LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vitamine D verlengt leven

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door Keneth »

De Belgische epidemioloog Philippe Autier en zijn medewerkers van het International Agency for Research on Cancer (IARC, Lyon) toonden in een spraakmakend artikel een verband aan tussen vitamine D en het algemene sterftecijfer.

http://www.knack.be/kanaal/bodytalk/vit ... 13802.html

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Vitamine D

Nou, dan zit ik goed als blootloper/naturist!
Immers, vitamine D wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt in de huid en verblijf ik tijdens vakanties in het zonnige zuiden.

Overigens wel een vraag die ook door het artikel waarnaar die link verwijst niet wordt aangestipt of beantwoord, namelijk, wie er zijn onderzocht?
Blanke en (sterk)gekleurde mensen die in ons minder zonnige noorden wonen?.

Immers, van die donkere mensen is bekend dat deze in onze contreiën wel vaak een vitamineD tekort hebben door hun huid en door het ook 's zomers dragen van veel kleding die dus het zonlicht tegenhoudt.

Tenslotte de opmerking voor de blanken!
Een teveel aan zonlicht kan naast verbranden ook schadelijk zijn door het kunnen ontstaan van huidkanker.
Deze begint dan vaak bij moedervlekken.
Gaan die jeuken en kan deze worden opengekrabt met wat bloed dan is een gang naar de huidarts noodzakelijk.

Zoals u ziet heeft elk voordeel ook zijn nadeel en is alleen die uitspraak zoals in dat artikel genoemd niet direkt een statistisch feit omdat wat en hoe gemeten is ons niet is medegedeelt.

Grootvader

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door Robjee »

Het onderzoek was een meta-analyse van 18 gerandomiseerde, gecontroleerde onderzoeken. Suppletie betrof zowel vitamine D2 als vitamine D3. D3 is de vorm die de huid aanmaakt uit previtamine D3 onder invloed van ultraviolet zonlicht.
De dosis varieerde van 7,5- 50 microgram/dag.

De adequate inname van vitamine D ligt tussen de 5-15 microgram per dag, afhankelijk van onder andere blootstelling aan zonlicht, leeftijd en huidskleur.

Bij de meeste mensen in Nederland levert zonlicht gemiddeld over het jaar 2,5-5 microgram.
Bij jonge volwassenen bleek blootstelling van het hele lichaam aan een dosis zonlicht waarbij zonnebrand ontstond hetzelfde effect op de calcidiolspiegel te hebben als een orale vitamine D-inneming van 250 à 625 microgram. Een teveel aan vitamine D door alleen zonlicht is overigens niet mogelijk.

Het onderzoek betrof echter orale suppletie waardoor de resultaten niet zomaar geextrapoleerd kunnen worden naar blootstelling aan zonlicht.
Verder geven Autier en Gandini in hun conclusie aan dat er meer onderzoek nodig is gezien een aantal onduidelijkheden.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1784 ... d_RVDocSum

Bron:Gezondheidsraad, Voedingsnormen, calcium, vitamine D, thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur en biotine, 2000

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door eeliane »

Ja en wat moeten we hier dan mee??
probleem is dat vit D zorgt voor sterke botten, wel heel noodzakelijk!
Veel alochtonen vrouwen die een hoofddoekdregaen en hun hele lichaam moeten bedekken bij het naar buiten gaan, hebben een ernstig tekort aan vitamine D waardoor ze Kans lopen op verseblde afbreuk van botten , meer ook het slecht worden vd botten maar dan niet op het calciumniveau, dat is weer wat anders... Huisartsen controleren meestal bij andere klachten van hen ook meteen het vit D niveau in het bloed en vullen dat bij tekort aan. Komt best vaak voor.

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door fjhoek »

> Nieuwsberichten - november 2004 Pagina printen <javascript:window.print()>
Arts vindt vitamine D nu wel cruciaal tegen botontkalkingBron: Trouw (22-11-2004) De hoeveelheid vitamine D die ouderen nodig hebben om botontkalking (osteoporose) te voorkomen, is altijd te laag ingeschat. Daardoor is de kans op osteoporose onnodig groot, aldus dr. Paul Lips, sinds deze week hoogleraar endocrinologie aan VU. Hij vindt dat vitamine D aan melk moet worden toegevoegd. Volgens Lips moet de norm voor de vitamine D-spiegel in het bloed drie keer zo hoog worden. De arts baseert zijn pleidooi op een groot epidemiologisch onderzoek onder 55-plussers in Nederland. Uitgaande van een hogere norm, zou de helft van de zelfstandig wonende ouderen een tekort aan vitamine D hebben, aldus de hoogleraar. In zorginstellingen is dit percentage nog veel hoger. Het pleidooi is opmerkelijk, omdat zowel Lips als zijn collega-hoogleraar endocrinologie aan de VU, dr. Coen Netelenbos, eerder het effect van vitamine D bij osteoporose nog bagatelliseerden. Lips en Netelenbos weerspraken uitlatingen van de Winschoter internist Bert Verhage dit voorjaar in Trouw, die waarschuwde voor grootschalig vitaminetekort. De internist ontdekte tijdens zijn opleiding in het Erasmus Medisch Centrum in korte tijd bij honderden patiënten een soms ernstig tekort aan vitamine D. Deze vrouwen werden met dure geneesmiddelen tegen osteoporose behandeld. Netelenbos, voorzitter van de Osteoporose Stichting, stuurde namens de patiëntenorganisatie een brief naar duizenden artsen waarin hij de uitlatingen van Verhage afdeed als ‘flinterdunne beweringen' van een ‘bijna-deskundige'. Prof. Lips betoogde op de site van het VU Medisch Centrum: “Wij zijn niet gek. Ik doe al twintig jaar onderzoek naar vitamine D en het effect van vitamine D bij osteoporose is niet zo spectaculair”. Verhage kreeg over zijn vitamine D-pleidooi een conflict met zijn hoogleraar dr. Huib Pols, medeopsteller van de landelijke richtlijn voor de behandeling van botontkalking. Het Rotterdamse universiteitsziekenhuis is na Verhage's bevindingen beter gaan letten op de vitamine D-spiegels van vrouwen in risicogroepen.
© 2004 MR Publishing B.V. Pagina printen <javascript:window.print()>

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Oud nieuws door fjhoek opnieuw verpakt.

Al in 1998 in het boek "Medicijnen"al uitgebreid aan de orde geweest.

Waarin ook beschreven de onnodig hoge medicatie van rustigmakers op voorschrift van artsen van bejaardenhuizen onder druk van het steeds mindere verplegend personeel.

Voorschrijvingen die toen in ieder geval te hoog bleek omdat ouderen nu eenmaal anders reageren op de halfwaarde tijd (de tijd dat een "medicijn"volledig uit het bloed is verdwenen) dan de jonge stevige studenten waarop zo'n valium/prozac en noem maar op werd getest voor de goedkeuring.

Die medicatie zorgt dan voor minder vast kunnen lopen, daardoor ook vaker vallen en daarbij botbreuken ontstaan, vaker dan bij de minder ouderen die met minder zorg wordt omringt.

Duidelijk is wel dat men moet weten wat men slikt!!
En niet zomaar die hier voorkomende sluikreclame voor zoete koek slikken!

Grootvader

Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door Astrada »

Oud nieuws is voor sommige mensen nieuw.
Oud nieuws kan ook tijdloos zijn.

zoals
-Het onderzoek naar granen en Schizofrenie uit de jaren 80
-de "China studie" uit de jaren 80 en 90, het grootste onderzoek naar voeding en gezondheid ooit gehouden
-kankeronderzoek uit de jaren 20 en 30.
-verschillende onderzoeken in de jaren 30 al naar voedingsgewoonten van mensen die redelijk gezond vrij oud werden.

Ergens bang voor grootvader?
Of wil je het gewoon niet weten?
Of wil je liever niet dat anderen het niet weten?

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Waarom zou ik bang zijn??

Voor iemand die ouwe koeien uit de sloot trekt terwijl de medische wetenschap de MRI zodanig heeft kunnen verbeteren dat men zelfs tot op celniveau kan komen.
Bovendien bestralingen kan gaan toepassen, zo uiterst verfijnd dat er nauwelijks gezond weefselschade ontstaat.

Waar ik mij verwonder over die snelle technische ontwikkelingen daar sta jij nog te knoeien met oude rapporten en met je Melly Uyldertachtige kruidenmengseltjes en onderzoeken uit de jaren 30.

En daar heb ik geen enkel bezwaar tegen.
Ga gerust je gang.
Als je maar geen genezing belooft aan ernstig zieke mensen!
Beloof je dat? Aan............

Grootvader?

Brave meid.

en...... toch nog even.......

Mijn grootmoeder moest toen nog slechte insuline spuiten met een dikke naald.
Wat een heerlijke tijd moet dat voor jou zijn geweest!
Nou, ik ben blij met die naalden van tegenwoordig die je nauwelijk meer voelt.

Maar ja, ieder zijn meug zij de boer en kuste zijn varken.

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door fjhoek »

Ook hier blijkt weer, je hebt eerder te weinig vitamine D dan teveel, er is niet een persoon bewijsbaar overleden aan teveel vitamine.
Bij voldoende vitamine D uit voeding of supplementen geeft duidelijk aan dat de kans op diverse ziekten veel minder voorkomt.

Vitamine D, het immuunsysteem en reuma: Tot voor enkele jaren dacht men dat vitamine D alleen nodig is voor de opname van calcium en fosfor. Recent laboratorium- en dieronderzoek heeft aangetoond dat vitamine D een belangrijke rol speelt in dat deel van het immuunsysteem waar ongewenste afweerreacties worden onderdrukt. Bij te weinig vitamine D (en waarschijnlijk ook te weinig calcium) worden er in het lichaam van bepaalde afweerstoffen (transforming growth factor en interleukine 4) onvoldoende gevormd. Dit kan een rol spelen bij auto-immuunziektes. Lage vitamine D gehaltes worden aangetroffen bij Europese kinderen en jonge volwassenen gedurende de wintermaanden, bij ouderen echter het hele jaardoor. Hetzelfde geldt voor mensen die lijden aan tuberculose, reumatische artritis, multiple sclerose, IBD (Crohn en colitis ulcerosa), hoge bloeddruk en sommige vormen van kanker.
De rol van vitamine D bij de preventie van auto-immuunziektes staat momenteel in de belangstelling van wetenschappers. Eerder maakten we melding van een onderzoek dat een sterk verband liet zien tussen een lage vitamine D inname door zwangere vrouwen en een grotere kans op diabetes type 1 bij hun kinderen. Er is ook onderzoek gedaan naar een mogelijk verband tussen reumatische artritis en vitamine D. Bij die analyse werden 30000 vrouwen die aan het begin van het onderzoek tussen de 55 en 69 jaar oud waren, 11 jaar gevolgd. In de loop van die 11 jaar werden 152 gevallen van reumatische artritis geconstateerd. Naar gelang de hoogte van de vitamine D inname werden de vrouwen in drie groepen verdeeld. De groep met de hoogste vitamine D inname (voeding plus supplementen) had 33% minder risico gelopen op het krijgen van de ziekte dan de groep met de laagste vitamine D inname. De inname van vitamine D supplementen bood, volgens dit onderzoek, 34% bescherming. (Faseb Journal, 2001; British Journal of Nutrition, 2004; Arthritis Rheum, 2004)
Vitamine D en Multiple Sclerose: Een mogelijk verband werd onderzocht tussen de vitamine D inname en de kans op multiple sclerose aan de hand van de gegevens van twee grootschalige onderzoeken onder in totaal 187000 vrouwen die gemiddeld 15 jaar waren gevolgd. Elke vier jaar werd de inname van vitamine D uit de voeding en uit supplementen vastgesteld. Het bleek dat degenen die ten minste 400ie vitamine D per dag uit supplementen ingenomen hadden 41% minder risico hadden gelopen op multiple sclerose dan de vrouwen die geen vitamine D supplementen geslikt hadden. Tussen inname uit de voeding van vitamine D en de kans om deze ziekte te krijgen bleek geen duidelijk verband te bestaan. (Neurology, 2004)

Frans.

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door Tullio fan »

http://www.kanker-actueel.nl/index.php? ... e&id=13213
Vaccins en immuuntherapie tegen kanker: Injecties met Gc-MAF een vitamine D verbindend eiwit werken zeer effectief (100% genezing bij totaal 40 kankerpatienten na resp. 4 tot 7 jaar) als vernietiging en bescherming tegen terugkeer van prostaatkanker, borstkanker en darmkanker blijkt uit drie los van elkaar staande studies. Gc-MAF speelt ook genezende rol bij AIDS, COPD en ernstige verwondingen. Gc-MAF lijkt bepalende rol te spelen bij herstel van immuunziektes en activering van eigen immuunsysteem. Video over hoe Gc-MAF werkt toegevoegd. Artikel update 2 december 2008Vitamine D doet dus nog veel meer!! LEEST U ZELF MAAR:


http://www.iocob.nl/supplementen/vitami ... anker.html
Vitamine D vermindert kans op kanker
In het Geneesbulletin van december 2007, nummer 41 bespreekt dr A.J.F.A. Kerst de resultaten van een groot gerandomiseerd en placebogecontroleerd onderzoek.
BRON:1. Lappe JM, et al. Vitamin D and calcium supplementation reduces cancer risk: results of a randomized trial. Am J Clin Nutr 2007; 85: 1586-1591.

http://www.iocob.nl/hartproblemen/vitam ... -hart.html
Vitamine D voor het hart
Het voorschrijven van statines is natuurlijk in zwang, maar komt steeds meer onder druk te staan. Dagelijks een Mediteraan dieet, elke dag ten minste een half uur wandelen, een sardientje in olijfolie is vaak zinvoller dan een statine. Nu komt er nog iets anders gemakkelijks erbij. Gewoon vitamine D (D3). "Vitamin D deficiency is an unrecognized, emerging cardiovascular risk factor, which should be screened for and treated," volgens Dr James H. O'Keefe, M.D., cardioloog en directeur van het instituut voor Preventive Cardiology at the Mid America Heart Institute, Kansas City, MO. "Vitamin D is easy to assess, and supplementation is simple, safe and inexpensive."

http://www.tegenkanker.nl/index.php?pageid=142&sub=121


Maar vitamine D lijkt nog nog meer gunstige werkingen voor ons lichaam te hebben. Volgens een recent onderzoek heeft vitamine D een duidelijk preventieve werking op het ontstaan van kanker. Maar dan wel in de juiste hoeveelheid. En dat is niet de 100 of maximaal 200 IE (Internationale Eenheden) die momenteel als ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) wordt aanbevolen, maar een veelvoud daarvan, liefst zo’n 1000 IE per dag. En dat komt overeen met 5 (kinder)tabletjes vitamine D van 5 milligram of met een eetlepel levertraan.


WAAROM WETEN WIJ DAT NIET???

WAAROM STAAT DIT NIET OP DE VOORPAGINA VAN DE KRANT MET GROTE LETTERS?

WAAROM KOMT DIT NIET OP HET NIEUWS? DIT IS TOCH GROOT NIEUWS?

WORDT DIT DOOR DE MEDIA VERZWEGEN? BEWUST? ZEGT U HET MAAR!!

JOURNALISTEN SLAPEN JULLIE? WAT IS ER MET JULLIE AAN DE HAND? JULLIE MOETEN DIT TOCH NAAR BUITEN BRENGEN WANT DAT IS TOCH JULLIE FUNCTIE? DIT IS TOCH GOED NIEUWS WAAR DE BEVOLKING VAN OP DE HOOGTE MOET WORDEN GEBRACHT?

Da silva
Berichten: 719
Lid geworden op: 31 jul 2008 09:01

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door Da silva »

@ TulioFan
Je wordt op je wenken bediend,een artikel van vandaag.
http://binnenland.nieuws.nl/528917/advi ... _d_slikken

Het lichaam heeft vitamine D nodig voor onder meer een gezonde opbouw van de botten. Een tekort aan vitamine D kan bij kinderen onder de 4 jaar leiden tot slechte botten en tanden. KWF Kankerbestrijding stelt dat onderzoek uitwijst dat vitamine D een beschermende werking zou kunnen hebben tegen borst-, darm- en prostaatkanker. De KWF verwacht eind dit jaar meer informatie hierover te hebben.


Marer
Berichten: 477
Lid geworden op: 27 feb 2008 15:45

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door Marer »

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1106379.ece

volkskrant internet

‘Voedingssupplementen werken niet tegen hart- en vaatziekten’
Van onze verslaggever Broer Scholtens
gepubliceerd op 10 december 2008 07:23, bijgewerkt op 10 december 2008 08:40

AMSTERDAM - Voedingssupplementen tegen kanker en hart- en vaatziekten met een hoge dosis selenium, vitamine C of vitamine E werken niet, blijkt uit twee nieuwe Amerikaanse studies. De onderzoeksresultaten zijn dinsdag op de website gezet van het gerenommeerde Journal of the American Medical Association (JAMA). De conclusies zijn gebaseerd op onderzoeken met tienduizenden mannen, die minstens zeven jaar pillen slikten. Het zijn de grootste studies ooit uitgevoerd. Alternatieve genezers uit onder meer de orthomoleculaire hoek adviseren vaak hoge doses vitaminen, ter preventie van kanker of hart- en vaatziekten.

Een van de studies is uitgevoerd door het kankercentrum van de universiteit van Texas. Ruim 35 duizend gezonde mannen boven de 50 slikten supplementen: alleen selenium, alleen vitamine E, een combinatie of – ter controle – neppillen. De mannen zijn minimaal zeven jaar gevolgd, er is geturfd of er verschil was in sterfte tussen de verschillende groepen.

Dit blijkt niet zo te zijn: in alle groepen zijn even veel mensen overleden aan prostaatkanker. De mannen zouden tien jaar worden gevolgd, maar toen tussentijds bleek dat er geen verschillen waren, is de studie gestopt.

In de tweede studie van het Brigham and Women’s-ziekenhuis in Boston, slikten bijna 15 duizend mannelijke artsen vitamine E of vitamine C of een neppil. Na acht jaar bleken er in alle slikgroepen ongeveer even veel mannen te zijn overleden aan kanker in het algemeen en aan prostaatkanker.

Het failliet van de orthomoleculaire geneeskunde? ‘In die omschrijving kan ik me vinden’, zegt voedingshoogleraar Frans Kok van de Wageningen Universiteit. ‘Mensen moeten proberen via voedsel voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Het los daarvan extra slikken van veel anti-oxidanten als vitaminen A, C, selenium en bètacaroteen voor een specifiek doel, werkt niet.’

Het Vitamine Informatie Bureau (VIB) reageert vergelijkbaar. ‘Zo’n farmacologische benadering, veel slikken van een specifieke vitamine, is niet goed. Vitaminen zijn een aanvulling. Als je denkt ergens te weinig van te krijgen, neem je daar wat van. Ze werken echter niet genezend, het zijn geen medicijnen.’

Branchevereniging NPN (Natuur- en gezondheidsproducten Nederland), vindt dat op grond van de studies niet kan worden geconcludeerd dat kankerpreventie niet werkt. ‘De mannen in de studies zijn gaan slikken na hun 50ste. Wat als ze eerder waren gaan slikken en langer? De studies laten dit niet zien’, zegt een woordvoerder.

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door Tullio fan »

http://www.iocob.nl/supplementen/zonlic ... anker.html


Nu een duidelijk signaal wederom van de wetenschap, als wij dat willen horen...
Zonlicht en de in de huid daaruit gevormde Vitamine D speelt hoogstwaarschijnlijk een causale rol bij kanker. Het artikel heeft als titel: Hoe sterk is het bewijs dat zonlicht en vitamine D het risico op kanker verkleint,( How strong is the evidence that solar ultraviolet B and vitamin D reduce the risk of cancer? An examination using Hill’s criteria for causality) en verscheen in de maand Januari 2009 in het tijdschrift Dermato-Endocrinology. Het artikel is in een open source tijdschrift geplaatst en kan geheel gelezen worden op de link: http://www.landesbioscience.com/journal ... 2DE1-1.pdf
Lees verder op de link!

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Vitamine D als preventie van kanker: grote overzichtstudie van 63 observatie studies toont gemiddeld 20% tot wel 50% minder risico op borstkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en darmkanker door natuurlijke aanmaak van vitamine D door blootstelling aan zonlicht.
01/01: Bron: Am J Public Health. 2005 Dec 27;
Of je nu door de hond of de kat wordt gebeten...

Blootstelling aan zonlicht levert weer een verhoogd kans op huidkanker op

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door trijntjewinkel »

@ Seagoing racer 2,

Je hebt maar heel weinig zonlicht nodig om voldoende vit D aan te maken, veel minder dan waarbij je verbrandt.

Hier staat veel informatie - je kunt ook doorklikken:
http://www.sunsmart.org.uk/skin-cancer- ... m#Sunlight

Ook hier wordt overigens weer gezegd dat meer onderzoek nodig is omdat de relatie met verschillende vormen van kanker nog lang niet volledig duidelijk is. Daarnaast verschilt de opname van persoon tot persoon en verschilt ook bij verschillende bevolkingsgroepen. Je nu gaan volproppen met vit D supplementatie is niet de bedoeling en ook gevaarlijk omdat het een vitamine is die in het lichaam wordt opgeslagen.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door trijntjewinkel »

Wat mij overigens opvalt, Kees Braam, is dat je nu dit topic plotseling weer naar boven haalt, terwijl er in de andere topics nog heel veel vragen voor je open staan.

Als ik zo dit forum bekijk, zie ik dat dit gewoon jouw tactiek is: onderwerpen dumpen, doorgaans gebaseerd op slecht onderzoek, waarbij je uitkomsten foutief weergeeft, vervolgens niet reageren op vragen en als de grond je te heet onder de voeten wordt wegblijven bij het onderwerp en na een tijdje bij een ander onderwerp weer op de zelfde manier te werk gaan.

Dat geeft mij zeer te denken over je intenties.

kuklos
Berichten: 6185
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door kuklos »

@TW, ook hier geldt dat het veel spectaculairder is om een bagger onderzoekje te plaatsen en dan te roepen: kijk het werkt, dan om goed onderzoek weer te geven wat zegt dat er aanwijzingen zijn, maar een werkend medicijn nog ver weg is.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste TW,

Ik laat dat soort beweringen als van deze Braam gewoon over me heen komen.

Tegenwoordig geldt voor bijna alles dat wel geclaimd wwordt dat het zowel ergens goed voor is en maar ook ergens slecht voor is.

Enfin, ik heb zoiets als dont worry be happy. Als je dat allemaal wilt bijhouden eet en doe je niks meer.

( overigens geloof ik je statement wel voor wat betreft het zonlicht, was ook beetje ongenuanceerde opmerking van mij )

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vitamine D verlengt leven

Ongelezen bericht door trijntjewinkel »

Als je:
- niet rookt
- matig bent met alcohol
- zorgt dat je niet te zwaar wordt
- eet uit de schijf van 5 nieuwe stijl
- regelmatig beweegt en buiten komt
doe je gewoon alles wat je kan doen om gezond te blijven.

Meer is niet nodig en niet zinvol. Dure supplementen, extreme diëten, het is allemaal onzin. Dat hysterisch gedoe over vitamine zus en vitamine zo en supplement hupsakee, allemaal overbodig. Kost alleen maar geld en dient nergens toe.

Gesloten