LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Postkrediet

Reclame acties die niet kloppen of correct lopen? Ventileer hier jouw mening.
[email protected]

Postkrediet

Ongelezen bericht door [email protected] » 08 sep 2003 08:49

:( DE Reclame van Postkrediet is misleidend.De acteur Rick Engelkens
is zelfstandig ondernemer en kan dus geen lening afsluiten bij Postkrediet.Dit is alleen voor particulieren.Trouwens al die reclames moeten verboden worden omdat de mensen die het al slecht hebben, het nog veel slechter zullen krijgen door er gebruik van te maken.
De overheid moet mensen tegen dit soort malafiede bedrijven beschermen door deze reclames aan banden te leggen.

toos

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door toos » 08 sep 2003 09:27

Mee eens, tegen deze financieele parasieten moet opgetreden worden.
Politiek Den Haag doe nou toch eens iets nuttigs.

marc huydts
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 sep 2003 08:57

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door marc huydts » 09 sep 2003 09:15

Pak weg een jaar of twee geleden zag je dit soort reclame alleen in omroepbladen en andere geschreven media. Het schijnt hoe slechter het met de economie gaat hoe makkelijker het is om een of andere lening af te sluiten.Iedereen die een beetje thuis is in de bankwereld
kan zelf een financieringsmaatschappij beginnen.Denk maar niet dat Dhr.Scheringa van o.a. Frisia,Postkrediet,becam de leningen aan mensen van zijn eigen vermogen betaalt.Ook dit gaat via een bank. De financieringsmaatschappij is slechts een tussenpersoon en moet er ook een lieve duit aan verdienen.

Jean
Berichten: 85
Lid geworden op: 03 jul 2003 09:43

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door Jean » 09 sep 2003 10:02

Schijnbaar is er een behoefte aan leningen ed. Frisia en consorten bieden wat mensen graag willen.

De consument, althans een groot gedeelte, wil steeds meer consumeren, dvd spelers kopen, computers, autoos etc etc. Dat kunnen ze allang niet meer betalen van hun inkomen van de baas. Dus willen ze zelf lenen.

Je moest eens weten hoeveel mensen ik hier krijg voor info over leningen ed. Er zijn er die willen oversluiten maar ook die forse leningen willen omdat ze zo graag de allernieuwste computer willen hebben staan.

Draai de boel nou eens om....als er nou niet geconsumeerd werd?

Weet je waar de economie op draait? Op consumptie.....hoe meer er gekocht wordt des te beter hebben we het.....door te kunnen lenen kan er geconsumeerd worden en zal de economie kunnen aantrekken.

marc huydts
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 sep 2003 08:57

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door marc huydts » 09 sep 2003 10:37

jean,

In feite hebt je gelijk, het is een kwestie van vraag en aanbod. Maar het verbaast me wel wat een financieringsmaatschappij verantwoord lenen vindt ten opzichte tegenover een bank.

Jean
Berichten: 85
Lid geworden op: 03 jul 2003 09:43

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door Jean » 09 sep 2003 10:47

Dat ben ik weer met jou eens.....sky is the limit schijnbaar.

Leningen van 25.000 tot 50.000 euro zijn echt geen uitzondering hoor.

Het is wel zo dat een financieringsmaatschappij echt wel kijkt naar de draagkracht. Je moet voor een bepaalde leenbedrag een bepaald inkomen hebben. Heb je dat niet dan krijg je die lening ook niet.

Ik heb hier al eens ruzie gehad met mensen die te vol zaten, afgewezen werden en dat niet wilden/konden begrijpen.

Ik ben van mening dat eerstens de verantwoording ligt bij de klant. Wil en kan hij het lenen. Daarna ligt de verantwoording bij iemand als mijzelf. Als ik lees dat ze al vol zitten of hierdoor te veel moeten inleveren dan cancel ik zelfs een aanvraag. Zorgplicht? Aan de andere kant weet ik dan dat degene naar een ander gaat om te lenen. Ze willen krijgen wat ze hebben willen. Dus commercieel gezien moet ik em pakken.

Een andere zaak is hoe die lening is opgebouwd. In adviesgesprekken laat ik alle mogelijkheden de revu passeren; 1% DK, 1,5% DK, 2% DK, rentekrediet, spaarkrediet op 15 of 20 jaar, inclusief orv en of aov, etc. etc. Uiteindelijk mag een klant kiezen en dan pas ga ik aanvragen.

Vaak wordt de keus gemaakt op basis van de lasten, dus heel vaak een rentekrediet (zonder aflossingen) of een spaarkrediet, zeg maar een soortment van krediet in de vorm zoals een spaarhypotheek. Sparen met een maandelijks bedrag tot je het leenbedrag hebt gespaard en dan aflossen.

vriendelijke groet,
Jean.

marc huydts
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 sep 2003 08:57

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door marc huydts » 09 sep 2003 10:56

Op internet via b.v. lenen.nl en frisia kun je zelf uitrekenen wat jou maximaal te lenen bedrag is. Als men dat vergelijkt is dit bedrag altijd bij dit soort financieringsmaatschappijen hoger als b.v. bij een abn-amro of een snsbank. Meestal wordt er ook niet gekeken of gevraagt voorwat iemand een pl of dk nodig heeft. Dit heeft tot gevolg dat de levensduur van het gekochte veel korter is dan het aantal aflossingstermijnen.

Jean
Berichten: 85
Lid geworden op: 03 jul 2003 09:43

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door Jean » 09 sep 2003 11:04

Ja, het klopt dat banken wat voorzichtiger zijn, over het algemeen dan.

Ik adviseer dan ook meestal een krediet op basis waarvoor nodig.

Koopt iemand een produkt dat 5 jaar meegaat is het niet echt nuttig om een krediet met een looptijd van 15 jaar eraan vast te koppelen. Maar, helaas, heel vaak kiezen klanten er toch voor; omdat ze die auto/comp/DVD homeset nou eenmaal willen hebben tegen de laagst mogelijke lasten....

gassie

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door gassie » 09 sep 2003 11:21

Dus jij verkoopt het ze toch maar? Als je een normale tussenpersoon bent, word je geacht deze lieden tegen zichzelf in bescherming te nemen en niet toch maar te verkopen 'omdat ze het anders bij een ander gaan regelen'.

Jean
Berichten: 85
Lid geworden op: 03 jul 2003 09:43

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door Jean » 09 sep 2003 11:32

Dat hoor je mij niet zeggen en zie je me niet schrijven....maar ik weet wel dat als iemand met alle geweld een krediet wil ze het ook krijgen. (mits BKR problemen)

Ik blijf erbij dat de uiteindelijke verantwoording ligt bij een klant.

Zij beslissen een krediet te nemen, ik niet, ik help ze om dat krediet te verzorgen naar de wens van diezelfde klant. Dat ie krijgt dat ie wilt.

Vind ik dat ie em niet nodig heeft of dat de risicoos te hoog zijn zal ik em daar zeker op wijzen.

Stel je nou toch eens voor: jij bent een avond met mij aan het stappen en jij besluit iemand op zijn kanis te rammen omdat diegene je niet aanstaat. Uiteraard probeer ik jou daarvan te weerhouden maar je zet toch door en slaat diegene op zijn falie.

Wie is dan verantwoordelijk; jij omdat je sloeg of ik omdat ik je er niet van kon weerhouden?

Of....m.a.w. degene die dat krediet met alle geweld wilde of ik omdat ik aangaf het niet te doen......

Gast

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door Gast » 09 sep 2003 11:36

Jean op deze manier verkoop je niets meer denk svp wel aan je zelf.

Willem Ehv

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door Willem Ehv » 09 sep 2003 11:47

Het BKR moet gewoon instellingen als postkrediet, Gelink e.d. niet als tussenpersoon erkennen. Niet alleen omdat je dan deze instellingen het werken onmogelijk maakt maar als je goed nadenkt het dus mogelijk is dat als je een bedrijfje opricht in financiële dienstverlening de databank van het BKR wagenwijd openstaat.

marc huydts
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 sep 2003 08:57

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door marc huydts » 09 sep 2003 11:54

Een ieder is geacht de voorwaarden en de regels te lezen of te kennen voor hij/zij een contract tekent. Hij/zij is ook geacht om zijn eigen draagkracht. Helaas zijn er mensen bij die het eene gat met het andere gat vullen d.m.v. leningen oversluiten en een hoger limiet te pakken.
Dit wordt hun via een slim verkooppraatje aangesmeerd. Immers het bedrag aan maandelijkse rente is dan weer hoger en de aflossing wat minder.
Het totaalberag van deze twee blijft het zelfde als bij een lager krediet maar de looptijd wordt aanzienlijk langer dus hogere winst voor de financieringsmaatschappij.

Jean
Berichten: 85
Lid geworden op: 03 jul 2003 09:43

Re: Postkrediet

Ongelezen bericht door Jean » 09 sep 2003 11:56

Dat valt gelukkig allemaal wel mee hoor.......kredieten zijn ook geen core business, dat zijn hypotheken.

Die BKR database en inkijk valt ook wel mee hoor....alleen echte banken en gevolmachtigden zijn gemachtigd om in die database te kijken.

Een gewone tussenpersoon of intermediair heeft die mogelijkheid niet.

Gesloten