LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kurkuma

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
angel1978
Berichten: 6485
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door angel1978 » 09 mei 2012 10:28

@Robjee Ik weet dat het jou hobby is om op dit forum de nadruk te leggen op onderzoek naar stofjes enz. en vanuit je antikwakzalvers achtergrond het goedwillende mensen zo moeilijk mogelijk te maken met links naar wetenschappelijke links die zelden iemand leest enz.
Wat een kansloos verhaal weer.. Jij kwam toch zelf met deze linkjes..

Als een ander ermee komt zijn ze ineens onzinnig ?
zozozo schreef:Dat het een hobby van je is betwijfel ik, want ik vermoed dat je heel gericht vanuit de antikwakbewegingen Skepsis en VtdK je podium hier hebt gekozen en het eerder een missie is dan een hobby.
En dat zeg jij ?
Jij die het volgens mij als een missie ziet om op alles te reageren dat door Robjee geplaatst wordt..

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door Robjee » 09 mei 2012 14:18

zozozo schreef:Maar @Robjee dat jij als arts en wetenschapper ook verder borduurt op die details en niet op het Nederlandstalige artikel neem ik je kwalijk.
- Ik ben geen arts of wetenschapper zozozo. Heb ik ook nooit geschreven.
- Het staat mij vrij waar ik wel en waar ik niet op reageer. Onderzoeksresultaten hebben bij mij dan de voorkeur.
- Wat is de meerwaarde van het Nederlandstalige artikel en op welke tekstgedeeltes zou je graag willen dat ik op reageer? Je haalde met name het effect bij mensen met alzheimer aan. Het Nederlandstalige artikel geeft daar nauwelijks informatie over. De review uit AMR is actueler (2010) waar ik wel op gereageerd heb. Maar dat neem je mij vervolgens weer kwalijk....
- Wanneer je zelf onderzoeken aandraagt lijkt het mij niet meer dan normaal dat anderen hier op ingaan. Of mogen mensen ze alleen maar lezen en er niet op reageren?
- Het zou fijn zijn wanneer je relevante vragen beantwoordt. Zeker wanneer je mij kwalijk neemt dat ik niet uit mijn eigen op een artikel gereageerd heb.


De discussie begon met jouw uitspraak:
zozozo schreef:En alle onderzoek laat zien dat curcuma met name bij kanker en Alzheimer een waardevolle bijdrage kan leveren.
Vervolgens gaf je links waarin dit niet bevestigd werd. Dat verder onderzoek gewenst is, en dat er gunstige resultaten zijn gevonden heeft niemand ontkent. De vraag is dan ook wat je wilt bereiken door dergelijk onderzoek telkens weer aan te halen. Er is alleen aangegeven dat meer en kwalitatief beter onderzoek nodig om er iets zinnigs voor mensen over te kunnen zeggen. Tot nu toe zijn de bewijzen onvoldoende:
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/drug ... l/662.html
Of vind je dat curcumin al als behandeling toegepast zou moeten worden tegen de ziekte van Alzheimer?
zozozo schreef:Wat je wel eens hebt gezegd is dat je in ieder geval arts bent....
Dat heb ik nooit gezegd zozozo. Je legt me wederom woorden in de mond die ik nooit gezegd heb en die niet waar zijn. Geef anders maar aan waar ik dat gezegd heb.
zozozo schreef:Dit is een consumentenforum en naar mijn mening is niemand gebaat bij discussies over zeer gedetailleerde wetenschappelijke aannames enz. , ook nog in het Engels.
Je hebt zelf ongeveer tien Engelstalige onderzoeken/links gegeven in dit topic. En vervolgens geef je aan geen wetenschappelijke discussie te willen voeren op dit consumentenforum. De vraag is overigens waarom een wetenschappelijke discussie niet op een consumentenforum gevoerd zou kunnen worden. Tros Radar haalt ook regelmatig wetenschappelijk onderzoek aan in haar uitzendingen.

zozozo
Berichten: 185
Lid geworden op: 11 nov 2011 09:27

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door zozozo » 09 mei 2012 20:51

- Ik ben geen arts of wetenschapper zozozo. Heb ik ook nooit geschreven.
Toen ik je de uitnodiging gaf voor het symposium arts en voeding reageerde je dat je de prijs er niet voor over had. Verder zijn jou bijdragen van hoog wetenschappelijk niveau. Maar als jij zegt dat je geen arts noch wetenschapper bent, wie ben ik dan om dat te weerleggen.
- Het staat mij vrij waar ik wel en waar ik niet op reageer. Onderzoeksresultaten hebben bij mij dan de voorkeur.
Natuurlijk ben je vrij om te reageren op wat jij wilt en duidelijk dat de wetenschap jou hobby is.
- Wat is de meerwaarde van het Nederlandstalige artikel en op welke tekstgedeeltes zou je graag willen dat ik op reageer?


Het is geen verplichting om te reageren op het Nederlandstalige artikel. Maar wel tekenend voor jou keuzes waar je wel en waar je niet op wilt reageren. Maar ook dat is jou keuze. Waar ik wel vraagtekens bij heb vanuit ethische motieven maar ook daarop hoef je uiteraard niet te reageren.
- Wanneer je zelf onderzoeken aandraagt lijkt het mij niet meer dan normaal dat anderen hier op ingaan.
Mijn inbreng is vaak meer algemener van aard en ik probeer in te gaan op wat ik denk dat de gemiddelde bezoeker op dit forum belangrijk vind. Maar ook hier verschillen we van mening en keuzes.
zozozo schreef:
Dit is een consumentenforum en naar mijn mening is niemand gebaat bij discussies over zeer gedetailleerde wetenschappelijke aannames enz. , ook nog in het Engels........... Tros Radar haalt ook regelmatig wetenschappelijk onderzoek aan in haar uitzendingen.
Zie mijn vorige postings.

Tot slot: ik vind jou bijdragen van hoog wetenschappelijk niveau zover ik dat kan beoordelen. Echter de selectiviteit die je daarbij vaak hanteert maakt dat je in mijn ogen je kennis en ervaring "misbruikt" om anderen de maat te nemen of om anderen te misleiden c.q. af te leiden van waar het werkelijk om gaat. Maar dit is een persoonlijke mening en hoeft niet door anderen gedeeld te worden. Je bent oppervlakkig gezien altijd correct. Maar met jou kennis en ervaring zou je in mijn ogen heel veel meer voor anderen kunnen betekenen. In mijn ogen ben je vaak heel manipulatief en tussen de regels door heel provocatief. Maar is jou keuze en hobby.

puma73
Berichten: 5879
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door puma73 » 09 mei 2012 20:58

In mijn ogen ben je vaak heel manipulatief en tussen de regels door heel provocatief.
En dat zegt iemand die hier constant niks anders doet.

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door trebelski » 09 mei 2012 21:33

zozozo schreef: Tot slot: ik vind jou bijdragen van hoog wetenschappelijk niveau zover ik dat kan beoordelen. Echter de selectiviteit die je daarbij vaak hanteert maakt dat je in mijn ogen je kennis en ervaring "misbruikt" om anderen de maat te nemen of om anderen te misleiden c.q. af te leiden van waar het werkelijk om gaat. Maar dit is een persoonlijke mening en hoeft niet door anderen gedeeld te worden. Je bent oppervlakkig gezien altijd correct. Maar met jou kennis en ervaring zou je in mijn ogen heel veel meer voor anderen kunnen betekenen. In mijn ogen ben je vaak heel manipulatief en tussen de regels door heel provocatief. Maar is jou keuze en hobby.
Ik ben overtuigt dat jij de laatste bent om een ander manipulatief en provocatief te noemen, daarvoor hoeft niemand mijn woord te geloven maar simpel jou reacties terug te lezen. Je vind dit forum geen goede plaats voor deze discussie maar plaatst zelf wel allerlei links die je vervolgens ineens weer weigert te bespreken omdat dit forum daar niet voor is( in jou hevig gekleurde mening dan).Ook is dit de zoveelste ( offtopic) reactie die geen ander doel heeft dan Robjee zwart te maken. Begrijpen doe ik het wel want mensen als Robjee die de juiste kennis hebben kunnen jou kennelijk heilige zaakjes grote schade toebrengen door de zaak in het juiste perspectief te zetten. Je hebt nu voor de zoveelste maal de aanval op Robjee geopend en bent daardoor helemaal offtopic bezig.Ik heb geen enkele binding met bv Robjee maar ik verkies zijn manier van discussiëren ( afgezien van gelijk of ongelijk) omdat juist jou maniertjes precies die dingen zijn die jij Robjee verwijt. Triest want dit onderwerp was/is de moeite waard en gaat zo ten onder aan verdachtmakingen, maar dan is misschien wel de bedoeling.

http://www.nhs.uk/news/2009/10October/P ... tment.aspx
While it is too soon to call this a cure for cancer, the findings pave the way for further investigations into the potential of plant-derived substances that are able to induce cell death in cancer cells
Blijf benieuwd naar de toekomst van Curcumin

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door Robjee » 09 mei 2012 21:56

zozozo schreef:Toen ik je de uitnodiging gaf voor het symposium arts en voeding reageerde je dat je de prijs er niet voor over had. Verder zijn jou bijdragen van hoog wetenschappelijk niveau. Maar als jij zegt dat je geen arts noch wetenschapper bent, wie ben ik dan om dat te weerleggen.
Dan moet je niet zeggen dat ik dat in ieder geval wel gezegd heb. Dat heb je gewoon glashard gelogen zozozo. Het symposium is ook toegankelijk voor andere beroepsgroepen binnen de gezondheidszorg:
Geneeskunde studenten kunnen deelnemen voor €50,- per persoon. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met Naima van Schaik ([email protected])
Deelnemers werkzaam in andere beroepsgroepen binnen de gezondheidszorg kunnen deelnemen voor €195,- per persoon.
http://artsenvoeding.nl/inschrijven
zozozo schreef:Mijn inbreng is vaak meer algemener van aard en ik probeer in te gaan op wat ik denk dat de gemiddelde bezoeker op dit forum belangrijk vind. Maar ook hier verschillen we van mening en keuzes.
Nogmaals, jij hebt bijna alle Engelstalige abstracts in dit topic aangehaald en geciteerd. En dat die nou allemaal zo algemeen waren...:
zozozo schreef:CONCLUSIONS: Liposomal curcumin suppresses HNSCC growth in vitro and in vivo. The results suggest that liposomal curcumin is a viable nontoxic therapeutic agent for HNSCC that may work via an AKT-independent pathway.
Bron: http://nieuw.kanker-actueel.nl/NL/curcu ... leven.html
zozozo schreef:Nog een studie gevonden: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18324353 Cell
Abstract
.......... Curcumin is a free radical scavenger and hydrogen donor, and exhibits both pro- and antioxidant activity. It also binds metals, particularly iron and copper, and can function as an iron chelator. Curcumin is remarkably non-toxic and exhibits limited bioavailability. Curcumin exhibits great promise as a therapeutic agent, and is currently in human clinical trials for a variety of conditions, including multiple myeloma, pancreatic cancer, myelodysplastic syndromes, colon cancer, psoriasis and Alzheimer's disease.
PMID:18324353[PubMed - indexed for MEDLINE]
zozozo schreef:Echter de selectiviteit die je daarbij vaak hanteert maakt dat je in mijn ogen je kennis en ervaring "misbruikt" om anderen de maat te nemen of om anderen te misleiden c.q. af te leiden van waar het werkelijk om gaat.

In mijn ogen ben je vaak heel manipulatief en tussen de regels door heel provocatief.
Kun je hier één voorbeeld van noemen?

zozozo
Berichten: 185
Lid geworden op: 11 nov 2011 09:27

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door zozozo » 10 mei 2012 13:27

@Robjee:
zozozo schreef:
....... Maar als jij zegt dat je geen arts noch wetenschapper bent, wie ben ik dan om dat te weerleggen.

Dan moet je niet zeggen dat ik dat in ieder geval wel gezegd heb. Dat heb je gewoon glashard gelogen zozozo. Het symposium is ook toegankelijk voor andere beroepsgroepen binnen de gezondheidszorg
:

Ik ben ervanuit gegaan dat jij arts en/of wetenschapper was, dacht ook dat je dat ooit eens gezegd had, maar kan zijn dat ik die conclusie heb getrokken zonder dat je dit ooit expliciiet gezegd hebt. Je kan natuurlijk ook nog een ander beroep hebben of hebben gehad, gerelateerd aan voeding c.q. gezondheidszorg c.q. wetenschap. Is dat zo erg dat ik die conclusie heb getrokken zonder dat je dit expliciet hebt gezegd? Jij bent in ieder geval zeer goed ingevoerd in de gezondheidszorg en wetenschap c.q. voedingsindustrie / voedingsonderzoek.
Nogmaals, jij hebt bijna alle Engelstalige abstracts in dit topic aangehaald en geciteerd. En dat die nou allemaal zo algemeen waren...:
Klopt. maar het is typerend voor jou dat je deze zin weglaat uit je antwoord aan mij: details uit Engelstalige studie abstracten, die ik zelf , mea culpa , ook heb gegeven, beetje willekeurig geselecteerd uit een google en pubmed search. Fout natuurlijk want is voer voor de antikwakkers om precies die details eruit te pikken die in hun straatje passen en daarop voort te borduren.
zozozo schreef:
Echter de selectiviteit die je daarbij vaak hanteert maakt dat je in mijn ogen je kennis en ervaring "misbruikt" om anderen de maat te nemen of om anderen te misleiden c.q. af te leiden van waar het werkelijk om gaat.

In mijn ogen ben je vaak heel manipulatief en tussen de regels door heel provocatief.

Kun je hier één voorbeeld van noemen?
Bovenstaande is een voorbeeld maar een ander voorbeeld is dat je uit alle door mij aangedragen abstracten precies dat abstract dat een bewijs aandraagt voor de effectiviteit van curcuma olie naast chemo niet herhaalt of op ingaat. Terwijl de discussie gaat over kurkuma - curcumin. En terwijl juist uit die studie blijkt dat curcuma olie een significant positief effect had op de overleving en heel belangrijk op de kwaliteit van leven: http://nieuw.kanker-actueel.nl/NL/curcu ... leven.html

Nu kun je natuurlijk weer inbrengen dat curcuma olie iets anders is dan curcuma zelf. Maar waarom ga je zelden of nooit in op een positieve studie en zoek je altijd naar het negatieve in een onderzoek? Onderzoek is naar mijn mening per definitie vaak negatief want anders zou onderzoek niet nodig zijn toch? Als we wisten wat de uitkomst was en hoe een positieve uitkomst te vinden dan was onderzoek toch niet nodig? Waarom geef jij nooit eens in dit forum een positieve studie over niet toxische middelen c.q. voedingstoffen? Die zijn er legio.

En vindt jij, zelfs als je geen arts of wetenschapper zou zijn maar bv. wetenschapsjournalist of dietist of...., het ethisch terecht om hier anoniem anderen de maat te nemen zonder wat van je achtergrond bekend te maken? Kijk als iemand incidenteel melding maakt van een vreemde zaak of verdenking van oplichting, geen probleem om dat anoniem te doen, beter zelfs denk ik, maar jij bent in deze rubriek zo'n beetje het geweten van dit forum gezien al je bijdragen die je vaak zelf opzet. Met zelfs soms publicaties van mail correspondentie enz. (wat volgens mij helemaal niet mag maar dit terzijde)
Maar mag worden verwacht, ook als mensen dat doen vanuit het denken dat bepaalde mensen kwakzalvers zijn of de boel oplichten, mag dan van de aanklager worden gevraagd om zich enigszins bekend te maken vanuit welke achtergrond hij/zij dit schrijft?

kuklos
Berichten: 5283
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door kuklos » 10 mei 2012 14:02

zozozo schreef: maar kan zijn dat ik die conclusie heb getrokken zonder dat je dit ooit expliciiet gezegd hebt.
Dus in plaats van te vragen wat zijn beroep is plaats je maar gewoon een leugen?
zozozo schreef: Klopt. maar het is typerend voor jou dat je deze zin weglaat uit je antwoord aan mij: details uit Engelstalige studie abstracten, die ik zelf , mea culpa , ook heb gegeven, beetje willekeurig geselecteerd uit een google en pubmed search. Fout natuurlijk want is voer voor de antikwakkers om precies die details eruit te pikken die in hun straatje passen en daarop voort te borduren.
Eens even kijken. JIJ roept dat ALLE onderzoek aantoont dat kurkuma ..., en vervolgens kan jij JOUW eigen uitspraak niet onderbouwen. Dus plaats je maar wat links zonder die links blijkbaar te bekijken. En daarna begin jij te klagen als JOUW EIGEN AANGEHAALDE LINKS niet datgene zeggen wat jij had gehoopt? En vervolgens zijn we diegene die fout zitten omdat we niet iets roepen zonder onderbouwing?

En jij wil zeggen dat jij niet die details eruit pikt die in jouw straatje passen?
Fetielijk ben je bezig met "de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet". Alleen ziet de ketel niet zwart en de pot wel.


zozozo schreef:Onderzoek is naar mijn mening per definitie vaak negatief want anders zou onderzoek niet nodig zijn toch?
Snap jij wel wat het doel van onderzoek is? En waarom dit dient te gebeuren ook al zijn de resultaten positief?
zozozo schreef: Waarom geef jij nooit eens in dit forum een positieve studie over niet toxische middelen c.q. voedingstoffen?
Laten we de vraag eens omdraaien. Waarom geef jij nooit eens een negatieve studie? Of wacht, dat doe je wel, als je het onderzoek niet gelezen hebt.
zozozo schreef: En vindt jij, zelfs als je geen arts of wetenschapper zou zijn maar bv. wetenschapsjournalist of dietist of...., het ethisch terecht om hier anoniem anderen de maat te nemen zonder wat van je achtergrond bekend te maken?
Ook hier, de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, terwijl de pot wel zwart ziet en de ketel niet. Robjee heeft hier al gezegd wat zijn beroep is en waarom hij hier post. Jij echter hebt dat niet gedaan en komt enkel ELKE KEER WEER valse hoop bieden. Blijkbaar is dat wat jij als ethisch beschouwt.
zozozo schreef: Met zelfs soms publicaties van mail correspondentie enz. (wat volgens mij helemaal niet mag maar dit terzijde)
Op welke wet en welk artikel uit die wet is die uitspraak nu weer gebaseerd?

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door trebelski » 10 mei 2012 15:14

kuklos schreef: Ook hier, de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, terwijl de pot wel zwart ziet en de ketel niet. Robjee heeft hier al gezegd wat zijn beroep is en waarom hij hier post. Jij echter hebt dat niet gedaan en komt enkel ELKE KEER WEER valse hoop bieden. Blijkbaar is dat wat jij als ethisch beschouwt.
Maar dat wil nog helemaal niet zeggen dat deze gegevens per definitie onbekend zijn. 8)
13 augustus 2005: bron: Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi. 2001 Mar;21(3):165-7.
De link van zozozo leid naar een berichtje uit 2011 met bovenstaande bron, uit een dergelijk klein opgezet verouderd onderzoek kan je toch geen wetenschappelijk basis uit ontlenen.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door Robjee » 10 mei 2012 17:17

zozozo schreef:Ik ben ervanuit gegaan dat jij arts en/of wetenschapper was
Nee, je schreef:
zozozo schreef:Wat je wel eens hebt gezegd is dat je in ieder geval arts bent....
Verder wil ik er niet veel woorden meer aan besteden.

Als je mijn berichten leest zie je dat ik, maar ook anderen, meerdere malen hebben bevestigd dat er ook onderzoeken aanwezig zijn die gunstige effecten laten zien. Niemand spreekt ook tegen dat verder onderzoek wenselijk is. Door onderzoeken aan te halen die een gunstig effect laten zien geef je geen aanvullende informatie. Het is namelijk het soort onderzoek dat een onvoldoende bewijskracht heeft (in-vivo, in-vitro, fase I, fase II) en bevestiging uit kwalitatief beter onderzoek nodig heeft. Dat wil niet zeggen dat in de toekomst curcumin niet terug te vinden kan zijn in een medicijn. Op dit moment is het echter te vroeg om hier iets zinnigs over te zeggen. Er is nog een heel traject af te leggen waarin het kan sneuvelen.

De reden dat er onderzoeken zijn aangehaald met een negatieve uitkomst (notabene door jouzelf aangehaald...) is omdat jij beweerde dat deze er niet zijn:
zozozo schreef:is al heel veel onderzoek gedaan naar de effecten van curcuma. En alle onderzoek laat zien dat curcuma met name bij kanker en Alzheimer een waardevolle bijdrage kan leveren.
zozozo schreef:En vindt jij, zelfs als je geen arts of wetenschapper zou zijn maar bv. wetenschapsjournalist of dietist of...., het ethisch terecht om hier anoniem anderen de maat te nemen zonder wat van je achtergrond bekend te maken?
Op dit forum neem ik niemand de maat. Ik gebruik dit forum om over onderwerpen te discussiëren die ik interessant vind en meestal binnen mijn vakgebied liggen. Wat anderen met mijn informatie doen in aan hun. Ik ben hier geen behandelaar maar een gewoon forumlid, net als jij.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door Robjee » 10 mei 2012 19:08

zozozo schreef:Dit meen je serieus?
Ja, want ik behandel hier niemand. Ik heb hier met niemand een afspraak of overeenkomst tot behandelen afgesloten, noch heb ik die intentie. De informatie die ik geef en naar verwijs is niet op een individu gericht.

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door trebelski » 10 mei 2012 20:29

Robjee schreef: Op dit forum neem ik niemand de maat. Ik gebruik dit forum om over onderwerpen te discussiëren die ik interessant vind en meestal binnen mijn vakgebied liggen. Wat anderen met mijn informatie doen in aan hun. Ik ben hier geen behandelaar maar een gewoon forumlid, net als jij.
Ik stel je stukjes zeer op prijs en met mij meerdere personen in mijn familie/vriendenkring ( al reageren die hier verder niet) en weet dat er op het forum veel bezoekers het wel waarderen.Van jou verwacht ik gezien al je eerdere reacties dat als er wel iets positief te melden valt zoals in dit topic over
Kurkuma, curcuma jij dat ook gewoon doet.Voor de rest moet deze persoonlijke aanvallen stoppen en de berichten van zozozo moeten of gaan over het topic-onderwerp en niet steeds weer over Robjee, wiens motivatie helemaal geen onderwerp van discussie mag zijn ( zie forumregels) en dus allen onder de aandacht van de Mod gaan worden gebracht zodra het over iets anders gaat dan het onderwerp door TS gestart. Er mag heel veel op dit forum maar offtopic blijven reageren is gevaarlijk en kan leiden tot problemen.Wil ik niet maar dat gedoe over Robjee moet over zijn.

Ik ben benieuwd naar verder onderzoek naar Kurkuma en lees heus niet alleen negatief nieuws.
http://www.gezondheidsnet.nl/hart-voor- ... ssoperatie

Ps, ben er niet op uit wie dan ook de mond te snoeren al poogt men dat wel bij Robjee te doen.Echter, zover verlaag ik mij niet.

zozozo
Berichten: 185
Lid geworden op: 11 nov 2011 09:27

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door zozozo » 11 mei 2012 10:05

Ik ben blij dat in ieder geval ook fervente antikwakkers erkennen dat kurkuma een veelbelovend middel is en @Antileugens dus terecht de link plaatste. Nog een aardige link: http://www.tegenkanker.nl/onderzoek/ond ... k-amc.html

AMC-Amsterdam, Experimentele chirurgie
Titel onderzoek:
'Zinc phthalocyanine-containing multi-targeting liposomes for the treatment of solid tumors by photodynamic therapy following chemopreventive preconditioning with curcumin"
onder leiding van dr. M. Heger.

Een van de meest toegepaste vormen van kankerbestrijding is chemotherapie. Het is algemeen bekend dat chemotherapie gepaard gaat met een aantal vervelende bijwerkingen. Dit komt omdat chemotherapeuticaChemotherapeutica: chemische geneesmiddelen met remmende of dodelijke werking tegen ziekteverwekkende micro-organismen of kankercellen schadelijk zijn voor alle cellen in het lichaam en niet alleen de kankercellen. Het zou dus ideaal zijn als er een stof was die alleen dodelijk zou zijn voor de kankercellen.

Sinds enkele jaren heeft de medische wereld een dergelijke stof omarmd: curcumine. Curcumine is het biologisch actief bestanddeel van de curcuma longa plant dat hoofdzakelijk in de Indische keuken wordt gebruikt als smaakversterker en kleurstof. Het is bijna onvoorstelbaar dat een middel, waarvan inmiddels in meer dan 1000 wetenschappelijke studies is aangetoond dat het tegen kanker werkt, voor een paar Euro in de schappen ligt van de supermarkt.

Lees verder: http://www.tegenkanker.nl/onderzoek/ond ... k-amc.html

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door Robjee » 11 mei 2012 13:15

zozozo schreef:Het is bijna onvoorstelbaar dat een middel, waarvan inmiddels in meer dan 1000 wetenschappelijke studies is aangetoond dat het tegen kanker werkt,
Geen idee of het er 1000 zijn. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden:

- De kwaliteit en bewijskracht van de onderzoeken. Door het bovenstaande stukje tekst vet te drukken en te onderstrepen lijkt kwantiteit belangrijker te zijn dan kwaliteit.
- Welke effecten zijn er gemeten? Vaak gaat het om "markers" voor tumorgroei omdat meetbare effecten op kanker langer op zich laten wachten (en duurder is).

kuklos
Berichten: 5283
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door kuklos » 11 mei 2012 13:51

zozozo schreef:Ik ben blij dat in ieder geval ook fervente antikwakkers erkennen dat kurkuma een veelbelovend middel is
Begint het liegen in de eerste zin van jouw post al zozozo?

Wat wij erkennen is dat meer onderzoek goed is. Wat we ook erkennen is het MISSCHIEN een veelbeloven KAN zijn. Dus opnieuw lieg je.
Waarom toch steeds die valse hoop wekken? Vind jij het echt zo leuk als kankerpatiënten dit lezen en naar hun behandelend arts rennen om vervolgens te horen dat er nog helemaal niets zeker is?

zozozo schreef:Sinds enkele jaren heeft de medische wereld een dergelijke stof omarmd: curcumine.
Nou, kom maar met het bewijs. Het bewijs dat de medische wereld een dergelijke stof heeft omarmd.

Nu vraag ik wel om bewijs, maar dat zal nooit komen. Net zoals we nooit bewijs kregen dat ALLE onderzoek aantoont dat .....

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door vroem » 11 mei 2012 14:21

echt ongelofelijk hoe sommigen zaken en teksten van anderen verdraaien en uit verband rukken om maar het eigen ""verhaal"" kracht bij te zetten. |En vaak zelf niet meer weten wat ze eerder geschreven hebben.....

zozozozozozozo (o.a.) zo maar zo dus...

zozozo
Berichten: 185
Lid geworden op: 11 nov 2011 09:27

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door zozozo » 11 mei 2012 14:35

@Robjee
Geen idee of het er 1000 zijn. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden:

- De kwaliteit en bewijskracht van de onderzoeken. Door het bovenstaande stukje tekst vet te drukken en te onderstrepen lijkt kwantiteit belangrijker te zijn dan kwaliteit.
- Welke effecten zijn er gemeten? Vaak gaat het om "markers" voor tumorgroei omdat meetbare effecten op kanker langer op zich laten wachten (en duurder is).
Het vetgedrukte was van mij. Maar als het AMC dit oppakt zal er wel voldoende bewijs uit dierstudies, fase I studies enz. zijn om dit onderzoek te rechtvaardigen. Kurkuma lijkt me nou niet een middel waarop patent kan worden gevraagd dus onderzoek zal moeten gebeuren met geld van onafhankelijke geldschieters. Ik vind dat dit initiatief waardering verdiend en is hoopgevend.

Ook blijkt uit nog niet zo lang geleden gepubliceerde studie dat studies met negatieve resultaten, zelfs fase III studies zelden of niet worden gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften: http://www.jsonline.com/features/health ... 25848.html

Vrije vertaling van enkele citaten uit deze studie: Wetenschappers publiceren, al of niet onder druk van de producenten en opdrachtgevers, zelden studies naar effecten van medicijnen met een negatief of geen goed resultaat. Opvallend is dat in 1999 er een onderzoek is geweest en van alle gepubliceerde studieresultaten was 90% positief. Dit is in de ogen van onafhankelijke wetenschappers absoluut een onmogelijk resultaat. Het zegt natuurlijk alles over de belangen die gemoeid zijn met het wel of niet publiceren van goede en minder goede studie resultaten. Voorbeelden: For two years, Schering-Plough, the maker of the popular cholesterol drug Vytorin, sat on the results of a clinical trial showing the drug provided no benefit in improving artery health. During that time the drug was heavily marketed to consumers in TV ads. The situation came to light in 2008 after a congressional investigation was launched.
In 2003, a clinical trial of Multaq, a drug that treated irregular heartbeat, was stopped because more patients who were getting the drug were dying than those who were getting a placebo. However, the study was not published until five years later.
In 2007, an independent analysis of the diabetes drug Avandia found that the drug increased heart attacks and cardiovascular deaths.


...........Wetenschappers beweren dat bewust negatieve resultaten worden verzwegen en alleen in het belang van de commercie bepaalde studies steeds maar worden herhaald of doorgezet in de hoop dat er ooit een studie iets positiefs zal laten zien.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door Robjee » 11 mei 2012 15:53

zozozo schreef:Ook blijkt uit nog niet zo lang geleden gepubliceerde studie dat studies met negatieve resultaten, zelfs fase III studies zelden of niet worden gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften: http://www.jsonline.com/features/health ... 25848.html
Het is al langer bekent dat er met name bij farmaceutisch onderzoek sprake is van publicatie-bias. Maar om nu te zeggen dat er nauwelijks tot nooit onderzoeken met een ongunstig resultaat in toonaangevende tijdschriften worden gepubliceerd is wel overdreven.
Bovendien begrijp ik niet waarom je dit onderwerp er nu bijhaalt. Wat heeft dit met curcuma te maken?

zozozo
Berichten: 185
Lid geworden op: 11 nov 2011 09:27

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door zozozo » 11 mei 2012 16:27

@Robjee
Het is al langer bekent dat er met name bij farmaceutisch onderzoek sprake is van publicatie-bias. Maar om nu te zeggen dat er nauwelijks tot nooit onderzoeken met een ongunstig resultaat in toonaangevende tijdschriften worden gepubliceerd is wel overdreven.
Bovendien begrijp ik niet waarom je dit onderwerp er nu bijhaalt. Wat heeft dit met curcuma te maken?
Dat zijn niet mijn woorden maar van de onderzoekers. Ik heb dat erbij gehaald omdat jij - terecht - opmerkte dat de kwaliteit van onderzoek ook belangrijk is en niet alleen de kwantiteit. Was dus een reactie op die 1000 studies opmerking.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: kurkuma

Ongelezen bericht door Robjee » 12 mei 2012 00:53

zozozo schreef:Dat zijn niet mijn woorden maar van de onderzoekers. Ik heb dat erbij gehaald omdat jij - terecht - opmerkte dat de kwaliteit van onderzoek ook belangrijk is en niet alleen de kwantiteit. Was dus een reactie op die 1000 studies opmerking.
Dat het jouw woorden niet zijn begrijp ik. Maar je hebt wel bewust de keuze gemaakt om dat gedeelte van de tekst te citeren, vet te maken en te onderstrepen. Je lijkt het dus belangrijk te vinden. Het zijn echter anderen die de nuancering aan (moeten) brengen. In welk bericht van jou ben je bijvoorbeeld ingegaan op de kwaliteit van het onderzoek? Je maakt telkens een opsomming van onderzoeken waarmee je wilt aangeven hoe goed en vaak curcumin werkt. Prima, maar wanneer door anderen de kwaliteit ervan besproken wordt wordt het te diepgravend en geef je aan dat je die discussie niet verder wilt voeren.

Vind jij dat patiënten met kanker of de ziekte van Alzheimer al moeten kunnen kiezen voor een reguliere behandeling met curcumin? Of, nog een stapje verder, zouden ze het geadviseerd moeten krijgen?

Overigens begrijp ik nog steeds niet wat publicatie-bias (het niet publiceren van negatieve resultaten) te maken heeft met mijn eerdere opmerkingen over het interpreteren van de meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken. Of wil je ermee aangeven dat er negatieve onderzoeksresultaten naar curcumin niet gepubliceerd zijn.

Gesloten