Problemen met systeem van Harman/Kardon

Hier kan je al jouw problemen kwijt over alle audio- en videoapparatuur.
WiepieSmith
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jan 2019 15:48

Problemen met systeem van Harman/Kardon

Ongelezen bericht door WiepieSmith »

Sinds 30 maart 2016 ben ik de eigenaar van een Harman/Kardon 5.1 systeem – type BDS685S.
Omdat mijn vorige installatie ook een Harman/Kardon (Festival 40) systeem was, welke meer dan 20 jaar probleemloos in gebruik is geweest, besloot ik om wederom voor Harman/Kardon te kiezen – deze keer met een Blu-ray speler.
November 2016 kwam ik in het bezit van een aantal films op Blu-ray en kon ik (eindelijk) gebruik maken van de betreffende laser in het systeem. Na een aantal keren gebruik gemaakt te hebben van de Blu-Ray speler kwamen de gebreken. De speler gaf aan dat de disc niet werd herkend en/of gelezen (gaf als melding unknown disc); destijds heb ik eerst advies ingewonnen bij de winkel waar ik de speler had gekocht en heb ik op hun aanraden een schoonmaakdisc gekocht en deze gebruikt in de speler - ook heb ik het systeem ge-upgrade via internet. Ik begon zelfs te twijelen of de disc zelf kapot was (kan ook gebeuren) heb nieuwe gekocht en heb van een aantal films nu dus dubbele exemplaren
U raad het al, dat hielp niet – begin 2017 besloot ik dan ook om de speler onder mijn arm te nemen en naar de winkel te brengen ter reparatie. Na enkele weken kreeg ik de speler gerepareerd weer terug en was het “loopwerk” en de laser vervangen.
Vol goede moed nam ik de speler mee naar huis en heb inderdaad een aantal films kunnen zien – tot begin juli 2017………………de speler kwam weer met dezelfde melding (unknown disc) en las (wederom) geen Blu-ray schijven meer – de DVD en CD nog steeds probleemloos. Weer heb ik de speler naar de winkel gebracht ter reparatie (dit mag niet voorkomen, we sturen hem meteen weer op, etc. ) en eind juli kreeg ik de speler weer gerepareerd retour. Deze keer was het loopwerk en ventilator vervangen; of de laser toen ook is vervangen weet ik niet, want dit staat niet vermeld op de reparatie bon.
Eind oktober 2017 ; (bijna drie maanden na de vorige reparatie) gaf de Blu-Ray speler wederom problemen –Voor de derde keer binnen ± 10 maanden het systeem weer onder mijn arm meegenomen naar de winkel ter reparatie. Deze keer geen melding van “unknown disc” maar gewoonweg geen beeld meer op de TV – alleen sneeuw, met strepen aan de bovenkant waar inderdaad wel beelden van een film te zien zijn en wel geluid – diverse discs geprobeerd met telkens met hetzelfde resultaat; Ik twijfelde eerst nog aan mezelf, omdat ik wellicht tijdens het afstoffen een kabel had losgetrokken o.i.d. en dat heb ik destijds als eerste gecontroleerd maar alles was nog juist bevestigd en de DVD en CD werkten nog gewoon…………………de laatste keer dat ik de speler had gebruikt viel het me al op dat het beeld slecht was, maar heb er verder niet aan gedacht of bij stil gestaan dat de speler weer defect zou zijn. Speler weer weggebracht en wederom gerepareerd retour gekregen na enkele weken (mag niet voorkomen, nog niet eerder meegemaakt, hoe is het mogelijk, etc. etc. etc.) en met de geruststelling nu moet het goed zijn en de klachten voorbij zijn.
En eind december 2018, ben ik weer met het BDS systeem naar de winkel gegaan, omdat ik wederom dezelfde melding “unknown disc”, “onbekende disc”, (u snapt het al) op de speler verscheen. Ik heb wegens drukte de speler enkele maanden niet gebruikt, want ik heb een donkerbruin vermoeden dat het euvel dan wel (weer) eerder tevoorschijn zou zijn gekomen, vandaar dat de periode die tussen de reparaties ligt, nu “ietsjes” langer is; het is nu helaas wel een feit dat het euvel deze keer buiten de garantie van 2 jaar valt en de reparatie betaald zou moeten worden, met het risico (gezien het verleden van deze installatie) dat ik over een paar maanden weer hetzelfde probleem heb.
Na telefonisch overleg tussen de vertegenwoordiger van Harman/Kardon en de retailer waar ik de installatie heb gekocht, was de winkel bereid een oplossing te bieden en die hebben mij een losse speler gegeven (gratis), die ik vervolgens kan aansluiten op de HarmanKardon installatie, waardoor ik toch nog een Blu Ray speler heb - dit heb ik geaccepteerd, want gezien het verleden van deze installatie zit er een hele, hele grote kans in dat ik over een paar maanden weer hetzelfde probleem heb. De installatie van HarmanKardon is nu in wezen een peperdure radio geworden zonder functionerende Blu Ray speler.
Nadat ik deze oplossing kreeg aangeboden van de winkel, is er veel heen en weer mailverkeer tussen mij en de Customer Support van HarmanKardon geweest en is duidelijk geworden dat men niet van plan is om mij tegemoet te komen in dezes - er wel een oplossing geboden door de firma (juridisch indekken noemen ze dat); een kortingscode van 40% op de aanschaf van een nieuwe installatie ter vervanging van deze, omdat ik zo'n "gewaardeerde" klant ben - daar ben ik niet op ingegaan.
Ik heb in wezen geen poot om op te staan omdat HarmanKardon wel een oplossing heeft geboden, maar mijn mening is dat ze zich er met een Jantje-van-Leiden van hebben afgemaakt. Misschien heeft iemand anders hier iets aan in de toekomst..........

Theotrucker
Berichten: 5025
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Problemen met systeem van Harman/Kardon

Ongelezen bericht door Theotrucker »

Harman Kardon is geen partij in deze. Je hebt alleen iets met je leverancier te doen.

Plaats reactie