LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
rosmo002
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jun 2007 18:17

Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door rosmo002 »

Onze kleinzoon van 10 mnd heeft nog geen nacht doorgeslapen. Zijn ouders zijn moe en ten einde raad.Hebben al allerlei onderzoeken gedaan en dieeten en ander soort voedingen gedaan, maar geen resultaat.
"Men"adviseert nu dr.Kenti in Ouddorp ; zijn consults zijn hartstikke duur en de kinderen kunnen dit eigenlijk niet betalen....Maar als het echt zou helpen????

crohntje
Berichten: 7
Lid geworden op: 08 feb 2012 11:29

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door crohntje »

Ik ken hem niet, maar zag op zijn site €62,00 per 20 minuten? Oei oei dat is wel erg veel gevraagd! En dan is het nog maar de vraag of het werkt....ik geloof er eerlijk gezegd niet in. Maar dat is mijn mening.

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door trebelski »

Veel te veel geld! Het lijkt meer op een golddigger dan een dokter.Nu weet ik dat geld niet belangrijk is als het gaat om de gezondheid van je kind maar dit riekt een beetje naar ??????

Tarieven E-mail

ImageEen gemiddeld 1e consult duurt bij een kind 60 minuten en bij een volwassene ca. 75 minuten. Al naar gelang de ernst en de ingewikkeldheid van de problematiek kan het consult langer of korter duren. Ook kan er nog een 2e consult noodzakelijk zijn op korte termijn. Dit hangt af van het feit of er nog verdere onderzoeken moeten worden gedaan. Te denken valt aan ontlastingsonderzoek naar parasieten of naar de samenstelling van de darmflora, bloedonderzoek, urine-onderzoek voor functie schildklier of kwikbelasting, OPG. Afhankelijk van de gevonden voedselintoleranties of stofwisselingstoestand moet het voedingspatroon worden aangepast. Ook hieraan kan bij het tweede consult nog extra aandacht worden besteed.

Ons tarief bedraagt € 62,00 per 20 minuten. Wij factureren met tijdseenheden van 5 minuten.

newmikey
Berichten: 4459
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door newmikey »

rosmo002 schreef:Onze kleinzoon van 10 mnd heeft nog geen nacht doorgeslapen. Zijn ouders zijn moe en ten einde raad.Hebben al allerlei onderzoeken gedaan en dieeten en ander soort voedingen gedaan, maar geen resultaat.
"Men"adviseert nu dr.Kenti in Ouddorp ; zijn consults zijn hartstikke duur en de kinderen kunnen dit eigenlijk niet betalen....Maar als het echt zou helpen????
De voormalige huisarts G.W. Kentie is ABNG-lid, en behalve dat ook lid van de 'biofysische' artsenclub ABB en de neuraaltherapeutenvereniging NVNR, en als NAAV-acupuncturist bezondigt hij zich ook ook aan ozontherapie, elektroacupunctuur volgens Voll, de Vegatest en het aanwakkeren van amalgaampaniek.

Ik zou tegen "men" zeggen dat uw kleinzoon niet gaat blootstellen aan een kwakzalver.

Zegt de term "voormalig huisarts" u iets?

zusjej21
Berichten: 172
Lid geworden op: 19 okt 2011 22:11

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door zusjej21 »

Een osteopaat kan ook een optie zijn, wordt in de meeste gevallen vergoed. Zeker geen kwakzwalvers, artsen die zich gespecialiseerd hebben in de osteopatie.

newmikey
Berichten: 4459
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door newmikey »

zusjej21 schreef:Een osteopaat kan ook een optie zijn, wordt in de meeste gevallen vergoed. Zeker geen kwakzwalvers, artsen die zich gespecialiseerd hebben in de osteopatie.
Oud minister Els Borst vindt dat het kwakzalverij is, evenals héél véél andere mensen.

Zembla heeft er zo'n jaar of twee geleden een uitzending aan gewijd: http://cryptocheilus.wordpress.com/2010 ... erapeuten/

Kinderarts/intensivist dr. C. Verlaat van het UMC St. Radboud onderzocht de dood van de 3 maanden oude baby Marloe, die overleed na behandeling door een craniosacraal therapeut. Craniosacraal therapeuten claimen dat zij met de behandeling o.a. huilbaby’s kunnen helpen. Bewijs daarvoor is er echter niet. Volgens Verlaat is de dood van Marloe veroorzaakt door een hartstilstand, tengevolge van zuurstofgebrek. Het zuurstofgebrek is ontstaan door de zogenaamde ‘holding’- greep, waarbij baby in een foetus–houding wordt gelegd met het hoofdje op de borst.

Kinderarts prof. dr. P. Brand van de Isala-klinieken in Zwolle, die ook onderzoek deed naar de risico’s van craniosacraal therapie en aanverwante therapieën, raadt de behandeling eveneens af vanwege het risico.

Neuroloog dr. F. van Kooten van het UMC Erasmus deed onderzoek naar het herseninfarct dat een 42 jarige man opliep na het kraken van zijn nekwervels door een chiropractor. Van Kooten vindt dat chiropractoren de risico’s van hun behandeling bagatelliseren.

Volgens prof. dr. E. Ernst uit Engeland, de eerste hoogleraar in de alternatieve geneeskunde ter wereld, is er alleen bewijs dat chiropractie helpt bij lage rugpijn, maar niet tegen hoofdpijn en alle andere kwalen die de therapeuten beweren te kunnen genezen. Ernst raadt het kraken van halswervels af. In de medische literatuur zijn 500 gevallen bekend van mensen die daardoor een hersenbloeding opliepen, al dan niet met dodelijk afloop. Op basis van eigen onderzoek schat Ernst het werkelijke aantal slachtoffers op 50.000.


Osteopathie en babynekjes

Er zijn kinderartsen die aan ouders 'osteopathie in overweging geven, als de baby onrustig is'. Osteopathie is al eng. Als echte kinderartsen hier reclame voor gaan maken, dan wordt het helemaal eng.

Even uitleggen wat osteopathie is. Osteopaten voelen iets wat anderen niet voelen: scheve schedeltjes, kromme babynekjes, verkleefde hersenvliezen en vastzittende levertjes. Osteopaten kennen als enigen de verbanden tussen al die scheefheid, ziektes en ongemak. Normale baby's moeten ook oppassen, want die worden preventief behandeld, vanaf de geboorte. Osteopaten duwen alles op zijn plaats, heel zachtjes natuurlijk. Dit gebeurt zo subtiel dat ze vermoedelijk niets doen. Of ze kraken die babynekjes wel echt en dan gaat er een enkele keer een baby dood (TV-programma Zembla). Osteopathie bestrijkt dus het hele leven, niemand is gezond en ze kunnen alles. Gebedsgenezers beweren hetzelfde. Betrouwbare geneeskunde beweert dat niet. Ik denk dat afwijkend onrustig gedrag van baby's lastig is voor ouders, maar geen medisch probleem vormt. Uitputting van ouders betekent niet dat het kind ziek is. Het gaat namelijk om temperamentvolle, gevoelige baby's. Die brullen om niks, urenlang. Ze zijn onrustig en spugen makkelijk. Het zijn nurkse, krampende, sputterende egoïstjes. Keurig gaan slapen als de ouders willen slapen, dat doen ze niet. Vier keer per nacht je bed uit is normaal bij dit soort kinderen. Acht keer, dat is pas een zware nacht. Maar ja, kinderen met een teveel aan temperament kun je niet veranderen in gelukkige, tevreden baby's. Geluk kun je niet afdwingen, temperament kun je niet wegduwen. Misschien moeten niet de huilbaby's maar hun ouders osteopathisch behandeld worden. Osteopaten kunnen toch alles, dus dat moet lukken. Na deze wonderbare behandeling verdragen de ouders hun huilbaby beter. De baby's zijn dan veilig, ver van de osteopaat, ver van kinderartsen met andere opvattingen.

(Bron: huisarts Nico van Duijn 24/8/2011)

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door trebelski »

zusjej21 schreef:Een osteopaat kan ook een optie zijn, wordt in de meeste gevallen vergoed. Zeker geen kwakzwalvers, artsen die zich gespecialiseerd hebben in de osteopatie.
Op de site staat iets anders centraal.

Om de psychische toestand te bepalen wordt gebruik gemaakt van de Lüschertest, een psychologische testmethode gebaseerd op de kleurenpsychologie, om inzicht te krijgen in de persoonlijkheidsstructuur van de betreffende persoon. De werking van de stofwisseling, met daaraan gekoppeld de balans tussen de verschillende hormonen, wordt gemeten met de Stofwisselingstest en therapie methode (ZMR). De ZMR meet ontregelingen van centrale processen in de stofwisseling, om aansluitend direct te corrigeren. Met de Bicomresonantietechniek meten we de conditie van de matrix, waardoor in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden.

Ofwel, gooi maar in mijn pet :mrgreen:

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door VioletPrue »

Is er al goed contact geweest met een kinderarts?
Een echte, geen voormalige?
Die verbonden is aan een goed (academisch) ziekenhuis?
Dat zou mijn voorkeur hebben en dat wordt nog vergoed ook.

Kikje
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 sep 2012 21:44

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door Kikje »

Ik heb ervaring met huilbaby's. Met mijn dochter ben ik in Vlissingen geweest bij de chiropractor. (praktijk centrum Jasperse) Het was in 1 behandeling verholpen! Je weet niet wat je mee maakt als je kind na 1 behandeling, iedere nacht doorslaapt. Ze zeggen zelf 98 procent van de gevallen te kunnen verhelpen. De consultatiebureaus mogen dit niet adviseren omdat er ooit bij een "alternatief genezer" een kind is overleden. Dit was geen chiropractor! En geen erkent iemand. Ze kennen echter wel de succesverhalen. Daar ben ik dus zeer teleurgesteld over....

Ook ben ik bij Kentie in behandeling. Eerste indruk was super! Ze zijn vriendelijk en nemen je eindelijk
serieus. Starten met bloed en ontlasting onderzoek. Alles in Duitsland, "want dat is beter" Er kwam een duidelijke conclusie en behandelplan. Ik ben ongeveer 10 keer geweest, de oorzaak zou opgelost zijn. De klachten zijn er echter nog. "We moeten weer verder zoeken" en nog steeds heel veel tabletten innemen. Alles heel kostbaar, maar bij mij zakt de moed weer in de schoenen. Ik bel nog even af.
De beste tip is heel veel water drinken.

newmikey
Berichten: 4459
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door newmikey »

Kikje schreef:Starten met bloed en ontlasting onderzoek. Alles in Duitsland, "want dat is beter"
Stand-up comedy :lol:
Ik ben ongeveer 10 keer geweest, de oorzaak zou opgelost zijn. De klachten zijn er echter nog.
Zeg dat nu nog eens maar dan langzaam? Méér stand-up? Die mensen moeten op ComedyCentral!
De beste tip is heel veel water drinken.
Nou! Da's nog eens een medisch onderlegd doch risicovrij advies. Let wel op voor hyponatriaemie http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterintoxicatie - je weet het maar nooit :twisted:

Bob Schurkjens
Berichten: 8923
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Inderdaad, zo'n alternatieve "baby-kraker" kan je huilbaby voorgoed het zwijgen opleggen:

http://www.kwakzalverij.nl/883/Baby_ove ... altherapie

dirk07
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 apr 2014 22:17

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door dirk07 »

Sinds jaren heb ik een ernstige huidziekte welke zeer ernstige jeuk en wonden veroorzaakt.
Ziekenhuis in ziekenhuis uit, ziekenhuis Terneuzen, Breda, Utrecht, UZ Gent (B), de zwaarste medicijnen, zalven, niets hielp en werdt alleen maar erger.
Via internet ben ik in contact gekomen met de Mauritskliniek te Den Haag, welke mij doorstuurde naar Wim Kentie, ik weet nog goed de eerste keer dat ik daar kwam en hij mijn docier door las en zat alleen maar met zijn hoofd te schudden en vroeg weet u toch wat u al die jaren allemaal in uw lichaam aan medicijnen en zalven heb gekregen.
Hij vertelde mij dat hij mij wel kon helpen maar dat dit ik nog een lange weg te gaan had eer er verbetering zou optreden, zeker met zo een ernstige huidaandoening.
Nu twee jaar later ben ik van mijn huidprobleem af en voel mij een heel ander mens, leven zonder ernstige jeuk.
Ik moet mij wel aan mijn dieet houden, dus geen tarwe en melkproducten varkensvlees en weinig suiker. maar dat is het zeer zeker waard.
Wat een fantastische mensen welke je met alles willen helpen, mijn speciale dank aan Wim en zijn personeel en een extra dank aan Corrie.

ruud_a
Berichten: 3187
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Wie heeft ervaring met dr.Kenti uit Ouddorp?

Ongelezen bericht door ruud_a »

trebelski schreef:
zusjej21 schreef:Een osteopaat kan ook een optie zijn, wordt in de meeste gevallen vergoed. Zeker geen kwakzwalvers, artsen die zich gespecialiseerd hebben in de osteopatie.
Op de site staat iets anders centraal.

Om de psychische toestand te bepalen wordt gebruik gemaakt van de Lüschertest, een psychologische testmethode gebaseerd op de kleurenpsychologie, om inzicht te krijgen in de persoonlijkheidsstructuur van de betreffende persoon. De werking van de stofwisseling, met daaraan gekoppeld de balans tussen de verschillende hormonen, wordt gemeten met de Stofwisselingstest en therapie methode (ZMR). De ZMR meet ontregelingen van centrale processen in de stofwisseling, om aansluitend direct te corrigeren. Met de Bicomresonantietechniek meten we de conditie van de matrix, waardoor in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden.

Ofwel, gooi maar in mijn pet :mrgreen:

als een "dokter" alleen maar dure termen in de strijd gooit en je niet in simpele woorden uit kan leggen wat hij doet, moet je hem niet vertrouwen.

Gesloten