LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dr. Robert Gorter revisited

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Pepsis
Berichten: 102
Lid geworden op: 17 okt 2008 15:34

Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Pepsis » 23 jan 2010 13:57

Dr Robert Gorter staat bekend vanwege het toepassen van Dendritische Celtherapie en andere alternatieve (kanker) behandelingen in zijn medisch centrum in Keulen.

http://www.cologne-model.com/

Naar dendritische celtherapie wordt veel onderzoek gedaan en er lopen meerdere grote (Nederlandse) klinische trials met patiënten. De therapie is zeer veelbelovend, de bijwerkingen zijn gering, maar de therapie is - nog - niet voor iedereen geschikt. Of een patiënt in aanmerking komt, is afhankelijk van het type immuunsysteem van de patiënt. Dit is niet bij iedereen het zelfde. Wat voor type immuunsysteeem men heeft, is een genetische kwestie. Een 'slecht' immuunsysteem heeft hier niets mee te maken. Sommige patiënten zijn door deze omstandigheden niet geschikt is voor deze vorm van therapie. (Overigens vindt ook naar de genetische typering van het immuunsysteem veel onderzoek plaats.)

Het is echter helemaal niet mogelijk om iets over Gorters werkwijze/therapie te zeggen, omdat niet duidelijk is wat Gorter nu eigenlijk doet. We weten alleen wat Gorter zegt dat hij doet. Bovendien wordt er in het reguliere veld veel onderzoek gedaan naar dendritische celtherapie en is daar al veel informatie over beschikbaar.
Als Gorter belangrijke ontdekkingen heeft gedaan, zou het netjes en conform de medische mores zijn daarover te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift.

Uit klinische trials is tot nu toe niet gebleken dat behandeling met het Newcastle Disease Virus (NDV), ook een therapie die Gorter aanbied, het gewenste effect heeft tegen kanker. Behandeling met NDV kan echter wel tot gevolg hebben dat het lichaam antistoffen aanmaakt tegen het NDV, waardoor de veronderstelde anticarcinogene werking teniet gedaan wordt.

Als Gorter nieuwe wetenschappelijke informatie heeft dat het NDV kanker kan bestrijden, dan zou het uit onderzoekstechnisch oogpunt wel zo netjes zijn om daarover te publiceren in de daarvoor bestemde tijdschriften, zodat de kwaliteit van het onderzoek en de resultaten ervan kunnen worden beoordeeld door andere wetenschappers.

Kees B. webmaster van de site http://www.kanker-actueel.nlverwijst op die website naar testimonials (in de vorm van videofilmpjes) van door de heer Gorter genezen uitbehandelde kankerpatiënten. De heer B. geeft ook een literatuurlijst van studies met dendritische celtherapie. Opvallend is dat Dr. Gorter daar niet in voorkomt en dat wij voor wat betreft informatie over de wetenschappelijke prestaties van Dr. Gorter het moeten doen met deze (anekdotische) videofilmpjes.

Verder zijn andere behandelingen voor kanker http://www.cologne-model.com/Therapies.php die Gorter aanbied verre van onomstreden.

De vaak kostbare behandelingen van Gorter worden niet door Nederlandse ziektekostenverzekeraars vergoed.
Laatst gewijzigd door Pepsis op 25 jan 2010 13:21, 1 keer totaal gewijzigd.

Pepsis
Berichten: 102
Lid geworden op: 17 okt 2008 15:34

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Pepsis » 23 jan 2010 23:56

Figdor is held!

Studies van Figdor m.b.t. dendrietische celtherapie tonen keer op keer aan dat het voor sommige mensen, met de verschillende condities, gewoon niet werkt. Althans, met al de tot nu toe bekende methoden.

Ze zijn nog volop in het proces de Dendritische cellen te 'leren'. (dit is een vereenvoudiging; daar wil ik best over in discussie, maar dat gaat vooralsnog te ver). Dat 'leren'/activiteit is voor zover bekend, nog maar gedeeltelijk het geval. Ieder ander die beter weet zou moeten aanslaan en actie moeten ondernemen. Wetenschappelijke actie.

De waarde van hallelujah-verhalen voor wat dit betreft is beperkt. Heel beperkt.

Ik typ niet te veel hier. Mijn gok is dat het zonder uitleg na het weekend weer verdwenen is.

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Tullio fan » 02 feb 2010 18:37

Ja Pepsis voor sommigen werkt het niet maar voor anderen wel. Lees maar.

http://www.kennislink.nl/publicaties/sp ... 006-bekend
Immunologie

Prof. dr. C.G. (Carl) Figdor ontvangt de NWO-Spinozapremie 2006 voor zijn baanbrekende onderzoek naar het gebruik van afweercellen tegen kanker en voor de manier waarop hij fundamenteel onderzoek naar het bed van de patiënt weet te vertalen. Figdor is een van de wereldleiders op het gebied van immunotherapie van kanker. Hij onderzoekt niet alleen celbiologische fenomenen op een fundamenteel niveau, maar exploreert altijd ook de potentiële toepassingen in de geneeskunde.
In 2000 ontdekte Figdor het DC-SIGN receptoreiwit. Dit eiwit speelt een belangrijke rol in het binden en opnemen van het HIV-1 virus in dendritische cellen, celtypen die onmisbaar zijn voor een adequate afweerreactie. Als een paard van Troje dragen deze geïnfecteerde dendritische cellen bij aan verdere verspreiding van de ziekte. Figdor paste dendritische celtherapie als een van de eersten ter wereld toe op patiënten. Hierbij worden dendritische cellen in het laboratorium zodanig aangepast dat ze het immuunsysteem van een patiënt kunnen leren om tumorcellen herkennen. Als deze cellen terug worden geplaatst in de patiënt, zoeken ze de tumor op en vallen die aan. Figdor liet onlangs zien dat de getrainde cellen bij de helft van de patiënten niet het beoogde doel bereiken, wat ten dele het wisselend succes van dendritische celtherapie kan verklaren.
Carl Figdor is wetenschappelijk directeur van het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences, hoogleraar Experimentele Immunologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoogleraar Celbiofysica aan de Universiteit Twente.
• Spinozapremie voor tumorimmunoloog prof. dr. Carl Figdor

Figdor liet onlangs zien dat de getrainde cellen bij de helft van de patiënten niet het beoogde doel bereiken, wat ten dele het wisselend succes van dendritische celtherapie kan verklaren.
Dus bij de andere helft wel. Lijkt mij hoopgevend dit bericht maar jij Pepsis gebruikt het om het onderuit te schoffelen? Hoe liggen de percentages bij Chemo? Wie weet dit?

Wilmamazone
Berichten: 378
Lid geworden op: 15 jan 2010 12:56

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Wilmamazone » 03 feb 2010 10:44

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dendritische_cel

http://www.kennislink.nl/publicaties/ee ... vastgelegd
Dendritische cellen vormen de eerste lijn van ons afweersysteem. Zij liggen vooral op plaatsen waar ziekteverwekkers binnendringen, zoals bijvoorbeeld in de huid. De cellen pikken stukjes van de ziekteverwekker op en presenteren deze aan andere cellen van het afweersysteem, zodat de indringer kan worden opgeruimd. Er is weinig bekend over het gedrag en de beweeglijkheid van dendritische cellen. Daardoor weten wetenschappers ook niet of de cellen stukjes van de ziekteverwekker oppikken wanneer deze net het lichaam binnenkomt of later, wanneer er ook dode deeltjes van de ziekteverwekker in het lichaam te vinden zijn.
http://www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOA_7L9J7Z

Immuuncellen op vrije voeten
10 november 2008

Wetenschappers ontdekken waarom immuuncel zijn voetjes verliest

Ons immuunsysteem speelt een essentiële rol in de bescherming tegen ziekten, maar hoe werkt dat systeem nou precies? Biologe Suzanne van Helden ontdekte dat dendritische cellen voor een goede verplaatsing naar de lymfeknopen hun plakkerige voetjes kwijtraken. Ze kunnen zich dan veel sneller bewegen. Van Helden promoveert op 25 november bij Spinozawinnaar Carl Figdor aan de Radboud Universiteit.

Onrijpe dendritische cellen patrouilleren in de weefsels op zoek naar antigenen. Na blootstelling aan zulke antigenen ondergaan ze een ingrijpend rijpingsproces. Tijdens deze maturatie migreren de dendritische cellen naar de lymfeknopen om T-cellen te activeren. Suzanne van Helden onderzocht het hechten en migreren van onrijpe en rijpe dendritische cellen.

eindquote:
Het immuunsysteem kan op veel verschillende manieren ingrijpen om het lichaam gezond te houden. Helaas werkt het immuunsysteem niet altijd perfect. Bij kanker reageert het immuunsysteem bijvoorbeeld niet op de veranderde cellen die de tumor vormen. Mogelijk kan de kennis over het hechten en migreren van DC in de toekomst bijdragen aan het ontwikkelen van een nieuwe aanpak van kanker.

Van Helden deed haar onderzoek binnen een groep wetenschappers die het functioneren van dendritische cellen op verschillende manieren bekijkt. Het onderzoek betreft niet alleen studie op het meest fundamentele niveau, zoals dat van Van Helden, maar ook preklinische en klinische studies. Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van NWO. Spinozawinnaar Carl Figdor begeleidde Van Helden bij het onderzoek.


De afgelopen jaren is er al héél wat gezegd over de handel en wandel van Robert Gorter o.a. hier:

http://www.iocob.nl/overige/kanker-en-d ... ellen.html

De Nederlandse arts Robert Gorter is in de media momenteel veel besproken, omdat hij meent dat er vormen van kanker zijn die je met een bijzondere therapie met zogenaamde dendritische cellen kan behandelen. Helaas heeft hij hierbij het experimentele stadium overgeslagen en biedt deze therapie zonder toetsing aan tegen veel geld in een kliniek in Keulen.

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Tullio fan » 08 feb 2010 18:17

Vandaag op de voorpagina van de Gelderlander:


Nieuwe kankertherapie St Radboud slaat aan
maandag 08 februari 2010 | 08:10 | Laatst bijgewerkt op: maandag 08 februari 2010 | 17:00


Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen. ANP
NIJMEGEN - Een nieuwe kankertherapie die in het Nijmeegse UMC St Radboud nog selectief wordt toegepast, dentritische celtherapie, is zo succesvol dat die binnen 5 tot 10 jaar als reguliere behandeling kan worden gegeven voor diverse typen kanker.
Dat zegt Carl Figdor, hoogleraar Immunologie van het Radboudziekenhuis, een van de weinige ziekenhuizen in de wereld waar de behandeling wordt aangeboden én wetenschappelijk op werking wordt onderzocht. Patiënten wijken nu nog uit naar alternatieve behandelaren voor deze therapie ‘als laatste kans’.

Wilmamazone
Berichten: 378
Lid geworden op: 15 jan 2010 12:56

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Wilmamazone » 08 feb 2010 21:13

Het KWF waarschuwde al in 2006:

http://www.kwfkankerbestrijding.nl/inde ... ctid=16732

Het artikel over Robert Gorter in de Ode (september 2006) over dendritische celtherapie roept veel vragen op.

Kern van het artikel
In het artikel bespreekt Gorter een alternatieve methode voor de behandeling van kanker. Hierbij dient hij dendritische cellen toe aan kankerpatiënten, om het immuunsysteem te stimuleren. De heer Gorter geeft aan dat dit een succesvolle behandelingsmethode is gebleken.

KWF Kankerbestrijding hecht er aan te benadrukken dat deze behandelingsmethode niet wetenschappelijk is getest. Daarom kunnen geen uitspraken worden gedaan over de werkzaamheid van deze methode.

Onderzoek naar dendritische cellen
In tegenstelling tot wat in het interview staat vermeld, wordt momenteel wel degelijk wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van dentritische cellen bij de bestrijding van kanker. Het gaat hierbij om goed gecontroleerde onderzoeken in academische ziekenhuizen, ook in Nederland. Deze onderzoeken worden in belangrijke mate mede door KWF Kankerbestrijding gefinancierd.

Nog veel onduidelijk
Dit onderzoek levert interessante..........

eindquote:
Standpunt KWF Kankerbestrijding
Elke behandeling moet wetenschappelijk worden onderzocht. Pas dán weten we of deze een gunstig effect op de ziekte kan hebben.

Wij raden u met klem aan, altijd naar een reguliere arts te gaan. Deze kan u na de benodigde onderzoeken goed informeren over uw medische situatie. Bij een reguliere arts heeft u de beste kans op een werkzame behandeling.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Kees Braam » 09 feb 2010 21:36

@Wilmamazone: Ik wilde eigenlijk niet reageren omdat ik bij een reactie hier weer een heleboel bagger over me heen zal krijgen maar de manier waarop een aantal van jullie manipuleren met feiten is zo ver onder de gordel dat ik toch wat wil opmerken:
...........een rechtzaak meende te moeten aanspannen en die met glans gewonnen werd door Skepp?!:
Naar mijn informatie is er hoger beroep aangetekend en is er verder nog niets bekend wie wat heeft gewonnen. Dat Betz en co ook dit forum gebruiken om Gorter in een kwaad daglicht te blijven stellen is hopeljk niet het gedrag van alle artsen en wetenschappers:
Van zijn website http://www.anthroposophic-health.com/ leren we ook nog....
Dr. Robert Gorter zijn huidige website is volgens mijn informatie: http://www.medical-center-cologne.com
Gorter is huisarts maar noemt zich professor en kankerspecialist. Een Duitse rechtbank heeft hem inmiddels verboden zich professor te noemen
Naar mijn informatie is dit onjuiste informatie. dr. Robert Gorter is veel meer dan huisarts en is o.a. professor aan 5 verschillende universiteiten verdeeld over 5 verschillende landen. Bovendien heeft hij zijn kennis over dendritische celtherapie en immuunrestauratie opgedaan in meer dan 15 jaar onderzoekswerk naar behandelingen van AIDS. Hier een klein stukje uit zijn cv dat maar liefst 42 pagina's lang is met vele publicaties en ervaringen als arts en medisch specialist in verschillende ziekenhuizen, o.a. in Berlijn en San Fransisco:

Present and/or Past Positions

7/1993 – 12/2008 Associate Clinical Professor
Department of Family & Community Medicine
University of California San Francisco.

12/87 – 1/2003 Attenting Physician
Department of Family and Community Medicine,
San Francisco General Hospital.

2/93 - Present Member, Scientific Advisory Board
Gemeinschaftskrankenhaus Herdecke.

2/93 - Present Privatdozent (Associate Professor) University of Witten/ Herdecke.

2/93 -2/94 Executive Vice-Dean of the Medical Faculty of the University of Witten/Herdecke.

8/01 - Present Director, International Institute for Oncological and Immunological Research, Amsterdam, Berlin, Florence, Johannesburg, Palma, San Francisco and St Petersburg.

7/94 - 2002 Elected Vice Chair, Society for Therapeutic Local Anesthesia

1/1993 – Present Professor, Department of Family Practice, Pavlov Medical Institute / MAPS (post-graduate training program) St. Petersburg, Russia

1/1998 – Present Senior Lecturer, San Francisco State University

9/2000 – 9/2006 Professor University of the Western Cape, School of Pharmacy, Cape Town, South Africa

9/2000 – 12/2005 Director International Society for Oncological and Immunological Research, Cologne, Cape Town, St Petersburg, etc.

1/01 – Present Director Medical Center Cologne (MCC), Germany. The MCC is a clinic for internal medicine with an emphasis in oncology, immunology, tissue repair, and HIV infection.

9/2003 – Present Director, Long Distance Learning Program on Anthroposophic Health Studies on a Masters Degree level, offered by San Francisco State University, College of Extended Learning.

4/2004 – Present Director, University of Anthroposophic Studies (UAS). The UAS offers both Long Distance Learning Programs and Residential Seminars in Anthroposophic disciplines world wide.

Dan een stukje uit zijn ervaringen in wetenschappelijk onderzoek. Als aanvulling: In mei 2010 promoveert een Duitse vrouwelijke arts op een retropostpectieve studie van dendritische celtherapie plus hyperthermie plus immuunrestauratie bij mensen met een hersentumor uitgevoerd in het Medisch Centrum Keulen. Met een zeer spectaculaire uitkomst.

Maar hier wat ander onderzoekswerk waaraan dr. Robert Gorter meewerkte, dit is niet volledig want dan zou het allemaal te lang worden maar ik heb een selectie gemaakt:

1986 - 1989 Abnormalities in brainstem provocations in HIV positives and AIDS patients

1986 - Present Immunomodulating and anti-viral activities of Iscador in HIV disease

1986 - 1989 Immunomodulating effects of Ditiocarb (Imuthiol) in HIV- disease

1986 - 1989 Anti-viral effects of Dextran sulfate in HIV-disease

1989 Immunomodulating and anti-viral activities of Lentinan

1989 - 1994 Prevalence and progression studies of HTLV-1 and HTLV-II in IVDU's and blood recipients

1990 - Present Clinical efficacy of Dronabinol and Cannabis sativa in AIDS and cancer patients with anorexia and cachexia

1993 - 1994 Absorbtion of heavy metals through the skin and its effects on the immune system

1995 - 1999 Immunmodulating and anti-HPV activities of Iscador in women with cervixdysplasia

1995 – Present Clinical efficacy of Dronabinol and Cannabis sativa in MS patients

1995 – Present Clinical efficacy of THC & CBD and Cannabis sativa in epilepsy.

1997 – 2002 In vitro and ex vivo in vitro stimulation of PBMC’s by Iscador.

1997 – 2003 Effects of mistletoe lectins and viscotoxins on homing of lymphocytes.

2002 – Present Development and clinical efficacy of autologous monocyte-derived dendritic cell therapy in patients with (solid) tumors.

2003 – Present Development and clinical efficacy of CCR5-negative adult stemcell in HIV infection.

2003 – Present Development and production of autologous mesenchymal stem cells for tissue repair.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 09 feb 2010 21:44

Gorter's naam komt op geen enkele paper en geen enkel onderzoek m.b.t. dendritische celtherapie voor. Hij heeft geen enkele bijdrage geleverd aan het wetenschappelijk onderzoek hier naar. Op zijn website doet hij voorkomen alsof hij deze therapie ontdekt en ontwikkeld heeft, maar daar is geen enkele aanwijzing voor. Er wordt druk onderzoek gedaan, maar daar levert hij geen enkele bijdrage aan.

HIj heeft ooit een rol gespeeld bij onderzoek naar cannabis. Maar in wetenschappelijk opzicht is daarna nooit meer iets van Gorter vernomen.

Wat je hier noemt zijn voornamelijk artikelen. De meeste kan ik trouwens niet eens vinden.
Laatst gewijzigd door trijntjewinkel op 09 feb 2010 21:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Kees Braam » 09 feb 2010 22:19

Als aanvulling:
In mei 2010 promoveert een Duitse vrouwelijke arts op een retropostpectieve studie van dendritische celtherapie plus hyperthermie plus immuunrestauratie bij mensen met een hersentumor uitgevoerd in het Medisch Centrum Keulen. Met een zeer spectaculaire uitkomst.
Van de mensen met een inoperabele hersentumor graad IV (6) die de afgelopen 5 jaar zijn begonnen aan een behandeling (44) in het Medisch Centrum Keulen zijn er inmiddels 6 in een totale remissie (ca. 15%). Als we alleen kijken naar de mensen (13) die minimaal 24 behandelingen met lokale hyperthermie plus drie keer dendritische cellen hebben kunnen krijgen (volgens dr. Gorter een minimale behandelingsperiode om te zien of de behandelingen ook aanslaan en effectief zijn bij hersentumoren) komt de Duitse arts uit op een percentage van 44%. En nog 1 patient is in een partiele remissie gekomen. Slechts 3 patienten overleden alsnog. De rest is nog in behandeling waarvan ik kan zeggen dat er in ieder geval 1 vorige week een totale remissie bereikte.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Kees Braam » 09 feb 2010 22:27

@pavlova zegt:
.....Ook Gorter past deze therapie toe, alleen laat hij een essentiële stap weg, waardoor de therapie niet werkt en niet werken kán......
Ik weet niet welke wetenschapper er schuil gaat achter @Pavlova maar hij/zij zit m.i. behoorlijk mis met haar/zijn opmerkingen over wat dendritische celtherapie inhoudt want ik zie en hoor dat dr. Robert Gorter heel veel succes heeft met zijn aanpak. Afgelopen weken o.a. nog twee patienten met een uitgezaaide melanoom geinterviewd en gefilmd. Nu is de een 5 jaar kankervrij, de ander 3 jaar. Over een anderhalve maand zal ik deze patienten in een video presenteren. Dus wacht even met reageren tot je hun verhaal kunt zien en horen. Zeer bemoedigend voor anderen met een melanoom naar mijn mening.

kuklos
Berichten: 5210
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door kuklos » 09 feb 2010 22:31

@kees, er vielen me aan je laatste post 3 dingen op.
1) Je komt als bewijsvoering voor een therapie tegen kanker met een video aanzetten. Een zogenaamde testimonial dus. Leuk voor een infomercial, maar voor een dodelijke ziekte zwaar ontoereikend.
2) Je verdenkt Pavlova ervan wetenschapper te zijn. Wat is er fout aan een wetenschapper?
3) Nog steeds geen links naar de onderzoeken en publicaties van de door jouw genoemde Gorter.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Kees Braam » 09 feb 2010 22:33

@Kuklos
Opnieuw zonder link
. De arts moet nog promoveren dus studie is nog niet vrij ter inzage. Maar zoals bij vele andere vernieuwingen zijn er altijd bepaalde mensen die vooraf inzage krijgen in lopende studies. En daar ben ik er nu toevallig een van. Ik heb deze studieresultaten ook doorgestuurd naar een paar oncologen/neurologen dus sommigen in Nederland zijn al wel op de hoogte. Ook dr. de Vleeschouwer is op de hoogte want ook hem heb ik deze studie toegestuurd.

Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan een protocol voor een fase II/III studie bij hersentumoren.

Brt2
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 jan 2010 17:43

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Brt2 » 09 feb 2010 22:39

@kees: blijkbaar heeft die Gorter meer kennis dan 'reguliere' dokters. Jammer hoor dat hij die kennis niet wil delen. Waarom wil hij dat niet? Hij zou er erg veel mensen mee kunnen helpen.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Kees Braam » 09 feb 2010 22:41

@kuklos zegt:
2) Je verdenkt Pavlova ervan wetenschapper te zijn. Wat is er fout aan een wetenschapper?
Helemaal niets mis mee. Maar @Pavlova meent te weten dat dendritische celtherapie zoals dr. Robert Gorter die toepast niet voldoet aan wat dendritische celtherapie zou moet zijn. Dus ik ga ervanuit dat hij/zij een wetenschapper is want anders zit hij/zij uit haar/zijn nek te lullen. En als dat zo is slaat hij/zij een enorme blunder door dit zo te stellen want dr. Robert Gorter heeft zover mij bekend het meeste succes met de aanpak van kanker (gezien het aantal kankerpatienten dat uit een onbehandelbare situatie toch nog in een partiele of totale remissie komt) met juist die dendritische celtherapie. Blijkbaar omdat hij wel weet wat vereist is bij dendritische celtherapie of beter gezegd immuuntherapie. Want dat is de essentie van dendritische celtherapie en de aanvullende hyperthermie zoals dr. Robert Gorter die toepast: stimulering van het immuunssyteem en immuunrestauratie.

Pavlova
Berichten: 512
Lid geworden op: 05 feb 2008 20:30

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Pavlova » 09 feb 2010 23:21

Kees Braam schreef:@pavlova zegt:
.....Ook Gorter past deze therapie toe, alleen laat hij een essentiële stap weg, waardoor de therapie niet werkt en niet werken kán......
Kees Braam schreef:.....Ik weet niet welke wetenschapper er schuil gaat achter @Pavlova maar hij/zij zit m.i. behoorlijk mis met haar/zijn opmerkingen over wat dendritische celtherapie inhoudt....
Dank voor het compliment, ik een wetenschapster (ja, Pavlova is een zij. Anders was het wel Pavlov) :lol: :lol: :lol:
Maar voor je citeert wel goed kijken wie wat schreef. Ik ben niet de schrijfster van de door jou aangehaalde zin. Even goed lezen dus.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door jor » 10 feb 2010 11:02

Al die testimonials zijn zonder wetenschappelijke onderbouwing weinig of niets waard.En het feit dat Robert Gorter dit niet doet maakt het nodig om extra voorzichtig te zijn.
Kern van het artikel

In het artikel bespreekt Gorter een alternatieve methode voor de behandeling van kanker. Hierbij dient hij dendritische cellen toe aan kankerpatiënten, om het immuunsysteem te stimuleren. De heer Gorter geeft aan dat dit een succesvolle behandelingsmethode is gebleken.
KWF Kankerbestrijding hecht er aan te benadrukken dat deze behandelingsmethode niet wetenschappelijk is getest. Daarom kunnen geen uitspraken worden gedaan over de werkzaamheid van deze methode.

Onderzoek naar dendritische cellen
In tegenstelling tot wat in het interview staat vermeld, wordt momenteel wel degelijk wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van dentritische cellen bij de bestrijding van kanker. Het gaat hierbij om goed gecontroleerde onderzoeken in academische ziekenhuizen, ook in Nederland. Deze onderzoeken worden in belangrijke mate mede door KWF Kankerbestrijding gefinancierd.

Nog veel onduidelijk

Dit onderzoek levert interessante onderzoeksresultaten op. Er zijn bij enkele soorten kanker (vooral huidkanker) bij enkele patiënten bemoedigende resultaten gevonden. Echter bij de meerderheid zijn geen goede resultaten gevonden, wat inhoudt dat er nog veel onderzoek nodig zal zijn. Op dit moment is niet bewezen dat deze therapie algemeen ingezet kan worden. Zeker zal de therapie niet voor alle soorten kanker ingezet kunnen worden.
Het is dus nog veel te vroeg om te spreken van een doorbraak en te suggeren dat dit soort behandelingen nu al succesvol kunnen worden ingezet bij de behandeling van kanker.
Naar mijn bescheiden mening is dit een cruciaal punt.
'Zachtheid, liefde en warmte'

Tenslotte suggereert Gorter in het interview dat 'zachtheid, liefde en warmte' kanker kunnen genezen. Onderzoek naar een mogelijke relatie tussen karaktereigenschappen en de kans op het krijgen van kanker of het genezen van kanker heeft geen verband aangetoond. Daarom gaan we er van uit dat die relatie er niet is. Suggereren dat die relatie er wel is, kan kankerpatiënten die 'zachtheid, liefde en warmte' niet kunnen opbrengen volstrekt ten onrechte een schuldgevoel bezorgen.
Standpunt KWF Kankerbestrijding

Elke behandeling moet wetenschappelijk worden onderzocht. Pas dán weten we of deze een gunstig effect op de ziekte kan hebben.

kuklos
Berichten: 5210
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door kuklos » 10 feb 2010 12:52

@tullio fan,
Hoog tijd dat zorgverzekeringen hun vergoedingen onder de loep nemen. En het wordt hoog tijd dat er een verzekering opstaat die dit gaat vergoeden.
Zodra de therapie een bewezen werking heeft dan zal het ook gebeuren. En daar zit hem nu net de crux. Waarom zou men een therapie zonder bewezen werking moeten vergoeden? Waar ga je dan de lijn trekken aangaande wat wel en wat niet vergoed wordt? En wie gaat dat bepalen?
Hoog tijd ook dat ons volk laten horen hoe zij willen genezen en dat dat vergoedt dient te worden.
Het volk is van harte uitgenodigd om zelf een betere genezing, dan wel therapie te verzinnen. Maar ook daar geldt weer dat de werking bewezen moet worden. En een paar testimonials gelden nu eenmaal niet als bewijs.
Het werkt!
Nee dus, dat kunnen we niet zeggen zolang er geen gedegen onderzoek is dat dit aantoont.
Waarom zou anders die Prof. in het Radboud hiermee aan de slag zijn gegaan? En waarom 5 tot 10 jaar wachten?
Omdat er aanwijzingen zijn dat het wellicht zou kunnen werken. En als we dan een nieuwe therapie hebben in de behandeling van kanker is dat fantastisch. Maar of het echt werkt, en hoe, dat moet dus onderzocht worden. Wat wel 5 tot 10 jaar kan duren, of nog langer.
Door een dergelijke periode te noemen geef je geen valse hoop.
Dat kunnen de meeste kankerpatiënten niet.
Dat is het trieste aan dit verhaal dat de meeste patiënten die tijd niet gegund is. Doch dat is nog geen reden om maar elke therapie of methodiek te gaan proberen op kosten van de patiënt.
Ik zou wel eens willen weten waarom dat dat zo lang moet duren? Zou het iets met Big Pharma te maken hebben? Die hebben toch overal een dikke vinger in de pap? Of vergis ik mij Kees? Zij moeten er toch beter van worden?
Waarom toch steeds die beschuldiging naar de grote farmaceutische bedrijven? Er is hier al tig keer aangegeven dat onderzoek tijd en geld kost, en toch is het elke keer weer de schuld van de grote bedrijven.

Radar
Site Admin
Berichten: 4417
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Dr. Robert Gorter revisited

Ongelezen bericht door Radar » 10 feb 2010 13:28

Dit topic is gesloten. Het blijkt dat topics over dr. Gorter steeds weer uitmonden in discussies waarbij de gedragsregels worden overtreden. Bij deze willen wij u verzoeken om deze discussies niet meer op dit forum voort te zetten.

Gesloten