LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Problemen met aannemer

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Joyce28
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 apr 2008 21:44

Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door Joyce28 »

Wij hebben een paar maanden geleden een aannemer ingeschakeld voor de verbouwing van ons huis. De verbouwing zou 6-8 weken duren. Inmiddels duurt het 12 weken en het is nog lang niet klaar. ondertussen hebben we al veel gesprekken met hem gehad. Hij beloofde steeds van alles (extra mensen, klussen die de volgende dag gedaan zouden worden) maar van de 20 afspraken is hij er misschien 4 nagekomen. Steeds weer gesprekken over de planning, maar de deadline wordt steeds niet gehaald.

Nu zou het volgende week klaar zijn. Er is deze week weinig gebeurd en wij wilde de aannemer gister bellen echter hij blijkt een week onbereikbaar want hij is op vakantie. Hij heeft het werk overgedragen aan de timmerman. Deze had een briefje ontvangen waarop stond wat hij waar kon afhalen (oa kozijnen, deuren). Eenmaal op het afhaaladres blijkt dat er helemaal niks is besteld. Dit terwijl de aannemer ons een tijd terug geld vroeg voor kozijnen en even later zei dat ze klaar stonden in de grondverf. Weer niet waar dus.

Nu is het zo dat wij vorige week nog een rekening naar hem over hebben gemaakt en er nu nog maar 4% openstaat van de ca 50.000 euro. Dat is niet zoveel dus. Nu is er ook eea beschadigd tijdens de verbouwing en wij willen graag een advocaat inschakelen, omdat we dit niet pikken. Maar hebben wij een poot om op te staan? Niks is schriftelijk vastgelegd nl.

EN, hebben jullie nog andere tips?

Bedankt alvast

harrie777
Berichten: 32
Lid geworden op: 03 feb 2008 13:38

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door harrie777 »

Onbegrijpelijk dat u NIETS op papier heeft vastgelegd :shock: ? Waarschijnlijk is hij nu op vakantie van u geld, dat u notabene vorige week nog heeft overgemaakt terwijl hij nul koma nul van zijn afspraken is nagekomen!

Dom Dom..waarschijnlijk zal die 4% € 2000,00 hem worst wezen, een zaak: u zal toch zeker wel OP z'n minst een rekening van die gast hebben wat hij geleverd en gedaan heeft voor die € 48 000,00 ?? als die niet correspondeert met de bij u geleverde materialen en uitgevoerde werkzaamheden waarom hebt u in godsnaam dan die rekening betaald?

Als dit dus niet zo is staat u er slecht voor, en zou ik zuinig zijn op de overgebleven € 2000,00 en gebruiken voor een rechtzaak die u waarschijnlijk dan ook nog zult verliezen.

veel succes

Joyce28
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 apr 2008 21:44

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door Joyce28 »

Ja er dom inderdaad, maar te laat om daar nog over na te denken. We kennen de aannemer via via en hadden er het volste vertrouwen in. Achteraf niet zo handig, maar ja we moeten nu wel verder.

harrie777
Berichten: 32
Lid geworden op: 03 feb 2008 13:38

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door harrie777 »

dus u heeft een rekening gehad! waarom hebt u die dan betaald als hij ZIJN verplichtingen niet is nagekomen?

Veldt01
Berichten: 772
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door Veldt01 »

Volgens mij wordt de volgende fase in dit traject de strijd om de kosten van het meerwerk en aangezien er toch niets op papier staat......
Deze persoon zou weleens kunnen gokken op een eenvoudig einde (lees advocaat) en je maakt het hem erg makkelijk.
Niets op papier, geen boetebeding bij te late oplevering en het achterhouden van een substantieel bedrag tot het moment dat alles is opgelost is vragen om moeilijkheden.
Ik zou helemaal niets doen en maar hopen dat alles alsnog goedkomt.......

Joyce28
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 apr 2008 21:44

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door Joyce28 »

een aannemer betaal je meestal een voorschot. En tussendoor aanbetalingen. Dit is heel gebruikelijk omdat hij materialen moet bestellen en betalen.

Omdat wij dachten dat we hem konden vertrouwen (kennen hem via via) hebben wij niet om de bestelfactuur gevraagd. Wel hebben wij uiterard een offerte waar alles op staat wat hij zou doen.

Veldt01
Berichten: 772
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door Veldt01 »

Da's in ieder geval al iets. Een aannemer vraagt heel erg veel maar dat wil nog niet zeggen dat je dat je daar ook in mee moet gaan (sterker nog je kunt hierover onderhandelen).
tot 50% na verstrekken opdracht is in de sektor redelijk gebruikelijk (maar hangt van de grootte van de aannemer af). Daarna een deel na oplevering en een restpercentage na afhandeling van de restposten is heel normaal (alles uiteraard binnen het redelijke waarbij de prijzen zodanig moeten zijn dat ook de aannemer eraan verdient.

Blijft het feit dat je nu in een redelijk zwakke positie zit en dat je (als het kwaad wil) inderdaad voor der rechter komt te staan (en juristen spekken is wel het laatste wat je moet willen)

succes!

energieservice
Berichten: 56
Lid geworden op: 18 feb 2008 20:19

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door energieservice »

Het is makkelijk om na de tijd te oordelen en te zeggen hoe dom u geweest bent :x bla bla bla e.d. ik vind dat wat flauw en u bent er niet mee geholpen, mijn advies is: :idea:

ga naar een rechtswinkel of leg de zaak voor aan uw verzekering ( rechtsbijstand ) en zij kunnen u haarfijn vertellen hoe u er juridisch gezien voor staat.

Je gaat er in principe van uit dat je een mens kunt vertrouwen, dat is een goede eigenschap, het is een weerspiegeling van je eigen karakter, maar helaas zijn er te veel mensen die hier misbruik van maken.

Succes en sterkte ermee.

Veldt01
Berichten: 772
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door Veldt01 »

In eerste instantie zou ik dus niet naar een rechtswinkel gaan. Je hebt er op dit moment nog weinig aan en pas als de aannemer (na zijn vakantie) mondeling aangesproken is en echt niet meer wil zou ik je rechtsbijstand aan gaan spreken (om een brief op te stellen en de aannemer zo snel mogelijk in gebreke te stellen en nakoming te eisen)
Mensen zijn vaak nog tot meer bereid na enig aandringen terwijn de tussenkomst van een jurist al snel leidt tot "hakken in het zand" gedrag. Het overgrote deel van het bedrag is toch als betaald en ik zou het eerst nog een keer met praten op proberen te lossen.

bbakker
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 mar 2008 19:36

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door bbakker »

Ook wij zijn in zee gegaan met aannemersbedrijf Van Eyl Bouwservice uit Amsterdam (aanbevolen via via....).
Inmiddels ruim 2 jaar strijd voerend verder waarbij wij volledig in het gelijk waren volgens het aangeleverde bewijsmateriaal en getuige (een gietvloer die volledig los is gekomen en waarvoor een schade-expert van het Afbouwschap een schadediagnose had uitgevoerd; scheve kozijnen en nog veel meer ellende).
Maar waarbij de rechter niets anders kon beslissen dan "1 getuige is géén getuige", waardoor wij voor deze wanprestatie niet alleen de vloer alsnog moesten betalen maar ook de kosten van de advocaat, alles bij elkaar meer dan het dubbele (bijna € 10.000)! Alleen in Hoger Beroep hebben we nu een sterke kans als we een 2e expert laten getuigen.
We zijn nu al ruim 2 jaar aan het procederen geweest.
Wat ik hier mee wil zeggen is: als je kiest voor de weg via de rechter zorg dan dat je héél stevig in je schoenen staat, genoeg bewijsmateriaal en méér dan 1 getuige/deskundige een schaderapport op laat stellen; een rechtsbijstandverzekering hebt zodat je niet zelf de advocaat hoeft te betalen! En schakel Vereniging Eigen Huis in voor een opleveringskeuring en stem daarvoor NIET in met de oplevering voor alles volgens afspraak uitgevoerd is! Heel veel sterkte!

ex-werknemer71
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 jul 2008 10:26

Re: Problemen met aannemer

Ongelezen bericht door ex-werknemer71 »

even een vraag welke aannemer was dit?

Gesloten