LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] v;oerverwarming

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
tabbernee

v;oerverwarming

Ongelezen bericht door tabbernee » 16 apr 2004 21:17

Geachte radar,

Ik zit met een probleem. In 1989 heb ik in mijn huiskamer vloerverwarming aan laten leggen. De verwarming zit in de betonnen vloer en daarboven liggen plavuizen. De regelunit zit in de keuken. Al met al een vrij dure aangelegenheid. Op die vloerverwarming heb ik, ja u leest het goed 50 jaar garantie. Toen ik wat problemen kreeg, de vloer werd niet meer warm, heb ik mijn papieren erbij gepakt en ben gaan bellen. Nou u raadt het al. Het bedrijf bestaat niet meer. Hoe kom ik er nu achter waar ik toch mijn recht kan halen. Het bedrijf was destijds genaamd MULTI HEAT en zat in de Coornhertstraat 2 te Papendrecht. Mijn vraag is hebben meer mensen hier problemen mee?

met vriendelijke groet,

thes

miraltje
Berichten: 155
Lid geworden op: 26 okt 2003 16:09

Re: v;oerverwarming

Ongelezen bericht door miraltje » 20 apr 2004 19:02

u vloerverwarming bestaat uit tyleen buis.
helaas :( voor u is deze buis niet diffusiedicht wat inhoud dat het zuurstof opneemt en de leiding versmeerd zeg maar verstopt.
Deze drap in vakjargon sluts genoemd is de oorzaak dat het systeem dicht gaat zitten.
in de tijd dat u vloerverwarming aangelegt is was men hier niet van op de hoogte en valt hen dan ook niets te verwijten.
Gelukkig :D is hier een oplossing voor, dit soort installaties moeten om de 5 jaar gespoeld worden met bijvoorbeeld leidingwater.
Aangezien dit een specialistisch werkje is kunt u dit het beste overlaten aan een installateur.
U doet er ook goed aan om gelijk de pomp van de vloerverwarmings unit te vervangen want deze is dan ook aan het eind van zijn latijn.
Dit hoort gewoon bij het onderhoud van dit soort systeem met tyleen buis.
Maar let op :!: gaat u tzt een nieuwe cv ketel aanschaffen zult u ivm garantievoorwaarden van de fabrikant de vloerverwarming van de cv ketel moeten scheiden (lees als een onafhankelijk circuit vormen los van de cv ketel) dmv een platen wisselaar een 2de expansievat,overstort vul/aftapper,pomp en manometer.

tabbernee

Re: v;oerverwarming

Ongelezen bericht door tabbernee » 13 jun 2004 11:43

bedankt voor de reactie. Ben een tijdje niet op de site geweest. Ik ben geen technicus maar dat spoelen van de buizen had ik zelf al bedacht. We zit al een nieuwe pomp op maar dat loste niets op. Ik leer er in ieder geval van dat ik geen nieuwe uitvindingen als eerste aan moet schaffen. Beter is om wanneer er bij de consument een product goed aanslaat het dan pas aan te schaffen. Nogmaals bedankt en ik zal de buizen door een kenner door laten spuiten. :D

Gast

Re: v;oerverwarming

Ongelezen bericht door Gast » 26 jan 2005 12:41

u kunt ook voor de pomp nog een vuilafscheider laten plaatsen dan komt de drap in dit reservaatje terecht .goede ervaring mee, je kunt hem met 2 knelkoppelingen zo tussen de buizen plaatsen ong.50 €. :wink:

Gast

Re: v;oerverwarming

Ongelezen bericht door Gast » 26 jan 2005 21:20

Enkele cv fabrikanten geven dit aan in hun installatie voorschriften[ din nummers] als deze bepaalde nummers op de leidingen zijn aangebracht kunt u ervan uitgaan dat dit diffusie dichte buis is.
Spoelen ,en dan het liefst ieder jaar is een redelijke oplossing en minderduur dan de complete vloer uit te hakken en opnieuw leidingen in aan te brengen[radiatoren is een minder elegante oplossing].
Zoals de vorige "spreker "al opmerkte : Laat de vloer scheiden van de ketel.Maar ook dan geld ; de vloer regelmatig spoelen.

m.vr. gr. Paul van Vliet

installateur

Re: v;oerverwarming

Ongelezen bericht door installateur » 14 feb 2005 01:47

Even een opmerking aan het adres van Miraltje.

Vaak, zeg maar gerust 99% van de tijd ben ik het met eens, maar dit keer zit je er naast. Ik siteer:

"in de tijd dat u vloerverwarming aangelegt is was men hier niet van op de hoogte en valt hen dan ook niets te verwijten."

Hier ben ik het NIET met je eens, er valt wel degelijk wt te verwijten. Buis geschikt voor vloerverwarming is al sinds ik in mijn geheugen terug kan denken, en dat is circa 41 jaar, (ja zo lang run ik al een installatiebedrijf) verkrijgbaar op de markt. Alleen de loodgieter van weleer, die ook meende zich met CV werk in te moeten laten dacht een goedkopere oplossing te hebben in de vorm van tyleenbuis met alle gevolgen van dien. Ik worstel (of liever gezegt) mijn nieuwe klanten worstelen al jaren met dergelijke zelfde problemen.

Gesloten