40

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door martienroelofs »

Wat ik hier zie zijn dus alleen maar negatieve reacties.
Dan kan ook niet anders gezien de absurd lage prijzen dier er worden opgegeven voor een werk wat ze bovendien nog niet eens bekeken hebben. Vorig jaar heb ik mij als schildersbedrijf ingeschreven. Na de site bezocht te hebben keek ik mijn ogen uit en vroeg mij af waarom bijvoorbeeld een dakdekkersbedrijf reageerde op een opdracht om een huis te schilderen!!?? Als ik op 'n opdracht wil reageren dan moet ik geld meebrengen i.p.v. dat ik er iets aan kan verdienen. Nee, voor die prijzen kán je ook weinig goeds verwachten. Ik heb me dan ook na een week weer héél snel uitgeschreven en vindt het zonde van mijn geld.
Nee, ik sta garant voor een goede service en kwaliteit en daarvoor moet ik NIET bij Werkspot zijn!!! En ú ook niet!!Geef liever wat meer geld uit voor schilderwerk wat jaren lang mee moet gaan.

kweenie
Berichten: 15574
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door kweenie »

De vraag blijft dan wel, hoe vind je een betrouwbare schilder of aannemer of wat dan ook? Want dat is wel de cruciale vraag. Zeker als je bv. verhuist naar een plaats waar je niemand kent, of als je nooit met een schilder-/aanneemklus te maken hebt gehad, wil je toch een aanknopingspunt hebben om een paar bedrijven te selecteren.

De reacties die je van bv. werkspot krijgt kunnen dan een manier zijn om een eerste selectie te maken. En dan zul je niet snel ingaan op beun de haas die zegt, ik doe die klus voor 1000 euro, terwijl hij helemaal geen indruk kan hebben van hoe de klus er precies uitziet. Maar dan kun je wellicht wel ingaan op een schilder die bv. een indicatieve prijs per meter geeft (of zo) voor, ik noem maar wat, schuren, gronden en aflakken, met daarbij de aantekening dat het van de kwaliteit van het houtwerk afhangt en dat hij voor een definitieve offerte langs wil komen.

Aan de aandacht en zorgvuldigheid die een bedrijf aan de offerte besteedt, of aan het voorbehoud dat wordt gegeven, kun je al wel een indruk krijgen over hoe serieus een bedrijf is en hoe zorgvuldig er wellicht ook met het werk wordt omgegaan. Maar ook daar zijn helaas uitzonderingen op...

martienroelofs
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 mar 2009 17:40

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door martienroelofs »

Helemaal mee eens Kweenie!
Zelf zeg ik ook altijd dat ik het van hieruit niet kan beoordelen en graag de staat van het schilderwerk wil controleren en zo een goede prijsafspraak te maken. Het is ook verstandig om een offerte aan te vragen bij minimaal twee bedrijven. Als ze komen kijken en je hebt een klein beetje mensenkennis, dan kun je best wel zien met wie je in zee gaat, maar 100% garantie heb je nooit. Ik ken bedrijven die alle certificaten hebben en de mooiste offertes maken maar die er in de praktijk toch een zootje van maken. Ik zal mijn klanten nooit bedonderen omdat ik het zelf ook niet prettig vind om bedonderd te worden. De mensen betalen een boel geld voor het onderhoud van hun huis en hebben gewoon recht op een goed en professioneel uitgevoerd werk!

Schildersbedrijf Martien Roelofs

Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door Shine »

Wat ik hier zie zijn dus alleen maar negatieve reacties.
Als ik op 'n opdracht wil reageren dan moet ik geld meebrengen i.p.v. dat ik er iets aan kan verdienen. Nee, voor die prijzen kán je ook weinig goeds verwachten. Ik heb me dan ook na een week weer héél snel uitgeschreven en vindt het zonde van mijn geld.
Nee, ik sta garant voor een goede service en kwaliteit en daarvoor moet ik NIET bij Werkspot zijn!!!
Dit is natuurlijk niet helemaal waar.
Bij werkspot zijn huis/tuin en keuken klussers alsook gerenomeerde bedrijven ingeschreven. Dat bewijst zich vaak al in de biedingen.
In mijn eerdere geschreven reactie kun je opmaken dat ook gerenomeerde -aannemers- bedrijven, regionaal er een potje van kunnen maken. Ook zij zeiden "wij staan garant voor een goede service en kwaliteit"
Waarmee ik wil zeggen, dergelijke uitspraken zeggen niet alles.

Mijn erkende schilder, die het werk werkelijk prima heeft uitgevoerd, is via via geplukt via Leadz. (vergelijkbaar werkspot, zelfde concept)
Het werk gezien, uitgenodigd voor een offerte en uiteindelijk de combi van gevoel en vergelijk voor hem gekozen.

Kortom, om te zeggen dat website als werkspot, leadz etc bijvoorbaat niet deugen of slecht zijn vind ik te ver gaan.
Wel vind ik het kwalijk als slechte referenties door de website administrator verwijderd worden. Per slot is de website admin niet daadwerkelijke getuige en kan derhalve ook niet objectief beoordelen wie er gelijk heeft.

5bomen
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 mar 2009 22:33

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door 5bomen »

Ik weet niet of ze hier meelezen, maar Werkspot heeft mijn evaluatie weer teruggeplaatst.

Als ze dat nu ook nog doen met de andere negatieve evaluaties die voor A & H Stucadoorsbedrijf zijn geplaatst hoeven er daar in ieder geval geen nieuwe slachtoffers te vallen.

DavE1976
Berichten: 10
Lid geworden op: 08 jan 2009 00:43

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door DavE1976 »

Beste Forum bezoekers,
Ook ik heb een proefperiode van 20 dagen gedaan met mijn bedrijf(een erkend installatiebedrijf met 15 werknemers),ik ben hierop in gegaan om het eens te proberen omdat we wel veel resultaat boeken uit bijvoorbeeld multiofferte.nl . Dit kan ik wel iedereen adviseren omdat je hier per serieuse offerte betaald(ongeveer 3 euro)en het geen veiling systeem is.

Mijn grootste kritieken op Werkspot.nl zijn.

Te weinig aanbod in mijn regio, je krijgt klussen per mail toegestuurd waar je niks mee kan,het grootste probleem waar ik tegenop loop de VEILING structuur van de site, hier zie je dus domme ZZP'ers zich aanbieden tegen uurlonen van wel 20 euro per uur. Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over en ik snap dan ook niet hoe mensen zo kunnen werken,alleen maar om de klus te mogen maken. Uit de praktijk blijkt dan ook gauw dat de klant overwelmd wordt met meerwerk facturen waardoor ze alsnog duur uit zijn.

Wat ik ook storend vindt is wanneer een schildersbedrijf een bod uit brengt op een klus als cv ketel vervanging......snap ik niks van...schildert hij dan zo slecht dat hij gespecialiseerd werk moet doen als ketel vervanging? Hoe biedt hij de service aan.

Om een lang verhaal kort te houden...werkspot slaat de plank volledig mis....en ZZP'ers lopen hiermee over een pakweg drie jaar na start datum volledig mee tegen de lamp,want dan komt de fiscus eens even de zaak bekijken.

groet Dave

nick666
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 mar 2008 16:12

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door nick666 »

wat een onzin allemaal!!
Laatst gewijzigd door nick666 op 14 mar 2009 20:42, 1 keer totaal gewijzigd.

DavE1976
Berichten: 10
Lid geworden op: 08 jan 2009 00:43

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door DavE1976 »

Goh wist niet dat je hier ook reclame kon maken, je komt over alsof je voor Leadz.nl werkt, het is bijna om te kotsen hoe je de aandacht trekt voor je website.....
Leadz.nl werkt net zoals werkspot met een veiling systeem......oftuwel de goedkoopste bieder pakt de klus....
Ik moet wel zeggen dat werkspot er gelikter uitziet.
Her ergste waar ik mij aan stoor is dat ik constateer dat er vaak ver onder de kostprijs op klussen wordt geboden en uurlonen worden gerekend van ongeveer 20 euro/p. uur , het is onmogelijk om op deze manier te blijven bestaan als bedrijf. Ik weet niet hou hun boekhouders erover denken maar een bedrijf runnen zonder winst kan in mijn ogen niet,tenzij je een BV hebt en ook dan moet je groeien en investeren om te kunnen blijven bestaan.

Het feit dat je in Nederland zonder papieren en certificaten zomaar een bedrijf kunt beginnen werkt de huis tuin en keukenklussers alleen maar in de hand,met alle nare gevolgen vandien.

gr. Dave

roberto1977
Berichten: 85
Lid geworden op: 05 jul 2005 16:39

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door roberto1977 »

dat werkspot en leadz is enkelt goed voor de zwartwerkers onder ons
zodra er problemen zijn dan geven ze niet thuis en mag een ander de troep op knappen

glith
Berichten: 241
Lid geworden op: 27 mar 2008 10:42

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door glith »

LEADZ is niks en werkspot is niks
LEADZ 500 euro betaald nog niet 1 klus
WERKSPOT 300 euro betaald en bij de eerste reaktie gebanned :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
LEADZ een mail gestuurd dat m,n abonnement NIET verlengd moet worden m.i.v. 15 july 2009 nog geen bevestiging terug dus dan maar aangetekend met handtekening retour :evil:

Inderdaad voor zwartwerkers de perfecte site`s :twisted: :evil:

glith
Berichten: 241
Lid geworden op: 27 mar 2008 10:42

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door glith »

Net een telefoontje gehad van een medewerker van leadz waarom ik hier zo,n negatieve reaktie heb neergezet.
Nu weten ze me dus wel te vinden, heb gezegd dat er via mail niet word beantwoord maar meneer vond het nodig om mij met ingang direct te blokkeren :twisted: dus wil graag nog steeds een brief dat mijn opzegging binnen is.
Ook dreigde hij omdat zijn organisatie vele malen groter is dat ik NOOIT geen opdrachten meer krijg :lol: :lol:
Ik heb gezegd dat ik nog nooit 1 opdracht via hun had binnen gehaald dus dat is niet zo heel erg :wink: .

DavE1976
Berichten: 10
Lid geworden op: 08 jan 2009 00:43

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door DavE1976 »

Grote organisatie? Laat me niet lachen,zo'n site wordt meestal door enkele mensen gerund die handig een website kunnen kopiëren en snel geld via internet willen verdienen....verder hebben ze geen enkele affectie met de bouwwereld.

ou812
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 apr 2009 17:39

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door ou812 »

Kijk eens naar de biedingen op de klussen, mensen lijken wel compleet gestoord. Het moet tegen kostprijs en dan nog garantie geven ook.
En bij werkspot zijn het ook mooie oplichters, ze hebben hun tarief zo belachelijk omhoog gegooid niet normaal aso's.
Verbieden deze sites, als strarter kan je geen normaal salaris er aan overhouden.

marcel de groot
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 apr 2009 16:34

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door marcel de groot »

beste mensen,

ik zocht een stucadoor , ook via werkspot terrecht gekomen.
ik heb ze halverwege de klus de deur uit gezet.
het bleken illegalen te zijn, geen enkele kennis van zaken te hebben,
geeneens duits engels of laat staan nederlands te spreken.
hun "baas" was het merendeel van de dag weg, die sprak wel ned.
er lag meer stuc op de grond dan op de muren.
toen ik naderhand hun 06 nummer nog eens belde was het hele
prepaid 06 nummer niet meer actief.

achteraf had ik het kunnen weten, welk geronomeerd bedrijf kan er nu voor 10 euro M2 compleet stucwerk leveren ?
dus hechtmiddel aanbrengen , stuclaag aanbrengen en spiegelglad opleveren inkl. materiaal ?

het is bij werkspot zo dat de goedkoopste de klus krijgt, dat kan logischer wijze denkende nooit de beste zijn.

het feit dat een bedrijf staat ingeschreven bij de kamer van koophandel zoals werkspot beweert zegt niets over of de werklui aangemeld zijn bij de bedrijfsvereniging, of dat de btw wordt afgedragen.

voor mij NOOIT MEER WERKSPOT !!

vylanche
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 apr 2009 18:27

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door vylanche »

UIt eigen ervaring werkte leadz en werkspot vroeger wel. Haalde veel klussen binnen , tegen veel meer geld dan de werkelijke verkoop was. Dat kon ook gewoon, want ik kon de goedkoopste aanbieder zijn in groepenkasten, nog steeds overigens. Nu werkspot een verhoging heeft ingevoerd van (vroeger 200 euro per jaar ) wat 1 jaar terug was, en nu een tarief berekend van dik 50 euro per maand, ben ik als klusser opgestapt, hoewel ik de meeste en beste referenties had van alle electriciens. Merendeel omdat de klant dit niet ten goede komt, en het toch in mijn ogen oplichters zijn, om zo een verhoging door te voeren. U als klant bent gewoon het beste uit, door goed om u heen te kijken en navraag te doen, over het hoe en wat. immers zekerheid krijgt u bij werkspot og andere klusbedrijven zeker niet.

kweenie
Berichten: 15574
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door kweenie »

Maar als je geen bedrijven kent en ook geen mensen in de buurt kent, bv. als je verhuist en in je nieuwe huis wilt verbouwen, hoe kom je dan aan een goed bedrijf?

In mijn optiek zijn sites met de methodiek van Werkspot op zich een goede manier om in contact met aannemers of andere bedrijven te komen. Waar het mis gaat is dat sommige mensen kiezen voor de beunhaas met de laagste prijs. Terwijl je beter naar de kwaliteit van de reacties kunt kijken: wordt er op een serieuze manier naar de klus gekeken en wordt er zo op een heldere manier een prijs bepaald, of is het een willekeurig, laag, bedrag?

vylanche
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 apr 2009 18:27

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door vylanche »

Wil als ervaren klusser nog wel even reageren op de reactie van werkspot. Bij deze:

Als trouwe vaste klant van werkspot, destijds met de meeste (50 stuks) positieve referenties, heb ik erg goed verdient aan wekspot.nl Gaat op mijn eigen site een groepenkast weg voor 225 euro, bij werkspot kon ik dezelfde kast verkopen voor 450 euro. Dus in het geheel onzin dat kklanten altijd lager uit zijn bij werkspot , zoals ze dat pretenderen.
Tevens met de verhoging dit jaar van 600% tarief naar de klussers toe, zal werkspot zeker niet meer interessant zijn en dat mensen dat goed in ogenschouw moeten gaan nemen, wat en hoeveel een klusser moet betalen om bij u de huiskamer in te komen. Tevens heb ik destijds 2 slechte referenties gehad, welke door werkspot zijn verwijderd, dus geheel eerlijk werken de referenties zeerk zeker niet. Ook kunnen mensen makkelijk een referentie zelf opgeven.

Tip goed zoeken op gratis advertentiesites en navraag doen bij de installateur. Zo treft u absoluut de laagste en eerlijkste prijs

klusbode
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mei 2009 21:06

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door klusbode »

Klusbode.nl

Net nieuw maar met flink wat extra's zoals:
- gratis online planner voor je verbouwing (incl. grafieken)
- gratis fotogallerij van uw verbouwing
etc

Ook voor bedrijven een aantal extra's:
- gratis reclame-vrije bedrijfspagina
- gratis fotogallerij van uw werk
etc

Of ben ik nu echt aan het spammen ;-)

ou812
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 apr 2009 17:39

Re: Op werkspot.nl kun je je klus neerzetten en ..

Ongelezen bericht door ou812 »

Na een weekje proef draaien hebt ik bedankt en wat denk je ? Ze schrijven 214 euro af stellen rippers.

Gesloten