LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bose 123

Hier kan je al jouw problemen kwijt over alle audio- en videoapparatuur.
acjzr1
Berichten: 827
Lid geworden op: 11 mar 2004 20:58

Bose 123

Ongelezen bericht door acjzr1 »

Helaas is Bose nog steeds bezig met het verhaal dat men uit 2 luidsprekers surroundgeluid kan krijgen.Het feit dat er net als bij de accoustimassystemen ook nog een subwoofer nodig heeft wordt nog steeds verzwegen.Helaas doen de leveranciers hier net zo hard aan mee.Pas wanneer men d3e verkoper er op wijst dat er nog een derde speaker nodig is gaat men vaak schoorvoetend overstag...
Daadwerkelijk demonstreren met "slechts"2 speakers doet men niet omdat men weet dat dat niet werkt, toch adverteert men hiermee
omdat dat geld oplevert.Dat BOSE slechte kwaliteit levert was bij mij al bekend,maar bewuste oplichting was toch nieuw.Ik hou het dus bij eigenbouw luidsprekers enzeker niet bij die bagger van BOSE,want ik ben BOOS!

rojo
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 sep 2003 22:34

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door rojo »

nou nou als je de reclame goed bekijkt hoor je dit:
2 luidsprekers en 1 subwoofer/basbox.
Dus luister goed naar de reclame want ik wist via die reclame dat er 3 boxen nodig waren .
en ja surround is mooi voor in de bioscoop.
In huis ga ik nog steeds voor puur geluid dus een klasse aa versterker (voor en eind versterker) en 2 boxen .
Hoor je geen vervorming en heb je nog steeds mooi geluid.
Bij de echte hifi zaken en dan heb ik het niet over its ,scheer en foppen etc zeggen de verkopers ook dat je beter 2 boxen neemt met een goede klasse aa voor en eind versterker.
Maarja de meeste mensen willen voor zo weinig mogelijk geld surround hebben dus kopen ze troep van 500 euro ofzo ,na kan er niet bij want goede versterkers kosten al 1000 euro ofzo ,en bose maakt geen troep is maar hoe je het zelf interpreteerd.

Netflier

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door Netflier »

:o Ik wist niet dat BOSE bekend stond om slechte kwaliteit spullen. Ik dacht eigenlijk dat het tegenovergestelde waar was.

Ik vind die subwoofer zelf niet zo'n probleem. Daardoor is het mogelijk dat die andere 2 luidsprekers kleiner van afmeting kunnen zijn zonder dat het ten koste gaat - dat denk ik tenminste - van de geluidskwaliteit. Die subwoofer is wel groot, maar kan uit het zicht kan worden geplaats, bijvoorbeeld onder een tafeltje of achter de bank.

Het feit dat er slecht 2 luidsprekertjes nodig zijn (+ de subwoofer) voor surroundgeluid spreekt me aan. Andere setjes hebben 5 of tegenwoordig zelfs nog meer kleine luidsprekers, en ik zou niet weten hoe ik die in mijn woonkamer zou moeten plaatsen. Eigenlijk interesseert dat hele surroundgedoe me niet zo. Ik ben een echte muziekliefhebber, en daarom vind ik het veel belangrijker dat ik kan genieten van een hoge geluidskwaliteit als ik een CD draai. De geluidskwaliteit is goed als de lage frequenties bij een betrekkelijk hoog volume nog steeds vol, ruimtelijk en zonder 'distortion' klinken en de hoge frequenties sprankelend helder zijn.

Samen met mijn huisgenote wilde ik net voor de kerst een nieuwe luidsprekerset aanschaffen. Mijn huisgenote was geïnteresseerd in het BOSE-surroundsysteem waar deze discussie over gaat. Verder zijn er eigenlijk alleen maar van die 5.1 systemen verkrijgbaar, dus de keuze werd al snel gemaakt. Het gaat om een set van ongeveer 1500 euro, bestaande uit 2 luidsprekers, een subwoofer en een apparaat dat fungeert als o.a. versterker, cd-speler en dvd-speler.

:? Nu ben ik van een aantal dingen niet zeker. De versterker annex DVD-speler kan alleen via een composiet-verbinding (een RCA-snoer dus) aangesloten worden op mijn TV. Waarom hadden ze bij BOSE niet bedacht om verbinding met mijn TV mogelijk te maken via een scart-kabel (het meest gebruikelijke) of een s-video-snoer (de beste beeldoverdracht, want kleursignalen blijven gescheiden)? De verkoper zei dat het niet zoveel uitmaakt, omdat TV-schermen toch niet zo'n hoge beeldresolutie hebben. Zou het werkelijk ook niets uitmaken?

:x Door die vorige reactie begin ik enigzins toch te twijfelen aan de kwaliteit van BOSE-producties. Hoe is het eigenlijk gesteld met die DVD-speler. Geeft deze ook mooi beeld, of stelt dat in vergelijking tot andere merken niet veel voor? (Zou dat laatste de reden kunnen zijn waarom verbinding met mijn TV alleen mogelijk is via een RCA-snoer? Ik hoop echt van niet)

:!: Als iemand wil reageren stel ik dat erg op prijs. Dan weet ik tenminste of ik :lol: blij moet zijn met mijn koop of :oops: mij zou moeten schamen omdat ik weer ingetuind ben in valse verkooppraatjes. (Het is vaker voorgekomen dat ik iets had aangeschaft waar ik later spijt van kreeg!)

Gast

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb de acoustimas al meer dan 15 jaar, dus de allereerste serie die op de markt kwam. Nooit 1 probleem mee gehad. Daarvoor had ik de oude 301 boxen van Bose. Voor mij zijn het beste boxen voor een toch vrij hoge prijs.

lala

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door lala »

ik zelf heb ook al ruim 12 jaar de acoustimas 5 van bose met subwoofer, en ik moet zeggen ze maken nu nog beter geluid als sommige home cinemasets, bose is gewoon een goed merk, je betaald een gulden meer maar dan heb je ook wat

m vr gr dv

kontakkie

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door kontakkie »

Het Bose 321 systeem is een van de weinige home cinema systemen waar ook uit een normale cd een goed geluid uitkomt dit in tegenstelling tot andere 5.1 sets.
Bose heeft systemen ontwikkeld om geluid te produceren en heeft daar later een uitstekende DVD speler aan toegevoegd.
Overigens hebben de meeste surround systemen een subwoofer dus 6 boxen in plaats van 3.

BERTELS

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door BERTELS »

bose is een goede middenklasse speaker, heb zelf de 301 en de 501 gehad. prima geluid, maar een echte audiofiel zal toch zeker met nog betere merken op de proppen komen. Ik ben nu in het bezit van een paar hoogwaardige speakers van JBL, en daar blijft bose toch echt achter. Vooral bij b.v. een mooie saxofoonsolo schiet bose tekort.
bose is gewoon goed aangeschreven door de vele reclame-campanges die ze er tegenaangooien. echt iets voor de meeloper.

Ik heb de bovengenoemde bose dvd set met 2 speakers gehoord, conclusie: mooi setje voor de kinderen op hun slaapkamertje.......

superrobbie

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door superrobbie »

jbl vergelijken met bose.....
nee jij hebt er verstand van....

BERTELS

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door BERTELS »

KIJK EENS NAAR DE PROFFESIONELE GEBRUIKERS (DISCOTHEKEN EN BANDS) DAAR IS IS HET GEWOON ALGEMEEN BEKENT DAT BOSE VER ACHTER BLIJFT TEN OPZICHTE VAN JBL.

MAAR JA, VOOR MEELOPERS TELT DAT NIET.....

henk janS

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door henk janS »

ik heb ook bose boxen gehad, maar heb nu veel betere speakers:
CANTON.

maybe
Berichten: 439
Lid geworden op: 26 nov 2004 14:43

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door maybe »

Dat BOSE slechte kwaliteit levert was bij mij al bekend

Voor geluid in de woonkamer is BOSE hele goede kwaliteit.

Helaas is Bose nog steeds bezig met het verhaal dat men uit 2 luidsprekers surroundgeluid kan krijgen
Als je in de reclame luistert hoor je dat ze zeggen dat er bij de set nog uit het zicht te plaatsen subwoofer zit.
KIJK EENS NAAR DE PROFFESIONELE GEBRUIKERS (DISCOTHEKEN EN BANDS) DAAR IS IS HET GEWOON ALGEMEEN BEKENT DAT BOSE VER ACHTER BLIJFT TEN OPZICHTE VAN JBL.
Misschine komt dit door het feit dat BOSE zich nauwelijks op deze markt richt en jbl des te meer.

kontakkie

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door kontakkie »

Ook in de Arena hangen volgens mij Bose speakers.

piet plas

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door piet plas »

bij concerten in de arena wordt een compleet systeem ingehuurd, meestal zijn de speakers van EV

de verkoper

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door de verkoper »

met vermaak heb ik alles gelezen m.b.t. dit onderwerp.

ik heb heb nogal wat feiten gelezen die niet geheel juist zijn.

-bij de dvd set die bose nu levert zit een uit het zicht te plaatsen bass-module, dit wordt duidelijk in de commerciel vermeld, en de basmodule laten ze ook zien.


-met betrekking tot proffesionele speakers: dit kun je eigelijk in 2 catogorien verdelen
1: de PA installaties voor bands / disco etc.
2: de PA installaties voor omroep doeleinden, de zgn 100 volt systemen.

Bij PA installaties voor bands / disco heeft bose een beperkt assortiment dat matig scoort.
De grote merken zijn hier o.a. JBL, EV, Stage acompany, Dynacord, Marshall etc.

Bij PA instrallaties voor omroep doeleinden (100 volt) zijn er weinig spelers op de markt, de meest voorkomende merken zijn o.a. Paso, Philips, Bose en de laatste jaren ook EV.
In dit segement levert Bose topproducten, absoluut een van de betere systemen. (o.a. thialf, heerenveen)

Bij huiskamersboxen speelt ook smaak een rol en daar valt niet over te twisten.

Een audiofreak zal gaan voor een geluid dat het meest natuur getrouw geluid geeft. Voor dit soort zeer hoge kwaliteit speakers heb je ook een versterker nodig van zeer hoge kwaliteit. De merken van de allerbeste luidsprekers en verstekers zullen de meeste als onbekend in de oren klinken. We het dan wel over zeer dure systemen (5000 euro voor 2 luidsprekerboxen)

Voor mijn werk heb ik veel thuisinstallaties samengesteld.

En ik moet eerlijk zeggen dat Bose hier niet in het rijtje thuis hoort.
De kenmerken van Bose boxen zijn: een lage en strakke bass in combinatie met (te) felle hogetonen. velen zullen dit als mooi geluid ervaren, echter het is geen natuurgetrouw geluid. Het geluid wordt uit zijn verband getrokken. met name het middengebied zit bij Bose boxen in de verdrukking. Dit werdt ook op dit forum vermeld door iemand die dat hoorde bij saxofoonsolo. Deze forum lezer had het bij het rechte eind en is dat opzicht beter af met JBL.
Een uitzondering op dit verhaal is de Bose 505 serie, dit is eigelijk de enige Bose die ik natuurgetrouw vind klinken. De acoestimas 3 en 5 geven een zeer vertekend beeld. Dit vind ik maar een matig product, klinkt wel beter dan de meeste 5.1 sets.
Een echte audiofreak zal zeker geen muziek beluisteren op een 5.1 systeem.

Dus bij mij geen Bose in de huiskamer.


Maar wat vooral belangrijk is, wat voor merk je ook hebt, geniet ervan !
daarvoor heb je ze gekocht

Gast

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door Gast »

Tja,bose............
Op zich grappige luidsprekers, echter neem gewoon 2 (Front )speakers vanbv. Infinity, B&W of Canton en goede warme versterker ..beter dan al die surround **** :(

martijn1

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door martijn1 »

Wat een onzin zeg. Ten eerste levert Bose topkwaliteit! Er is geen product van bose dat geflopt is of kwalitatief onderdoet voor de concurrentie. De reclame voor het 321 systeem van bose (je kunt het typenummer dus niet eens onthouden) spreekt ook over surround geluid uit slechts 2 luidsprekers en een uit het zicht te plaatsen basmodule. En dat is dus juist wat je moet doen: de basmodule uit het zicht plaatsen! En dat doen winkels dan ook. Ik raad iedereen aan eens een demonstratie te vragen bij een bose-dealer van het bose 321 systeem en het nieuwe bose 321GS-systeem. je zult echt verrast zijn door de kwaliteit van het geluid. Het is trouwens algemeen bekend dat voor lage bastonen een basmodule/subwoofer nodig is. Dit had je dus ook gewoon zelf kunnen bedenken.

martijn1

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door martijn1 »

het is inderdaad waar dat op het 321 en 321GS systeem van bose geen Scart aansluiting zit. Bose is een amerikaans merk dat bekend staat om super audio-kwaliteit, niet zozeer om beeldkwaliteit. In Amerika gebruiken ze geen scart aansluitingen. Daar wordt veel composiet, S-video en component gebruikt. Het heet niet voor niets officieel een EUROScart. De hoogste beeldtechniek over een volledig bedrade scartkabel is RGB (rood groen blauw beeld afzonderlijk). Daarnaast ondersteunt scart S-video (kleur en helderheid apart) en composiet. Het verschil tussen composiet en RGB op een goede tv is wel degelijk groot. Daarom is de beste manier op het 321 systeem aan te sluiten dan ook S-video (of S-video --> Scart). Wellicht dat in de toekomst component op het 321 systeem komt. Scart valt niet te verwachten. Verder is de kwaliteit van het 321 systeem goed, maar het 321GS systeem is nog veel beter. Het 321GS systeem (1995 euro) bevat een betere versterker met een stuk meer vermogen, groter frequentiebereik, betere surround-processor, betere maar toch kleinere speakers en een universele multi-brand afstandsbediening. Het normale 321 systeem (1595 euro) heeft een normale afstandsbediening, wat grotere speakers, minder vermogen en een krapper frequentiebreik. Zelf vind ik de meerprijs voor het GS systeem de moeite waard.

Gast

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door Gast »

BOSE :? Uit de boze :P
Bose speelt al jaren in op de mening van de vrouw en de man waggelt erachter aan,die wil immers geen ruzie en wel sex,dus koopt die rommel.
Ik heb zelf ook vele jaren in de high-end hifi gewerkt,en wil je echt ruimtelijk geluid,koop je electrostaten!Alleen die vrouw ben je kwijt :lol:
Zelf gebruik ik selfmade speakers,van >1,5m en Bryston voor-eind verst.
De enige electrostaat die ik heb is van Stax en is een hoofdtelefoon met buizenvoeding,vroeger Fl.6000,- :roll:

Vóór die exclusieve winkel werkte in destijds bij Allwave,al jaren failliet,maar wat een domme mensen kochten die accoustimas zooi,klonk nergens naar.
Simpele oren willen teveel laag en snerpend hoog,kijk maar naar die oude equalizers,stonden bij elke oen in een "V" stand.En daar stemd Bose zijn geluid dan ook op af,splits het vervolgens voor de vrouw in handige melkpakken en het verkoopt zichzelf.
Mensen laat je niet foppen,lage tonen hebben Liters/Volume nodig en ook lage tonen komen in het stereo beeld voor,behalve bij Bose!
Maak zo'n melkpak eens open en schrik van de goedkope componenten,je wordt belazerd en betaald voor 80% de reklame!
De mensen die dat hier verdedigen hebben pijn in hun knip en worden kwaad,omdat ze dus "meeloop" oren hebben.
Ach wees er blij mee,maar getilt ben je! 8)

Witzie
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jan 2005 10:37

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door Witzie »

Toen ik mijn surround set gekocht heb ben ik bij een heleboel zaken geweest en heb overal geluisterd naar wat ik leuk vond en overal waar ik Bose naast merken als Tannoy, B&W, Mordaunt-Short, JBL, Mission, etc. heb gehoord valt telkens weer mijn mond open over hoe matig de Bose speakers klinken ten opzichte van speakers die nog niet de helft kosten van wat Bose vraagt. Ik hoef ze echt niet open te schroeven om te constateren dat er slechte kwaliteit componenten in zitten. Natuurlijk valt er over smaak niet te twisten en al helemaal niet op dit gebied maar wat Bose biedt voor de prijs is niet best. Ik ben zelf een liefhebber van klassiek en bij die muziek valt Bose genadeloos door de mand door het volstrekt afwezig zijn van een middentonen gebied. Je kan beter spul kopen voor minder geld van andere eerder genoemde speakers merken met bijvoorbeeld een versterker van Denon, Marantz, Harman Kardon, Yamaha of andere van de betere merken. Bose, go home!

ruftman

Re: Bose 123

Ongelezen bericht door ruftman »

Bose is heel goed in een ding: marketing.
Het produkt zelf stelt weinig voor. Maar Bose krijgt het wel voor elkaar dat de koper produkten koopt met een kostrijs van 25 euro en een verkoopprijs van 2000 euro. Dat vind ik op zich heel erg knap.
Als je naar een hifiwinkel gaat, kun je daar setjes beluisteren die de helft kosten en veel beter klinken.
De alles in een behuizing vind ik ook niet geweldig. Als de DVD speler of versterker kapot gaat, kun je helemaal niks meer. En als binnenkort de nieuwe DVD standaard(en) komen.komt, zit je vast aan de Bose DVD-speler, omdat de versterker niet los is. Niet erg handig.

Gesloten