LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Migrainepraktijk

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Akarrenman
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 mei 2011 14:11
Locatie: Berkel & Rodenrijs

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Akarrenman »

Ten eerste, Belhamel,
Gaat U, Uw boekje te buiten, aangezien U insinueert dat mijn Vrouw geen vrije wil hierin zou hebben, ik vindt dit een belediging ten aanzien van mijn Vrouw en mij! Zwaktebod echter wel, om bij gebrek aan beter, maar te gaan beledigen.

Waarschijnlijk omdat U leest, dat ik niet meer wilde reageren, toch nog even lekker de dolk in de rug steken, nou bravo hoor staat u zeer netjes, zegt meer over U dan over mij.

Wanneer u even de moeite had genomen GOED te lezen, word alles onderbouwd en netjes duidelijk uitgelegd.

Dus even jezelf goed inlezen en proberen te begrijpen, wat er daadwerkelijk word geschreven lijkt mij geen overbodige luxe. Niet alleen luisteren of je oren laten hangen naar een neparts, die hier nooit zijn praktijken zou kunnen uitvoeren ( godzijdank) waarom zou dat zo zijn? Omdat U gelooft in uw eigen sprookjes waarschijnlijk.

Wel echt wetenschapelijk:

Momenteel worden er onderzoeken gedaan, naar een eventuele anti migraine pil! EVENTUEEL

Niemand heeft beweerd dat het reeds zover is, dat is Uw domme beredenering aan het geheel, indien U de moeite had genomen verder te lezen dat uwer neus lang is, dan had U dit kunnen weten. Staat ook keurig netjes beschreven via de site van het LUMC, gezien het feit dat de werkelijkheid nogal anders is, zal dit ook worden gemeden door sommige.

Mijn Vrouw heeft zelf de keuze gemaakt niet naar Heino te willen, vanwege redenen die al eerder genoemd zijn. Ik verval niet in herhalingen.

Mvg Anton

Akarrenman
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 mei 2011 14:11
Locatie: Berkel & Rodenrijs

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Akarrenman »

Voor geïnteresseerden:
Zoek eens via Zembla naar: Altijd hoofdpijn en Levensgevaarlijke genezers.

PietjeBelhamel
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 jun 2011 00:47

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door PietjeBelhamel »

Tsja, wat moet je daar nu weer op zeggen. Probeer het wel een beetje op niveau te houden. Natuurlijk had ik dat niet moeten aankaarten m.b.t. de controle over uw vrouw, maar u neemt wel de vrijheid om te beweren dat mensen die naar Weener (Dld) gaan voor een behandeling min of meer voor naïef te beschouwen (dat druipt er vanaf) of te beweren dat deze mensen dan wellicht geen migraine hebben gehad. Nou kan ik wel boos worden, maar wat heeft dat voor een zin. U lijkt me wel erg snel uit de slof schieterig. Uitspraken als dolkstreek in de rug. Tsjonge jonge. Het is u zelf geweest die eerder met uw eigen voornemen “niet meer te reageren” gebroken heeft.
Daarnaast is het erg opvallend dat u altijd maar weer als laatste ergens op moet reageren (overigens uw goed recht), maar het is altijd weer die zelfde neerbuigende toon (kijk de historie maar eens). Ook een soort van controle…. Het laatste woord. Of een afreageren van frustraties ...?
U kunt er gewoon vanuit gaan dat ik ook het hele medische circus (4 – 5 jaren) doorlopen heb. Dat bij mij (of bij anderen) een diagnose migraine hoort mag u gerust maar eens aannemen. Die klachten die u over uw vrouw beschreven heeft, zijn ontzettend naar, maar voor mij zeer herkenbaar. Als na zoveel artsbezoeken en pillenvolstopperij iemand de zaak anders benadert dan de reguliere geneeskunde en in mijn geval en van vele anderen tot een merkbaar positief resultaat leiden, kan ik niet anders zeggen dat er meer onder de zon is dan de door u zo bejubelde geneeskunde. Natuurlijk weet ik ook niet hoe het lange termijn-effect is, maar ervaringen van anderen (bekenden) stemmen mij positief.
Maar goed, ik hoop in ieder geval dat uw vrouw niet teveel pillen slikt; wellicht bent u bekend met de medicijnafhankelijke hoofdpijn die ontstaat als je blijft slikken (of injecteren).

Wat betreft die bottenkrakers, zeker moet je uitkijken. Je hebt altijd wel een rotte peer tussen het gezonde fruit zitten. Maar dat gebeurt ook in de reguliere geneeskunde. Kijk maar bijv. in Maasstad ziekenhuis in Rotterdam of die arts Dhr. De Bruijn uit het Waterlandziekenhuis (heeft TROS-RADAR ook al de nodige aandacht aan geschonken). En de manier waarop bepaalde zaken onder de pet worden gehouden.
Maar begrijp me goed, voor mij staat de reguliere geneeskunde ook op de 1e plaats; ook ik ben blij geweest met mijn triptanen (imigran / relpax), maar als die op langer termijn geen oplossing meer bieden en de migraine verergert zich dan is de stap naar een alternatief een logische stap en als die ook nog eens positief uitpakt, wie bent u dan om dat in het belachelijke te trekken.

Overigens mag u rustig weer reageren, maar ik laat het voorlopig hierbij.

Met vriendelijke groeten,

Pietje

Bo990
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 aug 2011 18:58

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Bo990 »

is er ondertussen iemand al een ervaring rijker met Dr. nieland?
Ik heb een afspraak gemaakt voor de 1ste week van november.
ik sta er nog steeds een beetje sceptisch over, maar zoals het nu is kan het ook niet lang meer verder.. :(

Bedankt PietjeBelhamel om hier toch een positieve reacties te plaatsen, zo krijg ik, en ik geloof ook andere mensen, weer wat hoop. :)

Donna10
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 okt 2011 13:50

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Donna10 »

Bo990
Ik heb ook de eerste week van november een afspraak.
Na lang twijfelen, vind ik dat ik het moet proberen, omdat ik op deze manier ook niet verder wil.
Misschien dat we elkaar op de hoogte kunnen houden.
Succes

Bo990
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 aug 2011 18:58

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Bo990 »

flashlogo, ik ben blij dat het bij jou helpt.
Ik heb al vele mensen horen zeggen dat ze meer dan 1 keer terug moesten gaan.
Wel, ik moet nu 5 dagen achter elkaar (ik blijf daar een week omdat ik uit België kom). Wat ik dan niet weet is of ik daarna nog terug zou moeten een week ofzo.
en is zo'n behandeling van 5dagen achter elkaar wel even effectief als bij iemand die af en toe eens een dag gaat? Daar maak ik me het meest zorgen over.
Donna, ik wil graag met je contact houden over de kliniek, we kunnen mailen: [email protected] :)

Mathilde D.
Berichten: 2156
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Iedereen met migraine zou alvorens hij een alternatieve genezer raadpleegt, eerst het middel " propranolol" moeten proberen. Dt is een beta-blokker, waar veel mensen baat van hebben voor o.a migraine. Zoek via google op " migraine propranolol" en je zult meerdere treffers vinden.

Robjee
Berichten: 884
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Robjee »

Propranolol is geen pijnstiller voor de behandeling van een acute migraine-aanval. Het is een bétablokker die profylactisch kan werken tegen migraine. Het is dan noodzakelijk om dagelijks één of meerdere pillen te slikken.
Gebruik ervan is zinvol wanneer met regelmaat een migraine-aanval optreedt (2 keer/maand).

ronnie60
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 nov 2011 20:18

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door ronnie60 »

Ik zie nogal wat reacties van mensen die volgens mij nog nooit migraine hebben gehad. Bij een aanval weet je niet waar je't moet zoeken. Pijnstillers, betablokkers, alles geprobeerd, maar niets hielp. Natuurlijk kijken we dan ook buiten het farmaceutische reguliere traject.
Belangrijk om te kijken waar de migraine vandaan komt. De oorzaken te herkennen en daar iets aan te doen. Liever een aanval voorkomen dan weer pillen moeten slikken en maar hopen dat het iets helpt. De laatste periode gaat goed.

ronnie60
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 nov 2011 20:18

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door ronnie60 »

Mathilde D, Robjee,
mijn vorige bericht ging niet over jullie. De tip over de profylactische werking van betablokkers zal voor veel mensen nieuw en dus handig zijn.
Toch, nu begeleiding om te herkennen wat tot de migraine leidt en daar wat aan te doen. Om geen pillen te hoeven blijven slikken. Loskomen van de migraine en dreiging weer migraine te hebben. daar gaat het om.

wdgraaf
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 jul 2011 19:25

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door wdgraaf »

Al zo'n 40 jaar heb ik wekelijks last van migraine gehad. 40 jaar!!!
Heb werkelijk alles geprobeerd, wereldwijd, om er van af te geraken. Vaste klant bij diverse hoofdpijncentra geweest (zijn gewone neurologen die zich iets meer in migraine hebben verdiept), alle verkrijgbare medicatie jarenlang geslikt, de gekste oefeningen en kruidentherapieën, ci qong, tai chi, acupunctuur (door diverse Nederlandse 'deskundigen'), kraken, fysiotherapie, endocrinologen, zelfs reumatoloog, en zo kan ik nog even doorgaan. Tot een bevriende cardioloog mij vertelde over ene dr. Heino Nieland. Hij was daar in 2009 ook geweest en heeft een 10 tal behandelingen ondergaan: geen migraine meer. Op zijn advies zijn wij, toch nog enigszins sceptisch, ik en mijn vrouw (overgangsklachten) ook geweest.
Ik en mijn vrouw zijn behandeld. Ik heb 15 behandelingen gehad: Ik kan u zeggen in alle eerlijkheid: Ik heb niet een keer migraine meer gehad. Niet eens meer een lichte hoofdpijn tot nu toe. Ik voelde het gelijk al na de tweede behandeling. Het gekke is door die behandelingen voel je je ook veel fitter. Het endocrine systeem wordt door dr. Nieland, zo schijnt het, gewoon weer in de juiste natuurlijke stand gezet, waardoor vele andere klachten, naast de migraine ook zo maar zijn verdwenen. Een heel opmerkelijke gewaarwording. Ook mijn vrouw heeft geen enkele overgangsklacht meer. En onze 'simpele' huisarts maar beweren tegen haar "dat er helaas niets effectiefs aan overgangsklachten valt te doen". Helaas heb ik dat in die hoofdpijnklinieken van ene dr. Ferrari ook jarenlang moeten aanhoren. Daar kreeg je alleen al hoofdpijn van (niet vreemd dat dr. Ferari ook dik betaald wordt door de farmaceutisch industrie. Maar dit terzijde). Ik ben echt heel blij dat een goede vriend (cardioloog nota bene!) mij op het spoor heeft gezet van deze superspecialist arts de heer Heino Nieland.
De prikjes met een lokaal verdovingsmiddeltje (het zelfde wat de tandarts gebruikt, maar dan ca. 10 x minder in hoeveelheid) voel je helemaal niet. Het gekke is dat dat verdovingsmiddeltje juist de hormoonbalans weer als het ware goed zet, waardoor vele klachten blijvend verdwijnen. Vreemd maar waar. En wij zijn er blij, heel blij, mee. In de wachtkamer van Nieland heb ik met vele patiënten (1 uit Engeland, 2 uit Nederland, 4 uit Duitsland en 1 uit België) gesproken met alle ook alleen maar goede ervaringen. Helaas werd niet alles door de verzekering vergoed (wij beiden iets van 450 euro in totaal), maar daar malen wij beide niet om. We konden het gelukkig betalen en wij zijn er blij mee. De verzekeringmij. heeft de therapie van dr Nieland in 2008 in het pakket opgenomen (dat doen ze niet zomaar). Ik zou willen zeggen tegen iedere patiënt met migraine en/of overgangsklachten die het kan betalen (en tegen patiënten met clusterhoofdpijn, maar daar hebben wij geen ervaringen mee, schijnt de therapie van dr Nieland ook te helpen): gewoon doen!

naomi1974
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jun 2012 16:31

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door naomi1974 »

Pietje Belhamel en BO990, hoe is met jullie en de behandeling gegaan? Helaas stopten jullie posten en ben ik wel benieuwd naar de afloop. zelf ben ik na bijna 16 jaar ook uitgedokterd met alle triptanen en wat je allemaal maar kunt bedenken. Ik heb een afspraak voor 19 juli bij dhr. Nieland gemaakt. Ik ben benieuwd. :)

Vincenti
Berichten: 134
Lid geworden op: 06 aug 2004 15:09

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Vincenti »

naomi1974 schreef:. Ik heb een afspraak voor 19 juli bij dhr. Nieland gemaakt. Ik ben benieuwd. :)
En toen was het augustus.....


En?

Eleni
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 aug 2012 13:43

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Eleni »

En ook ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van Bo990, Naomi 1974 en Donna10 .. !!

hoofdkees
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 sep 2012 20:22

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door hoofdkees »

Nou ik ben gewoon wezen kijken in Weener,
aardig personeel en alleen nederlanders ik weet niet waar die persoon dat vandaan haalt

pure onzin, er komen personen uit Belgie, Duitsland, Nederland, Oostenrijk ed
geen domme personen of zo wat de ene reactie laat blijken/
Zuur dure auto's stonden daar voor de deur voor behandeling.
natuurlijk is er altijd personen die er niet in willen geloven, omdat ze aandelen hebben bij de pillen fabriek.
Voeding kan heelveel doen, vooral de heerlijke e nummers die in veel landen verboden zijn, behalve nederland.

Onder vermeld ik een eigen verhaal

net zo iemand die zegt over de dieren ziektes en een heel verhaal houd dat het zo goed is dat medicijn.
door de belasting centen betaald en wat blijkt dat deze persoon groot aandeelhouder is van de pillen fabriek.

Hij behandeld alleen als er mogelijkheden bestaan voor behandeling,
je moet je leven aanpassen en dat wil niet iedereen.
Als je medicijnen gebruikt die migraine kan veroorzaken of voeding moet je dat laten.
je hormonen kunnen heel veel doen.
Ik heb diverse gesprekken gehoord dat het zeker een goede resultaat had.
dus waarom niet, als personen melden dat ze er geweest zijn en niks geholpen hebben
en alle raad op gevold hebben die heb ik niet gehoord.

Nu mij verhaal, ik had heel veel erge darmklachten ik ben door de medische molen gegaan.
ze vonden het heel vreemd dat ik foute darm bacterie bleef ontwikkelen.
advies 5 keer per jaar een antibiotica kuur en dat jaar in jaar uit.
erg gezond. ik slikte medicatie en daar zaten e nummers in 951 ed
deze kunnen klachten van je darmen veroorzaken en nog veel meer ellende.
deze zaten in de medicatie die ik echt nodig had voor mijn darmen en kalk en d3 afwijkingen.
daar ben ik direct mee gestopt en na 3 weken was ik klachten vrij.
dus weet wat je eet,
en ga eerst kijken voor dat je oordeelt
Mijn vrouw is nu met de behandeling begonnen omdat ze bijna te vaak aan de pillen moest
deze bestrijden de symptomen maar de migrane gaat niet over.
je verlegd deze, je lichaam zegt stop maar je gaat door.
dus voeding aanpassen en andere behandelingen kunnen heel veel besparen op de gezondheid zorg.

naomi1974
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jun 2012 16:31

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door naomi1974 »

Ja 19 juli zijn we inderdaad al geweest! Ik voelde me er meteen erg op mijn gemak en ook voor het eerst in al die jaren eindelijk begrepen. Geen blabla verhalen, het zit tussen je oren, of neem nog maar een pilletje, of je moet er maar mee leren leven. Nee, Dr. Nieland had een goed verhaal wat mij best heel logisch in de oren klonk, vandaar dat ik de behandeling daar ben gestart.

Ik ben vandaag voor de zevende behandeling geweest en ik ben erg tevreden. Ik juich niet te vroeg omdat ik wel langer de tijd wil nemen om te kijken of het echt over gaat........maar a.s. maandag is het zes weken geleden dat ik migraine had. Ik had dus niet vanaf het allereerste begin baat bij de behandeling. Het laatste half jaar had ik gemiddeld aanvallen toch wel elke drie weken(braken, diaree 3 dagen doodziek), dus zoals ik al eerder aangaf, moet ik toch verbetering constateren! Het geen suiker meer mogen nemen, valt heel erg mee. De eerste week vond ik dit moeilijk, maar na de tweede week werd dit al veel beter en nu heb ik er bijna geen moeite meer mee. Je lichaam ontwent ook van de suiker en ik zoek andere alternatieven om toch iets lekkers te kunnen nemen.
Ik zou het leuk vinden om met andere mensen contact te houden die naar Dr. Nieland gaan, mocht je dat ook leuk vinden dan is mijn mailadres : [email protected]

Gideon1942
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 okt 2012 11:12

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Gideon1942 »

Beste mensen,
Mijn late instap in de forumdiscussie rondom migraine en de praktijk van dr. Heino Nieland wordt veroorzaakt door mijn wens tot bestudering van migraine vanuit de omgevingsfactoren die een onderdeel vormen van het wetenschappelijk onderzoek. De belangstelling voor de praktijk van Nieland blijkt groot, maar mijn twijfel was vanaf de eerste confrontatie met de website en de brochure aanwezig.
Met het oog op de onderbouwing van mijn meer dan twijfel besloot ik me aan de EMT verbonden korte inhoudelijke studie te zetten. De hermeneutiek dat tot mijn vakgebied behoort, houdt zich o.a. bezig met de consequenties van omgevingsinvloeden op de menselijke functies. Migraine lijkt een dergelijke oorzakelijke deelcomponent te zijn c.f. de stand van het wetenschappelijk onderzoek (LUMC e.a.).

Ik vind het jammer dat de gesprekken zo op de man worden gespeeld en er zo weinig naar fundamenteel inzicht wordt gezocht inzake de aard en de inhoud van hetgeen Nieland als Endocriene Migraine Therapie (EMT) onder de aandacht van velen heeft gebracht.
Het is niet mijn bedoeling verder bij te dragen aan de kwalificatie of diskwalificatie van iemand die met buitengewone betrokkenheid zich inzet voor mensen met zware migraineklachten. Mijn bijdrage zal dus niet gaan over de kwaliteit van de "maker", maar over het "product" dat hij in de markt zet, en waarmee hij diepgaande verwachtingen wekt bij mensen als u, die zich op dit forum op tegenstrijdige wijzen uitspreekt. Mijn opmerkingen zijn slechts kanttekeningen bij de brochure "Migraine is te genezen" door Nieland geschreven. Ik ben filosoof en heb mijn beperkingen in de beoordeling van hetgeen niet tot mijn vakgebied behoort. Maar ik durf een kleine poging wel aan. In mijn advies aan het slot ben ik weer op eigen terrein.

Waardoor wordt migraine veroorzaakt volgens EMT?
Hierin is de informatie in de brochure inconsistent. Op het ene moment is sprake van een persoonlijkheidsprobleem en de levens- en werkhouding van de patiënt (omgevingsfactoren). Hij spreekt over "perfectionisme" en "streberigheid" als karakterbepalingen waardoor deze mensen effectief zijn voor hun werkgever en dus erg waardevol. Migraine is 'een zegen', want daardoor moet je halt houden en rusten. Hierover later een opmerking.
Het volgende moment - en dat is het leeuwendeel van de tekst - schrijft hij over de disbalans van het hormoonsysteem en is EMT een systeem om migraine te genezen.

Mijn commentaar beperkt zich tot de inhoud van EMT. Ik ga voorbij aan de m.i. irrelevante informatie die van de brochure een omvangrijk geheel maakt; informatie die we veelvuldig kunnen aantreffen op willekeurige alternatieve bronnen.

Centraal in de behandeling staat Lidocaïne (+ 2 gelijke stoffen van een andere handelsnaam).
Lidocaïne is een verdovingsmiddel dat voor plaatselijke verdoving wordt aangewend, zoals bij trekken van een kies. Een simpel prikje maakt een pijnloze behandeling mogelijk.
Maar als je het "simpele prikje" gaat onderzoeken op de werking, waardoor je geen pijn voelt, dan wordt het opeens niet meer zo simpel.

Eerst nog een kritische opmerking over de transparantie van het aangeboden informatiemateriaal.

Met gebruik van termen als regulatie, celpotentiaal en therapeutische werking blijft voor mensen die niet thuis zijn in de terminologie het "geheim van de smid", het geheim van de smid. Dus door gebrek aan eenvoud en transparantie voor niet-deskundigen, gekoppeld aan een overvloed aan informatie die tot de verbeelding spreekt, ontstaan de irrelevante en emotionele discussies, die cirkelen rondom de vraag naar de bekwaamheid van de desbetreffende, waardoor de zaak waarom het werkelijk gaat buiten bespreking blijft. Dat zou ik graag anders zien.

Genetische oorzaken mogelijk
Naast allerlei essentialia die ik mis in de brochure zoals in de differentiaal diagnose het genetische onderzoek en de relevante omgevingsfactoren, waarover prominente onderzoekers en geleerden in het duister tasten. Ik zal daarop verder niet ingaan, maar in enkele zinnen een voorzet geven voor een mogelijk nieuwe discussie.

Lidocaïne
Ik zal eerst proberen enig licht te laten vallen op de werking van Lidocaïne in de EMT. We keren terug naar de tandarts en de kies die moet worden getrokken. Hoe komt het dat de behandeling buiten een enkele 'prik' en na een korte periode van inwerking van de Lidocaïne (e.a.) pijnloos is? Er gebeurt heel veel in ons lijf, ook gaat het maar om een klein plekje als een kies.

De cel waarbinnen Lidocaïne moet werken is opgebouwd uit diverse elementen die binnen en buiten de celkern liggen. Het belangrijkste voor ons doel zijn de receptoren (ontvangers) waaraan chemische boodschappers zich binden en die via zogenaamde ionen-kanalen de informatie doorgeven aan de doelcel, bijvoorbeeld een aangrenzende hersencel. Via deze ionen-kanalen bereiken de signalen ons brein, die het signaal registreert en ons laat weten dat we pijn hebben, met alle reactiepatronen en gedragsveranderingen van dien.

(Informatie werking Lidocaïne is ontleend aan "Farmacologie" van Roger McFadden).

De kiespijn is in ons brein verankerd doordat de ionen-kanalen open staan en de signalen doorlaten. Er zijn geneesmiddelen die gelijk zijn aan de natuurlijke chemische boodschappers en die dus ook worden doorgelaten. Dat zijn de agonisten. Daarnaast is als derde element sprake van een antagonist, een stof die zich in het ion-kanaal nestelt en het afsluit. Het signaal wordt geblokkeerd en bereikt het brein niet, waardoor het bijbehoren pijngevoel zich niet meldt.

Simpel is niet simpel meer
Lidocaïne is een antagonist, ofwel een blokker die de doorgifte van de prikkels verhindert. Wanneer we een kies hebben laten trekken en gaan praten, is het voor ons gevoel of we een spraakgebrek hebben. Dat wordt veroorzaakt doordat ons brein een effect heeft ondergaan van deze blokker.
Gebruik van dit "simpele prikje" kan dus effecten op ons brein hebben die zeer schadelijk kunnen zijn voor ons brein. Deze effecten van deze blokkers kunnen, via de hypothalamus, die de controle heeft over de hormoonhuishouding, worden uitgebreid via de hypofyse en de schildklier als voorbeelden.

Wanneer de brochure ons vertelt dat de injectie niet gaat om de verdoving, dan roept dat met deze informatie direct vragen op. Verdoven is immers niets meer dan blokkeren van de signalen en daarop is juist de EMT geënt als dat tenminste zou worden vermeld.
Ik citeer: het gaat niet om de verdovende werking, want Lidocaïne heeft tot doel de werking van de hormonen te verbeteren en reguleren (samenvatting), pag. 40.

Het voorbeeld van de tandarts zetten we nu om naar het EMT. De injectie met Lidocaïne blokkeert het transport van het pijnsignaal naar het brein en zorgt ervoor dat de pijn niet wordt herkend. Iets wat een mens niet voelt is er ook niet. Het resultaat kan zijn: een hoofdpijnvrije periode.


Hoofdpijnvrije periode: ga er effectief mee om!

Ik ben zoals eerder gezegd niet deskundig op het farmacologische en neurologische terrein, daarom moet ik het laten bij deze voorbeelden van celwerking.
Ik betreed echter wel mijn vak door goed te luisteren naar de tekst van de brochure inzake de 'werkelijke oorzaak' van migraine. Mijn hermeneutische kennis raakt de invloed van de omgevingsfactoren op de menselijke geest, waarvoor ik uw aandacht vraag.

Statistiek
De klachten over de werking van de medicijnen zijn terecht. De reguliere onderzoeken geven de volgende percentages voor Triptanen: 85% heeft er baat bij en 55% blijft pijn vrij. Maar het placebo (nepmedicijn) toont maar liefst 55% die er baat bij heeft en 25% blijft klachtenvrij (publicatie Chemische Feitelijkheden).
Het placebo-effect gaat meestal samen met een positief verhaal en het wekken van serieuze verwachtingen ter verbetering.

Tip van de EMT-sluier opgelicht
Terug naar de brochure waar Nieland een tipje van de sluier oplicht. Hij zegt: "Dankzij de EMT, hun eigen doorzettingsvermogen en mijn adviezen hebben zij hun leven teruggekregen, iets wat zij zelf meestal niet
meer voor mogelijk hadden gehouden", pag. 42.
Met deze uitspraak is voor de goede verstaander veel duidelijk: u moet het vooral zelf doen en zijn adviezen opvolgen!

Conclusie en advies
Voor de werking van de "simpele prikjes" is geen bewijs gevonden, ook niet door onderzoek met hetzelfde materiaal aan het Klinisch onderzoeksinstituut Haga-Ziekenhuizen.
Ik onthoud me verder van een oordeel of we met EMT te maken hebben met een wetenschappelijk ogende placebo, waaraan een groot prijskaartje hangt. In de forumdiscussie lees ik nogal eens over een soort onderhoudsdosis, een nieuwe prik halen.
Graag wil ik u het volgende advies geven.

Kern van mijn advies
Bereik een migraine vrije periode, met of zonder triptanen of andere medicamenten, met of zonder het "genezingsaanbod van de EMT" of wat ook.
Zoek in deze periode waarin je kunt ademen aanvullende hulp van een therapeut die bereid is met u naar uw levensverhaal te kijken, met als doel de mogelijke oorzaken van uw migraine te vinden.
Weest u tevens actief in het zelfonderzoek naar uw leefpatronen en ga na wat u daarin kunt veranderen. Kom met de therapeut tot een veranderingsplan, met ondersteuning van de effectieve medicatie ook al werkt deze niet volmaakt. Van de migraine vrije perioden moet u het hebben om het te overwinnen en daarin kunnen gerichte medicijnen helpen zolang u die nodig heeft.

Het maakt niet uit welk type therapie u kiest. Cognitieve gedragstherapie kan, net als hermeneutische psychotherapie. De laatste is volledig gericht op de analyse van uw levensverhaal. Maar er is voldoende hulpaanbod dat bij uw persoonlijkheid past.

Afsluiting
Als afsluiting terug naar de brochure: "uw migraine is en zegen, want dan wordt u tot rust gedwongen". Het is een 'beschermingsmechanisme', pag. 34.
De tegengestelde slotsom die bij mijn advies past is: "Maak er serieus werk van, want uw migraine is een 'waarschuwingsmechanisme' dat zegt dat het anders moet!"
Voor de volledigheid moge het duidelijk zijn dat de genetisch bepaalde migraine een hoofdstuk apart is. Dat valt buiten mijn advies dat stoelt op de verandering van de omgevingsfactoren, of een vernieuwde aanpassing aan de bestaande omstandigheden als daarin geen verandering mogelijk is.

Graag tot uw dienst waar dat kan.
Gideon

prof. drs. Gideon Benavraham,
hoogleraar-emeritus Systematische Hermeneutiek

dertiggraden
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 dec 2013 16:51

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door dertiggraden »

Hallo,

Ook al is zijn de meeste berichten uit 2011, wil ik toch reageren op het bericht van H. Visser die in Duitsland bij Dhr. Nieland is geweest vanwege zijn migraine. Ik ben daar in 2006 en 2007 al geweest. Ik had elke dag last van aura's en werd er gek van. Kon niet meer lezen tijdens mijn werk. En autorijden was ook lastig.
Uiteindelijk kwam ik bij Nieland terecht. Er werd een bloedonderzoek gedaan om te kijken of mijn hormoonspiegel in orde was. Ik was toen 48 jaar. En ik had al vanaf mijn 39ste vreselijke last van deze aura's, maar geen hoofdpijn. Alleen maar af en toe.
Mijn urine werd ook onderzocht. Ik werd idd. getest op allergie voor lidocaine.
Ik kwam uit Alkmaar en moest een aantal uren rijden, maar dat had ik er graag voor over.
Na slechts 2 behandelingen had ik nergens last meer van. Ik ben ong. 10 keer geweest. De behandeling was best prijzig en ook de benzinekosten logen er niet om. Daarom ben ik gestopt met de behandeling.
Ik ben anderhalf jaar migraine-vrij geweest en dit omdat ik de behandeling niet af kon maken.
Nu we jaren verder zijn en ik in de overgang ben, kan ik met zekerheid zeggen dat het hormonaal was, want ik ben nu sinds een jaar migraine vrij, inmiddels ben ik 55.
De zorg van dhr. Nieland en zijn team was fantastisch en ik weet zeker dat meer mensen baat hebben bij zijn therapie. Het enige dat hij doet is met 6 naaldjes een klein beetje lidocaine inspuiten om de hormoonklieren even stil te leggen, en daarna krijgen ze een boost uit zichzelf. Dit helpt de hormonen te stimuleren om harder te werken. Mensen moeten hun mond houden over zaken waar ze alleen maar van "gehoord" hebben. En ja, de post komt uit Drente, omdat daar zijn secretaresse zit. Waarschijnlijk omdat dat te maken heeft met belastingtechnische zaken. Als ik daar in de wachtkamer zat, waren er mensen uit Duitsland en Nederland, sommigen moesten, net als ik, vier uur rijden en hadden dat er graag voor over.
Je kunt natuurlijk kiezen voor reguliere medicijnen of anderszins, dan beland je misschien net als mijn zus op de eerste hulp voor het nemen van een overdosis medicijnen, omdat je van de pijn niet meer weet wat je ingenomen hebt. En laat je je zenuwen in je nek chirurgisch blokkeren of word je afgekeurd zoals zij. En ben je geestelijk een wrak en gaat je relatie stuk omdat je altijd ziek bent.
Migraine blijft een moeilijke kwestie, ik heb al die artikelen van Ferrari gelezen, en er zit overal waarheid in. Men is er nog steeds niet achter hoe migraine nou eigenlijk werkt en wat voor wie de goede oplossing is. Laat elkaar in elkaars waarde en kies voor jezelf.

dertiggraden

puma73
Berichten: 5876
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door puma73 »

U noemt de bewuste man dr., de beste man is helemaal geen arts.

Jolijn
Berichten: 6307
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Migrainepraktijk

Ongelezen bericht door Jolijn »

puma73 schreef:U noemt de bewuste man dr., de beste man is helemaal geen arts.
Ze heeft het al veranderd zeker?

Gesloten