LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Kees Braam » 08 jun 2010 07:10

@Amyl:
..... op de meest waardeloze onderzoeken die absoluut ongefundeerd zijn en stijf staan met bias en meestal niet eens significant zijn. Waarom? Omdat dit levens kost! Niets meer, niets minder.
Wat een grote woorden @Amyl. Altijd maar weer dat evidence based medicin erbij gehaald. Interessant is een recente uitspraak van een rechter in Amerika over selenium bij kanker: Court Finds For ANH-USA In Stunning Victory Over FDA Zie: http://www.anh-usa.org/court-finds-for- ... han-emord/

Citaat: The case revolved around what are called qualified health claims. In a qualified health claim, the producer of a food or supplement tries to share the state of the science behind the product with the public. If the science is less than completely conclusive, usually the case with food or food related items, the claim is “qualified”.

...... Food and supplements, being natural, cannot usually be patented, and nobody can afford to spend a billion dollars to gain FDA approval of claims on an unpatented product that anyone else can sell.

.....The judge in this case, Ellen Huvelle of the United States District Court of the District of Columbia, rendered a summary judgment. That means she felt the case was clear from the start. The FDA was violating freedom of speech by saying that no cancer related health claims about the mineral selenium could be made unless the science was completely conclusive or unless ridiculous and misleading disclaimers were added to the message.
etc. etc.

Onbo
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 jun 2010 10:43

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Onbo » 08 jun 2010 11:13

'Behandeld" worden is nog niet 'Genezen' worden !
Regulier is grotendeels symptoombestrijding met vaak giftige chemische vol bijwerkingen zittende farmaceutische medicijnen i.p.v. ziekteproces begeleiding wat de zo door de regulieren verguisde 'alternatieve' hoek doet.
Ook vallen er in de reguliere hoek ca 3500 doden per jaar !!!
Ca 1700 medicijngerelateerde slachtoffers en ca 2000 door medische fouten!
Als er in het traditionele circuit EEN dode te betreuren is (die had besloten het reguliere circuit achter zich te laten omdat zij (Sylvia Millecam) daar zeer slechte ervaringen mee had) dan staan de media ja-ren-lang... vol met ophitsende en denigrerende berichten aangaande de complementaire zorg (nog steeds 'alternatieve' zorg geheten)
Nu even over de welvaartsziektenstatistieken; de mens doet in het algemeen het zichzelf aan door het gemaks en genotsvolle consumeer gedrag.
Dan ligt de supermarkt ook nog vol met al die overheerlijke verleidelijke maar oh zo geraffineerde en vol E-nrs zittende dus loze en lege etenswaren waardoor je dus samen met alcohol, tabak en stress een doorlopend abonnement op de reguliere ziekte-industrie nodig hebt.

Ik ben voor een PREVENTIEVE zorg, een EDUCATIEVE zorg, die al vanaf de kleuterschool spelenderwijs de toekomstige medewerker aan deze MIJ. bijbrengt wat een zak chips en een colaatje doen in je lijf en wat een biologisch gekweekte maaltijd doet, etc. opdat er de komende decennia eindelijk eens gezonde generaties kunnen ontstaan, DAN pas zal de NL "gezondheidszorg" die naam met ere kunnen dragen, NU... is het een ZIEKTE-INDUSTRIE.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Kees Braam » 08 jun 2010 11:27

Om de discussie helder te houden en niet alles onder 1 topic te scharen dit nieuwe onderwerp aangemaakt n.a.v. onderzoek dat aantoont dat een huisarts die ook aandacht geeft aan alternatieve natuurlijke middelen goedkoper is omdat hun patienten gezonder zijn, hebben minder medicijnen nodig en leven ook langer: Zou u wel een huisarts willen die ook aandacht heeft voor alternatief ?
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 82&t=82663

kuklos
Berichten: 5126
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door kuklos » 08 jun 2010 12:15

@Onbo, waar is het bewijs voor al jouw beweringen?

Wilmamazone
Berichten: 378
Lid geworden op: 15 jan 2010 12:56

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Wilmamazone » 08 jun 2010 12:25

@Onbo

http://medischcontact.artsennet.nl/blad ... llecam.htm

Alternatieve behandelwijzen na Millecam

Ruimte voor niet-reguliere artsen steeds verder ingeperkt

Patiënten hebben recht op zorgvuldige informatie over alle aspecten van hun behandeling. Ook als die niet-regulier is. Niet alleen de KNMG, ook rechters spreken zich uit over de algemene en specifieke normen waaraan alternatieve artsen zich moeten houden.

De gedragsregel ‘De arts en niet-reguliere behandelwijzen’ legt de normen vast waaraan artsen moeten voldoen als zij overwegen niet-reguliere – alternatieve – behandelwijzen toe te passen. De KNMG wil hiermee de vrijheid van patiënten garanderen om naar eigen inzicht een behandelaar te kiezen, en patiënten tegelijkertijd beschermen tegen schade door het onverantwoord handelen van niet-reguliere behandelaars.

Samenvatting:
•De afgelopen jaren is de ruimte voor artsen om niet-reguliere (alternatieve) behandelwijzen aan te bieden sterk ingeperkt.
•Vooral aan de informatievoorziening aan de patiënt worden hoge eisen gesteld.
•Artsen kunnen zich niet langer verschuilen achter de weigering van de patiënt om een reguliere behandeling te ondergaan.
•De zorgplicht van de arts impliceert ook dat de ontkennende of weigerende patiënt moet worden gestimuleerd om zich toch op reguliere wijze te laten behandelen.
•In de toekomst wordt de ruimte voor artsen om niet-reguliere behandelwijzen aan te bieden steeds kleiner.

Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Amyl » 08 jun 2010 20:18

Kees je bewijst hiermee juist mijn punt dat je kampioen bent in slecht lezen, selectief quoten en zaken verdraaien.

Alle voorbeelden die jij aanhaalde doen namelijk niets af aan hetgeen dat ik heb gezegd. De reden dat alternatieve artsen vaker een proces aan hun broek krijgen dan alternatieven die geen arts zijn, is simpelweg het bestaan van het tuchtrecht en de dossier verplichting, samen met andere verplichtingen. Het is eenvoudiger om deze personen aan te klagen en eenvoudiger om fouten/falen aan te tonen dan bij personen die bij wet niet via dit systeem aangeklaagd kunnen worden en geen dossier etc bijhouden.

Dat staat helemaal los van het feit of er ook zaken misgaan bij artsen die niet aan alternatieve geneeskunde doen, dat heeft er niets mee te maken, laat staan dat je kunt aannemen dat ik dergelijke zaken zou goedkeuren. En wat betreft; Wat niet weet wat niet deert??? Waarom denk je dat ik er nadrukkelijk vraagtekens achter zet. Het was een sarcastische opmerking, mogelijk is dat even aan je voorbij gegaan.

En dan weer het artikel dat je nu post, niet onafhankelijk, bovendien overduidelijk een betoog en geen beschouwing, hiernaast betreft het artikel een heel andere discussie? Ik had het namelijk over het quoten van slechte onderzoeken? Niet blind, niet gerandomiseerd, geen placebo, retrospectief en biased? Dat heeft dus geen bal te maken met het artikel dat je nu post??????

Wilmamazone
Berichten: 378
Lid geworden op: 15 jan 2010 12:56

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Wilmamazone » 11 jun 2010 21:07

Kees Braam schreef:@seagoing racer zegt:
Het is denk ik verstandig dat dit binnen een wettelijk kader wordt geplaatst, zodat mensen die onzin-middeltjes of therapieen verkopen ook vervolgd kunnen worden.
Wat denk je @seagoing racer zouden wettelijke kaders helpen om echte kwakzalvers te ontmaskeren? Als je ziet wat er nu weer naar buiten komt over belangenverstrengeling van WHO adviseurs bij de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep dan lijkt me duidelijk dat ook wettelijke kaders makkelijk kunnen worden omzeild. Zie http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 97&t=82600

Kees Braam
Een genuanceerd en goed doorploegd artikel:

http://nos.nl/artikel/163769-who-onder- ... demie.html

Door redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink

WHO onder vuur over grieppandemie

De besluitvorming van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) rond het afkondigen van de Mexicaanse grieppandemie is onvoldoende doorzichtig geweest. Maar de griep is wel op de juiste manier aangepakt.

Dat vinden de twee belangrijkste griepexperts van ons land, Roel Coutinho en Ab Osterhaus. De WHO besloot vandaag precies een jaar geleden dat de Mexicaanse griep een pandemie was geworden.

Dat was een besluit met verstrekkende gevolgen omdat het regeringen in de hele wereld aanzette tot het nemen van soms ingrijpende maatregelen.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Kees Braam » 17 jun 2010 13:30

@Amyl zegt:
Kees je bewijst hiermee juist mijn punt dat je kampioen bent in slecht lezen, selectief quoten en zaken verdraaien
Natuurlijk @Amyl maak de boodschapper slecht, draai de zaken om enz. Prima als jij zo wilt discussieren. Maar ik heb slechts doorgegeven waarnaar onderzoek is gedaan. Namelijk dat patienten die een huisarts hebben die openstaat voor natuurlijke aanpak en aanvullende middelen dat deze patienten blijkbaar gezonder zijn en langer leven. Niet meer en niet minder. Dat jij daar niet reageert (althans niet onder je account met @Amyl) maar hier verder gaat is natuurlijk je goed recht maar ik heb dit geschreven: Om de discussie helder te houden en niet alles onder 1 topic te scharen dit nieuwe onderwerp aangemaakt n.a.v. onderzoek dat aantoont dat een huisarts die ook aandacht geeft aan alternatieve natuurlijke middelen goedkoper is omdat hun patienten gezonder zijn, hebben minder medicijnen nodig en leven ook langer

Maar deze discussie past niet zo goed onder dit onderwerp daarom dat nieuwe aangemaakt.

Het rapport naar de eventuele belangenverstrengeling van de WHO adviseurs past wellicht ook betere in ander onderwerp. Maar zo is elk onderwerp heel snel off topic. Althans zoals de meesten een onderwerp presenteren als het gaat over kwakzalverij en gezondheid in het algemeen.

antjedou
Berichten: 20
Lid geworden op: 17 jan 2011 10:16

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door antjedou » 13 feb 2011 10:25

Er bestaat een heel goed boek waarin je precies kunt vinden wat je nodig hebt.

Het nieuwe handboek natuurlijke geneeswijzen van Michael van Straten.
Zieken en kwalen behandelen met alternatieve therapieen. :idea: :idea:
ISBN 90 215 1426 5
NUGI 734

Leo The Emperor
Berichten: 4631
Lid geworden op: 12 dec 2010 16:19

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Leo The Emperor » 13 feb 2011 10:45

Gezien de titel van dit Topic, neem ik aan dat het een heel humoristisch of sarcastisch boek is.

... Anders zou het een sprookjesboek moeten zijn ....

Gesloten