LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NVKP krijgt Meester Kackadoris-prijs

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

NVKP krijgt Meester Kackadoris-prijs

Ongelezen bericht door gravedigger »

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) is vandaag de Meester Kackadorisprijs 2009 toegekend. De Kackadoris is bestemd voor instellingen of personen die de kwakzalverij hebben bevorderd, aldus initiatiefnemer de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij acht de NVKP mede schuldig aan het mislukken van de inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker. Begin maart begon de overheid met een vaccinatieprogramma voor meisjes tussen 13 en 16 jaar. De opkomst viel tegen door allerlei anti-campagnes op onder meer het internet.

Kritisch in de naam Kritisch Prikken wekt de suggestie van een weloverwogen oordeel over inentingen, maar hier betekent het gewoon anti, vindt de Vereniging tegen de Kwakzalverij. "Men kan nauwelijks een aandoening verzinnen die volgens de NVKP niet is veroorzaakt door inenting: van wiegendood, astma en kanker tot zelfs aids toe."

Apothekersorganisatie Mediq is goede tweede geworden in de strijd om de Meester Kackadorisprijs. De keten met tweehonderd vestigingen heeft zich volgens de anti-kwakzalvers gestort op de verkoop van niet-receptplichtige geneesmiddelen waaronder homeopatische middelen. "De Mediq-apothekers zetten zonder scrupules hun wetenschappelijk geweten opzij om aan kwakzalversmiddelen een paar grijpstuivers te kunnen verdienen", aldus de jury--
.

Meno
Berichten: 301
Lid geworden op: 26 nov 2007 14:35

Re: NVKP krijgt Meester Kackadoris-prijs

Ongelezen bericht door Meno »

Ik zou zeggen: geef hem aan het duo Osterhaus en Coutinho voor de door hen verzonnen pandemie. En aan Klink die het nodig vond om daarvoor voor ettelijke miljoenen aan zo- goed- als- niet geteste bestrijdingsmiddelen aan te schaffen.

Marer
Berichten: 477
Lid geworden op: 27 feb 2008 15:45

Re: NVKP krijgt Meester Kackadoris-prijs

Ongelezen bericht door Marer »

@Meno: de winter moet nog beginnen.

En het virus is al gemuteerd.
http://www.google.com/hostednews/canadi ... BzutBeiWdA

Dutch researchers find mutation linked to greater virulence in swine flu virus
By Helen Branswell Medical Reporter (CP) – Sep 29, 2009

TORONTO — Dutch scientists have reported they have found what was thought to be a key mutation in some swine flu viruses from the Netherlands, a change many virologists feared would give the viruses the ability to cause more severe disease.

Meno
Berichten: 301
Lid geworden op: 26 nov 2007 14:35

Re: NVKP krijgt Meester Kackadoris-prijs

Ongelezen bericht door Meno »

Minstens een keer per week nieuws over dit virus...... al maanden
Ga maar voor die vaccinatie Marer.
Ik pas.

Gesloten