LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] chinese kruidentherapie

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Karin11470

chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Karin11470 »

Ik wil toch een kanttekening plaatsen bij dit onderwerp, ik ben vorig jaar ook met redelijke terughoudendheid bij een chinese kruidentherapeute terecht gekomen.
Zonder naar mijn klachten te vragen keek zij inderdaad naar mijn tong, en voelde mijn pols, daaruit concludeerde zij dat ik maag/darmklachten had, allergisch in behoorlijk heftige mate was en dat ik veel menstruatieklachten had.
Mijn mond viel open van verbazing, ze had het bij het rechte eind, ze vertelde mij dat ze door kruidenthee, acupunctuur en chi qong mij van deze klachten kon afhelpen.
Ook ik ben westers en geloof niet alles en iedereen, mijn menstruatieklachten duurden al ruim 15 jaar en daar zou ik volgens de heren gyneacologen niet vanaf komen, meerdere operaties , 3xivf en een doodgeboren zoontje hadden onderhand ook alle hoop op pijnloos door de maand te komen wel de grond in geboord.
Dus toen deze mevrouw me vertelde dat ze me van alle klachten af kon helpen was ik zeer sceptisch.
Ik heb in 1,5 maand 10 acupunctuur behandelingen en 3 weken vreselijke smerige thee gedronken,daarbij chi qong oefeningen biji haar gevolgd, ik was 400 euro armer maar ik ben totaal pijnvrij! en dan mag nu iemand opstaan om mij te vertellen hoe dit dan mogelijk zou zijn,is het dan suggestie?? Nou ik dacht het niet!!
Op dit moment ben ik 3 maand in blijde verwachting en verloopt alles heel voorspoedig.
Ook mijn andere minder zwaar wegende klachten zijn totaal verdwenen, kortom, er zullen charlatans tussen zitten maar laat óók een keer zien hoe mensen door alternatieve geneeswijzen, die niet naar westerse maatstaven zijn te meten, wél gezond zijn geworden!

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Hoera, en de westerse zg wetenschappers maar zeggen: Leer er maar mee leven.
Komop Antoinette, de natuurgeneeskunde komt van boven. het Hogere, ben je van je pad af???

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door karr-2 »

en hiermee wordt de kracht van suggestie en placebo wederom bewezen.....

Als je je vertrouwen plaatst in een wauwelende Chinees die amper Nederlands spreekt zou ik ook meteen even een afspraak met de psycholoog maken om je bovenkamer te laten nakijken....

Ik kan je ook een potje met vage kruidenrommel leveren en zeggen dat je er van geneest, het effect zal hetzelfde zijn.

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Geweldig die placebo's. Die kosten in ieder geval minder dan de rekening van de specialist a 200 euro per uur

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door karr-2 »

En ze helpen net zo weinig op de lange termijn. Mijn dokter wordt betaald door de verzekering, zo'n Chinese kwakzalver niet. Ik weet dus wel waar ik naar toe ga.....

Gast

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Gast »

Aha, net zo weinig, zeg je. Gelukkig denk je net zo over de reguliere zorg als ik. En ja jou doktor wordt betaald door de verzekering, waar ik ook aan mee moet betalen, mazzelaar. En dat die ook net weinig resultaat bied heeft jammer genoeg jou en mij veel meer geld gekost. En of die chinees of je doktor dan de kwakzalver is, dat is nog de vraag

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door karr-2 »

Het is geen vraag het is een feit... Suikerziekte genezen ? Lijkt me erg sterk......

Kanker? Welnee bestralen is niet nodig. Je neemt wat gore thee en een voetmassage en je bent overal vanaf. Nee dank je wel, aan mijn lijf geen polonaise. Ik ga alleen naar een echte dokter en een echt ziekenhuis.

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Neem een chemokuur, dan ben je overal vanaf. Zelfs van je goede cellen. En een hoop ellende en bijverschijnselen krijg je er gratis bij. Geweldig wat een wetenschap.

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door karr-2 »

De ellende en de bijverschijnselen neem ik voor lief als dat betekend dat de genezingskans stukken hoger is dan het ooit zal zijn met kruidenmengsels en voetmassage.

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Vertel me waar een artikel te vinden is waaron staat dat de genezingskansen van een chemokuur stukker hoger zijn dan andere geneeswijzen. misschien sla ik dan om.

Yes

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Yes »

Mijn zoontje (inmiddels bijna 10 jaar), kreeg drie maanden na zijn geboorte een hele ernstige vorm eczeem, zijn gezicht, armen en benen
zaten helemaal onder, en hij had hele erge jeuk, was dag en nacht aan het krabben. Ik heb een keer geteld hoevaak ik s'avonds naar hem toe moest, dat was meer dan twintig keer. Ik kan nog wel huilen als ik er aan denk. Geen nacht sliep hij door. Toen hij een jaar of drie was, kwamen wij na heel veel dokteren en heel veel laaielichterij bij het
Chinees Medisch Centrum in Amsterdam terecht.
Wat er toen gebeurde is nog fanastisch, hij werd bekeken, inderdaad ook z'n tong. Hij kreeg een kruidenbad en medicijnen, binnen een maand sliep hij door!
Bij een kind van drie jaar kun je niet spreken van suggestie,
kom je bij de goede chinese arts terecht, dan kunnen ze ook echt dingen genezen, die de westerlingen (nog) niet kunnen.
:lol:

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Hoera.

Antoinette lees je dit ook???

Wokkie

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Wokkie »

Goed lezen! Bij een goede chinese arts dus niet wat je vanavond op tv zag.

Mijn cardioloog was ook een chinese arts. Maar wel afgestudeerd.

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Hoera,

Mee eens. Er zijn goede alternatieve genezers en slechte, net zoals er goede en slechte doktoren zijn in de reguliere zorg. Maar scheer niet alle alternatieve natuurgeneeskundigen of kruidengeneesmiddelen over 1 kam Antoinette. De reguliere zorg en al die chemische commerciele medicijnen beZORGD ons meer ellende dan alle slechte alternatieve genezers bij elkaar. Natuurgneeskunde komt van de natuur en de natuur is van oorsprong van Hoger Hand beschikbaar gesteld.

vos42

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door vos42 »

bUITEN HET FEIT DAT UITLEG EN COMMUNICATIE MET DE PATIENT ZEER SLECHT WAS. KAN JE EEN WESTERS OPGELEID ARTS NIET LATEN OORDELEN OVER DIAGNOSTIEK MIDDELS TONG OF POLS. HIJ KIJKT HIERNA MET EEN WESTERS OOG. ALS JE ZEGT DAT OOSTERSE GENEESKUNST NIET HELPT, NEGEER JE ALLE OOSTERS OPGELEIDE ARTSEN
IN CHINA GAAT MEN NAAR EEN OOSTERS ARTS EN KRIJGEN ZE EERST ACUPUNCTUUR EN/OF CHINESE KRUIDEN. ALS DIT NIET HELPT WORDT DE WESTERSE GENEESKUNST ERBIJ GEHAALD. OOSTERSE KRUIDEN ZIJN BOVENAL NATUURLIJK, IETS WAT NIET TE ZEGGEN VALT OVER DE WESTERSE MEDICIJNEN.(KWALIJKE BIJWERKINGEN). ALS WE EEN KWAAL NIET KUNNEN GENEZEN IN DE WESTERSE WERELD IS HET ARROGANT OM TE DENKEN DAT NIETS ANDERS DIT GENEZEN KAN. WIJ HEBBEN HIER HEUS NIET DE WAARHEID IN PACHT.
GROET. S.VOS FYSIOTHERAPEUT EN ACUPUNTURIST I.O.

lupas

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door lupas »

Ik moet toch reageren.

_ heb zelf een hele positieve ervaring met Chinese kruiden'arts'
_ vergeet echter niet dat sommige kruiden giftiger/sterker zijn dan fabrieksmatig geproduceerde medicijen. Dus check altijd goed wat er allemaal in je kruidenthee zit.

deetje10
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 sep 2005 21:56

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door deetje10 »

Schaam je, Antionette! Als presentatrice had ik een wat neutralere houding verwacht! BAH! Krijg eerst je feiten op orde, voordat je je eigen mening verkondigd! Normaal vind ik je wel goed en prima om kritisch te zijn, maar ik vind dat je je moet schamen over het lacherig doen over een studie van 5000 (!!) jaar oud... even ter vergelijk... Westerse geneeskunde bestaat zo'n 800 jaar en wat doen die? Vooral veel pillen in je stoppen en als dat niet helpt, wordt er maar gesneden... Oh ja, en als dat niet helpt, zal het wel tussen je oren zitten, want tja, als er Westers niet een oplossing voor is, dan helpt er verder ook niks... YEAH RIGHT!!

Na jarenlang darmklachten en menstruatieklachten was het enige wat ik van mijn huisarts te horen kreeg: "Ga maar buikspieroefeningen doen" en vervolgens kreeg ik wat laxeermiddelen mee... Deze kwakzalver van een huisarts had blijkbaar een paar colleges gemist in zijn opleiding... Had na aandringen op onderzoek ontstoken en geirriteerd dikke darm en moest vervolgend aan medicatie.
Niet dus! Een hoop chemische rommel in je lijf met de ene bijwerking na de andere.
Chinese geneeskunde bood voor mij een alternatief: acupunctuur en kruiden: PERFECT! Na 2 maanden van mijn ergste klachten af!
Zo heb ik nog -tig voorbeelden van de positieve werking van Chinese kruiden als ook acupunctuur.

Verder nog even een reactie op Karr-2; welke meent dat Westerse artsen tenminste betrouwbaar zijn omdat ze 8 jaar gestudeerd hebben... Verdiep je eerst eens voordat je ergens een mening over hebt! De studie Chinese Geneeskunde duurt minstens net zo lang en er zijn niet voor niks voldoende verenigingen die zo goed als mogelijk proberen toe te zien op de kwaliteit van de opleidingen.
En tuurlijk glippen er kwakzalvers doorheen, maar dat gebeurt bij de zogehete Westerse doktoren net zo goed!

Zorg gewoon dat je je goed informeert waar de kruidenarts of acupuncturist zijn/haar opleiding gevolgd heeft en of deze is aangesloten bij een vereniging, dan is er niks aan de hand, behalve een beter en positiever resultaat dan de 'reguliere' geneeskunde...!

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door karr-2 »

En tuurlijk glippen er kwakzalvers doorheen, maar dat gebeurt bij de zogehete Westerse doktoren net zo goed!
Kwakzalvers heb je overal, dat ontken ik ook niet. Maar opvallen is wel dat het percentage kwakzalvers hoger is onder Chinese kruidendokters, auralezers, magnetiseurs etc. Is er ooit een onafhankelijk onderzoek geweest dat bewijst dat suikerziekte geneest door drie dagen op de pot te zitten met een laxeermiddel.....

Boktor X

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door Boktor X »

Maar opvallen is wel dat het percentage kwakzalvers hoger is onder Chinese kruidendokters, auralezers, magnetiseurs etc
Vertel ons eens waar we die percentages kunnen vinden en welke instantie dat onderzoek heeft uitgevoerd.[/quote]

inxsnl
Berichten: 1127
Lid geworden op: 31 mar 2004 14:38

Re: chinese kruidentherapie

Ongelezen bericht door inxsnl »

I drink al jaren thee getrokken uit tropische vissen voer .
haha en ben kerngezond

Gelukszoekers zijn het die kruidenzalvers.
Vroeghe werd je hiervoor gevierendeeld

Gesloten