LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] chinese kruidentherapie

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door karr-2 »

Vertel ons eens waar we die percentages kunnen vinden en welke instantie dat onderzoek heeft uitgevoerd.
[/quote]

Kijk voor de gein alleen al eens naar de stichting Skepsis www.skepsis.nl een stichting die al jaren strijd tegen kwakzalvers en andere onzin.

Meer informatie heb ik niet nodig.....

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Jonjo »

Ben het VOLKOMEN met je eens Hr Vos.!!!!!!!!!!!

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Jonjo »

Karr-2 zijn dit geen mensen die hun geldelijke verdiensten wegens onmacht aan hun neus voorbij zien trekken? Ken ook een paar van die"reguliere" nou bedankt.

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Kijk voor de gein alleen al eens naar de stichting Skepsis
Is inderdaad heel erg geinig, haha ik lach me rot om de verhalen soms. Alsof de aarde daar nog plat is.

Maar daar zie ik niet de percentages en/of onderzoeken waar ik om vroeg.

Blijkbaar hebben de heren van Skepsis wat moeite met redeneren.

http://www.m.boot.scarlet.nl/skepsis.htm

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Misschien hebben de heren van Skepsis hetzelfde probleem als ik met die Boot: zijn brief is nogal vaag, wat wil hij nu precies?

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door karr-2 »

De stichting Skepsis is een stichting die al jaren kwakzalverij zoals Chinese kruidendokters, Tibetaanse klankschalen en al die onzin meer op een weten schappelijke manier benaderd en beoordeeld.

Geen enkele blijft er overeind onder het oog van de wetenschap....

LBsure

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door LBsure »

In de telegraaf van 27 december 2005 stond een artikel over een accupuncturist die fibromyalgie wist te genezen, door middel van de hete naalden therapie. Zijn naam is Ed Talens uit Amersfoort.
Ik ben daar geweest naar aanleiding van mij fysieke klacht. Bij het eerste bezoek kreeg ik een kort intake gesprek en keek naar mijn tong. Hij voelde de pijnlijke punten in mijn spieren. Hij vroeg mij of ik op mijn hurken kon gaan zitten. Ik zei dat dat wel kon maar ik met moeite omhoog kon komen door de pijn. Hij verzekerde mij dat ik dat na de eerste behandeling pijnloos kon. Hierop volge gelijk, dezelfde dag dus, de eerste behandeling. Hij ging met gloeiend hete naalden in mijn spieren, wat normaal met accupunctuur nooit gebeurt, dat gebeurt in de zenuwbaan/drukpunten. De behandeling was pijnlijk, maar kort. Toen dit gedaan was vroeg hij me door mijn hurken te gaan. Dit deed ik met moeite en kwam nog moeilijker weer op, met nog meer pijn. Verder was hij erop gebrand het geld voor de behandeling, 750 euro voor drie behandelingen en een conrole bezoek, gelijk contant zou krijgen. Ik heb dat niet betaald omdat ik het idee had, dat er iets niet in de haak was.
Eenmaal thuis, hebben mijn ouders en ik research gedaan, d.m.v. contact op te nemen met een andere accupuncturist. Navraag gedaan waar hij geregistreerd stond en wat de tarieven waren. Ons vermoeden bleek zeer waarschijnlijk. Verder hebben een email gestuurd naar de telegraaf met de vraag in hoeverre zij research hebben gedaan. Hierop kregen we geen antwoord. Ed Talens staat niet geregistreerd bij de vereniging voor accupuncturisten, maar alleen bij VNT en Zhong. OOk met Zhong (Utrecht) heb ik contact gehad en deze stonden verbaasd over de dure behandeling. En de behandeling zelf. Zij vroegen mij na het gesprek uitdrukkelijk of het gesprek önder ons"kon blijven.
Ik had dhr Talens gebeld met de boodschap niet meer te komen, (antwoordapparaat), waarop wij alleen maar een factuur toegstuurd kregen. Hierop hebben wij hem een brief geschreven met onze bevindingen en hem verteld de factuur niet te voldoen. Hierop hebben wij geen gehoor meer gehad.
Toen ik dus research deed naar hem kwam ik de verenigingen VNT en Zhong bij RADAR tegen en dacht laat ik dit mailtje ook maar naar jullie sturen.

Arie Lolbroek

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Arie Lolbroek »

Ik had dhr Talens gebeld met de boodschap niet meer te komen, (antwoordapparaat), waarop wij alleen maar een factuur toegstuurd kregen.

----------------------------------------------------------------------------------

Sorry maar u had contact met het gehoorapparaat en verder ziet uw toekomst er over 100 jaar heel anders uit.

Arie

Willem 4
Berichten: 274
Lid geworden op: 01 nov 2005 13:53

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Willem 4 »

@Karr
Vos heeft wel een beetje gelijk
Als ik verkouden ben of grieperig ga ik ook naar de chinees en bestel kip met kerrie.
En jawel, het helpt (denk ik) :wink:


En
S
.VOS FYSIOTHERAPEUT EN ACUPUNTURIST I.O.
Ja, het gaat stukken minder met de fysiotherapie, das wel duidelijk.
Een fysiotherapeut zou zich naar mijn mening bezig moeten houden met zijn vak, dat is al moeilijk genoeg.
Je ziet regelmatig fysiotherapeuten die zich met haptonomie, rijkie, voedselsupplementen, amateurpsychologie en dus ook acupunktuur buiten hun vak ook willen manifesteren.
Als grootgebruiker pas ik wel op dat ik niet in hun handen terecht kom.
Een neuroloog gaat ook geen orthopedie doen als bijvak.De schoenmaker en de leest was dat geloof ik

groeten

Ster50
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jun 2007 17:54

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Ster50 »

In de reguliere geneeskunde en in de alternatieve geneeskunde zit er veel kaft onder het koren .En om nu het alternatieve de hoek in te trappen dat gaat mij te ver.Ik ben van mening dat de mensen niet zonder alletwee kan. En nog een ding waar ik me over blijf verbazen ,en dat is omdat men in de reguliere geneeskunst hun afkomst negeert waaruit die geneeswijze is onstaan ,en dat is uit het alternatieve.Want in het verre verleden waren er geen dokters ,spcialisten en professoren, het waren toen de Nu genoemd als kwakzalvers de mensen hielpen met hun ziekte beelden. Dus om nu hun te veroordelen dat vind ik wel heel ver gaan. Je veroodeelt je afkomst toch ook niet .

Stadsmeisje
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jan 2009 22:18

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Stadsmeisje »

Dit topic mag dan al wel een tijdje op non-actief staan, ik wil toch even reageren. Hierboven wordt namelijk door LBsure een en ander gezegd over Ed Talens. Graag wil ik hier op reageren.
Ik ben namelijk afgelopen zomer behandeld door hem, en iedereen in mijn omgeving kan het bevestigen, ik ben dankzij hem genezen van fibromyalgie- Dit is iets wat de reumatologen en specialisten in 3 verschillende ziekenhuizen eerder niet konden.
Dat Ed Talens niet aangesloten is bij de Vereniging voor Acupuncturisten heeft met een conflict tussen hem en de vereniging te maken, en niets met zijn behandeling, of zijn bekwaamheid.
Dat het een hoop geld is, dat kan ik beamen. Maar mijn gezondheid is me dat wel waard. Ik ben er in ieder geval heel blij mee dat er mensen zijn die verder kijken dan de westerse medische zorg.
En waarom is er altijd strijd tussen deze twee manieren van zorg? Waarom kan het geen aanvulling op elkaar zijn?

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door eeliane »

Om dat alternatieve geneeswijzen niet onderbouwd worden met een wetenschappelijk onderzoek en daardoor niet geregistreerd staan als een geneeswijzen veel mensen getest., er zijn nog te veel mensen die er totaal geen baat bij hebben. Er zijn geen goede diagnose protocollen, een chinees die naar je tong kijkt kan dat niet wetenschappelijk onder bouwen m.a.w. kan geen studie vn een groot aantal patienten laten zien waarbij diagnose aan de hand van een protocol is gesteld en daardoor bewezen. Daarna nog de behandeling, ook geen protocollen voor te vinden.
Laat ik het zo zeggen zelfs een chirpracter is alternatief ook zijn methodes zijn niet door studies onderbouwd, eigenlijk kan iedereen een bord in zijn tuin zetten met chiropracter of welk ander alternatief genezer. Er is bijna geen alternatief genezer die ook maar een iets van medicijnen heeft gestudeerd, het overgrote merendeel weet niet eens hoe het menselijk lichaam werkt. Hoe kan iemand daar dan op vertrouwen is mijn nog steeds een raadsel.
Kijk zolang men niet medisch geschoold is en men maar wat rommelt zonder protocollen en! niet kan bewijzen dat zijn/haar behandeling door een studie op een groot aantal mensen absoluut positief bleek te zijn, tot dat blijf je alternatief en moeten de mensen maar hopen dt de behandeling kan helpen.

overname
Berichten: 140
Lid geworden op: 01 jul 2007 13:08

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door overname »

Wie zijn er nog meer bij deze persoon in behandeling geweest? Wat is zijn argument om zoveel voor een behandeling te vragen? Wordt niet vergoed door de alternatieve verzekering?

overname
Berichten: 140
Lid geworden op: 01 jul 2007 13:08

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door overname »

ED TALENS bedoel ik met deze persoon 8)

marco74
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jul 2009 09:21

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door marco74 »

euh

is het niet zo dat 80 procent van de reguliere medicijnen uit de natuur komt maar dan wel in voor het lichaam giftige doseringen? Dat is het probleem van de westerse wereld, dat we helemaal uit het oog zijn verloren waar het allemaal om draait...."Balans" En ja zon chinese arts kan idd door naar de ogen of de tong te kijken zijn hoe het met je is gesteld........ maar vaak kijkt zon arts ook nog naar je energie je yinyan zonder dat je daar verder ook maar iets van merkt en die combinatie gebruikt hij dan voor een diagnose. De reguliere arts denken ook maar iets en sture nje naar huis metdatgene wat ze denken dat helpt. Ik noem dat pleistertje plakken maar naar de dieperliggende oorzaak wordt niet gekeken.


Marco

bezoeker_121
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 okt 2009 14:04

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door bezoeker_121 »

:| Mij valt op dat er in china naast de alternatieve TCM ook reguliere bestaat,
als hier geen vraag naar zou zijn in china, verklaart dit wel dat de tcm
te kort schiet in bep (al dan niet chronische of acute) ziekten
(waarom zou anders de hele chinese regering en bevolking hiervoor hebben
gekozen) ik denk eerder dat TCM gewoon de erfenis is van die cultuur en
land, zodat ze die methode niet zomaar uit vlakken, het zit daar veelste
diep in de cultuur ingebakken (netzoals bij ons bv niet werken op zondag,
dat krijg je er niet zomaar uit zonder noodzaak) ook al was het vroeger
de enigste geneeswijze daar en is het waar dat de mens alle ziekten zelf
creeert of erfelijk meeneemt (mede door de verandering van eten en
industrialisering ervan wat het lichaam enorm belast door de massa's
suiker, vet, zout en chemisch toevoegingen zoals alle E-nummers kleur
smaakversterkers conserverings- en hulpmiddellen die je nooit zult
vinden in een dood-gewone appel of boerenkool bv afgezien van de
psychische indoctrinatie van de voedings-commercie/reclames)
ook is het dus belangrijk in te zien dat de TCM zijn eigen spanwijtte
heeft en begrenst is waar de reguliere gezondheids zorg verder gaat met
Paardemiddelen om het lichaam te dwingen te reageren zonder oorzaak
bestrijding. als je over het hoofd ziet dat deze spanwijtte helemaal
niet aan de orde is voor jouw (chronisch geworden) aandoening puur
vanwege de beperking en het verplicht zeer lang anders eten en leven
(secuur) dan ben je gewoon niet slim bezig om voor tcm te kiezen.
een botbreuk repareer je ook niet met acupunctuur of kruiden,
zo ook andere zeer enstig geworden op het lichaam ingrijpende
(welvaarts)aandoeningen, dat begrijpt (bijna) iedereen. nadeel
van de tcm is de (hoge eigen prijs, en langdurig intensief karakter)
voordeel tcm is (echte genezing van aandoeningen die amper chronisch
zijn, (dus bij serieuze leefveranderingen ook vanzelf zouden kunnen oplossen)
voordeel van regulier is (snelle werking van methoden indien bewezen werking,
grootste ondersteunde tak dus geniet enigzins bescherming vd staat en
sociale maatschappijkant, plus vergoeding mogelijk totdat de vezekeringswereld
onderuit gaat...) nadeel regulier (spanwijtte bepaald door commercie en
rijkwijtte wetenschappelijk onderzoek,niet geschikt voor klachten met verborgen
psycho/sociale grondslag of het grijze tussen gebied, als het al genezend
werkt kan je dat alleen aan de veerkracht van het lichaam wijtten niet aan
de medicijnen, (het blijven paardemiddelen om het lichaam te dwingen de ene
disbalans door de andere opzij te duwen) genezing van de lichaams eigen faktoren
is er niet laat staan educatie vanaf de jeugd in levens ondersteunende
leefmethoden (omdat deze door psychosociale en commerciele druk in de
maatschappij en industrialisering van ons eten TOTAAL ontkracht en
(discreet) verschoven worden. de mensheid zal het door schade en schande moeten
veroveren zoals altijd het geval is met echte ervaring


of het nu chinees of westers is, het is de industriele macht en rotzooi in
ons eten die ons voedsel verkracht heeft en het psychische indoctrinerende
nationale juk wat jou denken in een dwangbuis houdgreep houdt van sociale controle.
elk levend organisme of dier zal uit zn natuur alles wat m vreemd gevaarlijk
of ongezond overkomt van zich af werpen om gezond en veilig te zijn, dat zit in elk
levend wezen ingebakken.

aan jou de keus en inzicht, wat bij wat gepast is, kies je voor alternatief en
heb je iets chronisch, dan ben je aan het vechten tegen de bierkaai met alternatief
(tenzij je tijd geld doorzettingsvermogen en wijsheid genoeg hebt)

heb je iets niet chronisch en heeft je lichaam (nog) de voldoende veerkracht om het
zelf in balans te brengen, dan maakt alternatief TCM of regulier helemaal niks uit!
jouw lichaam heelt dan zichzelf uit veerkracht en onafhankelijk voedings en leefgedrag.
beide medicijnen hebben dan slechts een startschot of placebofunktie.

heb je iets chronisch en ga je naar de reguliere dan is de kans vrij hoog dat de oorzaak
psychosociale grondslag heeft (gevolg van jarenlange onbewustte ontkenning van verkeerd
gedrag (indoctrinatie) en eet/leef gewoonten) hiervoor heeft men dan geen andere oplossing
dan alle rotzooi op je los te laten en vervolgens niks te vinden. terwijl de oorzaak
zachtjes verder kankert. de spanwijtte van deze sector is zo groot als de laatste
ontwikkeling en eigenlijk vrij lichaams-negatief te noemen.

met iets chronisch van niet psychosociale grondslag kunnen de regulieren echter wel
bergen verzetten maar het lijkt meer op het lichaam verbouwen en aanpassen dan het
terug in eigen natuurlijke balans te genezen getuige de vele dwalende ongeneesbare patienten.
(is dit een bewijs dat meer dan 60 a 70% vd ziekten door ons denken in stand word gehouden?)

in deze tijd leeft de mens op het randje van wat mogelijk is op
alle gebied, dus ook van wat kan mijn lichaam nog aan, de balans van lichaam en denken is
helaas door de enorme groei van het "denkend" leven (gevoellozer) en indoctrinatie van
denkwijze en groepsdruk, media, staat en commercie al eeuwen geleden los gelaten :wink:

Gesloten