Problemen met ATAG cv i36C

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
PeterWJ
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 dec 2021 08:52

Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door PeterWJ »

In sept. 2017 hebben we een nieuwe cv laten plaatsen. We kozen voor de ATAG i36C met een ATAG ONE thermostaat, omdat we hiervoor jarenlang plezier hadden gehad van de “Blauwe Engel” van ATAG. De eerste drie jaar hadden we geen enkel probleem met de cv. De problemen ontstonden na een onderhoudsbeurt.

In de weken na de onderhoudsbeurt (we weten niet of er verband bestaat tussen de onderhoudsbeurt en de daarna optredende storingen) gebeurde het regelmatig dat de cv niet aansloeg. We vonden uit, dat als we de warmwaterkraan even lieten lopen, de cv weer aansloeg. Totdat de cv dat op een zaterdagavond het helemaal niet meer deed. Servicemonteur er bij en hij verving de driewegklep, probleem opgelost dachten wij. Na een paar weken weer hetzelfde probleem en wat zo vreemd was, de installatie gaf geen enkele storingsmelding, helemaal geen meldingen.

Een lastig probleem zo bleek wel. Veel kontakt met de installateur en via hem ook met ATAG. Het resulteerde - na een winter met veel storingen - in een bezoek van een monteur van ATAG. Hij constateerde in ieder geval dat de cv niet moduleerde en dat heeft hij hersteld. Volgens hem was de cv verder in orde. Na een korte periode alweer hetzelfde probleem.

Op dit moment - dec 2021 - is het zo, dat we elke dag onze gebruikelijke methode van eerst de warmwaterkraan opzetten moet gebruiken om de cv op te starten. We zijn het inmiddels meer dan zat. We hebben nu een afspraak - vrijdag 10 december - met een servicemonteur van ATAG, die samen met een monteur van de installateur de cv- installatie komt doormeten.

In topics van andere sites heb ik al meer problemen gezien mbt ATAG en de ATAG ONE; zelfs een topic op Tweakers met exact hetzelfde probleem (topic gesloten zonder oplossing).

Ik begrijp niet dat ATAG hiervoor geen adequate oplossing heeft. Wie heeft er ook met een dergelijk probleem te maken? En wat zou de oplossing kunnen zijn ? (buiten de aanschaf van een nieuwe cv van een ander merk)

Seinhuis
Berichten: 1373
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Ik heb afgewacht of iemand anders zou reageren. Dit omdat ik niet de oplossing heb.

Ik denk dat je moet vertrouwen op de kennis van de monteur.

Mocht het probleem na meerdere keren niet worden opgelost, neem dan contact op met je rechtsbijstandverzekering of www.juridischloket.nl. Hun kunnen beoordelen of juridisch mogelijkheden zijn.

benhuf
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 nov 2018 15:06

Re: Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door benhuf »

Wij hebben dat probleem na een onderhoudsbeurt ook gehad. wat bleek? de temperatuur van de CV stond op 20 graden. Onverklaarbaar, dus de ketel sloeg aan en binnen een minuut weer uit, warm water deed het dus wel normaal.

sjohie
Berichten: 11012
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door sjohie »

benhuf schreef:
10 dec 2021 12:16
Wij hebben dat probleem na een onderhoudsbeurt ook gehad. wat bleek? de temperatuur van de CV stond op 20 graden. Onverklaarbaar, dus de ketel sloeg aan en binnen een minuut weer uit, warm water deed het dus wel normaal.
Je mag hopen dat dit bij het eerdere troubleshooten al meegenomen is. :o

Maar met de opkomst van die "slimme" thermostaten, zijn er veel functies binnen handbereik gekomen van niet ter zake kundige consumenten, die voorheen eigenlijk alleen aan te passen waren na het lezen van complexe handleidingen, en/of gebruik van specialistische tools door een installateur. Nu kan men dit soms met een app, zittend op de bank, zelf aanpassen.

Gwendolyn55
Berichten: 17
Lid geworden op: 04 mei 2018 15:14

Re: Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door Gwendolyn55 »

Geachte, ik heb in het verleden als service monteur gewerkt, en had een enkele keer onverklaarbaar problemen met cv ketels.

Eén daarvan was de invloed van een thermostaat kraan die intern door lekte en zo de sensoren van de ketel ongemerkt verstoorde. Er werd ""warm water gevraagd"" , waarop de ketel reageerde, maar waarvan er niets aan de ketel en of de kraan te zien was. Een collega die er zelf al hoofdpijn van had gehad tipte mij over deze rare storing.

De thermostaat kraan vervangen en het probleem was verholpen. Soms zit een probleem niet in de ketel zelf.
Ook een ander keer wederom een onmogelijk probleem. Bleek dat de thermostaat draden in de zelfde doorvoerbuis zaten als andere kabels, data ( internet) kabels. De geringe straling van die andere kabels was voldoende om de thermostaat werking te verstoren.

Inderdaad kunnen drieweg kleppen voor problemen zorgen. Ik heb er dan ook veel moeten na zien en ook vervangen.

Uiteraard kunnen ook defecte sensoren in de ketel zelf voor raadselachtig problemen zorgen. Ze zijn niet stuk in de zin dat ze niets meer doen, maar werken wel ( soms ) en toch niet altijd. Bij verschillende merken cv ketels waren er dus ook standaard uitwissel acties voor de achteraf defectieve serie sensoren.

En zo zie je dat er veel oorzaken kunnen zijn voor een probleem.

snuffel1
Berichten: 4475
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door snuffel1 »

De monteur is gisteren geweest maar Ts heeft de uitkomst nog niet laten weten hopelijk komt Ts er nog op terug. Mijn eerste gedachte is toch weer de driewegklep die blijft hangen want ook nieuwe driewegkleppen kunnen defect zijn. Zodra er warm water gevraagd wordt komt de klep in beweging en dat kan net dat zetje zijn om te blijven werken.

Hawk-Eye
Berichten: 1431
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:46

Re: Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door Hawk-Eye »

probleem lijkt eerder in de aansturing te zitten dan in welke klep dan ook....

Als men er niet uit komt dan doe een beroep op non-conformiteit van de ketel en verlang een nieuwe....

PeterWJ
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 dec 2021 08:52

Re: Problemen met ATAG cv i36C

Ongelezen bericht door PeterWJ »

Goeiemorgen, even een update van het bezoeknvan demonteur van ATAG, die afgelopen vrijdag is geweest. Hij heeft de hele cv-unit doorgemeten en hij kon niets vinden, alles zou moeten werken. Wat hij nog kon bedenken was, dat het probleem dan mogelijk toch door de ATAG One zou worden veroorzaakt. Hij heeft de thermostaat vervangen door een nieuwe. Opgelost zou je zeggen. Dat leek ook zo tot gisterenmiddag (zondag). De cv vertoonde weer dezelfde fout als voor het bezoek van de monteur. Het probleem is nog steeds niet opgelost en ik ga me nu beraden op andere akties. Ik denk dat ik me nu in eerste instantie ga wenden tot de verkoper van de ketel en die formeel ga aanspreken.

Dank ierdeeren voor jullie reacties, daar waar mogelijk doe ik er mijn voordeel mee.

Plaats reactie