LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bloedgroepdieet

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Martijn van Meekeren
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 apr 2006 14:35

Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door Martijn van Meekeren »

Wie heeft ervaring met het bloedgroepdieet dat o.a. door Dr. Carel Hofmann van Medisch Centrum Walborg te A'dam wordt gepropageerd? Het dieet is gebaseerd op de theorie dat afhankelijk van je bloedgroep (0, A, B, AB) je bepaalde voedingsmiddelen moet mijden dan wel bij voorkeur tot je moet nemen. De theorie wordt door de officiële medische wetenschap naar de prullenbak verwezen maar er schijnen toch mensen te zijn die zeggen er baat bij te hebben. De persoon waar het hier om gaat heeft last van een te traag werkende schildklier en de reguliere behandeling met medicijnen via de huisarts en specialist slaat niet echt aan. Zij heeft zich vervoegd bij de heer Hofmann die bloedonderzoek heeft laten verrichten en haar een tas vol (dure!!) medicijnen heeft meegegeven en haar geadviseerd heeft het bloedgroepdieet te gaan volgen. De ziektekostenverzekering vergoedt niets. Ik moet eerlijk zeggen dat ik, gezien een aantal publicaties van o.a. "Skepsis", niet zo'n hoge pet op heb van deze "geneeswijze/dieettherapie". Ook de entourage in Amsterdam boezemt mij weinig vertrouwen in maar dat kan ook een stukje vooringenomenheid zijn!
Wie o wie is bereid zijn/haar ervaringen met en mening over MCW en Carel Hofmann met mij te delen?

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Dieet.

Tsja, een jaar geleden die DNA-analyse voor een dieet en dan nu op basis van bloedgroep??

Wedden dat men daar niet eens het verschil in bloed kan zien tussen mens en paard?

Nee, dan is een piskijker en een koffiedik-tuurder waarschijnlijk net zo effektief (voor het leegmaken van andermans portemonnaie dan.)

Het blijft maar modderen met al die diëeten!
Waarom meer bewegen als het met slimballen,Sonja Bakkeren en nu dit bloeddieet ook zou kunnen?

En wedden dat naast dat dieet ook staat vermeld dat men ook meer moet bewegen?

Maar ja, hoe vertel je dit aan een gelovige??

Grootvader

doret
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 sep 2007 21:12

Re: Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door doret »

Het bloedgroep dieet is niet bedoeld om af te vallen maar om je algeheel lekkerder te voelen dacht ik.

Ik heb het boekje ooit gekocht om eens te kijken wat het inhield maar ik vond het nogal een gedoe om zo op m'n eten te moeten letten.
Omdat ik een periode erg reageerde op eten dacht ik dat het wat voor me zou kunnen zijn. Ik kreeg bijvoorbeeld hartkloppingen na het eten en bedacht dat dat door een bepaald voedingsmiddel zou kunnen komen.

Over het algemeen kan je eruit pikken wat goed of neutraal voor je blijkt te zijn en de voedingsmiddelen die niet goed voor je zijn te beperken en zo te kijken of je er baat bij hebt. Dat heb ik wel een tijdje gedaan maar ik kan niet duidelijk zeggen of ik er baat bij had.

elsepels
Berichten: 30
Lid geworden op: 06 feb 2008 17:06

Re: Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door elsepels »

Is klinklare onzin net als andere vermageringsdieten. Het enige dieet dat help is het EDH dieet (eet de helft)

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door eeliane »

Weer zo'n verhaal over een afslankidee, er is duidelijk weer iemand die veel geld verdient met een l ulverhaal in een boekje dat door wanhopige dikkerds wordt gekocht, idd eet de helft, schiet t al lekker op....

doret
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 sep 2007 21:12

Re: Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door doret »

Tsja, als je het bloedgroep dieet als een vermageringskuur ziet (wat het bloedgroepdieet helemaal niet is of claimt dat het is) is het natuurlijk niet wat je ervan verwacht en dan kan je natuurlijk zo'n negatieve reactie wel plaatsen.
Het woordje "dieet" is al genoeg om de nekharen overend te zetten .

diamental
Berichten: 13
Lid geworden op: 13 apr 2008 22:35

Re: Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door diamental »

Mij werd het bloedgropedieet aangeraden door een voedingsdeskundige. De voedingsmiddelen waar ik een voorkeur voor had, bleken ook die middelen te zijn die heilzaam voor mij waren....

Overigens is mij dit dieet niet aangeraden om af te vallen, maar om mijn lichaam optimaal te laten funcitoneren. Dit advies ging gepaard met een levend bloed analyse, dat (na drie maanden een dieet gevolgd te hebben) een verrassen goed resultaat liet zien: een goed werkend immuunsysteem, geen zware metalen in het bloed, geen oxidanten en geen schimmels...en dat voor iemand met borstkanker...

Overigens had ik tijdens mijn dieet drie maanden geen vlees gegeten, iets dat bij bloedgroep 0 wel aangeraden wordt en liet mijn bloed inderdaad een beginnende bloedarmoede zien. Reden voor mij om enkele vleesdagen in te lassen.

Kortom, ik houd het bloedgroependieet als leidraad, maar vergeet daarbij niet naar mijn eigen gevoel te luisteren. Overigens reageert mijn eczeem er ook goed op...

Willeke

Stefaan
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 sep 2009 12:30

Re: Bloedgroepdieet

Ongelezen bericht door Stefaan »

Handige links met goed artikelen over het bloedgroepdieet vind je hier:
[VERWIJDERD]

Gesloten