Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

linak
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2020 18:15

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door linak »

mountainbikert schreef:
26 mar 2020 10:34
Vanwege het niet doorgaan van centrale examens op last van de minister, gaan ook vele examentrainingen niet door. Nu blijkt dat Lyceo uit Leiden in plaats van terugbetaling een voucher aanbiedt die een jaar geldig is en volgens hun ook prima aan een familielid of buurmeisje kan worden gegeven. Volgens Lyceo zijn er al hoge kosten gemaakt en draaien de kopers daarvoor op. Lyceo maakt echter gebruik van studenten die niet betaald zijn door Lyceo want ze hebben zelf hun diensten afgezegd. Ook maken ze gebruik van ruimten die door scholen gratis ter beschikking worden gesteld, dus welke hoge kosten men heeft is nog even onduidelijk. Daarnaast heeft men gisteren (25-3-2020) de algemene voorwaarden aangepast ten gunste van Lyceo. Gelukkig zijn de oude voorwaarden nog beschikbaar waarin men stelt wel over te gaan tot terugbetaling. Kortom, Lyceo profiteert schandelijk van deze situatie. Welke stappen kunnen er genomen worden om ze alsnog tot terugbetaling te dwingen?
Beste mountainbikert,
Graag zou ik met u in contact willen komen. Heeft u voor mij uw emailadres zodat ik u privé kan mailen?
Groetjes,
Lina

alfatrion
Berichten: 17812
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door alfatrion »

Een sportschool moet ook terugbetalen voor de periode waarin hij niet kan leveren.

wilma engelfriet
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2020 19:32

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door wilma engelfriet »

Even ter ondersteuning van eerdere berichten. Er zijn mensen die 800 euro hebben betaald voor examentrainigen die niet geleverd gaan worden, omdat dit niet meer nodig is. Zowel Luzac als SSL restitueren het bedrag. Maar Luzac houdt het geld van iedereen. Zij eigenen als het ware het geld toe. En stelken een voucher voor. Maar heel veel mensen gaan hoer nooit meer gebruik van maken omdat ze geen kinderen meer hebben die dit nodig hebben. Zij misbruiken de situatie om er zelf beter van te worden. Ten koste van mensen die hun zuur verdiende geld hebben betaald en dit nu ook beter kunnen gebruiken. Het is aanmatigend als je je opstelt zoals Lyceo dit nu doet. Over de rug van de consument. Terwijl ze ook gebruik kunnen maken van het noodfonds. Ik snap dat er kosten zijn gemaakt, maar niet voor het inhuten van docenten, want die ontvangen niets, en ook niet voor de lokalen. Slechts voor het prinyen van een bundel welke tot volgend jaar bewaard kan worden. Dit us dus een instituut die geld slaat uit deze coronaramp

BL2
Berichten: 3094
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door BL2 »

Voor het nodige leesvoer, zie alhier:

viewtopic.php?f=162&t=193145

Keasyy
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2020 22:22

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door Keasyy »

Beste Mountainbikert,
Zou u kunnen vertellen waar de oude algemene voorwaarden te vinden zijn?
Vriendelijke groet,
een lotgenoot met een bij Lyceo uitstaand bedrag van ruim 900€, een spontaan op basis van schoolexamens geslaagde dochter met i.p.v. feestvreugde een 'verhoogde studieschuld'... :-(

esther.leenders-van-de-moosdijk
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2020 23:30

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door esther.leenders-van-de-moosdijk »

Ook wij krijgen ons geld niet terug van Lyceo voor een VMBO examentraining Economie a € 155,00
Terwijl Zij nog geen enkele dienst hebben geleverd of kosten voor hebben gemaakt; leerkrachten/studenten zullen reeds afgebeld zijn en de training zou in de Meivakantie In-school gegeven worden. Vooralsnog nog geen kosten dus. Ook onze sportschool gaat ervan uit dag we de abonnementen niet kortstondig beëindigen (3 stuks maar liefst voor een Totaal van € 100 per maand en wrs zijn we ook de aanbetaling a € 500 voor de vakantie kwijt). LYCEO was nu wel echt de druppel en aan een voucher hebben we helemaal niets omdat we geen kids meer op de middelbare hebben (per heden)
Ik, en velen met mij, stonden werkelijk aan de grond genageld bij dit bericht per mail van Lyceo. Ik zou mij voor kunnen stellen dag zij de mogelijkheid bieden om online oefeningen te kunnen maken als er nog schoolexamens gemaakt moeten worden, en dan tegen een x- bedrag.
Maar dan moet je wel de keuze krijgen, want er zijn al heel veel kinderen die al heen schoolexamens meer hieven ge maken, die zijn al geslaagd!
Lyceo laat de mensen niet in de steek! Het is voor velen echt heeel veel geld. Waar je niets voor krijgt

puckkroon
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2020 00:40

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door puckkroon »

Beste redactie van Radar,

Vier maanden geleden heb ik een examentraining geboekt bij Lyceo en reeds betaald, een bedrag van 200 euro. Alleen ivm de Corona-uitbraak gaan dit jaar de centraal examens niet door, en mag de examentraining ook niet gegeven worden ivm groepsvorming. Door deze maatregel kan de examentraining niet doorgaan en als oplossing komt Lyceo met een voucher die je kan besteden aan studiekeuzeadvies of online extra bijles/examentraining. Echter heb ik dit allemaal niet nodig en zit ik nu, net als vele anderen, verbonden aan een voucher die ik niet wil.
Een ander vergelijkbaar instituut, SSL, restitueert wel geld. Ik vind belachelijk dat mensen in deze zware economische tijden zo behandeld worden, het maken van administratiekosten vind ik daarentegen begrijpelijk. Ik hoop dat jullie voor al deze gedupeerde kunnen bijdragen in deze zaak.

Alvast bedankt!

Pangelique
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2020 00:21

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door Pangelique »

Ik ben echt in shock dat ze dit doen. Ze hebben nl hun zelfstandigen die ze hiervoor inhuren niet betaald. Waarom moeten ze dan het volledige bedrag houden?
Ze leveren niet, geven een voucher waar wij niets meer aan hebben en als je dat zegt geven ze aan dat je die voucher dan maar aan vrienden moet geven.
Ik heb hun voorwaarden opgevraagd, maar ze reageren niet. Ik ben gelezen dat ze deze 25 maart snel hebben aangepast. Of dat zo is weet ik niet, maar daar kom ik wel achter. Hadden ze daar over moeten communiceren en dat hebben ze niet gedaan.
Op hun Facebook pagina ging het helemaal los door boze gedupeerden. Ze hebben meteen hun pagina met alle reacties verwijderd.
Alles lijkt erop dat ze hier geld aan willen verdienen. Andere examentrainers geven nl wel het geld terug. Kunnen we hier niets tegen doen?

gsantegoeds
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2020 07:51

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door gsantegoeds »

ook wij voor 4 trainingen ingeschreven totaal €973,=.
examen gaat niet door, dus lyceo cancelt zijn trainingen ook, en geeft hier vouchers voor in ruil.
binnen een jaar te gebruiken, evt. door familie of vrienden.
daar hebben we dus weinig aan.

lyceo bv en de (financiele )holding lyceo onderwijsgroep bv, zijn 2 zeer gezonde bedrijven volgens de laatste jaarstukken bij kvk (2018)
beide bv's krijgen van kredietbeoordelaar creditsafe een (zeer) hoge score (om in te schatten of je hier aan wilt leveren als bedrijf).
ook skoleo bv en inwijs bv behoren tot de financiele holding en zijn ook gezonde bedrijven (volgens jaarrekeningen, laatste ook 2018)
alle bv's hebben volgens de gedeponeerde jaarrekeningen geen werknemers.
Dit lijkt me onwaarschijnlijk, maar geeft wel aan dat het aandeel tijdelijk/inleen/uitzend/oproep waarschijnlijk zeer hoog zal zijn.

maw als je van veel klanten geld ontvangt omdat er veel trainingen zijn verkocht.........dan zit de pot nu vol.
als dan de "gehuurde" locaties en studenten/leraren worden gecancelled (geen kosten).........dan blijft de pot ook (behoorlijk) vol.
Dit jaar zullen de bedrijven het dus niet moeilijk hebben/krijgen, echter als volgend jaar iedereen zijn voucher zou inruilen/afgeven aan famile/verkopen op marktplaats, dan zullen ze dus examentrainingen moeten geven, maar komen er (zeer) weinig inkomsten binnen.

ik ging eergisteren dan ook meteen op zoek naar de algemene voorwaarden, maar toen ik de voorwaarden las op de website kreeg ik het gevoel dat dat wel heel erg op de huidige "overmachtisituatie" aansloot.
ik had destijds de alg vw bij de bevestiging niet gedownload, maar lees op dit forum dat mensen kunnen zien dat de alg vw zijn aangepast......WAAR ZIJN DE OUDE ALG VW TE VINDEN???
op de lyceo site is op een pagina een pdf geupload, helaas kun je dan niet zien, wanneer dit gewijzigd is (volgens mijn automatiseerder)

ik heb bij kvk de alg. vw niet kunnen vinden, zijn dus (denk ik ) niet gedeponeerd.

ik snap dat heel goed dat het lastig is voor vele bedrijven (zelf ondernemer) maar ik vindt dit wel een hele makkelijke oplossing, je krijgt er ook het gevoel bij dat er de hoop is dat volgend jaar iedereen zn voucher is vergeten of toch niet verkocht krijgt.
als het dan echt zo is dat die alg vw nog even zijn aangepast.......

RichardE
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 mar 2020 09:06

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door RichardE »

Ik heb gelukkig ook de algemene voorwaarden gedownload. Die hebben ze inderdaad intussen aangepast... schandalig gedrag.
het document is te groot om hier up te loaden.
Dit was de oude tekst. 13.3 geeft duidelijk aan dat je recht op je geld hebt.

13.Overmacht
13.1. Partijen zijn niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd worden als gevolg van overmacht.
13.2. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan, naasthetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Lyceo geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Lyceo niet in staat is deverplichtingen na te komen, werkstakingen in het bedrijf van Lyceo, ziekte en/of arbeidsongeschiktheid daaronder begrepen.
13.3. In geval van overmacht zal Lyceo zich inspannen om een passend alternatiefte bieden voor de Dienst op een ander tijdstip of bij een andere Vestigingmaximaal één uur reizen met het openbaar vervoer van de Vestigingwaarvoor de Leerling zich heeft ingeschreven. Indien dat niet mogelijk blijkt,dan kan Contractant de Overeenkomst kosteloos opzeggen waarna Lyceoeen eventueel betaald bedrag uiterlijk een maand na de definitieveopzegging door Contractant terugstort op een door Contractant aan te duiden bank- of girorekening.
13.4. In geval van overmacht bij een door Lyceo aangeboden Dienst,voortkomende uit ziekte van een door Lyceo ingeschakelde trainer ofandere persoon welke rechtstreeks bij de uitvoering van de Dienst is betrokken, verplicht Lyceo zich ertoe zich maximaal in te spannen om Leerling (met voorrang) in te delen bij een andere door Lyceo aangebodenDienst naar keuze van Contractant. Hierbij heeft Lyceo het recht om af tewijken van het maximaal aantal Leerlingen dat bij een trainer deelneemt aan de Dienst.

dianaz123
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2020 10:14

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door dianaz123 »

Wij hebben ook 3 examentrainingen betaald en niets gekregen (€ 798,-).
De schoolexamens zijn achter de rug dus aan gratis oefenopgaven of vouchers hebben wij niets.
Volgens mij lees ik dat je niet verplicht bent om vouchers te accepteren en dat het bedrijf bij het niet nakomen van de afgesproken dienst verplicht is om geld terug te storten als je de voucher weigert.
Echt een belachelijke instelling van Lyceo om vol te houden geen geld terug te betalen.
Ze maken geen kosten, maar houden wel de omzet.

Erthanax
Berichten: 5532
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door Erthanax »

Er is al een topic over Lyceo. Je bent nu op het forum, waar je reacties van andere forumleden krijgt. Je kunt contact opnemen met de redactie via de link Contact onderaan de pagina.

sylvesterb
Berichten: 4212
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door sylvesterb »

puckkroon schreef:
27 mar 2020 00:49
Ik vind belachelijk dat mensen in deze zware economische tijden zo behandeld worden.
Maar die economische zware tijden geldt ook voor het opleidingsinstituut. Het zou u sieren ook de andere kant te bekijken. Maar dit onderwerp is al tientallen keer hier voorbij gekomen. U kunt wanneer u het niet eens bent met een voucher u recht halen bij de rechtbank, de vraag is of het opleiding instituut deze crisis overleefd als alle "gedupeerde" deze actie ondernemen en dan kunnen alle "gedupeerde" fluiten naar hun geld of voucher.

StudentPB
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2020 10:51

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door StudentPB »

Waar kan ik de Algemene Voorwaarden van Lyceo van voor 25 maart jl. vinden?

mahadma
Berichten: 2289
Lid geworden op: 03 dec 2015 13:52

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door mahadma »

Er is als het een beetje tegenzit straks een recessie in NL van 8,8 %. Met mogelijk 100.000 werkelozen en vele duizenden failliete mensen en of zaken. Toon wat begrip voor de situatie, door dit corana probleem zijn er ook vele doden gevallen. Ik persoonlijk (en mijn partner) ben blij als ik er ongeschonden vanaf kom ................

RichardE
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 mar 2020 09:06

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door RichardE »

Contact gehad met een rechtsbijstand adviseur: het maakt niet uit dat ze de algemene voorwaarden hebben veranderd (hoewel ze de contractanten daarvan op de hoogte hadden moeten brengen). Als de dienst niet zoals overeengekomen geleverd gaat worden, heb je recht op restitutie.

Radar
Site Admin
Berichten: 4881
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door Radar »

Erthanax schreef:
27 mar 2020 10:36
Er is al een topic over Lyceo. Je bent nu op het forum, waar je reacties van andere forumleden krijgt. Je kunt contact opnemen met de redactie via de link Contact onderaan de pagina.
Samengevoegd!

Groet,

Radar ^KL

Nijogeth
Berichten: 4286
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Vooralsnog zou Lyceo de diensten nog steeds aan kunnen bieden. Het is nog niet bekend of scholen gesloten moeten blijven al die tijd, dat is namelijk nog maar tot 6 april. Aangezien het hier over de meivakantie gaat, is dat nog iets verder weg. Tot nog toe kan er gewoon vanuit gegaan worden dat Lyceo de diensten wil leveren. Dat de klanten er niets meer aan hebben doet daar niets aan af.

Erthanax
Berichten: 5532
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door Erthanax »

Examentraining voor een examen dat niet afgenomen gaat worden; zou dat misschien onder overmacht vallen? Het zou best kunnen dat er voor overmacht iets in de wet geregeld is :wink:.

Nijogeth
Berichten: 4286
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Bijlesaanbieder Lyceo weigert terug te betalen

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Als Lyceo aangeeft te willen leveren als klanten hun geld terug willen, dan mag dat en heeft de klant geen recht op geld terug. Een beetje hetzelfde verhaal als met dat springkussen. Het feestje gaat dan niet door, maar dat wil niet zeggen dat er een afspraak ligt om een springkussen te leveren en de ondernemer deze afspraak gewoon wil nakomen.

Plaats reactie