LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verschil in kwaliteit van sanitair

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Chills
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jul 2015 10:57

Verschil in kwaliteit van sanitair

Ongelezen bericht door Chills »

Een paar dagen geleden was ik op zoek naar een thermostaatkraan voor in de douche en een kraan voor in de keuken. Dus besloot ik eens op zoek te gaan op het internet.
Wat me opviel waren de ongelooflijk prijsverschillen tussen verschillende bedrijven voor één en dezelfde kraan. Mijn oog viel op een Grohe thermostaatkraan die bij Bol.com met 149€ veruit het goedkoopst was.
Het verschil liep zelfs tot 80€ op als ik diezelfde kraan bij de specialist op de hoek zou kopen.
En dat was echt niet de enige, want een keukenkraan van hetzelfde merk deed bij Bol.com 60€, waar ik hem bij de meer specialistische bedrijven voor zelfs dik het dubbele tegenkwam.

Op bepaalde sites worden deze grote prijsverschillen toegeschreven aan een kwaliteitsverschil. Ondanks dat het buitenwerk je laat denken dat het hier om één en dezelfde kraan gaat, is dat volgens sommigen niet het geval. Bij de duurdere versie worden betere materialen gebruikt in het binnenwerk waardoor deze langer meegaat. Voor menigéén mogelijk een logische verklaring, maar ik had hier toch mijn vraagtekens bij. Allebei de versies hebben immers dezelfde garantiebepalingen en hiermee zou de fabrikant zichzelf toch alleen maar in de vingers snijden. Om over reputatieverlies maar helemaal te zwijgen.
Daarom besloot ik niet mee te gaan in de roddel en achterklap en af te gaan op de zogenaamde specialisten die deze dingen roepen. Deze zelfbenoemde kenners die al jaren ergens als loodgieter/installateur werken maar gek genoeg nooit de naam of locatie van hun bedrijf noemen.
Ik besloot gewoon eens naar Grohe te bellen en hun deze vraag te stellen.

Toen ik mijn vraag over de grote prijsverschillen, die als oorzaak het gebruik van inferieure materialen zouden hebben , gesteld had klonk er een opwekkende lach aan de andere kant van de telefoon.
Hij legde netjes uit dat ik niet de eerste was die deze vraag stelde, waarna hij de roddel over het kwaliteitsverschil snel de wereld uitpraatte.
Hij garandeerde me dat elke Grohe kraan die uit de fabriek komt aan precies dezelfde eisen en garantiebepalingen moet voldoen. Elke kraan is van één de dezelfde kwaliteit en bestaat uit precies dezelfde materialen als elk ander exemplaar van hetzelfde model. Grohe zou zichzelf hierbij inderdaad behoorlijk in de vingers snijden , omdat voor elk model dezelfde garanties gelden. Een kraan van mindere kwaliteit met dezelfde garantietermijn als een 'goede' kraan zou hun een grote schadepost en reputatieverlies kunnen opleveren.
De prijsverschillen zijn volgens Grohe gewoon te verklaren doordat een specialist slechts een paar stuks per keer inkoopt en daarnaast ook een veel hogere winstmarge hanteert in vergelijking met de grote bedrijven.

Deze uitleg klonk mij een stuk logischer in de oren, waarna ik mijn Grohe kranen met een gerust hart bij de goedkoopste aanbieder online bestelde. Ik zou anders wel een enorme dief van mijn eigen portemonnee zijn.

stofzuigertje

Re: Verschil in kwaliteit van sanitair

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Ik heb hetzelfde met ook andere producten, zelfde fabriek en kwaliteit.

Alleen bij autobanden kun je nog 2e keus vinden tegen afbraak prijzen maar meestal is het gewoon vest uit de fabriek en grote aantallen van vooral Duitse leveranciers die bij dezelfde groothandel inkopen...

Ik heb ontdekt dat 7 online bedrijven alleen in prijs verschillen, alles is hetzelfde leverbaar, merken en maten en ook levertijden....
Dus goedkoopste hoeft niet slechter te zijn maar soms moeten ze wel sprookjes vertellen als ze nog willen overleven in deze markt.

Het verschil voor montage, ja ook daar flinke verschillen, normaal kost 1 band monteren en balanceren incl. nieuwe ventielen tussen de E17,- en E23,- maar voor E10,- een garage gevonden die via belastingdienst hun montage apparaat gebruikt en voordelig als hoogste bieder bij grote dealer die het niet meer redde kon kopen!
Dus zo kwam een beun de haas garage aan opvallend dure en vrijwel nieuwe apparaten en kan hij het wel voor E10,- mits niet de baas zelf maar een leerling het doet...!

Elke garage zal zeggen dat het voor E10,- niet kan maar met leerling en zelf even helpen met krik en losdraaien en weer opzetten scheelde tijd dus geld..!
Zelfs de koffie is daar prima, en ik vermoed dat als je duurdere garages vraagt je een verhaal krijgt dat dit niet mogelijk is....
Ja, ze zijn niet blij met deze Budget aanbieder in hun buurt dus slechte verhalen vertellen ze dan graag....

Maar ik ga voor sprookjes niet naar dure firma maar naar de ook niet goedkope Efteling!

Gesloten