Protandim gebruikerservaringen???

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Lillie0909
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 aug 2018 01:04

Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door Lillie0909 » 18 aug 2018 01:59

Gehoord van Protandim? Een wetenschappelijk bewezen voedingssupplement dat bestaat uit 5 soorten plantenextracten, zoals de Mariadistel, Groene thee, Ashwagandha, Turmeric en Bacopa. Je kunt per plant de genezende krachten overal terugvinden. Deze samenstelling is uitgevonden door Dr. Joe McCord uit Amerika. Wat al jaren een groot succes blijkt te zijn in Amerika. In Nederland zijn we nogal terughoudend met voedingssupplementen, heb wel positieve reviews gelezen, maar wil graag meer gebruikerservaringen lezen over Protandim.

"Protandim"

Erthanax
Berichten: 2944
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door Erthanax » 18 aug 2018 10:05

Nooit van gehoord, maar wetenschappelijk bewezen maakt het wel interessant natuurlijk. In welke wetenschappellijke tijdschriften is dat bewijs gepubliceerd? U weet dat kennelijk en ik ben te lui om het op te zoeken, waarschijnlijk omdat ik nooit voedingssupplementen gebruik. Aan onzinreclame voor kwakzalverij heb ik een broertje dood, maar daar is hier gelukkig geen sprake van omdat het wetenschappelijk bewezen is.

Lady1234
Berichten: 9261
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door Lady1234 » 18 aug 2018 10:21

Weer zo’n MLM constructie. Maar gewoon nep.

juliomariner
Berichten: 995
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door juliomariner » 18 aug 2018 12:19

Kan kwakzalverij en mlm prietpraat aub van dit forum verbannen worden?

Bob Schurkjens
Berichten: 6539
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 18 aug 2018 12:32

Helemaal niet wetenschappelijk bewezen:

"Protandim is a herbal dietary supplement marketed with unsupported claims that it can treat a number of medical conditions."

https://en.wikipedia.org/wiki/Protandim

juliomariner
Berichten: 995
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door juliomariner » 18 aug 2018 12:36

Ik snap dan ook niet dat de mods de berichten van TS niet verwijderd. Vraag is op een doorzichtige manier alleen bedoelt om dit kwak middel te promoten

Erthanax
Berichten: 2944
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door Erthanax » 18 aug 2018 12:43

TS heeft de forumregels goed gelezen, denk ik. Natuurlijk is het bedoeld als reclame voor een kwakmiddel, maar ze vraagt "alleen maar" naar ervaringen en noemt geen website. Slim hoor. Hopelijk veegt de moderator dit hele topic met een flinke zwaai in de prullenbak.

Theotrucker
Berichten: 2991
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door Theotrucker » 18 aug 2018 13:07

Ze zijn wel slim. Zaterdag morgen plaatsen en hopen dat het tot maandag morgen blijft staan.

juliomariner
Berichten: 995
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door juliomariner » 18 aug 2018 13:09

Kan de opmerking van TS dan ook uit het Valsartan topic gehaald worden. Zal wel niet gebeuren want Radar heeft bericht al (weliswaar onvoldoende ) bewerkt

tttlocke
Berichten: 1396
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door tttlocke » 18 aug 2018 13:24

Lady1234 schreef:Weer zo’n MLM constructie. Maar gewoon nep.
Gewoon SPAM.

Als gebruiker van Google kan ik wel wat ervaringen delen: ik vind onder andere dat het product wordt geadverteerd met onbewezen gezondheidsclaims, dat de fabrikant beweert dat het product kanker en diabetes kan voorkomen en genezen en dat ze vanwege illegaal reclame maken met dergelijke claims aan de stok gehad hebben met de autoriteiten (Food and Drug Administration) in de VS.

Bart uit Brugge BE
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 aug 2019 22:20

Re: Protandim gebruikerservaringen???

Ongelezen bericht door Bart uit Brugge BE » 01 aug 2019 22:23

Mijn “POTJES” terug naar afzender.
Die ochtend stond ik op en besliste ik om de 316 euro aan voedingssupplementen die ik had besteld terug te sturen. Nou ja, LifeVantage (zo heet het netwerkmarketingbedrijf) noemt het een activator in plaats van een supplement. Een 'nrf2-activator' meerbepaald. Een wondermiddel die dankzij de synergetische werking van enkele kruiden-extracten je anti-oxidanten-potentieel in je cellen zou vermenigvuldigen met factor 'zoveel'. En dat zou 'bewezen zijn' in x aantal studies. Met die gedachte begin ik aan het schrijven van dit artikel, nadat mij dit dágen aan een stuk bezig hield. Zou ik als gezondheidsbegeleider dit product gaan aanprijzen of niet. Ik twijfelde serieus. Er zijn namelijk al zoveel factoren waarvan ik ondertussen het bestaan van weet. Daarom besef ik dat er geen 'middeltje' is die voor iedereen 'goed' is. Kan het dan niet dat een gepatenteerd product met een synergie van 5 ingrediënten zó goed is? Nou, als je de marketingmachine erachter wil geloven dan is dit het product die de farmaceutische industrie op z'n grondvesten zou moeten laten daveren. Als je dan wat dieper gaat graven en wat meer onderzoek gaat doen, dan kom je op andere dingen uit. Ik stuurde dus de ganse mikmak terug en ging aan het denken. Wetende dat er bijvoorbeeld al twee processen zijn in ons lichaam die supercomplex zijn -de citroenzuurcyclus en het methyleren- ging ik aan het denken. Mensen die bepaalde kennis hebben of bepaalde zaken onderzoeken brengen je vaak bij het “meer willen weten daarover”. Er zijn veel mechanismen die nu eenmaal niet (of onvoldoende) goed werken als er één stofje ontbreekt. Een mineraal, een eiwit (enzym) of iets anders. Het is heel vaak zo dat zelfs de fabrikanten zélf en (vooral ook) de marketeers van hun 'top-product' niet eens weten dat hun product (of jou lichaam, mogelijks) één bepaald stofje ontbreekt die feitelijk maakt dat hun supplement of 'wondermiddel' nagenoeg waardeloos is. Een voorbeeld is vitamine D³ die feitelijk op een bepaalde manier in balans dient worden gehouden door vitamine K². Een ander voorbeeld is Molybdeen, die nodig is om héél wat andere mineralen biologisch opneembaar en/of bruikbaar te maken. Vaak kraait de haan van het bedrijf luid in verband met 'het nieuwe product'. Zelden tikt er iemand op de 'schouder' van de kraaiende haan om te zeggen; “Hey makker, vergeet je niet iets?”.
Men spreekt over “bio-hacking” (je biologie herschrijven) en gooit met termen naar je hoofd die indrukwekkend zijn, terwijl de basis-elementen gemist worden. Product X; 10 maal beter opneembaar dan product Y. Maar het kan goed zijn dat product X totáál niet opgenomen wordt als stofje Z niet aanwezig is. Of dat je darm zó ongezond is dat het bij jou niet of nauwelijks opgenomen wordt. Het kan ook heel goed mogelijk zijn dat het inderdaad goed opgenomen wordt maar dat er een ander stofje nodig is om het bruikbaar te maken. Die kennis bezitten is cruciaal. En die kennis bezitten de meesten niet. Ze roepen luid van de ivoren toren dat ze 'het product' hebben, maar feitelijk zijn het 'lege woorden' en 'beloofsels'.

Plaats reactie